آسترالیا می خواهد بیش از ۱۰۰ تانک «بوکسر» به آلمان تحویل دهد
آسترالیا می خواهد بیش از ۱۰۰ تانک «بوکسر» به آلمان تحویل دهد
آسترالیا روز دوشنبه توافقنامه‌ای را با آلمان امضا می کند تا بیش از ۱۰۰ تانک نوع بوکسر «Boxer» ساخت استرالیا را بر اساس یکی از بزرگترین قراردادهای صادراتی دفاعی، به این کشور اروپایی تحویل دهد.

قرارداد صادرات تکنالوژی نظامی آلمان به آلمان در حالی انجام می‌شود که جنگ اوکرایین کشورهای اروپایی را مجبور کرده است تجهیزات نظامی خود را دوباره احیا کنند.

شرکت آلمانی تولید تجهیزات نظامی «راین متال» در ماه مارچ تولید تانک‌های رزمی را در ایالت کوئینزلند در شمال شرق آسترالیا تحت قراردادی برای تامین ۲۱۱ واسطه نقلیه برای ارتش آسترالیا آغاز کرد و سبب ایجاد ۱۰۰۰ شغل در بیش از یک دهه شد.

انتونی آلبانیز، نخست وزیر که این قرارداد آسترالیا و آلمان تحت نظر او امضا شد، از بزرگترین معامله تسلیحات در تاریخ آسترالیا

سخن گفته است که بیش از یک میلیارد دالر برای اقتصاد استرالیا ارزش دارد.سخن گفته است که بیش از یک میلیارد دالر برای اقتصاد استرالیا ارزش دارد.

او گفت در صورتی که این قرارداد نهایی شود، صنعت دفاعی آسترالیا را تقویت خواهد کرد.

آلبانیز در برلین به سر می‌برد تا در مورد موضوعات دفاعی و تجاری با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان گفتگو کند.

او روز سه شنبه در نشست رهبران کشورهای عضو ناتو در لیتوانیا شرکت خواهد کرد، نشستی که در آن آسترالیا، جاپان، نیوزیلند و کوریای جنوبی نیز دعوت شده اند. آلبانیز روز چهارشنبه در نشست ناتو سخنرانی خواهد کرد

مقامات آسترالیایی گفتند که این کشور پس از شرکت در عملیات‌ها به رهبری ناتو در افغانستان و عراق، به یک برنامه شراکت سه ساله جدید با ناتو توافق کرده است.

این مشارکت علاوه بر توسعه حفظ قابلیت‌های نظامی، تحقیقات علمی، مشاوره در زمینه عدم اشاعه تکنولوژی‌های نوظهور و مخرب، فضا و دفاع سایبری متمرکز است.

یک سخنگوی وزارت خارجه آسترالیا گفت توافقنامه جدید ما «به احترام متقابل برای نظم مبتنی بر قوانین بین المللی» استوار می‌باشد.

آلبانیز روز دوشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا ناتو در منطقه هند و اقیانوسیه نقشی دارد یا خیر گفت «این برای ناتو یک موضوع است.»

انتقاد چین و اتحادیه اروپا از پیمان امنیتی «آوکوس»

۱۴۰۰ شهریور ۲۶, جمعه

تشکیل یک پیمان جدید امنیتی میان ایالات متحده، بریتانیا و آسترالیا انتقادهای چین و اتحادیه اروپا را برانگیخته است. این پیمان شامل ایجاد زیردریایی‌های با نیروی محرکه اتومی در آب‌های آسترالیا است.

با توجه به گسترشنمایی چین، واشنگتن، لندن و کانبرا روز چهارشنبه از تشکیل یک پیمان امنیتی جدید برای تامین امنیت حوزه اقیانوس هند و آرام خبر دادند. در این پیمان ایجاد زیردریایی‌های اتومی در آب‌های آسترالیا نیز در نظر گرفته شده است.

پس از اعلام ایجاد این پیمان نه تنها چین واکنش نشان داده است، بلکه اتحادیه اروپا به ویژه فرانسه نیز گفته اند که غافلگیر شده اند.

اسکات موریسون، صدراعظم آسترالیا ضمن یک کنفرانس ویدیویی با جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده و بوریس جانسن نخست وزیر بریتانیا گفت: «ما قصد داریم که این زیردریایی‌ها را با همکاری نزدیک ایالات متحده و بریتانیا در ادلاید آسترالیا بسازیم.»

سران حکومت‌ها و دولت‌های عضو این پیمان که با مخفف «اَوکوس» یاد می‌شود، گفته اند این هشت زیردریایی که در آینده ساخته می‌شوند، با نیروی اتومی فعالیت می‌کنند اما تسلحیات اتومی حمل نمی‌کنند.

سران سه کشور ضمن اعلام این پیما صریحاً از چین یاد نکرده اند. اما موریسون گفته است که این پیمان سه گانه زمینه آن را مهیا خواهد کرد که «در برابر چالش‌های مغلق و روزافزون در حوزه اقیانوس‌های هند و آرام وارد عمل گردیم».

آسترالیا و همچنان ایالات متحده امریکا به طور روز افزونی از فعالیت‌های اقتصادی و نظامی چین نگران اند. به گفته بایدن، هدف این پیمان این است که دسترسی شرکا به «مدرن‌ترن منابع» ممکن شود «تا در برابر تهدیدهای سریعاً در حال تحول واکنش نشان داده و از خود دفاع کنند».

چین روز پنجشنبه در ارتباط به این پیمان واکنش تندی نشان داده و آن را «به شدت غیرمسئولانه» عنوان کرده است. ژاوو لی ژیانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته است که این پیمان «صلح و ثبات را در منطقه شدیداً تضعیف و مسابقه تسلیحاتی را تشدید می‌کند».

موریسون قبل از این در تلاش مذاکره با چین بوده و رسماً به رئیس جمهور این کشور یک «دعوتنامه باز» فرستاده بود. جانسون نیز اتهامات چین را رد کرده و گفته است که «این پیمان بر مبنای دشمنی» ایجاد نشده است.

این در حالی است که قرارداد جدید به زیان فرانسه تمام می‌شود، زیرا اندکی قبل از تشکیل این پیمان، آسترالیا قرارداد خریداری ۱۲ زیردریایی به ارزش ۵۶ میلیارد دالر را با شرکت فرانسوی « نووال گروپ» لغو کرد.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که آسترالیا با این عمل به پاریس «پشت کرده است» و تأکید کرده است: «من امروز خیلی خشمگین و عصبی هستم.» او گفته است که چنین عملی طرز برخورد یا یک هم پیمان نمی‌باشد.

او بایدن را نیز به «یک تصمیم بیرحمانه» ‌مشابه به دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده متهم کرده است.

همچنان جوزپ بورل، مأمور ویژه اتحادیه اروپا در امور خارجی گفته است که انتقاد فرانسه را درک می‌کند و این اتحادیه نیز از ایجاد چنین پیمانی اطلاع قبلی نداشته است. بورل نیز از تلاش‌های اتحادیه اروپا در حوزه هند و اقیانوس آرام خبر داده و گفته است که مأموریت‌های دریایی این اتحادیه را در حوزه مذکور افزایش می‌دهند و نیز این اتحادیه در نظر دارد تا قراردادهای بیشتر تجارتی و همکاری‌های مشترک را در این حوزه به امضاء برساند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : DW