غزه شب گذشته شاهد بمبارانهای سنگین بود که به گفته شاهدان عینی، شدیدترین موج بمبارانها بود که از ۱۵ سال پیش تاکنون بیسابقه است
ارتش اسرائیل، دوشنبه ۱۵ آبان طی بیانیهای اعلام کرد که در جریان عملیات زمینی خود در غزه، مراکز و نقاط دیدبانی حماس را تصرف کرده است.
این بیانیه با اشاره به این که ارتش، ۴۵۰ هدف را بمباران کرده، افزود، نیروهای زمینی ارتش، یک موضع حماس در غزه، شامل مراکز دیدبانی، آموزشی و تونلهای جنگی را به کنترل خود درآورد.
در ادامه بیانیه ارتش اسرائیل آمده است: «نیروهای دریایی، مقرها، مراکز پرتاب موشکهای ضد تانک و دیگر مراکز دیدبانی را هدف قرار دادند.»
جنگندههای ارتش اسرائیل تحت هدایت سرویس اطلاعات نظامی و «شین بت»، برخی از فرماندهان حماس از جمله جمال موسی، مسئول امنیت ویژه حماس را هدف حمله هوایی قرار دادند.
دستگیریها در کرانه باختری
به گزارش خبرنگار «العربیه»، کرانه باختری نیز صحنه دستگیریها و یورشهای جدید نیروهای اسرائیلی بود و دهها فلسطینی در چندین نقطه دستگیر شدند و شهر طوباس نیز در جریان یورش گسترده به این شهر، شاهد وقوع درگیریهای مسلحانه بود.
همزمان نیروهای اسرائیلی به شهر الخلیل یورش برده و با بستن چندین کتابخانه و چاپخانه، محتویات آنها را مصادره کردند.
حمله با سلاح سرد در شهر قدس
به گزارش «العربیه»، شهر قدس هم شاهد حمله با سلاح سرد به دو پلیس اسرائیلی بود که یکی از آنها به شدت مجروح شد و ضارب نیز هدف تیراندازی قرار گرفت.
پلیس اسرائیل اعلام کرد که در حمله با چاقو در بخش قدیمی شهر قدس در باب الساهره، یکی از دروازه های مسجد الاقصی، دو افسر پلیس مرزی زخمی شدند.
در بیانیه پلیس اسرائیل امده است که یک پلیس زن به شدت زخمی شد و پلیس دیگری زخم سطحی برداشت و ضارب به ضرب گلوله کشته شد.
به دنبال این عملیات، وضعیت آمادهباش امنیتی در سراسر شهر قدس به اجرا گذاشته شد و پلیس اسرائیل دروازههای منتهی به مسجد الاقصی را بست.
سنگینترین بمباران از ۱۵ سال پیش
این تحولات میدانی، دوشنبه پس از بازگشت تدریجی خدمات اینترنت و ارتباطات به غزه در پی قطع این خدمات برای سومین بار توسط اسرائیل در شامگاه یکشنبه صورت گرفت. غزه شب گذشته شاهد آغاز بمبارانهای سنگین بود که به گفته شاهدان عینی، شدیدترین موج بمبارانها بود که از ۱۵ سال پیش تاکنون بیسابقه است.
اسرائیل روز گذشته اردوگاه الشاطی، محله الزیتون و محله الرمال در نوار غزه را ظرف تنها نیم ساعت هدف بیش از ۱۰۰ حمله هوایی سنگین قرار داد.
این حملات همچنین اطراف بیمارستان الشفاء در غرب غزه و شهر خانیوس در جنوب نوار را شامل شد.
این در حالی است که ارتش اسرائیل یکشنبه در بحبوحه افزایش زیانهای جانی فلسطینیها که از هفتم اکتبر گذشته به حدود ۱۰ هزار نفر رسیده، با ادامه عملیات زمینی خود توانست نوار غزه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کند
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد که غزه عملا به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است و ارتش این کشور آماده تقابل با هر گونه سناریو در همه جبههها است.
هاگاری، شامگاه یکشنبه ۱۴ آبان در تلویزیون اسرائیل گفت، «در حال حاضر حملات سنگینی در حال انجام است و این روند طی روزهای آینده پیگیری میشود.»
او تاکید کرد که در پاسخ به حمله موشکی حزبالله، چندین موضع وابسته به این گروه در جنوب لبنان هدف قرار گرفته شد.
هاگاری افزود، «نیروهای ارتش اسرائیل شهر غزه را کاملا محاصره کرده و به سواحل جنوبی این شهر دسترسی پیدا کردند.»
سخنگوی ارتش اسرائیل ادامه داد که «ارتش کماکان اجازه جابجایی ساکنان شمال غزه به جنوب این منطقه را میدهد.»
او همچنین تاکید کرد که اجازه ورود سوخت به غزه داده نخواهد شد.
نوار غزه از هفتم اکتبر مورد محاصره شدید اسرائیل قرار گرفت و آب و برق این منطقه قطع شد و از ورود سوخت، دارو و مواد غذایی به آن نیز جلوگیری میشود.
مناطق شمالی غزه بهدلیل برنامه اسرائیل برای کوچ اجباری فلسطینیان از آن، شرایط سختری را سپری میکند.
اسرائیل از ۱٫۱ میلیون فلسطینی ساکن در شمال غزه خواسته است فورا به جنوب این منطقه بروند و برای چندین بار این ضرب الاجل را تمدید کرده است.
در همین رابطه، می الکیله، وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که جنگ اسرائیل علیه غزه تاکنون به کشتهشدن دستکم ۹۷۰۰ فلسطینی از جمله ۴۸۰۰ کودک منجر شده است.
از زمان حمله گروه حماس به مواضع نظامی و شهرکهای اطراف نوار غزه در هفتم اکتبر گذشته، ۱۵۳۸ اسرائیلی نیز کشته شدند.
.
هشدار وزیر دفاع ایران به آمریکا درباره پیامدهای تداوم حملات اسرائیل به غزه
محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران در اظهاراتی خطاب به مقامات آمریکایی گفت که اگر آتشبس در غزه را اعمال نکند، «به شدت آسیب خواهد دید».
به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، آشتیانی، یکشنبه ۱۴ آبان گفت: «توصیه ما به آمریکاییها این است که سریعا جنگ را متوقف و آتشبس را اعمال کنید در غیر اینصورت ضربات سنگینی خواهید خورد.»
از سویی، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران ایران در گفتوگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، گفت: «اگر جنایات اسرائیل ادامه پیدا کند، باید به منافع آمریکا ضربه بزنیم.»
نقدی خواستار تحریم کالاهای آمریکایی و کالاهای کشورهای غربی حامی اسرائیل در سراسر جهان شد.
او گفت: «اقدام دیگر این است که دفاتر نمایندگی آمریکا و اسرائیل در تمام کشورها جمع شود.»
این در حالی است که جنگ در غزه با شدت بیشتری ادامه دارد و در چهارمین هفته حملات اسرائیل، شمار کشتهشدگان در غزه به بیش از ۹۵۰۰ نفر افزایش یافته است.
از زمان آغاز درگیری بین اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه، نگرانیهای بینالمللی از گسترش درگیری در سطح منطقه، به ویژه با ورود حزبالله به رویاروییها در جنوب لبنان، تشدید شده است.
بر اساس آنچه «پنتاگون» پیشتر اعلام کرد، از ۱۷ اکتبر تاکنون، نیروهای آمریکایی و متحدان آنها در سوریه و عراق هدف دستکم ۱۴ حمله قرار گرفتهاند و ۲۱ سرباز زخمی شدهاند.
دیدار نخست وزیر عراق با رهبر ایران؛ آیا السودانی حامل پیامی از واشینگتن است؟
رهبر ایران خواستار اعمال فشارهای سیاسی به آمریکا و اسرائیل به منظور توقف بمبارانها در غزه شد
رسانههای دولتی ایران گزارش دادند محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در سفر به تهران، صبح دوشنبه ۱۵ آبان، با علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران دیدار و درباره مسائل دو جانبه و بحران جنگ غزه گفتوگو کرد.
این دیدار پس از سفر روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به بغداد انجام شد که به گفته برخی ناظران و رسانههای عراقی، احتمالا السودانی حامل پیام مقامات آمریکا به رهبر ایران در خصوص تنشهای جاری در منطقه درباره جنگ غزه باشد.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، خامنهای در این دیدار خواستار اعمال فشارهای سیاسی به آمریکا و اسرائیل به منظور توقف بمبارانها در غزه شد.
او همچنین تصریح کرده که «اگر کمکهای تسلیحاتی و سیاسی آمریکا نباشد»، ادامه کار برای اسرائیل ممکن نخواهد بود.
السودانی هم در این دیدار با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در قبال بحران غزه تاکید کرد که «تمام تلاش عراق در وهله اول توقف بمبارانها و در مرحله بعد، ارسال کمکهای غذایی و دارویی به مردم غزه است».
قبل از این دیدار، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در کاخ سعدآباد از السودانی استقبال کرد.
السودانی در کنفرانس خبری مشترک با رئیسی تاکید کرد که مهمترین هدف سفرش به تهران بررسی تحولات مربوط به غزه است.
او درباره دیدار شب گذشتهاش با وزیر خارجه آمریکا در بغداد گفت که بلینکن خواستار «عدم توسعه جنگ در منطقه شده است.»
رئیسی نیز در این کنفرانس خبری گفت: «هرچه سریعتر باید بمبارانها قطع شود و آتشبس شود.»
به گزارش روزنامه «نیویورک تایمز»، بلینکن در ادامه سفر منطقهای خود به خاورمیانه، با پیامی «برای ایران و گروههای نیابتی آن»، در بغداد با السودانی دیدار کرد.
به گزارش این روزنامه، واشينگتن پیامهای شفاف و قاطعی برای ایران ارسال کرده است.
تهران بارها هشدار داده است که آتش جنگ در غزه میتواند دامنگیر آمریکا و پایگاهها و منافع آن در منطقه شود. سپاه پاسداران طی هفتههای گذشته بارها تهدید کرده است که منافع آمریکا از طریق «محور مقاومت» هدف قرار خواهد گرفت.
با آغاز نبرد اسرائیل و گروههای فلسطینی در ۷ اکتبر، نگرانیهای بینالمللی از گسترش دامنه این جنگ در ابعاد منطقهای افزایش یافته است؛ بهویژه که حملات حزبالله در جنوب لبنان علیه مواضع اسرائیل انجام میشود؛ اگرچه تا این لحظه دامنه این تنشها محدود مانده است.
وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی و همپیمانان آن در سوریه و عراق از ۱۷ اکتبر گذشته هدف دستکم ۱۴ حمله قرار گرفتند که طی آنها ۲۱ سرباز به شکلی سطحی زخمی شدند.
خبرگزاری «تسنیم»: خامنهای در دیدار با هنیه بر ادامه حمایت از «مقاومت» تاکید کرد
رهبر جمهوری اسلامی پیشتر درباره جنگ کنونی میان اسرائیل و گروه حماس گفت که آمریکا شریک جرم قطعی اسرائیل در جنگ غزه است
خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، یکشنبه ۱۴ آبان گزارش داد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی «حماس» و هیات همراهش بر ادامه حمایت از «مقاومت» تاکید کرد.
بنا به این گزارش، هنیه در این دیدار گزارشی از آخرین تحولات غزه و کرانه باختری ارائه داد.
به گزارش تسنیم، رهبر جمهوری اسلامی نیز «با قدردانی مجدد از صبر و استقامت مردم استوار غزه» بر «سیاست همیشگی ایران در حمایت از نیروهای مقاومت فلسطین در مقابل اشغالگران» تاکید کرد.
طبق این گزارش، خامنهای «لزوم تحرک جدی کشورهای اسلامی و مجامع بینالمللی و حمایت همه جانبه و عملی دولتهای اسلامی از مردم غزه» را مورد تاکید قرار داد.
رهبر ایران، چهارشنبه ۱۰ آبان پیرامون جنگ کنونی غزه در جمع دانشآموزان و دانشجویان در تهران گفته بود که «باید بمباران غزه فورا قطع» و «راه صدور نفت و ارزاق» نیز به اسرائیل بسته شود.
رهبر جمهوری اسلامی، پیشتر هم درباره جنگ کنونی میان اسرائیل و گروه حماس گفت که آمریکا «شریک جرم قطعی» اسرائیل در جنگ غزه است.
در همین رابطه، محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران امروز در اظهاراتی خطاب به مقامات آمریکایی گفت که اگر آمریکا آتشبس در غزه را اعمال نکند، «به شدت آسیب خواهد دید».
آشتیانی تصریح کرد: «توصیه ما به آمریکاییها این است که سریعا جنگ را متوقف و آتشبس را اعمال کنید در غیر اینصورت ضربات سنگینی خواهید خورد.»
از سویی، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران ایران نیز امروز در گفتوگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، گفت: «اگر جنایات اسرائیل ادامه پیدا کند، باید به منافع آمریکا ضربه بزنیم.»
نقدی خواستار تحریم کالاهای آمریکایی و کالاهای کشورهای غربی حامی اسرائیل در سراسر جهان شد.
این در حالی است که جنگ در غزه با شدت بیشتری ادامه دارد و در چهارمین هفته حملات اسرائیل، شمار کشتهشدگان در غزه به بیش از ۹۷۰۰ نفر افزایش یافت.
از زمان آغاز درگیری بین اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه، نگرانیهای بینالمللی از گسترش درگیری در سطح منطقه، به ویژه با ورود حزبالله به رویاروییها در جنوب لبنان، تشدید شده است.
بر اساس آنچه «پنتاگون» پیشتر اعلام کرد، از ۱۷ اکتبر تاکنون، نیروهای آمریکایی و متحدان آنها در سوریه و عراق هدف دستکم ۱۴ حمله قرار گرفتند و ۲۱ سرباز آمریکایی نیز زخمی شدهاند.
«نیویورک تایمز» از پیام هشداردهنده آمریکا به ایران و حزبالله خبر داد
این پیامها در ادامه هشدارهای سیاسی علنی و رسمی از سوی مقامات آمریکایی است که آخرین آنها توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح شد
در بحبوحه تشدید نگرانیهای بینالمللی از گسترش درگیری اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه و احتمال تبديل آن به جنگی منطقهای، واشينگتن پیامهای شفاف و قاطعی برای ایران ارسال کرد.
مسئولان آمریکایی فاش کردند که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از طریق شرکای منطقهای از جمله ترکیه، با ارسال پیامهایی برای تهران و حزبالله، اعلام کرد که ایالات متحده مصمم است در صورت انجام حملات از سوی آنها علیه اسرائیل، وارد مداخله شود.
آمادگی نظامی
به گزارش «نیویورک تایمز»، مقامات مزبور اعلام کردند که واشینگتن این پیامها را به شکلی شفاف منتقل کرده است و در صورت حمله ایران و حزبالله به اسرائیل، آماده است تا علیه آنها مداخله نظامی کند.
این هشدارها زمانی مطرح شده است که آبهای مدیترانه، حضور پرتعداد ناوهای هواپیمابر عظیم آمریکایی و حتی زیردریاییهای هستهای را در راستای تدارک آمادگی به منظور حفاظت از پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه و مداخله اضطراری متناسب با شرایط احتمالی، شاهد است.
این پیامها همچنین در ادامه هشدارهای سیاسی علنی و رسمی از سوی مقامات آمریکایی است که آخرین آنها توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح شد که روز گذشته از اسرائیل و سپس از کرانه باختری و عراق نیز بازدید کرد.
از سویی تهران نیز بارها هشدار داد که آتش جنگ در غزه میتواند دامنگیر آمریکا و پایگاهها و منافع آن در منطقه شود. سپاه پاسداران طی هفتههای گذشته بارها تهدید کرده که منافع آمریکا از طریق «محور مقاومت» هدف قرار خواهد گرفت.
منظور از «محور مقاومت»، گروههای مسلح نیابتی ایران در عراق، سوریه، لبنان و یمن است.
با آغاز نبردها میان اسرائیل و گروههای فلسطینی در ۷ اکتبر، نگرانیهای بینالمللی از گسترش دامنه این جنگ در ابعاد منطقهای افزایش یافته است؛ بهویژه که حملات حزبالله در جنوب لبنان علیه مواضع اسرائیل انجام میشود؛ اگرچه تا این لحظه دامنه این تنشها محدود مانده است.
وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی و همپیمانان آن در سوریه و عراق از ۱۷ اکتبر گذشته هدف دستکم ۱۴ حمله قرار گرفتند که طی آنها ۲۱ سرباز به شکلی سطحی زخمی شدند.
نقص فنی سامانه «گنبد آهنین» موجب سقوط موشکهای القسام در تلآویو شد
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه : تعداد کشته شدگان فلسطینی از ۷ اکتبر تاکنون به ۹۷۷۰ نفر از جمله ۴۸۰۰ کودک و ۲۵۵۰ زن رسید
در حالی که نوار غزه در معرض حملات بیسابقه اسرائیل قرار گرفته است، گروههای فلسطینی با شلیک موشک به شهرهای اسرائیل به این حملات پاسخ میدهند.
بر اساس ویدیوی منتشر شده در شبکههای اجتماعی، یک موشک که پدافند «گنبد آهنین» اسرائیل برای رهگیری موشکهای گروههای فلسطینی شلیک کرده بود، در منطقه «ریشون لتسیون»، در جنوب تل آویو سقوط کرد.
برخی گزارشها نقص فنی سامانه «گنبد آهنین» را دلیل اصلی سقوط این موشک به منطقهای در تلآویو دانستهاند.
شامگاه یکشنبه همزمان با شلیک رگبارهای موشکی شدید از نوار غزه، آژیر خطر در تل آویو و شهرکهای اطراف غزه به صدا درآمد.
شب گذشته گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس، در واکنش به هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه، از بمباران تلآویو خبر داد.
جنگ اسرائیل و حماس از زمان حمله غافلگیرانه این جنبش اسلامی در ۷ اکتبر وارد سی و یکمین روز خود شده است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد، تعداد کشتهشدگان فلسطینی از ۷ اکتبر تاکنون به ۹۷۷۰ نفر از جمله ۴۸۰۰ کودک و ۲۵۵۰ زن رسیده است.
این وزارت افزود، ۷۰ درصد کشتهشدگان و مجروحان بمباران اسرائیل علیه غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
از سوی دیگر ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که بیش از ۱۴۰۰ نفر اسرائیلی در حمله ۷ اکتبر حماس کشته شده ۲۴۱ نفر توسط حماس به گروگان گرفته شدند.
وزیر مشاور دولت بریتانیا دستیابی به آتشبس در غزه را بعید دانست
طارق احمد: پیامی که از سوی وزارت خارجه بریتانیا به ایران مخابره شده این است که «به نفع هیچکس و به نفع ایران نیست که شاهد گسترش چنین جنگی باشد»
طارق احمد، وزیر مشاور دولت بریتانیا در امور خاورمیانه، شمال آفریقا، جنوب آسیا و سازمان ملل متحد دستیابی به هر گونه آتشبسی در شرایط کنونی در نوار غزه را بعد دانست.
طارق احمد در گفتوگوی اختصاصی با «العربیه» با اظهار این که هر گونه آتشبسی در غزه باید از سوی دو طرف مورد توافق قرار گیرد، تاکید کرد که هیچ طرفی از گسترش جنگ در منطقه سود نخواهد برد.
وی اولویتهای کنونی غزه را تامین کمکهای بشردوستانه لازم و تضمین پایبندی اسرائیل به قانون بینالمللی انسانی عنوان کرد.
طارق احمد در پاسخ به سوالی درباره میزان جدیت بریتانیا در تلاش برای برقراری آتشبس با بیان اینکه ضرورت کنونی فراهم ساختن زمینهای است که دو طرف جنگ درباره مفهوم آتشبس توافق کنند، تاکید کرد که همه طرفها تاکنون به چنین درکی نرسیدهاند.
حماس شریک در صلح نیست
طارق احمد با بیان اینکه تلاشهای کنونی بریتانیا بر حفاظت از غیرنظامیان متمرکز است، تاکید کرد که جنبش حماس در صلح شریک نخواهد بود.
وی درباره نگرانیها از تشدید تنشها در منطقه در پی ادامه جنگ اسرائیل علیه نوار غزه توضیح داد که بریتانیا و اسرائیل خواهان گشودن جبهه جدیدی نیستند. او در ادامه گفت که دولت متبوع وی از اسرائیل خواسته وقایع جاری در غزه را بهعنوان چراغ سبزی برای گسترش شهرکسازی غیرقانونی تعبیر نکند.
به نفع ایران نیست که جنگ گسترش یابد
طارق احمد درخصوص پیامهایی که از طریق وزرای خارجه دو کشور میان بریتانیا و ایران تبادل شده، تاکید کرد پیامی که از سوی وزارت خارجه بریتانیا به ایران مخابره شده این است که «به نفع هیچکس و به نفع ایران نیست که شاهد گسترش چنین جنگی باشد».
شایان ذکر است که جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا روز جمعه از ایران خواست تا نفوذ خود نزد گروههای شبهنظامی در منطقه خاورمیانه را با هدف جلوگیری از گسترش دامنه جنگ میان اسرائیل و جنبش حماس بهکار گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که کلورلی در گفتوگو با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به وی گفته که «ایران مسئولیت رفتار گروههایی نظیر حماس و حزبالله که سالهای است از آنها حمایت میکند را متحمل میشود».
به گفته سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا کلورلی بار دیگر تاکید کرده که تهدیدهای مورد حمایت از سوی ایران علیه افراد در بریتانیا «غیرقابل قبول است و باید متوقف شود».
در پی حمله غافلگیرانه ۷ اکتبر حماس به شهرها و پایگاههای نظامی اسرائیل در مناطق پیرامونی موسوم به غلاف غزه، بریتانیا از «حق اسرائیل در دفاع از خود» و حمله تلافیجویانه آن به نوار غزه حمایت کرد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة