سخنگوی ارتش اردن روز یکشنبه ۸ آبان گفت این کشور از آمریکا خواسته است که سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را در اردن مستقر کند.
سخنگوی ارتش اردن به تلویزیون دولتی این کشور گفت: «ما از طرف آمریکایی خواستیم با سامانههای موشکی پدافند هوایی پاتریوت به تقویت نظام دفاعی ما، کمک کند.»
این درخواست در شرایطی مطرح شده است که پس از حمله غافلگیرکننده ۱۵ مهر حماس به اسرائيل، تنشها و درگیریها در منطقه افزایش یافته است.
سخنگوی ارتش اردن روز یکشنبه ۸ آبان گفت این کشور از آمریکا خواسته است که سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را در اردن مستقر کند.
سخنگوی ارتش اردن به تلویزیون دولتی این کشور گفت: «ما از طرف آمریکایی خواستیم با سامانههای موشکی پدافند هوایی پاتریوت به تقویت نظام دفاعی ما، کمک کند.»
به گزارش رویترز، این درخواست در شرایطی مطرح شده است که پس از حمله غافلگیرکننده ۱۵ مهر حماس به اسرائيل، تنشها و درگیریها در منطقه افزایش یافته است.
موشکهای پاتریوت آمریکا در سال ۱۳۹۲ و پس از شورش مخالفان بشار اسد در سوریه، در پادشاهی اردن مستقر شد. اردن نگران بود که آتش جنگ داخلی سوریه به آن سرریز شود.
مقامات میگویند که اردن به طور فزایندهای نگران است که حملات هوایی اسرائيل به غزه باعث گسترش جنگ در منطقه شود.
اسرائيل پس از کشته شدن حدود ۱۴۰۰ نفر به دست شبهنظامیان حماس، به مواضع آن گروه حمله کرده و تلاش دارد حضور تشکیلاتی آن را در غزه از بین ببرد. آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، و اسرائیل حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند. جمهوری اسلامی از این گروه حمایت میکند.
پاتریوت یکی از پیشرفتهترین سامانههای دفاع هوایی آمریکا است. عرضه و تولید این سامانه کم، و رقابت کشورهای متحد آمریکا برای دریافت آن بسیار بالا است.
سخنگوی ارتش اردن همچنین گزارشهای شبکههای اجتماعی را که میگویند پنتاگون از پایگاههایی در اردن برای انتقال تجهیزات و تسلیحات از انبارهای خود به اسرائیل برای تقویت دفاع خود در جنگ غزه استفاده میکند، رد کرد.
ایالات متحده در هفتههای اخیر مقادیر قابل توجهی نیروها و تجهیزات دریایی شامل دو ناو هواپیمابر، کشتیهای پشتیبانی آنها، و هزاران سرباز به تعداد نیروهای خود در منطقه خاورمیانه افزوده است.
کماندوهای اسرائیلی اوری مگیدیش، سرباز ربودهشده اسرائیلی را در غزه نجات دادند دوشنبه شب، کماندوهای اسرائیلی یک سرباز اسرائیلی به نام اوری مگیدیش را که توسط شبهنظامیان حماس در غزه ربوده شده بود، زنده یافتند و به اسرائیل بازگرداندند. مگیدیش، ۲۴ ساله، در واحد دیدهبانی در نزدیکی مرز غزه در ساعات اولیه حمله حماس در روز ۱۵ مهر به غزه ربوده شده بود. این اولین گروگان از میان ۲۲۹ اسرائیلی و خارجی ربودهشده به غزه است که در عملیات کماندویی ارتش اسرائیل آزاد میشود. ارتش اسرائیل اعلام کرد که مگیدیش پس از بازگردانش به کشور، در سلامت کامل به سر میبرد.
اسرائيل روز دوشنبه به حملات شدید هوایی و توپخانهای در غزه ادامه داد. سربازان اسرائیلی با برخورداری از پشتیبانی تانکها فشار برای ورود به مناطق فلسطینی در غزه را تشدید کردند.
در همین حال درخواستهای بینالمللی را برای محافظت از غیرنظامیان افزایش یافته است.
- حملات اسرائيل به صدها موضع حماس؛ واکنش به حملات از سوریه و لبنان
نیروی هوایی اسرائيل اعلام کرد در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته به بیش از ۶۰۰ موضع حماس در غزه حمله کرده است.
اسرائیل همچنین به مواضعی در سوریه و لبنان حمله کرد. ارتش اسرائیل روز دوشنبه گفت به این هدفها در پاسخ به حملاتی که از قلمروی آن دو کشور انجام شد، حمله کرد.
ارتش اسرائيل گفت: «در درگیری با تروریستها در نوار غزه، نیروهای دفاعی اسرائیل دهها تروریست را که در ساختمانها و تونلها سنگر گرفته بودند و قصد حمله به نیروها را داشتند، کشتند.» حماس نیز گفت درگیری شدید در شمال غرب غزه جریان دارد.
اسرائیل از زمان حمله حماس در ۱۵ مهر که طی آن حداقل ۱۴۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر گروگان گرفته شدند، محاصره غزه را تشدید و حملات هوایی، دریایی، و زمینی علیه مواضع حماس را آغاز کرد.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن، و اسرائیل حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
- آمار صندوق نجات کودکان
از سوی دیگر، سازمان خیریه «صندوق نجات کودکان» در بیانیهای گفت تعداد کودکانی که در غزه در سه هفته کشته شدهاند «از تعداد سالانه کودکانی که در مناطق جنگی جهان از سال ۲۰۱۹ کشته شده شدهاند پیشی گرفته است.» گزارش شده است که بیش از ۳هزار کودک در درگیری اسرائیل و غزه کشته شدهاند.
گروه حماس کنترل غزه را در دست دارد.
اسرائیل ۴۸ ساعت پس از دستور حملات زمینی گسترده در سراسر مرزهای شرقی باریکه غزه، تصاویری از تانکهای خود را در سواحل غربی باریکه غزه منتشر کرد. حماس گفت که تانکهای اسرائیلی را در شمال غزه با موشک هدف قرار داد و گزارشهای مربوط به پیشروی نیروهای اسرائیلی در عمق غزه را به سخره گرفت. هیچیک از این گزارشها را نمیتوان به طور مستقل تایید کرد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه بار دیگر از غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه خواست به طور موقت به سمت جنوب و به دور از کانون جنگ با حماس بروند.
- تلاش بریتانیا برای ترک موقت درگیریها
وزیر امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه گفت که این کشور در تلاش است تا درگیری ها در نوار غزه به طور موقت متوقف شود تا کمک های بشردوستانه بیشتری به فلسطینیان محاصره شده برسد.
- افزایش درگیری در مرز اسرائيل و لبنان
درگیریها در مرز اسرائیل و لبنان روز یکشنبه افزایش یافت. گروه حزبالله گفت یک پهپاد اسرائیلی را بر فراز جنوب لبنان با موشک زمین به هوا سرنگون کرده است.
وزارت دفاع اسرائیل به درخواستها برای اظهار نظر در این باره پاسخی نداد. حماس و حزبالله که جمهوری اسلامی از آنها حمایت میکند، در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی ایالات متحده هستند.
- گفتوگوی بایدن با نتانیاهو
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفتوگو کرد و بر حق اسرائیل برای دفاع از شهروندانش در برابر تروریسم تاکید کرد. او همچنین بر لزوم اولویت دادن به حفاظت از غیرنظامیان تاکید کرد.
- وضعیت اینترنت غزه و اجازه اسرائيل برای افزایش کمکرسانی
در غزه، ارتباطات اینترنتی و تلفنی برای بسیاری از مردم در روز یکشنبه برقرار شد. پس از بمباران آخر هفته، ارتباط ۲ میلیون و ۳۰۰هزار نفر از مردم منطقه محاصره شده غزه با جهان، به طور عمده قطع شده بود.
در همین حال بیش از ۳۰ کامیون کمکرسانی روز یکشنبه وارد غزه شد. این بزرگترین کاروان امدادی از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس است.
سرهنگ ایلاد گورن، از یکی از بخشهای وزارت دفاع اسرائیل که مسئولیت هماهنگی با فلسطینیها را بر عهده دارد، گفت اسرائیل در روزهای آینده اجازه رسیدن کمکهای بیشتری به غزه را خواهد داد.
در تهیه این مطلب از گزارشهای آسوشیتدپرس، رویترز، و خبرگزاری فرانسه استفاده شده است
حملات هوایی مجدد آمریکا به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در سوریه
خبرگزاریها شامگاه یکشنبه ۷ آبان از حمله مجدد آمریکا به مواضع نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در دیرالزور در شرق سوریه خبر دادند.
روزنامه جروزالم پست، با استناد به گزارشهای اولیه رسانههای سوری، از جمله منابع مخالف و نیز حامی حکومت اسد، گزارش داد که نیروهای آمریکایی یکشنبه شب مواضع شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را در البوکمال، واقع در منطقه دیرالزور در شرق سوریه، هدف قرار دادهاند.
جروزالم پست همچنین به نقل از منابع محلی گزارش داد که ساعاتی قبل از حملات آمریکا به مواضع و تاسیسات گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی، دستکم یک فقره حمله راکتی به نیروهای آمریکایی مستقر در دیرالزور رخ داده است.
برخی منابع رسانهای در شبکه اجتماعی «ایکس» هم از حملات هوایی اسرائیل به اهدافی در جنوب سوریه در بامداد روز دوشنبه خبر دادند.
ارتش اسرائیل هم با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در واکنش به حملات بامداد یکشنبه علیه اسرائيل، یک هواپیمای نیروی هوایی این کشور زیرساختهای نظامی را در خاک سوریه هدف قرار داد.
خبرگزاریهای حکومتی ایران، از جمله تسنیم و فارس، در واپسین ساعات یکشنبه به وقت خاورمیانه، به نقل از رسانههای سوری از شنیده شدن صدای انفجار از داخل پایگاه نیروهای آمریکایی در منطقه العمر در دیر الزور خبر دادند.
این خبرگزاریها دقایقی بعد به نقل از «المیادین»، اعلام کردند پایگاه نظامیان آمریکایی در الشدادی در شرق الحسکه در شرق سوریه هدف قرار گرفته است.
ایالات متحده شامگاه پنجشنبه چهارم آبان نیز در واکنش به حملات مکرر شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مواضع و تاسیسات این شبهنظامیان را در شرق سوریه هدف قرار داد.
رئیس جمهوری ایالات متحده با اشاره به حمله این کشور به تأسیسات مرتبط با شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در شرق سوریه، گفت که نیروهای نظامی آمریکا در صورت لزوم «آمادهاند که اقدامات بیشتری» را در ارتباط با حمله گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به پاسگاهها و مواضع آمریکا انجام دهند.
جو بایدن این موضوع را روز پنجم آبان در نامهای به رهبران کنگره آمریکا اعلام کرد.
او با اشاره به حمله جنگندههای آمریکا به تاسیسات نظامی مرتبط با سپاه پاسداران در سوریه نوشت: «هدف از این حملات، ایجاد بازدارندگی بود و به گونه ای انجام شد که خطر تشدید تنش را محدود و از تلفات غیر نظامیان جلوگیری کند.»
رئیس جمهوری ایالات متحده اضافه کرد: «من این حملات را به منظور محافظت و دفاع از نیروهای خود، مختل کردن حملات مداوم علیه ایالات متحده و شرکای ما، و باز داشتن ایران و گروه های شبه نظامی تحت حمایت ایران از انجام یا حمایت از حملات بیشتر به نیروها و امکانات آمریکا انجام دادم.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در گفتوگویی با شبکه خبری اِیبیسی نیوز که روز یکشنبه هفتم آبان پخش شد، با تاکید بر اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت که ایالات متحده به حملات جمهوری اسلامی و گروههای نیابتیاش پاسخ خواهد داد.
به گفته مقامات، از ۱۵ مهر و آغاز جنگ حماس و اسرائیل در غزه، نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه بارها هدف قرار گرفتهاند. این حملات تاکنون باعث زخمی شدن چهار نظامی و پنج پیمانکار نظامی آمریکایی شده است.
مقامات امنیتی جمهوری اسلامی به رویترز گفتهاند که راهبرد ایران این است که نیروهای نیابتی در خاورمیانه مانند حزبالله حملات محدودی را علیه هدفهایی در اسرائیل و پایگاههای آمریکا انجام دهند، اما از بالا گرفتن تنشهایی که ممکن است سبب درگیر شدن جمهوری اسلامی شود، پرهیز میکند.
مقامات جمهوری اسلامی که نخستین ساعات حمله تروریستی حماس به مردم اسرائیل از آن حمله به عنوان یک پیروزی یاد کردند، به مرور و با بالا گرفتن تهدیدهای آمریکا، هرگونه دخالت مستقیم جمهوری اسلامی در حملات گروه حماس و دیگر گروههای به اصطلاح «مقاومت» به منافع آمریکا و اسرائیل را تکذیب کردند.
اسرائیل از زمان حمله حماس در ۱۵ مهر که طی آن حداقل ۱۴۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر گروگان گرفته شدند، محاصره غزه را تشدید و حملات هوایی، دریایی، و زمینی علیه مواضع حماس را آغاز کرد.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن، و اسرائیل حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
نتانیاهو درخواستها برای آتشبس را رد کرد؛ آتشبس یعنی تسلیم شدن در برابر «تروریسم» و «بربریت»
۲ ساعت پیش
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائيل، که برای توقف درگیریها با حماس تحت فشار بوده است روز دوشنبه هشتم آبان گفت با آتشبس موافقت نخواهد کرد.
به گفته نتانیاهو، چنین کاری به معنی تسلیم شدن در برابر «تروریسم» و «بربریت» و حماس است.
نخستوزیر اسرائیل تصریح کرد ارتش این کشور با هدف ریشهکن کردن حماس، مشغول عملیات بزرگی در غزه است.
نتانیاهو تصریح کرد جامعه بینالمللی باید خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط گروگانها شود.
او خاطرنشان کرد ٣٣ نفر از گروگانها کودک هستند و اینکه حماس آنها را وحشتزده کرده و به عنوان گروگان نگه میدارد.
نتانیاهو گفت همانطور که ایالات متحده پس از حمله ژاپنیها به بندر پرل هاربر و یا حمله تروریستی ١١ سپتامبر با آتشبس موافقت نمیکرد، اسرائیل نیز با پیشنهاد آتشبس با حماس موافقت نمیکند.
او وعده داد جنگ تا نابودی حماس ادامه خواهد داد و این که ارتش اسرائیل تمام تلاش خود را برای کاهش تلفات غیرنظامیان به کار گرفته است.
وزارت بهداشت غزه که تحت سلطه حماس است، مدعی است شمار کشتهشدگان فلسطینی از زمان آغاز حملات اسرائیل علیه مواضع ستیزهجویان فلسطینی به بیش از هشت هزار نفر رسیده است.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را تایید کند.
در نتیجه حمله تروریستی ستیزهجویان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، بیش از یکهزار و ۴۰۰ تن کشته شدند، چند هزار نفر زخمی شدند، و بیش از ٢۰۰ تن دیگر از سوی حماس و دیگر گروههای ستیزهجوی فلسطینی به گروگان گرفته شدهاند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : VOA