آمریکا : با فروش ۳۰۰ میلیون دلار سامانه‌های اطلاعاتی به تایوان
آمریکا : با فروش ۳۰۰ میلیون دلار سامانه‌های اطلاعاتی به تایوان
فروش این تجهیزات، تازه‌ترین مورد از کمک‌های آمریکا به سامانه‌های دفاعی تایوان به شمار می‌آید
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت دفاع آمریکا«پنتاگون» جمعه ۲۴ آذر اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور با فروش تجهیزاتی به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار را برای کمک به پشتیبانی از سیستم‌های اطلاعات تاکتیکی تایوان موافقت کرده که جدیدترین مورد کمک به سامانه‌های دفاعی این جزیره است.

آمریکا به لحاظ حقوقی نسبت به تامین تجهیزات دفاعی برای تایوان که بنا به ادعای چین، بخشی از خاک این کشور است، متعهد است.

فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان، عملا به صورت منبع تنش دائمی میان واشینگتن و پکن درآمده است.

آژانس همکاری امنیتی دفاعی وابسته به «پنتاگون» اعلام کرد که این فروش در تداوم حمایت از چرخه توسعه برای حفظ توانمندی‌های فرماندهی، کنترل، ارتباطات و قابلیت‌های محاسباتی تایوان، انجام می‌شود.

در بیانیه این آژانس آمده است که این پشتیبانی، توانایی تایوان برای «مقابله با تهدیدات کنونی و آتی از طریق تقویت آمادگی عملیاتی»، حفظ ظرفیت‌های فرماندهی، کنترل، ارتباطات و قابلیت‌های محاسباتی کنونی در راستای تامین جریان اطلاعات تاکتیکی را بهبود می‌بخشد.

به‌گفته وزارت دفاع تایوان، این فروش به حفظ کارایی سیستم‌های فرماندهی و کنترل رزمی مشترک کمک می‌کند تا بتوانند آگاهی در عرصه جنگ را بهبود بخشند.

این وزارتخانه در بیانیه خود گفت: «عملیات نظامی مکرر انجام شده توسط کمونیست‌های چینی در اطراف تایوان، تهدیدی جدی برای ما است».

در ادامه بیانیه وزارت دفاع تایوان ضمن تشکر از آمریکا برای ارائه این کمک‌ها، پیش‌بینی شده که روند فروش ظرف یک ماه، عملیاتی شود.

دفتر ریاست جمهوری تایوان اعلام کرد که این معامله، دوازدهمین فروش تسلیحاتی است که توسط دولت بایدن با تایپه انجام می‌شود و گویای این واقعیت است که دولت آمریکا، برای نیازهای دفاعی جزیره، اهمیت زیادی قائل است.

تایوان در مورد وقوع درگیری نظامی محتمل با چین هشدار داد

چین اخیرا چندین رزمایش‌ نظامی در نزدیکی جزیره تایوان با مشارکت ده‌ها جنگنده و پهپاد انجام داده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

چیو کو چنگ، وزیر دفاع تایوان، شنبه یکم مهر اعلام کرد که افزایش اخیر فعالیت‌های نظامی چین در اطراف تایوان، احتمال از کنترل خارج‌شدن رویدادها و وقوع یک درگیری تصادفی را بالا می‌برد.

طبق ادعای تایوان، پکن طی دو هفته گذشته، چندین رزمایش‌ در نزدیکی این جزیره انجام داده که طی آن‌، ده‌ها جنگنده، پهپاد، بمب‌افکن‌، کشتی‌های جنگی و ناو هواپیمابر چینی «شاندونگ» شرکت داشتند.

چین که تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند، در سال‌های اخیر رزمایش‌های مشابهی در اطراف جزیره انجام داده تا ضمن تاکید بر ادعاهای حاکمیتی خود، تایپه را زیر فشار قرار دهد.

وزیر دفاع تایوان در پاسخ به خبرنگاران در حاشیه نشست پارلمان در خصوص احتمال بروز حادثه‌ای تصادفی با توجه به تکرار فعالیت‌های تحریک‌آمیز چین، گفت: «این موضوع برای ما بسیار نگران‌کننده است.»

او افزود: «مخاطرات ناشی از فعالیت‌ با مشارکت هواپیما، کشتی و جنگ‌افزارها، افزایش خواهد یافت و هر دو طرف باید هوشیار باشند.»

وزارت دفاع تایوان می‌گوید که چین معمولاً از ژوئیه تا سپتامبر، رزمایش‌های گسترده‌ای برگزار می‌کند.

این وزارتخانه شنبه با اعلام این که چین تا حد زیادی رزمایش‌های خود را متوقف کرده، توضیح داد که تنها دو هواپیمای چینی را در حریم هوایی خود طی ۲۴ ساعت گذشته، رصد کرده است.

تایوان بارها اعلام کرده است که نسبت به تحرکات نظامی چین واکنشی نشان نخواهد داد و اوضاع را متشنج نخواهد کرد، اما اجازه «اقدامات تحریک‌آمیز مکرر» از سوی چین را نخواهد داد.

تایوان از رصد ۱۰۳ جنگنده چینی طی ۲۴ ساعت در اطراف جزیره خبر داد

وزارت دفاع تایوان: این بالاترین شمار جنگ‌افزارهای رصدشده در مدت زمان اخیر است که چالش‌های جدی امنیتی را در تنگه تایوان و منطقه، ایجاد می‌کند

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت دفاع تایوان، دوشنبه ۲۷ شهریوراعلام کرد که پرواز ۱۰۳ جت جنگنده چینی را در ۲۴ ساعت گذشته در اطراف جزیره، رصد کرده است.

وزارت دفاع تایوان پس از خبردهی از افزایش قابل ملاحظه تحرکات نظامی چین در نزدیکی جزیره، از چین خواست تا «رفتار مخرب و یکجانبه» را متوقف ساخته و هشدار داد که چنین رفتاری می‌تواند منجر به تشدید حاد تنش‌ها شود.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «۱۰۳ فروند هواپیمای ارتش آزادی‌بخش خلق و ۹ ناو نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق در اطراف تایوان» در فاصله یکشنبه تا صبح دوشنبه، مشاهده شدند.

وزارت دفاع افزود: «این بالاترین شمار جنگ‌افزارهای رصدشده در مدت زمان اخیر است که چالش‌های جدی امنیتی را در تنگه تایوان و منطقه، ایجاد می‌کند.»

این وزارتخانه با این بیان که «تداوم مزاحمت‌های نظامی پکن می‌تواند به سادگی منجر به تشدید حاد تنش و فروپاشی امنیت منطقه شود»، از چین خواست تا «فوراً این‌گونه اقدامات تخریبی یکجانبه را متوقف کند.»

در این بیانیه آمده است که از مجموع جنگنده‌های رصدشده، ۴۰ فروند جنگنده از خط به اصطلاح میانی تنگه تایوان که این جزیره را از چین جدا می‌کند، عبور کرده و از ضلع جنوب غربی و جنوب شرقی، وارد مناطق شناسایی پدافند هوایی شدند.

روابط پکن و تایپه در سال ۲۰۱۶ با به قدرت رسیدن تسای اینگ ون در تایوان که از استقلال جزیره حمایت می‌کند، تیره‌تر شد.

افزایش فشار پکن

پکن در سال‌های اخیر، فشار دیپلماتیک و نظامی بر تایوان که آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند، تشدید کرده است. سال گذشته پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره، پرواز جنگنده‌های چینی در اطراف تایوان به‌شکلی قابل توجه، تشدید شد.

از سوی دیگر، واشینگتن و متحدان غربی آن اخیرا بر مراتب تاکید خود بر اهمیت تضمین «آزادی دریانوردی» در آب‌های منطقه افزوده و در همین راستا، عبور شناورهای دریایی آنها از تنگه تایوان و دریای چین جنوبی نیز افزایش یافته است.

پکن دو شرکت نظامی آمریکایی را به‌دلیل فروش تسلیحات به تایوان تحریم کرد

وزارت خارجه چین اعلام کرد که دو شرکت «لاکهید مارتین» و«نورث روپ گرامن» مشمول تحریم شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

پکن از اعمال تحریم‌ علیه دو شرکت‌ آمریکایی «لاکهید مارتین» و «نورثروپ گرامن» به‌دلیل نقش آنها در فروش تسلیحات به تایوان خبر داد.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، جمعه ۲۴ شهریور اعلام کرد: «شرکت لاکهید مارتین مستقیماً به عنوان پیمانکار اصلی فروش تسلیحات آمریکا به تایوان در ۲۴ اوت مشارکت داشت و شرکت نورثروپ گرامن نیز چندین بار به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان اقدام کرد.»

نینگ طی کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که چین تصمیم دارد «این دو شرکت نظامی آمریکایی را تحریم کند.»

اگرچه آمریکا پنج دهه است که فقط پکن را رسماً به رسمیت شناخته است ولی کنگره طبق قانون مناسبات با تایوان، روابط خود با پکن را به تحویل تسلیحات دفاعی به تایوان، مشروط کرده است.

دولت‌های پیاپی آمریکا با انعقاد قراردادهایی برای فروش تسلیحات به تایوان و عدم اعطای کمک به آن، طبق این قانون عمل کردند، اما دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در پایان ماه اوت برای اولین بار موافقت کرد که طبق برنامه کمک به دولت‌های خارجی، کمک نظامی مستقیم به تایوان ارائه کند.

وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد اولین بسته این کمک‌ها که در چارچوب برنامه تامین مالی نظامی خارجی ارائه می‌شود، متضمن به‌رسمیت شناختن حاکمیت تایوان نیست.

چین به‌رغم خودمختاری تایوان، این جزیره را بخشی جدایی‌ناپذیر از قلمرو خود می‌داند.

پکن با تحریم برخی شرکت‌های چینی به‌دلیل ارتباط با ایران اعتراض کرد

شماری از شرکت‌های چینی تجهیزاتی از آمریکا خریداری و آنها را با هدف توسعه برنامه پهپادی و برنامه تسلیحات کشتار جمعی به ایران صادر کردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که با قرار دادن شماری از شرکت‌ها و شهروندان چینی توسط آمریکا در فهرست تحریم‌های مرتبط با ایران به شدت مخالف است.

این وزارتخانه، سه‌شنبه چهارم مهر در اطلاعیه‌ای تاکید کرد که ایالات متحده چندین شرکت چینی را به‌دلیل همکاری با تهران پیرامون توسعه برنامه پهپادی ایران مورد تحریم قرار داده است.

وزارت بازرگانی آمریکا اخیرا ۲۸ شرکت و نهاد روسی، آلمانی و چینی را تحریم کرد.

طبق اطلاعیه کمیته صنایع و امنیت وابسته به وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت‌ها و نهادهای مذکور بر خلاف منافع ملی و سیاست خارجی ایالات متحده رفتار کرده‌اند.

بنا به این اطلاعیه، شماری از شرکت‌های چینی مورد تحریم قرار گرفته، تجهیزاتی از آمریکا خریداری و آنها را با هدف توسعه برنامه پهپادی و برنامه تسلیحات کشتار جمعی به ایران صادر کردند.

بخشی دیگر از شرکت‌های چینی به‌دلیل خرید کالاهای آمریکایی برای بکارگیری در تحقیقات نظامی چین تحت تحریم قرار گرفتند.

طبق تحریم‌های ایجاد شده، صادرکنندگان فقط در صورت مجوز وزارت بازرگانی آمریکا می‌توانند با شرکت‌های تحت تحریم دادوستد انجام دهند.

با این وجود، پیشنهاد صادرکنندگان در تعامل با این شرکت‌ها به احتمال زیاد مورد پذیرش وزارت بازرگانی آمریکا قرار نخواهد گرفت.

نیروهای ویژه آمریکا اعضای ارتش تایوان را به طور سری آموزش می‌دادند

شفقنا- به تازگی فاش شده است که نیروهای ویژه ارتش آمریکا، اعضای ارتش تایوان را آموزش نظامی داده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از فرانس۲۴؛ یک مقام پنتاگون فاش کرد نیروهای عملیات ویژه آمریکا کار آموزش نظامی برخی واحدهای نظامی ارتش تایوان را برعهده داشته‌اند. آمریکا به دلیل جلوگیری از خشم چین، این برنامه نظامی را مخفی نگه داشته بود. چین تایوان را جزیی از خاک خود دانسته و بر الحاق آن به خود تاکید دارد. آمریکا و برخی کشورهای غربی مثل فرانسه تلاش دارند با اعزام نیرو یا مقامات خود چین را از این هدف خود دور کنند.

آموزش نظامی آمریکا برای نیروهای تایوانی در قالب ۲۰ عملیات دوره‌ای ویژه در کمتر از یک سال انجام شده است. وزارت دفاع آمریکا به طور کلی این برنامه را تائید کرده اما گفته این کشور در برابر تهدیدهای چین از تایوان حمایت خواهد کرد. پس از ماجرای خروج نیروهای آمریکایی از خراسان آریا ، تایوان به شدت نگران تنها ماندن به دست آمریکا است.

تایوان از ورود ۲۰ هواپیمای چینی به حریم هوایی خود خبر داد

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : شفقتان ، العربیة