آمریکا برای جلوگیری از تهاجم چین کمک‌های نظامی به تایوان  می‌ کند
آمریکا برای جلوگیری از تهاجم چین کمک‌های نظامی به تایوان  می‌ کند
آمریکا از ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به تایوان برای کمک به جلوگیری از هرگونه تهاجم چین به این جزیره خودگردان خبر داده است.

این بسته کمک‌های نظامی، به ارزش سیصد و چهل و پنج میلیون دلار، سریع‌تر از حد معمول به تایوان ارائه می‌شود.

محتوای این کمک‌ها مشخص نیست، اگرچه یکی از مقامات پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا گفت که شامل تجهیزات اطلاعاتی و مهمات سلاح‌های کوچک است.

تحلیلگران می گویند که این اقدام احتمالاً با خشم چین مواجه خواهد شد. این کشور بارها از واشنگتن خواسته است تا فروش تسلیحات به تایوان را متوقف کند.

وزارت دفاع تایوان از آمریکا به خاطر تعهد قاطعش به امنیت تایوان تشکر کرد.

سان لی فانگ، سخنگوی این وزارتخانه گفت: «تایوان و ایالات متحده به همکاری نزدیک در مسائل امنیتی به منظور حفظ صلح، ثبات و وضعیت موجود در تنگه تایوان ادامه خواهند داد.»ثبات و وضعیت موجود در تنگه تایوان ادامه خواهند داد.»

کنگره آمریکا به جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور اجازه داده است تا از ذخایر نظامی آمریکا به تایوان کمک کند. این همان روشی است که آمریکا از آن برای کمک از حد معمول سریع‌تر به اوکراین پس از حمله روسیه استفاده کرد.

 

پایان پادکست

سال گذشته، ارتش چین دو مانور بزرگ نظامی در اطراف تایوان برگزار کرد که حملات هدفمند و محاصره جزیره را شبیه سازی می‌کرد.

چین ادعا می‌کند جزیره دموکراتیک و خودمختار تایوان بخشی از خاک خود است و متعهد شده که در صورت لزوم آن را با زور تصرف کند.

ولی از نظر دولت تایوان، جزیره تایوان کشور مستقلی است که دارای قانون اساسی و رهبرانی است که به طور دموکراتیک انتخاب می شوند.

دولت تایوان پس از قدرت گرفتن حزب کمونیست چین در سال ۱۹۴۹ آن را غیرقانونی خواند و خود را دولت مشروع کل چین اعلام کرد. در دوران جنگ سرد بسیاری از کشورهای غربی دولت تایوان را به رسمیت می‌شناختند، اما به مرور این موضع تغییر کرد و تایوان کرسی خود در سازمان ملل متحد را هم از دست داد.

آمریکا تایوان را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسد اما به آن سلاح می‌فروشد و خود را متعهد به دفاع از آن کرده است.

از لحاظ دیپلماتیک، آمریکا به سیاست «چین واحد» پایبند است که بر اساس آن فقط دولت چین -در پکن- را به رسمیت می شناسد.

در حال حاضر تنها سیزده کشور (به علاوه واتیکان) تایوان را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می‌شناسند.

چین هشدار داده هرگونه تلاش برای مستقل کردن تایوان از چین، منجر به اقدام نظامی توسط پکن خواهد شد.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین هدف دیرینه جمهوری خلق چین مبنی بر «اتحاد مجدد صلح آمیز» با تایوان را حفظ کرده ولی توسل به زور را رد نکرده است.

آمریکا موعد جنگ چین و تایوان را پیش‌بینی کرد

به اعتقاد یک افسر عالی‌رتبه ارتش آمریکا، چین تا پیش از سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله خواهد کرد.

آمریکا موعد جنگ چین و تایوان را پیش‌بینی کرد

به اعتقاد یک افسر عالی‌رتبه ارتش آمریکا، چین تا پیش از سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله خواهد کرد.

به گزارش اعتمادآنلاین، شبکه العربیه به نقل از مایک گیلدای فرمانده بخش عملیات نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، بر اساس ارزیابی ارتش آمریکا، چین تا قبل از سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله خواهد کرد.

این خبر در حالی منتشر شد که رسانه‌های عربی به نقل از گزارش وزارت دفاع تایوان از رصد هواپیماها و کشتی‌های ارتش چین در نزدیکی جزیره تایوان خبر دادند.

پیش از این نیز آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا چین را به تسریع برنامه‌های تسلط بر تایوان متهم کرده و مدعی شده بود طی چند سال اخیر تغییراتی در رویکرد چین در قبال تایوان مشاهده شده است.

واشنگتن؛

 تایوان درباره ورود ناگهانی ارتش چین به حریم آبی خود هشدار داد

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد: افزایش تعاملات نظامی تایپه-واشنگتن، می تواند نظامیان چینی را برای ورود ناگهانی به حریم آبی این جزیره تحریک کند.
کد خبر : ۸۳۵۹۲۲

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، وزارت دفاع تایوان هشدار داد که این جزیره باید طی سال جاری میلادی، نسبت به «ورود ناگهانی» نظامیان چینی به مناطق دریایی همجوار با تمامیت ارضی تایوان هشیار باشد.

چین در سال‌های اخیر، فعالیت‌های نظامی در اطراف تایوان را افزایش داده و تقریبا به طور روزانه شاهد قدرتنمایی جنگنده‌های چینی در منطقه پرواز ممنوع تایوان هستیم.

با این حال، تایپه هرگز گزارشی مبنی بر ورود نیرو‌های چینی به حریم آبی تایوان که حدود ۲۴ مایل دریایی (۴۴.۴ کیلومتر) از خط ساحلی جزیره فاصله دارد، ارائه نکرده است.

اما اکنون، «چیو کو –چنگ» وزیر دفاع تایوان مدعی است که احتمالا با توجه به افزایش سطح تبادلات نظامی تایپه-واشنگتن، نظامیان چینی هم بهانه‌ای برای ورود به مناطق نزدیک به حریم هوایی و دریایی تایوان پیدا خواهند کرد.

در پیشنویس بودجه نظامی چین که روز گذشته منتشر شد، بر مقابله قاطعانه چین با «جدایی طلبی تایوان» و تلاش برای پیوستن این منطقه به سرزمین اصلی چین، تاکید شده است.

طبق این سند، بودجه نظامی چین با ۷.۲ درصد افزایش به رقم ۲۲۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار خواهد رسید و در آن، بر لزوم تقویت نوسازی ارتش و افزایش قدرت علوم و فناوری دفاعی دولت تاکید شده است.

جولان ۳۷ جنگنده و بمب افکن چینی در آسمان تایوان

چین در تازه‌ترین اقدام برای به رخ کشیدن توان نظامی خود، آسمان تایوان را به صحنه پرواز جنگنده هایش تبدیل کرد.
کد خبر : ۸۵۱۴۳۵

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، وزارت دفاع تایوان امروز پنجشنبه از فعال کردن سامانه‌های پدافندی، در مواجهه با ورود ۳۷ فروند هواپیمای نظامی چین به حریم هوایی این جزیره خبر داد.

گفته می‌شود که برخی از این هواپیماها، بعد از جولان دادن در حریم هوایی تایوان، به سمت غرب اقیانوس آرام پرواز کردند.

هواپیما‌های نظامی چین شامل جنگنده‌های J-۱۱ و J-۱۶ و همچنین بمب افکن‌های H-۶ بوده اند.

چین به تایوان به عنوان بخشی از تمامیت ارضی خود نگاه می‌کند و می‌گوید اگرچه به دنبال الحاق این جزیره از راه‌های مسالمت آمیز است، اما در صورت نیاز از جنگ هم ابایی ندارد.

همچنین، دولت پکن بار‌ها به واشنگتن و متحدانش درباره تحریک جدایی طلبان تایوانی هشدار داده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC فارسی و جهان