در سی و نهمین روز جنگ میان ارتش اسرائیل و گروههای مسلح فلسطینی در نوار غزه، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که حماس کنترل خود را بر شمال غزه از دست داده است.
گالانت شامگاه سهشنبه ۲۳ آبان طی کنفرانسی خبری با اعلام اینکه نیروهای اسرائیلی موفق شدند به مرکز شهر غزه برسند، افزود که عملیات نظامی اسرائیل متوقف نخواهد شد و کل نوار غزه را شامل شده و هیچ مکان امنی وجود نخواهد داشت.
وی یکی از اهداف عملیات زمینی کشورش را اعمال فشار بر حماس بهمنظور تبادل [اسرا] عنوان کرد.
وزیر دفاع اسرائیل همچنین تاکید کرد که کشورش برای هر گونه سناریویی جهت پاسخ به
بمباران ۲۰۰ هدف
در همین راستا دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل سهشنبه طی کنفرانسی مطبوعاتی گفت که تیپ گولانی اسرائیل مرکز پلیس نظامی در نوار غزه را به کنترل گرفته است.
هاگاری همچنین از حملات ارتش اسرائیل ظرف ۲۴ ساعت گذشته به ۲۰۰ هدف متعلق به جنبش حماس در نوار غزه خبر داد.
در تازهترین تحولات نیز شامگاه سهشنبه ارتش اسرائیل از به کنترل درآوردن اردوگاه الشاطی در نوار غزه خبر داد.
کنترل میدان نبرد
پیش از آن اسامه حمدان، یکی از رهبران سیاسی حماس طی کنفرانسی خبری از بیروت گفت که گروههای فلسطینی و گردانهای القسام در وضعیت خوبی هستند و کنترل اوضاع و فرماندهی میدان نبرد علیه اسرائیل را بر عهده دارند و طبق طرحهایی که از پیش از آغاز این جنگ تعیین شده بود، بهطور شبانهروزی در حال جنگ با نیروهای ارتش اسرائیل بوده و طی درگیری به نیروهای اسرائیلی ضربه میزنند.
انهدام ۱۸۰ جنگافزار زرهی اسرائیلی
اسامه حمدان گفت خطاب به ارتش اسرائیل که خسارتهای مادی و جانی آن تنها ظرف دو هفته گذشته بالغ بر ۱۸۰ جنگافزار شامل، تانک، نفربر و خودروی زرهی و صدها کشته و مجروح بوده، میگوییم که ما در ابتدای نبرد هستیم و در آینده ضربات سنگین و بزرگی به نیروهای آن وارد خواهیم ساخت.
رد ادعاها درباره بیمارستانها
حمدان همچنین ادعاهای ارتش اسرائیل مبنی بر وجود تونلهایی در زیر بیمارستان الرنتیسی در شمال نوار غزه را رد کرد.
او ضمن رد ادعای اسرائیل، تصاویر سربازان اسرائیلی مبنی بر یافتن مقرها و تونلهای عملیاتی گردانهای القسام در اطراف بیمارستانها را شوهای تبلیغاتی خواند.
این رهبر سیاسی حماس، ضمن یادآوری اینکه ۲۵ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان در نوار غزه در نتیجه بمباران اسرائیل در این باریکه از کار افتاده است، به دفن شدن ۱۷۰ جسد در محوطه بیمارستان الشفاء اشاره کرد و مجددا از سازمانهای بینالمللی خواست تا هیئتی را برای بازرسی و حفاظت از بیمارستانها و بیماران به غزه اعزام کرده و درباره ادعاهای مطرح شده از سوی اسرائیل تحقیق و بررسی کنند.
کاخ سفید: از حمله هوایی به بیمارستانها در غزه حمایت نمیکنیم
با گذشت پنج هفته از آغاز حمله اسرائیل به غزه، سرنوشت بیمارستان الشفا به دلیل وخامت اوضاع آن، نگرانی فزاینده بینالمللی و سازمان ملل را برانگیخته است
ایالات متحده در واکنش به حمله ارتش اسرائیل به بیمارستان «الشفا» در شهر غزه، مخالفت خود با حملات هوایی به بیمارستانها اعلام کرد.
یکی از سخنگویان شورای امنیت ملی آمریکا، چهارشنبه ۲۴ آبان در بیانیهای کوتاه گفت: «بیمارستانها و بیماران باید محافظت شوند.»
این سخنگو افزود: «از حملات هوایی بیمارستان حمایت نمیکنیم و نمیخواهیم شاهد تبادل آتش در داخل بیمارستانی باشیم که افراد بیگناه، درمانده و بیمارانی که در جستوجوی مراقبتهای بهداشتی مناسب هستند، در آن حضور داشته و در تبادل آتش، گرفتار شدهاند.»
او با تکرار این موضع که «باید از بیمارستانها و بیماران حفاظت کرد»، ضمن مخالفت با پرداختن به جزئیات عملیات اسرائیل گفت: «در خصوص جزئیات عملیات نظامی کنونی اسرائیل، اظهار نظر نخواهیم کرد.»
موضع ارتش اسرائیل
از سویی ارتش اسرائیل، ساعاتی پیش اعلام کرد که در حال انجام عملیاتی علیه فعالان حماس در بیمارستان الشفا است و از همه اعضای حماس در این بیمارستان خواست تا تسلیم شوند.
در بیانیه ارتش آمده است: «نیروهای ما شامل تیمهای پزشکی و افراد مسلط به زبان عربی است که آموزشهای ویژهای را برای تعامل با این محیط پیچیده و حساس، با هدف اجتناب از هرگونه آسیبرساندن به غیرنظامیان، گذراندهاند.»
از سویی سرهنگ پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل، به «سیانان» گفت: «برای حماس، بیمارستان و مجتمع بیمارستانی، محور مرکزی عملیاتهای آن و چهبسا حتی قلب تپنده و مرکز ثقل آن بود.»
حماس اما بارها ضمن رد این اتهامات، تاکید کرده است که بیمارستانها را مقر عملیاتی خود قرار نداده است.
حماس آمریکا و اسرلئیل را متهم کرد
حماس همچنین اسرائیل و آمریکا را مسئول «جنایت جنگی» دانست که در این بیمارستان رخ میدهد.
در بیانیه چهارشنبه حماس، آمده است: «موضع کاخ سفید و پنتاگون در پذیرش روایت دروغ اسرائیل مبنی بر استفاده حماس از مجتمع پزشکی الشفا برای مقاصد نظامی، چراغ سبزی به اشغالگران برای کشتارهای بیشتر علیه غیرنظامیان بود.»
با گذشت پنج هفته از آغاز حمله اسرائیل به غزه، سرنوشت بیمارستان الشفا به دلیل وخامت اوضاع آن و قطعی برق و آب و کمبود تجهیزات پزشکی و همچنین محاصره این مجتمع از سوی نیروهای اسرائیلی، نگرانی فزاینده بینالمللی و سازمان ملل را برانگیخته است.
در همین راستا درد و رنج غیرنظامیان در غزه نیز فراخوانها برای آتشبس انسانی را افزایش داده است ولی آمریکا و اسرائیل با این ایده، مخالفت کردند.
حمله نیروهای اسرائیلی به بخش اورژانس بیمارستان «الشفا»
در ساعات اولیه بامداد امروز، نیروهای اسرائیلی، پیش از حمله به بیمارستان، گلولههای منور شلیک کردند
نیروهای اسرائیلی در بامداد چهارشنبه ۲۴ آبان، پس از یورش به بخشهایی از بیمارستان «الشفا» در نوار غزه، تانکهای خود را در حیاط بیمارستان مستقر کردند.
به گزارش خبرنگار «العربیه»، در آخرین تحولات، ارتش اسرائیل به ساختمان جراحی تخصصی و اورژانس این بیمارستان حمله کرد.
او افزود: «نیروهای اسرائیلی، ورودی غربی بیمارستان را مجهز به گیتهای الکترونیکی کردند.»
وی خاطرنشان کرد، به نظر میرسد ارتش اسرائیل در پی بمباران شدید و حمله به بیمارستان الشفا، در حال آمادهباش برای یک عملیات بزرگ در داخل این بیمارستان است.
افزایش تنش
چند روز پیش، درگیریهای مسلحانهای در نزدیکی بیمارستان «الشفا»، بزرگترین بیمارستان در نوار غزه، که تانکهای اسرائیلی آن را محاصره کرده بودند، روی داد.
در ساعات اولیه بامداد امروز، نیروهای اسرائیلی، پیش از حمله به بیمارستان، گلولههای منور شلیک کردند.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد، عملیات «دقیق و هدفمند علیه حماس در محدودهای از بیمارستان الشفا» انجام خواهد داد.
ارتش همچنین در حساب تلگرامی خود نوشت: «عملیات ما در بیمارستان الشفا بر اساس اطلاعات و نیاز انجام خواهد شد.»
ارتش اسرائیل از «همه شبهنظامیان حماس که در بیمارستان حضور دارند، خواست تسلیم شوند.»
افیخای ادرعی سخنگوی ارتش اسرائیل در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) گفت: «تایید میکنیم که عملیات ما در بیمارستان الشفاء، بیماران، کادر درمان و شهروندان ساکن در این بیمارستان را هدف قرار نمیدهد.»
تکذیب حماس
از سوی دیگر، گروه «حماس» حضور اعضای خود در هر بیمارستانی در نوار غزه را تکذیب کرد و اتهامات اسرائیل را صرفاً «توجیهی برای ارتکاب جنایات جنگی» دانست.
همچنین «حماس»، اتهامات وارده از سوی آمریکا مبنی بر استفاده از بیمارستانهای غزه را برای اهداف نظامی، «چراغ سبز آمریکا» به اسرائیل برای حمله وحشیانه به بیمارستانها دانست.
از سوی دیگر، میا کیله، وزیر بهداشت فلسطین نیز تاكید کرد که حمله ارتش اسرائیل به بیمارستانها، نشاندهنده «جنایت علیه بشریت، کادر درمان و بیماران» است.
بر اساس آخرین گزارشها از بیمارستان، صدها کارمند و بیمار همچنان در بیمارستان حضور دارند.
بیمارستان الشفا هزاران غیرنظامی فلسطینی که در نتیجه جنگ، از ۷ اکتبر آواره شدهاند را در خود جای داده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة