آمریکا با تقویت نیروهای خود در خاورمیانه به دفاع از اسرائیل
آمریکا با تقویت نیروهای خود در خاورمیانه به دفاع از اسرائیل
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که برای حفاظت از نیروهای آمریکایی و دفاع از اسرائیل در رویارویی با تهدیدهای ایران در خاورمیانه، حضور نظامی خود در این منطقه را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که برای حفاظت از نیروهای آمریکایی و دفاع از اسرائیل در رویارویی با تهدیدهای ایران در خاورمیانه، حضور نظامی خود در این منطقه را تقویت می‌کند. آمریکا طی سه هفته‌ای که از آغاز جنگ حماس و اسرائیل می‌گذرد، علاوه بر دو ناو هواپیمابر و کشتی‌های پشتیبانی آنها، حدود ۲ هزار تفنگدار دریایی را به خاورمیانه اعزام کرده است.

تصویری از ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد آر فورد». در مدت چند ساعت پس از حمله ویرانگر حماس، ایالات متحده شروع به انتقال کشتی‌ها و هواپیماهای جنگی به منطقه کرد

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، شنبه بیست و یکم اکتبر، اعلام کرد که پس از «گفتگوهای مفصل» با جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در مورد «تشدید تنشهای اخیر توسط ایران و نیروهای نیابتی آن در سراسر منطقه خاورمیانه»، مجموعه‌ای از اقدامات را برای تقویت موقعیت کشورش در منطقه در پیش گرفته است.

به گفته وی «این گام‌ها تلاش‌های بازدارنده منطقه‌ای را تقویت می‌کند، حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه را افزایش می‌دهد و به دفاع از اسرائیل کمک می‌کند».

بنا بر اعلام وزیر دفاع آمریکا، وی پیشتر در نخستین اقدام، علاوه بر گروه ضربتی ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد آر فورد» که در حال حاضر در دریای مدیترانه شرقی در حال فعالیت است، ناو هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» را به منطقه اعزام کرده است.

لوید آستین عقیده دارد که اینگونه اقدامات، موقعیت آمریکا در منطقه را تقویت کرده و توانایی این کشور برای پاسخگویی سریع به طیفی از حوادث احتمالی را افزایش می‌دهد.

وزیر دفاع آمریکا همچنین در راستای محافظت از نیروهای این کشور، دستور استقرار یک سامانه ضدموشکی «تاد» و چندین سامانه موشکی «پاتریوت»  در منطقه را صادر کرده‌ است. علاوه بر این، نیروهای نظامی بیشتری در حالت آماده باش قرار می‌گیرند تا «آمادگی و توانایی آنها برای واکنش سریع در حد لزوم افزایش یابد.»

وزیر دفاع ایالات متحده در انتها تاکید می‌کند که به ارزیابی نیازهای ارتش کشورش در منطقه ادامه داده و در صورت لزوم، استقرار نیروها و قابلیت‌های بیشتر در منطقه را در نظر خواهد گرفت.

اتحادیه اروپا و آمریکا از کوزوو و صربستان خواستند گفتگوها را از سر بگیرند

نمایندگان اتحادیه اروپا و ایالات متحده، از کوزوو و صربستان خواستند تا به عنوان “تنها راه کاهش تنش بین دو کشور” گفت‌وگوها را از سر بگیرند. کشورهای غربی نگرانند که روسیه بتواند از بلگراد برای شعله‌ور کردن مجدد درگیری‌های قومی در بالکان – که در دهه ٩‬٠ میلادی در جریان فروپاشی یوگسلاوی شاهد نبردهای خونین بود – استفاده کند تا توجه جهان را از جنگ با اوکراین منحرف کند.

افسران پلیس کوزوو در حال گشت زنی پس از حمله ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳
افسران پلیس کوزوو در حال گشت زنی پس از حمله ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳ AP – Visar Kryeziu

میروسلاو لایچاک، فرستاده اتحادیه اروپا و گابریل اسکوبار، همتای آمریکایی وی، به همراه دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان و ایتالیا، امروز، شنبه بیست و یکم اکتبر، در پریشتینا، پایتخت کوزوو با آلبین کورتی، نخست‌وزیر این کشور دیدار کردند. مقصد بعدی این هیات، بلگراد، پایتخت صربستان است.

فرستاده اتحادیه اروپا، پس از دیدار با نخست‌وزیر کوزوو، ضمن محکوم کردن “حمله تروریستی” ٢٤‬ سپتامبر علیه پلیس کوزوو، این واقعه را “تشدید آشکار و بی سابقه” تنش‌ها دانسته و گفت که این حمله “به وضوح نشان می‌دهد که کاهش تنش و عادی سازی، اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است … و اگر گفت‌وگو وجود نداشته باشد، ممکن است تشدید تنش‌ها تکرار شود”.

در ٢٤‬ سپتامبر سال جاری، حداقل ۳۰ مهاجم مسلح صرب وارد شمال کوزوو شده و با پلیس این کشور درگیر شدند. در تبادل آتش چند ساعته، ٣‬ مهاجم مسلح کشته شده و دو افسر پلیس نیز مجروح شدند که یکی از آنها در بیمارستان جان باخت.

کوزوو از اروپا خواسته است صربستان را که مسئول این حمله می‌داند، تحریم کند. این کشور همچنین از ترس افزایش حضور نیروهای نظامی صرب در امتداد مرز خود، خواستار تدابیر امنیتی بیشتری از سوی قدرت‌های غربی شده و اعلام کرده که گفت‌وگوها میان پریشتینا و بلگراد در حال حاضر متوقف شده است.

میروسلاو لایچاک اما امروز از پریشتینا خواست تا “بدون تأخیر بیشتر”، به سمت ایجاد “انجمن شهرداری‌های اکثریت صرب در کوزوو” حرکت کند چرا که در غیر این صورت، “هیچ پیشرفتی در مسیر اروپایی کوزوو وجود نخواهد داشت.”

صربستان و کوزوو، هر دو می‌خواهند به اتحادیه اروپا بپیوندند، اما اتحادیه اروپا می‌گوید پیش از هر چیز، دو کشور باید اختلافات بین خود را حل کنند.

قدرت‌های غربی از کوزوو و صربستان می‌خواهند که طرح ١٠ماده‌ای را که اتحادیه اروپا در ماه فوریه برای پایان دادن به ماه‌ها بحران سیاسی ارائه کرده بود، اجرا کنند.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

بمباران حزب‌الله از سوی ارتش اسرائیل

نخست‌وزیر کوزوو و رئیس جمهور صربستان، پیشتر، موافقت خود را اعلام کرده بودند اما برخی مسائل از جمله تأسیس انجمن شهرداری‌های با اکثریت قومی صرب در کوزوو، حل نشده باقی ماند.

توافق نامه پریشتینا و بلگراد در سال ٢٠١٣‬ در مورد تشکیل انجمن شهرداری‌های صرب، بعداً توسط دادگاه قانون اساسی کوزوو، با این استدلال که شامل سایر قومیت ها نمی‌شود، در تضاد با قانون اساسی تشخیص داده شد.

پریشتینا نگران است که این انجمن، تلاشی از سوی بلگراد برای ایجاد یک دولت کوچک صرب با خودمختاری گسترده، مشابه جمهوری صرب (صربسکا) در بوسنی و هرزگوین باشد.

با این همه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده بر کوزوو فشار می آورند تا با ایجاد انجمن شهرداری‌های صرب، کار را در زمینه آموزش، مراقبت های بهداشتی، برنامه ریزی زمین و توسعه اقتصادی در سطح محلی هماهنگ کند.

در ماه ژوئیه، اتحادیه اروپا به دلیل امتناع کوزوو از تأسیس انجمن شهرداری‌های با اکثریت قومی صرب، اقدامات تنبیهی از جمله تعلیق بودجه برخی پروژه ها و توقف سفر دیپلماتهای ارشد به این کشور را علیه کوزوو اعمال کرد.

اتحادیه اروپا به دنبال پاسخی برای چالش‌های امنیتی فزاینده جنگ اسرائیل و حماس

پس از آنکه حملات تروریستی افراط‌گرایان اسلامی، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را هدف قرار داد، این اتحادیه به دنبال یافتن پاسخی برای چنین چالشهای امنیتی فزاینده‌ای است که در پی جنگ اسرائیل و حماس به وجود آمده و نگرانی های جدیدی را دامن می زند.

پلیس آلمان در مقابل کنیسه ای که دو روز پیش در مرکز برلین هدف حمله قرار گرفت. 18 اکتبر 2023
پلیس آلمان در مقابل کنیسه ای که دو روز پیش در مرکز برلین هدف حمله قرار گرفت. ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ AP – Markus Schreiber
تبلیغ بازرگانی

در بحبوحه تشدید تنش‌های امنیتی، اتحادیه اروپا، پنجشنبه نوزدهم اکتبر، جهت در پیش گرفتن اقداماتی برای محدود کردن اثرات جنگ بین اسرائیل و حماس بر کشورهای عضو این اتحادیه، در لوکزامبورگ تشکیل جلسه داد.

مقامات سراسر اتحادیه اروپا در این جلسه نگرانی خود در مورد افزایش حملات یهودی ستیز، گسترش افراطگرایی از طریق اینترنت و استفاده افراطگرایان از سرویس های پیام رسانی رمزگذاری شده را ابراز کرده‌ و بر لزوم سرعت بخشیدن به اخراج افرادی که ممکن است خطری برای عموم ایجاد کنند، تاکید کردند.

مارگاریتیس شیناس، معاون کمیسیون اروپا، پس از نشست وزیران کشور اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، به خبرنگاران گفت: «ما باید به اثرات متعدد ناشی از ادامه بحران در خاورمیانه رسیدگی کنیم… این مستلزم حمایت از جوامع یهودی ما و در عین حال جلوگیری از جو عمومی اسلام‌هراسی است که جایی در جامعه ما ندارد».

اسپانیا که در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، روز گذشته، مکانیسم بحران را به منظور تسریع در تصمیم گیری و هماهنگی بین ٢٧ کشور عضو، نهادهای اتحادیه و شرکای اصلی مانند سازمان ملل یا ایالات متحده، فعال کرد.

این اقدامات، پس از آنکه حملات تروریستی افراط‌گرایان اسلامی، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را هدف قرار داد – از جمله حمله با بمب آتش‌زا به یک کنیسه در برلین، قتل دو هوادار سوئدی فوتبال در بلژیک و کشته شدن یک معلم در فرانسه – اتخاذ می شوند.

ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه، پیشتر با اشاره به اینکه دو تبعه خارجی پشت حملات اخیر در بلژیک و فرانسه هستند، تاکید کرده بود که اصلاحات قوانین پناهندگی اتحادیه اروپا که مدتهاست به تاخیر افتاده، باید اعمال شود.

از آغاز جنگ اسرائیل و حماس، تجمعات حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی برگزار شده اما در عین حال، فرانسه، تجمع و راهپیمایی در حمایت از فلسطین را ممنوع اعلام کرده و آلمان نیز قول داده است اقدامات سختگیرانه‌تری علیه حماس که در حال حاضر در فهرست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا قرار دارد، در پیش گیرد.

ایجاد و تقویت بازرسی‌های مرزی

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

ایتالیا دانمارک و سوئد برای مقابله با تهدیدات تروریستی به وجود آمده در پی جنگ اسرائیل و حماس، بازرسی‌های مرزی را اعمال می‌کنند.

فرانسه نیز در این راستا قصد دارد بازرسی‌های مرزی خود را حداقل تا ماه می ٢٠٢٤‬ حفظ کند.

علاوه بر این، بلژیک، فرانسه و آلمان نیروهای پلیس مستقر در سراسر این کشورها را افزایش داده‌اند.

همه چالش‌های امنیتی اروپا مستقیماً با جنگ اسرائیل و حماس مرتبط نیستند

سوئد، اخیرا میزبان نشستی از وزرای هشت کشور، از جمله آلمان، بلژیک و فرانسه، حول محور چگونگی رسیدگی به موارد قرآن‌سوزی بود. با اینکه قرآن سوزی مستقیماً با درگیری بین اسرائیل و حماس مرتبط نیست، اما نشانه‌ای از افزایش تنش بین جوامع مذهبی و سایر جوامع در اروپا است.

در حال حاضر دادستان‌ها در تلاش هستند مشخص کنند که آیا انگیزه اصلی یک مرد تونسی که روز دوشنبه، قبل از مسابقه فوتبال بلژیک و سوئد، در بروکسل به سه سوئدی تیراندازی کرد و دو نفر از آنها را کشت، قرآن‌سوزی های اخیر در سوئد بوده یا خیر.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : rfi فرانسه