KABR :
علت افکار و اهداف زیر نام اسلام در ضد فرهنگ و آزدی های اجتماعی و رشد عقل و بیداری مردم خراسان آریا چندین اهداف سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و جغرافیای را دنبال می کنند ادامه عوام فریبی ، غلام نگاه کردن ملت خراسان آریا در سرزمین خودشان یک از اهداف مهم و پیش برد و پنهان کردن تمام جنایت های پیروی دین همه افغان هستیم مزدوران گیره خورده در بین هم و خاعیین به ملت و سرزمین خراسان آریا هست که از اقوام مختلف خراسان آریا برای بی هویت ساختن مردم تشکیل شده اند .
کار این گروی جنایت کار به چهره اسلام و لباس ملا حکومت ضد مردمی را بالای مردم منطقه به غلامی نام و هویت افغانه تقویت می کنند و این جنایت کاران در هر زمان چهره تبدیل می کنند این گروی بی هویت مزدور به حاکم ساختن اهداف دولت های جاسوس و خاعین بالای ملت خراسان به پیش برد رژیم های مزدور افغانه در خراسان آریا از ۱۲۹۸ استقلال نام جعلی در خراسان آریا که برای غارت معادن سرمایه های تجارتی سرزمین و کنترل رشد اقتصادی ، نظامی ، اجتماعی مردم و نابودی تاریخ و فرهنگ مردم سرزمین کهان خراسان آریا در مدت های کوتا حکومت می کنند
و با رسیدن پایان عمر شان کودتای به نام اسلام و یا دموکراسی صورت می گیرد ،
مثل دوران جمهوریت وحشت ملی که به بهانه دولت جدید و صلح دوباره بیرق که در آن تاریخ دزدی نام خراسان و پیروزی جنگ سوم ۱۹۱۹ خراسان انگلیس به نام استقلال افغان درج است در اصل روز سیاه مردم خراسان آریا است که تا امروز جنایت دروغ شان ادامه دارد و در ۲۱ سال جنایت ، دروغ و تجارت بالای خون مردم خراسان آریا ادامه داشت و زیر نام دولت و سرزمین مردم افغان ستان پنهان می شود از طرف تمام رهبران و ملاهای اقوام و در اخیر کار کردند تا فرد فرد این سرزمین رنجدیده را روحن و جسمن از نظر اقتصادی ، امنیتی ، نظامی ضربه زدند .
و تا انقلاب دیگر مردم در تاریکی و رنج مشکلات در تلاش حفظ جان و مال خود مصرف بدبختی باشند.
اسلام کور چرا به اصلیت و حقیقت بدبختی های مردم بی هویت شده زمین جای باخته بینای ندارد ؟ معلوم است که اینها هر شاخه برای حفظ اهداف خود گیرد هم آمده اند نه برای خدمت به مردم خراسان آریا.
خبر ها
اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در هرات آلات موسیقی را جمعآوری و «آتش زده است.»
خبرگزاری دولتی باختر گزارش داده که عزیزالرحمان مهاجر، رئیس این اداره طالبان در هرات گفته است: «این ابزارهای موسیقی از سوی محتسبان امر به معروف و نهی از منکر از شهر و ولسوالیهای هرات جمع آوری شدهاند.»
او هشدار داده که خرید و فروش ابزارآلات موسیقی «حرام» است و متخلفان مجازات خواهند شد. این مقام طالبان «ترویج موسیقی را فساد خوانده و نواختن موسیقی را عامل گمراهی جوانان و تخریب جامعه» دانسته است.
باختر تصویری از آتش زدن آلات موسیقی را نیز منتشر کرده است.باختر تصویری از آتش زدن آلات موسیقی را نیز منتشر کرده است.
شیر در باغوحش زابل تلف شد

به خبرگزاری رکنا از تلف شدن یک شیر در باغوحش زابل خبر داده است.
گفته شده این شیر تنها بازمانده باغوحش سیرجان بود که به باغوحش زابل منتقل شده بود.
این خبرگزاری به نقل از یک فعال محیط زیستی نوشته که این شیر چند ماه پیش بهدلیل وضعیت «وخیمش» تلف شد اما باغوحش زابل هنوز این موضوع را رسما اعلام نکرده است.
رکنا همچنین نوشته که «تنها بازمانده باغ وحش سیرجان دو ماه بعد از ادعای سرقت و فرار کردن سایر جانداران این باغ وحش به حال خود رها شد.»
دی ماه ۱۴۰۰
معاون وزیر مهاجرین طالبان: اخراج اجباری مهاجران خراسان آریا از ترکیه راه حل دائمی نیست

معاون وزیر امور مهاجرین طالبان در دیدار با سفیر ترکیه در کابل گفته است اخراج اجباری خراسانیان از این کشور «راه حل دائمی» مشکل نیست، چرا که همزمان با اخراج تعدادی، شمار دیگری از طریق «غیرقانونی» به ترکیه میروند.
محمد ارسلاح خروتی، معاون مالی واداری وزارت امور مهاجرین امروز در دیدار با جیهاد ارگین، سفیر ترکیه با اظهار این موضوع، در ارتباط به «مسافرت غیرقانونی خراسانیان به ترکیه، بازگرداندن آنها به کشور و رفع مشکلات در این زمینه «برتدویر جلسات و تفاهم» میان نهادهای طالبان و کشور ترکیه تاکید کرده است.
او خواستار بررسی وضعیت مهاجرین خراسان آریا که برای کار وارد ترکیه میشوند شده و از سفیر ترکیه خواسته است «اعزام کارگر بطور قانونی را در جلسات مشترک مورد بحث قرار دهند.»
ترکیه هزاران مهاجر افغان را پس از بازداشت با پروازهای چارتر به کابل برگردانده است.
مقام طالبان گفته است که این روند «نتایج مثبت درقبال نخواهد داشت».
به گفته خبرنامه وزارت مهاجرین سفیر ترکیه وعده فراهم کردن زمینه سفر هیاتی از حکومت طالبان به ترکیه در «آینده نزدیک» برای بررسی این موضوعات را داده است.
وزارت معارف (آموزش و پرورش) طالبان میگوید استخدام «۱۰۰ هزار» پست استاد مراکز تعلیمات دینی از سوی رهبری گروه مورد تایید قرار گرفته است.
در خبرنامه این وزارت آمده که سهیمه ۱۴۴۵ استاد برای ولایت بلخ در شمال خراسان آریا در نظر گرفته شده که امروز امتحان از داوطلبان در بلخ برگزار شد.
ایجاد مدارس دینی در دستور کار حکومت طالبان قرار دارد. به گفته مسئولان وزارت معارف طالبان، در هر ولایت یک «مدرسه بزرگ جهادی» و در سطح هر ولسوالی سه تا ده مدرسه ابتدایی دینی بخشی از برنامه این وزارتخانه است.
پس از آغاز دوباره حاکمیت طالبان در خراسان آریا تأسیس و ساخت مدارس دینی به یکی از فعالیتهای اصلی رسمی دولتی و غیررسمی مبدل شده است
وزارت معارف (آموزش و پرورش) طالبان میگوید استخدام «۱۰۰ هزار» پست استاد مراکز تعلیمات دینی از سوی رهبری گروه مورد تایید قرار گرفته است.
در خبرنامه این وزارت آمده که سهیمه ۱۴۴۵ استاد برای ولایت بلخ در شمال افغانستان در نظر گرفته شده که امروز امتحان از داوطلبان در بلخ برگزار شد.
ایجاد مدارس دینی در دستور کار حکومت طالبان قرار دارد. به گفته مسئولان وزارت معارف طالبان، در هر ولایت یک «مدرسه بزرگ جهادی» و در سطح هر ولسوالی سه تا ده مدرسه ابتدایی دینی بخشی از برنامه این وزارتخانه است.
پس از آغاز دوباره حاکمیت طالبان در افغانستان تأسیس و ساخت مدارس دینی به یکی از فعالیتهای اصلی رسمی دولتی و غیررسمی مبدل شده است
چندین فرد ثروتمند و تاجر به بیبیسی گفتند افراد طالبان به ویژه فرماندهان این گروه که تعدادی از آنها حالا مسئولیتهای رسمی را برعهده دارند برای ساخت مدرسه دینی در ولایت یا منطقه خود از آنها کمک مالی میخواهند.
یکی از این افراد را که نخواست هویتش فاش شود، گفت: «برای افراد طالبان این یک رویا است که باید یک مدرسه داشته باشد. از سطح ولایت گرفته تا ولسوالی، با هر مقام حکومت طالبان که ملاقات کردهام یا با همدیگر معرفی شدهایم، خواستار کمک مالی برای اعمار مدرسه دینی شده است.»
پایان پادکست
اوافزود: «هر مدرسه دینی باید یک مسجد هم در کنارش داشته باشد. برخی از آنها میگویند مدرسه در حال ساخت و ساز است و به مواد ساختمانی نیاز دارد، برخی هم تقاضای کمک مالی برای پرداخت دستمزد کارگران را مطرح می کنند و شماری دیگر خواستار کمک مالی برای تدارک مواد غذایی شاگردان مدرسه میشوند. چنین تقاضاها بارها و بارها مطرح شده است.»
ساکنان ولایات میدان وردگ، ننگرهار، قندوز، تخار و برخی ولایات دیگر به بیبیسی گفتهاند، ساخت وساز مدارس دینی به صورت رسمی و توسط چهرههای طالبان در این ولایات به سرعت جریان دارد.
یکی از ساکنان یک ولایت شرقی کشور که نمیخواهد هویتش فاش شود میگوید توجه طالبان به جلب شاگردان بیشتر در این مدارس دینی است، به گونهای که به گفته او جذب شاگرد بیشتر در مدرسه هم در بین طالبان به یک «رقابت» مبدل شده است.
او گفت: «با حاکمیت رژیم طالبان، ساخت و ساز مدارس دینی در هر منطقه سرعت یافته است. افراد طالبان این کار را به خاطر ترویج آموزش دینی نمیکنند، چون خراسان آریا یک جامعه دینی است و همه مردم مسلمانند، بلکه هدف اصلی طالبان از ایجاد مدارس دینی ادامه سلطه خود بر جامعه است.»
چیزی که مشاهده میشود، ایجاد مدارس دینی به این تعداد، سبب بروز کشمکشهای فرقهای در جامعه نیز میشود که در آینده مهار پیامد آن در دشوار خواهد بود.
در همین حال، رسانههای طالبان به ویژه خبرگزاری دولتی باختر پیوسته از افتتاح مدارس جدید دینی در ولایات مختلف گزارش میدهند.
پیشتر، کرامتالله آخندزاده، معاون تعلیمات اسلامی وزارت معارف طالبان گفته بود تأسیس و اعمار مدارس دینی در چارچوب فعالیتهای رسمی حکومت در دستور کار قرار دارد.
او گفت: «در بیش از ۲۵ ولایت مدرسه مرکزی جهادی که هر کدام ظرفیت جذب یک هزار نفر را دارد، تاسیس شده است. تاسیس ۳ تا ۱۰ مدرسه ابتدایی روستایی در هر ولسوالی تمامی ولایات تحت کار است. پلان سالانه تعلیمات اسلامی در سطح ملی، ولایتی و ولسوالی ترتیب و به تمام ریاستهای مرکزی و لایتی فرستاده شده است.»
او افزود «در سطح کابل از صدها معلم زن مراکز تعلمیات اسلامی امتحان اخذ شده و ۱۶۰ تن که در امتحان موفق شدهاند به دارالعلومهای مختلف معرفی شده اند.»
آن گونه که این مقام طالبان توضیح میدهد، بودجه مدارس دینی و مدارس ابتدایی روستایی از بودجه وزارت معارف تامین میشود.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) بودجه مکاتب/مدارس ابتدایی روستایی را میپردازد، اما روشن نیست که در تامین مخارج مصارف مدارس دینی طالبان نیز کمک میکند یا نه.
در همین حال، براساس آمار رسمی وزارت معارف، در حال حاضر در مرکز و ولایات افغانستان نزدیک به ۱۲۰۰ مدرسه دینی و مراکز تعلمیات اسلامی فعالیت دارند، ۸۵ مدرسه خصوصی و بقیه مدارس دینی است.
گفته میشود که آمار مدارس دینی ثبتنشده فعال در مناطق مختلف فعالیت به مراتب بیشتر از آماری است که وزارت معارف طالبان ارایه میکند، مدارسی در یک سال اخیر در حال ساخت وساز است نیز به آمار بالای مدارس دینی افزود میشود.
برخی ناظران روند سریع مدرسهسازی طالبان در خراسان آریا را تسریع روند تندروی مذهبی در افغانستان میدانند، اما طالبان تاکید دارد که تمرکز فعالیت این مدارس ترویچ آموزشهای دینی است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : BBC و KABR