از انتقال ۸۰۰ هزار نفر از شمال به جنوب غزه خبر داد
از انتقال ۸۰۰ هزار نفر از شمال به جنوب غزه خبر داد
اسرائیل از موضوع ارسال کمک‌های بشردوستانه به مثابه اهرم فشار در راستای پیاده‌کردن طرح کوچ اجباری فلسطینیان استفاده می‌کند

اسرائیل از موضوع ارسال کمک‌های بشردوستانه به مثابه اهرم فشار در راستای پیاده‌کردن طرح کوچ اجباری فلسطینیان استفاده می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

دیوید ساترفیلد، فرستاده ویژه آمریکا در امور بشردوستانه به خاورمیانه اعلام کرد: «۸۰۰ هزار فلسطینی از شمال به جنوب نوار غزه نقل مکان کردند.»

اسرائیل در ادامه تهدید ساکنان شمال غزه به بمباران مستمر، با پخش اعلامیه از آنها خواست تا به جنوب این منطقه، به سمت مرز مصر منتقل شوند.

با این حال، ارتش اسرائیل همچنان به بمباران غیرنظامیان در جنوب و همچنین برخی کاروان‌های اهالی از شمال به جنوب، ادامه داد.

با وجود خطرات بزرگتر در شمال، هزاران نفر از اهالی این منطقه از تسلیم برابر تهدیدات اسرائیل خودداری کردند، زیرا هیچ مکانی برای زندگی در جنوب ندارند.

به گفته ساترفیلد، ۴۰۰ هزار نفر در حال حاضر در شمال نوار غزه بسر می‌برند.

اسرائیل از موضوع ارسال کمک‌های بشردوستانه به مثابه اهرم فشار در راستای پیاده‌کردن طرح کوچ اجباری فلسطینیان استفاده می‌کند و تصمیم دارد کامیون‌های حامل کمک‌‌های وارد شده به غزه از گذرگاه رفح مصر را به سمت جنوب منحرف سازد.

مخالفت با کوچ اجباری

پیشتر مصر مخالفت خود با هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه و اسکان مجدد آنها در خاک مصر به ویژه سینا را اعلام کرد.

تمامی محافل منطقه‌ای و بین‌المللی نیز برنامه اسرائیل برای کوچ اجباری فلسطینیان را رد کردند.

ساترفیلد در اظهارات خود تاکید کرد که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» از سوخت موجود در انبارهای غزه برای کامیون‌های کمک‌رسانی، شیرین‌سازی آب دریا و بیمارستان‌های جنوب استفاده می‌کند و زمانی که این سوخت تمام شود، سازوکاری توافقی، ورود سوخت به غزه را تضمین خواهد کرد.

آکسیوس: اسرائیل توقف عملیات نظامی در غزه پیش از آزادی گروگان‌ها را نمی‌پذیرد

۱۴ دموکرات‌ عضو سنای آمریکا، اسرائیل را به توقف حملات به غزه فراخواندندالعربیه فارسی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

بنا بر گزارش وبگاه «آکسیوس»، اسرائیل به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اطلاع داد، تا زمانی که بازداشت‌شدگان آزاد نشوند، عملیات نظامی در غزه متوقف نخواهد شد.

بلینکن در سفر خود به اسرائیل تاکید کرد، وقفه بشردوستانه از فشارها بر اسرائیل به دلیل عملیات نظامیش در غزه خواهد کاست.

از سوی دیگر، یک مقام مسئول بلندپایه کاخ سفید در اظهار نظری تلفنی به رسانه‌ها ضمن اعلام اجرای «گفت‌وگوهای بسیار جدی»، خاطرنشان کرد که هنوز توافقی بر سر وقفه عملیات نظامی حاصل نشده است.

به گفته او آزادی اسیران نزد حماس، مستلزم توقف فراگیر عملیات جنگی است.

نامه ۱۴ عضو سنا

این در حالی است که ۱۴ عضو دموکرات سنای آمریکا، طی نامه‌ای از اسرائیل خواستند، آتش‌بس در راستای جلوگیری از هدف قراردادن غیرنظامیان را عملی کند.

دولت بایدن طی هفته‌ها از اسرائیل خواسته است که امنیت غزه را در اولویت قرار دهد، اما این فشارها ظرف ۲۴ ساعت گذشته پس از اقدام دموکرات‌ها در تدوین این نامه، افزایش یافته است.

جنگ رویکرد راهبردی نیست

بلینکن در جریان سفر خود به اسرائیل خاطرنشان کرد: «ما توصیه خود را به عنوان بهترین دوست در خصوص چگونگی کاستن از کشته‌های غیرنظامی به اسرائیل دادیم که همراه با تداوم دستیابی به اهداف اسرائیل در نابودی تروریست‌های حماس و زیرساخت‌های متعلق به آنها، می‌تواند عملی شود.»

برایان شاتز، عضو کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا هم در مصاحبه با «پلتیکو»، ضمن ابراز تردید در هدف اسرائیل برای نابودی تمامی اعضای حماس گفت، باید همه امور در غزه را رها کرد تا جامعه فلسطینی، بازسازی شود.

شاتز با فراخوان به توقف بشردوستانه جنگ در غزه افزود: «جنگ امری استراتژیک نیست و خشم، راهبرد به حساب نمی‌آید. خشم عادلانه اگر چه ممکن است عادلانه باشد اما رویکردی استراتژیک نیست.»

پاسخ متناسب با تروریسم

سناتور کریس مورفی که ریاست کمیسیون روابط خارجی سنا را برعهده دارد، پنجشنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «میانگین کنونی مرگ و میر غیرنظامیان در غزه، قابل قبول نیست و من اسرائیل را به تجدید نظر در عملکرد خود و ورود به حملات متناسب با مبارزه با تروریسم فرا می‌خوانم.»

یکی از اعضای دموکرات سنا، بدون افشای نام خود تاکید کرد که «مورفی به عنوان دوست اسرائیل، باید نسبت به افزایش تعداد کشته‌شدگان غیرنظامی، اظهار نظر می‌کرد.»

ساعاتی بعد، ۱۴ عضو دموکرات سنا در بیانیه‌ای مشترک که به ابتکار تیم کاین، سناتور سنا تدوین شد، خواستار توقف جنگ غزه شدند.

آنها گفتند: «عدم حفاظت کافی از غیرنظامیان، تهدید به تشدید قابل توجه درگیری در منطقه را به دنبال دارد و به چشم‌انداز همزیستی مسالمت‌آمیز میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها آسیب جدی می‌زند.»

طبق گفته یکی دیگر از اعضای دموکرات سنا، قانونگذاران در پی حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه جبالیا، تصمیم به تدوین این نامه گرفتند.

بی‌نتیجه ماندن فشارها

این در حالی است که به نظر نمی‌رسد فشارها بر اسرائیل تا این‌لحظه به نتیجه رسیده باشد چرا که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در نشست خبری امروز خود با تاکید بر تداوم حملات تا آزادسازی تمامی گروگان‌ها نزد حماس، خاطرنشان کرد که این موضوع را به بلینکن اطلاع داده است.

منتقدان می‌گویند که دولت بایدن برای ترغیب اسرائیل به تغییر رویکرد خود، صرفا بر کلمات تکیه دارد و در تحمیل هر گونه هزینه واقعی بر تل‌آویو، شکست خورده است.

کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه در بریتانیا گفت: «ما هیچ شرطی را برای حمایت از اسرائیل در دفاع از خود قائل نخواهیم شد.»

با این حال به نظر می‌رسد که دموکرات بیش از هر زمان دیگری در جریان این جنگ، نسبت به لزوم حمایت از غیرنظامیان در همسویی با باورشان عمل می‌کنند.

مسئول آمریکایی: آزادی گروگان‌های نزد حماس مستلزم توقف فراگیر عملیات نظامی است

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که آتش‌بس در غزه به دادن تضمین به اسرائیل در مورد عدم تکرار حوادث ۷ اکتبر بستگی دارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

یکی از مقامات ارشد کاخ سفید، شنبه ۱۳ آبان بر لزوم دستیابی به «توقف فراگیر جنگ» میان گروه حماس و اسرائیل برای آزادی اسیران نزد این گروه تاکید کرد.

بنا بر برآورد ارتش اسرائیل، دست‌کم ۲۴۰ نفر به عنوان گروگان نزد حماس در نوار غزه بازداشت هستند.

این مسئول بلندپایه در اظهار نظری تلفنی به رسانه‌ها، ضمن اعلام اجرای «گفت‌وگوهای بسیار جدی»، خاطرنشان کرد که هنوز توافقی بر سر وقفه عملیات نظامی حاصل نشده است.

این مقام مسئول که ترجیح داد نامش فاش نشود، افزود: «امیدواریم در اظهار نظر تلفنی دیگر، خبرهای خوبی برای ارائه داشته باشیم، اما متاسفانه نمی‌توانیم آن را تضمین کنیم.»

او با اشاره به این که «هیچکس از تعداد دقیق اسیران اطلاعی ندارد»، افزود که شمار آنها «به مراتب بیش از ۱۰۰ نفر و شاید بیش از ۲۰۰ نفر باشد» و آزادی چنین تعداد زیادی از افراد، «نیاز به وقفه نسبتاً فراگیر عملیات نظامی دارد.»

به گفته این مسئول بلندپایه کاخ سفید، واشینگتن در حال انجام «گفت‌وگوی مستمر» با رهبران اسرائیل است و تل‌آویو را با «پرسش‌های چالشی»در مورد نحوه انتخاب اهداف نظامی و نتایج این گزینه‌ها مواجه می‌کند.

او بدون ورود به تفاصیل افزود که اسرائیلی‌ها در نتیجه این گفت‌وگو «تا حدود زیادی در طرح‌های اولیه خود تجدید نظر کردند.»

این مقام مسئول، همچنین به تخلیه غیرنظامیان فلسطینی در جنوب نوار غزه به‌ویژه کسانی که دارای گذرنامه خارجی هستند، اشاره کرد.

او گفت که حماس در ابتدا «فهرستی» از اسامی مجروحان فلسطینی ارائه کرد که باید تخلیه شوند ولی مشخص شد که «یک سوم» آنها از «اعضا» و «جنگجویان» این گروه بودند.

این مقام مسئول افزود: «این موضوع برای مصر، ما و اسرائیل غیرقابل قبول بود» و همین امر باعث شد، بازگشایی گذرگاه رفح در جنوب نوار محاصره شده، زمان‌بر شود.

از سویی، شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از یک مقام آمریکایی گفت که آتش‌بس در غزه به دادن تضمین به اسرائیل برای عدم تکرار حوادث ۷ اکتبر بستگی دارد.

به گفته این مقام مسئول، واشینگتن ضمن فراخوان جدی اسرائیل به فعال‌کردن وقفه‌های بشردوستانه، خاطرنشان کرد که دولت آمریکا انتظار دارد حملات هوایی به غزه کاهش یابد و اسرائیل در روزهای آینده بر عملیات زمینی تمرکز کند.

از سویی، به گزارش وبگاه خبری «آکسیوس»، اسرائیل روز گذشته به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اطلاع داد که در صورت عدم آزادی گروگان‌ها، عملیات نظامی متوقف نخواهد

کشته‌شدن ۲۰ فلسطینی در حمله هوایی اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه

طبق گزارش تلویزیون فلسطین منطقه الزیتون نیز مورد ۲۰ حمله هوایی جنگنده‌های اسرائیلی قرار گرفت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد که در جریان حمله صبح شنبه اسرائیل به مدرسه‌ای در شمال غزه دست‌کم ۲۰ فلسطینی کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

این وزارتخانه، شنبه ۱۳ آبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، در اثر حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در منطقه الصفطاوی در شمال غزه که به مکانی جهت پناه‌گرفتن جنگزدگان تبدیل شده بود، «۲۰ نفر شهید و ده‌ها نفر دیگر زخمی» شدند.

طبق این اطلاعیه، مدرسه مذکور به طور مستقیم مورد هدف گلوله‌ تانک‌های اسرائیلی قرار گرفت.

از سویی، تلویزیون فلسطین، شنبه از حملات شدید به بیت لاهیا در شمال غزه و منطقه «النصر» در غرب غزه خبر داد.

طبق گزارش تلویزیون فلسطین، منطقه «الزیتون» نیز مورد ۲۰ حمله هوایی جنگنده‌های اسرائیلی قرار گرفت.

آژانس اخبار و اطلاع‌رسانی فلسطین موسوم به «وفا» هم به نقل از منابع محلی گزارش داد که مناطق العطاطره و السودانیه در غزه مورد حملات هوایی شدید اسرائیل قرار گرفتند.

طبق این گزارش، حملات هوایی اسرائیل مناطق مسکونی در بیت حانون، منطقه النصر و اطراف بیمارستان اندونزی در شهر غزه، همچنین منطقه التفاح در شرق غزه و اردوگاه‌های النصیرات و البریج را هدف قرار داد.

گزارش افزوده است که اسرائیل شهر خان یونس در جنوب و منطقه الشراره در شرق غزه را نیز مورد حملات هوایی و توپخانه‌ای قرار داد.

این گزارش اشاره کرد که حملات مذکور به کشته و زخمی‌شدن بسیاری از فلسطینیان منجر شد اما ارقامی از خسارات انسانی منتشر نکرد.

گوترش حمله اسرائیل به آمبولانس‌ها در غزه را «هولناک» توصیف کرد

بر اثر بمباران اسرائیل و حمله به آمبولانس‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء در غزه ۱۵ نفر کشته و ۶۰ نفر دیگر زخمی شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد حمله روز گذشته اسرائیل به آمبولانس‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء در غزه را «هولناک» توصیف کرد.

گوترش، شنبه ۱۳ آبان در اطلاعیه‌ای تصریح کرد: «حمله به آمبولانس‌ها باعث وحشت من شد. تصویر اجساد متلاشی‌شده در خیابان اطراف بیمارستان وحشتناک است.»

او افزود: «پس از حدود یک ماه همچنان غیرنظامیان در غزه از جمله کودکان و زنان در محاصره بوده و از دریافت هر گونه کمک منع و مجبور به ترک منازلشان شدند. این شرایط باید متوقف شود.»

گوترش بیان کرد که اوضاع انسانی در غزه وحشتناک است و غذا، آب و دارویی که به آنجا می‌رسد برای رفع نیاز ساکنان غزه کافی نیست.

دبیرکل سازمان ملل یادآوری کرد که سوخت لازم برای استفاده در بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های تصفیه و پمپاژ آب در حال اتمام است.

او تاکید کرد: «پناهگاه‌های آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی) مورد حمله قرار می‌گیرد، اجساد در بیمارستان‌ها انباشته شده است، فروشگاه‌ها خالی از ارزاق است و بیماری‌های تنفسی به‌ویژه در میان کودکان افزایش یافته است. ملتی در شوک است و مکان امنی هم برای پناه‌گرفتن ندارد.»

گوترش مجددا خواستار آتش‌بس انسان‌دوستانه در غزه شد و اظهار داشت: «باید اجازه ورود امن و بدون مانع کمک‌ها و نیازهای بشردوستانه به غزه داده شود.»

او از همه طرف‌های ذی‌نفوذ خواست از نفوذ خود بر طرف‌های منازعه کنونی با هدف «احترام به قوانین جنگ و پایان نزاع» بهره ببرند.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هشدار داد.

حمله شوک‌آور

تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هم روز گذشته درباره حمله اسرائیل به آمبولانس‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء غزه گفت که در این باره «احساس شوک» به او دست داده است.

ادهانوم در «ایکس» نوشت: «همواره باید از بیماران، امدادگران، تاسیسات بهداشتی و آمبولانس‌ها پشتیبانی کرد.»

او همچنین خواستار توقف جنگ در غزه و برقراری آتش‌بس در این منطقه شد.

وزارت بهداشت گروه حماس در غزه، جمعه اعلام کرد که بر اثر بمباران اسرائیل و حمله به آمبولانس‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء در غزه ۱۵ نفر کشته و ۶۰ نفر دیگر زخمی شدند.

این وزارتخانه تاکید کرد که شماری از آمبولانس‌ها در حال انتقال زخمی‌ها به مصر جهت درمان بودند.

اسرائیل مدعی شد که «یک هسته تروریستی وابسته به حماس» از آمبولانس‌ها استفاده می‌کرد.

سازمان هلال احمر فلسطین هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ارتش اسرائیل شماری از آمبولانس‌های حامل زخمی‌ها را در خیابان الرشید در غرب شهر غزه بمباران کرد.

مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین هم از کشته‌شدن شماری از پرسنل پزشکی و نیروهای امدادی در جریان بمباران مذکور خبر داد.

کاخ سفید: حزب‌الله نباید از جنگ اسرائیل و حماس «سوءاستفاده» کند

حسن نصرالله از آمریکا خواسته با فشار بر اسرائیل جنگ در غزه را متوقف کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ایالات متحده آمریکا در واکنش به سخنرانی روز جمعه ۱۲ آبان حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان و تهدید‌های او مبنی بر پابرجا بودن احتمالات گسترش جنگ علیه اسرائیل، با پیامی هشدارآمیز، تاکید کرد که این گروه شبه‌نظامی لبنانی مورد حمایت ایران نباید از جنگ جاری میان اسرائیل و حماس «سواستفاده» کند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این‌باره گفت:«ما و شرکای‌مان واضح گفته‌ایم که حزب‌الله و دیگر طرف‌ها، چه گروه‌هایی باشند یا دولت‌هایی، نباید از جنگ جاری سوءاستفاده کنند».

دبیرکل حزب‌الله لبنان که ایالات متحده را در ارتباط با جنگ در غزه «کاملا مسئول» دانسته، طی سخنرانی روز جمعه خود تهدید کرد که حزب‌الله ناوگان آمریکایی مستقر در دریایی مدیترانه را هدف قرار خواهد داد و همه احتمالات برای گسترش جنگ علیه اسرائیل پابرجا است.

در واکنش به این موضع‌گیری و اظهارات نصرالله، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت:«وارد جنگ لفظی نمی‌شویم».
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که«ایالات متحده خواهان تشدید تنش یا گسترش دامنه جنگ جاری میان اسرائیل و حماس نیست».
وی در این‌باره هشدار داد که هر گونه تلاش برای دامن زدن به جنگ و گسترش آن ممکن است به جنگی بسیار خونین‌تر از جنگ ۲۰۰۶ میان اسرائیل و لبنان منجر شود و ایالات متحده خواهان گسترش جنگ به لبنان نیست، زیرا که حجم ویرانی و خسارت‌هایی که به کشور لبنان و مردم آن وارد خواهد شد، قابل‌ تصور نیست و می‌توان از آن اجتناب کرد.

از سویی نخست‌وزیر اسرائیل ضمن بعید دانستن آتش‌بس در نوار غزه و تاکید بر ادامه تهاجم نظامی ارتش اسرائیل تا نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی، طی پیامی هشدارآمیز، حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان را از ارتکاب «هر گونه اشتباهی» برحذر داشت.

بنیامین نتانیاهو، جمعه طی بیانیه‌ای مطبوعاتی پس از دیدار وی با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در اسرائیل، در پاسخ به اظهارات دبیرکل حزب‌الله لبنان که در اولین سخنرانی او پس از حمله هفتم اکتبر حماس ایراد شده است، خطاب به حسن نصرالله، هشدار داد:«ارتکاب هر گونه اشتباهی تو را متحمل هزینه گزافی خواهد کرد که قادر به تصور آن نخواهی بود».

حسن نصرالله طی سخنرانی خود با بیان این‌که جنگی در لبنان رخ نخواهد داد، مگر این‌که اسرائیل دست به چنین اقدامی بزند، گفته بود تنش‌ در مرزها به رفتار اسرائیل در قبال لبنان بستگی دارد و در این‌باره هشدار داد که اگر اسرائیل به لبنان حمله کند، مرتکب «بزرگترین حماقت» خواهد شد.

نصرالله در ادامه با تاکید این‌که همه گزینه‌ها روی میز و همه سناریوها محتمل است و در هر زمانی می‌توان به آن اقدام کرد، همچنین گفت «نابودی حماس هدفی غیر‌قابل تحقق است» و از دولت‌های عربی و اسلامی خواست به وظایف خود برای متوقف کردن جنگ در غزه عمل کنند.

دبیرکل حزب‌الله همچنین از آمریکا خواست با فشار بر اسرائیل جنگ در غزه را متوقف کند.

سند افشاشده: ارتش عراق برای مقابله با جنگ احتمالی در منطقه به حالت آماده‌باش درآمد

گروه‌های شبه‌نظامی عراقی اعلام کردند که از هفته آینده فعالیت‌های نظامی خود علیه منافع آمریکا و اسرائیل را تشدید خواهند کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

طبق یک سند افشاشده در روز جمعه ۱۲ آبان، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، از نیروهای مسلح کشور خواسته که برای مقابله با جنگ احتمالی در منطقه، اقدامات دفاعی لازم را انجام دهند.

بنا به این سند، السودانی خواستار استقرار تانک و جنگنده‌ها در مکان‌های ضروری، تامین خطوط ارتباطی جایگزین و محافظت دقیق از انبارها و زاغه‌های نگهداری مهمات شده است.

سند مذکور همچنین از نهادهای امنیتی خواسته که عملیات مراقبت و محافظت‌های ویژه را فعال کنند.

گروه‌های شبه‌نظامی عراقی اعلام کردند که از هفته آینده فعالیت‌های نظامی خود علیه منافع آمریکا و اسرائیل را تشدید خواهند کرد.

گروه حزب‌الله عراق، جمعه اطلاعیه مشترک این گروه‌ها را منتشر کرد. در این اطلاعیه ذکر شده است که گروه‌های مذکور با هدف کمک به فلسطینیان، اقدامات خود را تشدید می‌کنند.

در این اطلاعیه کوتاه آمده است که «مرحله جدید شاهد اقدامات شدید و گسترده علیه پایگاه‌های دشمن در منطقه خواهد بود.»

گروه‌های شبه‌نظامی عراقی، چند روز پیش اعلام کردند که «پایگاه نیروهای آمریکایی در منطقه الشدادی» در جنوب استان الحسکه سوریه را با دو پهپاد هدف قرار داده‌اند.

پیش از این هم گروه‌های مذکور از حمله پهپادی به پایگاه «عین الاسد» در استان الانبار عراق که محل استقرار شماری از نیروهای آمریکایی است، خبر دادند.

این در حالی است که گزارش‌هایی از احتمال حمله به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد، پایتخت عراق نیز منتشر شده است.

آمریکا و دیگر کشورهای غربی از گسترش جنگ جاری در غزه به دیگر نقاط خاورمیانه از طریق مداخله ایران یا گروه‌های نیابتی تهران هشدار دادند.

طرح احتمالی اسرائیل برای تقسیم نوار غزه به ۳ منطقه

اسرائیل محاصره نوار غزه را چند روز پس از آغاز حمله زمینی اعلام کرد

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش اسرائیل، شامگاه پنج‌شنبه ۱۱ آبان از محاصره شهر غزه، پایگاه جنبش حماس، چند روز پس از آغاز تهاجم زمینی به این منطقه و همزمان با تداوم بمباران‌های سنگین خبر داد.

از سوی دیگر، گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، پنج‌شنبه تهدید کرد که غزه، «نفرین تاریخ» برای اسرائیل خواهد بود و سربازان اسرائیلی در «کیسه‌های سیاه» از غزه خارج خواهند شد.

نوار غزه باریکه‌ای است که از جنوب به شبه جزیره سینا، از شمال و شرق به اسرائیل و از غرب به دریای مدیترانه محدود می‌شود.

طول این نوار ۴۱ کیلومتر و مساحت کل آن ۳۶۵ کیلومتر مربع تخمین زده می‌شود و حدود دو میلیون و چهارصد هزار فلسطینی در این منطقه زندگی می‌کنند.

اسرائیل به دنبال تقسیم نوار غزه به سه بخش است. استان شمالی غزه که آماج بیشترین حملات اسرائیل قرار گرفته و صدها ساختمان در مناطق آن به طور کامل ویران شدند.

مهمترین مناطق استان شمالی، بیت حانون در شمال شرقی و بیت لاهیا در غرب است. در بخش جنوبی استان شمالی غزه، جبالیا قرار دارد که اردوگاه آن، بزرگترین اردوگاه از مجموع هشت اردوگاه فلسطینیان در این منطقه است.

شهر غزه و شهرهای جحر الدیک و الزهرا در جنوب استان شمالی غزه واقع هستند و الکرامه و التوام هم در غرب این استان قرار دارند.

محله‌هایی در غزه هنوز مملو از اهالی هستند که زیر بمباران کور اسرائیل قرار دارند و مناطقی نظیر حی‌ الزیتون و التفاح نیز ممکن است به نقطه آغاز برای تهاجم زمینی تبدیل شوند.

اسرائیل در این بخش از شهر به دنبال کنترل تونل‌های استراتژیک است که به باور تل‌آویو، محل اختفای فرماندهان حماس و گروگان‌ها است.

مهمترین مناطق مرکز غزه، استان دیر البلح و اردوگاه البریج است که اسرائیل چند روز پیش به ورودی شرقی این اردوگاه یورش برد.

اردوگاه النصیرات و اردوگاه المغازی هم در منتهی الیه جنوب غزه واقع شده‌اند. خان یونس و رفح هم جزو این منطقه به‌شمار می‌روند و اسرائیل درصدد کوچاندن مردم شمال به این بخش از غزه است.

خیابان صلاح الدین هم خیابان اصلی نوار غزه است که جنوب این منطقه را به شمال آن متصل می‌کند. غزه همچنین دارای یک جاده ساحلی سراسری نیز هست.

حمله پهپادی به نیروهای آمریکا در عراق؛ اقدام نظامی حزب‌الله در جنوب لبنان

حزب‌الله لبنان از گروه‌های وابسته به ایران صبحگاه چهارشنبه به یک تانک مرکاوا اسرائیلی در جنوب لبنان حمله کرد

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

با گسترش نگرانی از احتمال گسترش جنگ در خاورمیانه پس از حمله شامگاه سه‌شنبه به بیمارستان المعمدانی در غزه، نیروهای آمریکایی از خنثی‌کردن حمله به یکی از پایگاه‌های خود در عراق خبر دادند.

دو مقام آمریکایی اطلاع دادند که ارتش آمریکا، صبحگاه چهارشنبه ۲۶ مهر حمله به نیروهای خود در عراق را ناکام کرده است.

خبرگزاری «رویترز» به نقل از این دو مقام آمریکایی به شرط مخفی‌ماندن نام آنها اعلام کرد که این حمله با دو پهپاد انجام شد اما پیش از اصابت به هدف، رهگیری و منهدم شدند.

منابع خبری رویترز از نامیدن طرف مسئول این حمله خودداری کردند.

همزمان، صبحگاه چهارشنبه گروه حزب‌الله لبنان، از گروه‌های وابسته به ایران به یک تانک مرکاوا اسرائیلی در منطقه «الراهب» در جنوب لبنان حمله کرد.

رسانه‌های اسرائیلی هم اعلام کردند که چهار سرباز این کشور با شلیک یک موشک ضدتانک از سوی حزب‌الله، زخمی شدند.

این در حالی است که آمریکا سطح آمادگی نیروهای خود در منطقه را برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها توسط گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران بالا برده است.

ایران پیشتر به آمریکا درباره افزایش دامنه تنش در منطقه هشدار داد و واشینگتن را مسئول رفتار اسرائیل دانسته بود. تهران همچنین خواستار کنترل اسرائیل توسط آمریکا در رابطه با حمله به غزه شده بود.

طرح‌های پیشنهادی آمریکا برای اداره غزه پس از جنگ

«بلومبرگ»: تشکیل یک نیروی چند ملیتی با مشارکت احتمالی نیروهای آمریکایی در صورت حذف حماس توسط نیروهای اسرائیلی، ازجمله این گزینه‌ها است

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

اگرچه دورنمای حمله زمینی اسرائیل و اهداف آن، هنوز مشخص نشده، اما طبق گفته منابع آگاه، مذاکرات آمریکا با اسرائیل در خصوص گزینه‌های حاکمیت بر غزه بعد از حذف حماس، ظاهرا آغاز شده است.

درهمین راستا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، سه‌شنبه ۹ آبان، مقابل کمیته تخصیص اعتبارات مجلس سنا اعلام کرد که کشورش در حال بررسی مجموعه‌ای از گزینه‌ها برای آینده غزه است.

بلینکن افزود: «احتمالات گوناگونی وجود دارد که ما و دیگر کشورها در حال بررسی دقیق آن‌ها هستیم.» منظور بلینکن از احتمالات، اشاره به حاکمیت بر غزه بعد از حذف حماس بود.

طبق گزارش «بلومبرگ»، سه گزینه آمریکایی پیشنهادی برای آینده غزه، وجود دارد که امکان تشکیل یک نیروی چند ملیتی با مشارکت احتمالی نیروهای آمریکایی در صورت حذف حماس توسط نیروهای اسرائیلی را شامل می‌شود.

نیروی حافظ صلح

گزینه دوم مبتنی بر امکان ایجاد یک نیروی حافظ صلح، مشابه نیرویی است که بر توافقنامه صلح ۱۹۷۹ مصر و اسرائیل نظارت داشته و غزه را تحت نظارت موقت سازمان ملل قرار می‌دهد.

به گفته منابع آگاه، گزینه دیگر این است که نظارت موقت بر غزه به کشورهای منطقه با حمایت نیروهای ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و فرانسه واگذار شود؛ به‌ویژه که تشکیلات خودگردان فلسطین حاکم بر کرانه باختری، هیچ‌گونه آمادگی را برای مدیریت غزه، اعلام نکرده است.

زودهنگام و نامحتمل

این منابع ناشناس در عین حال خاطرنشان کردند که مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و احتمال تغییر بسیاری از امور وجود دارد.

برخی از مقامات آمریکایی نیز بر این باورند که هنوز برای صحبت در مورد این برنامه‌ها یا گزینه‌ها زودهنگام و یا حتی نامحتمل است، خصوصا که این سه گزینه، دربردارنده خطرات سیاسی برای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هستند.

طبق گفته یکی محافل آشنا با نحوه تفکر بایدن، قراردادن یک گروه محدود از نیروهای آمریکا در معرض خطر می‌تواند با خطرات سیاسی نیز همراه باشد و واشینگتن در صدد اتخاذ چنین تصمیمی نیست.

چندین مقام اسرائیلی بارها در گذشته اعلام کرده بودند که قصد اشغال غزه را ندارند، اما در عین حال تاکید داشتند که اجازه تداوم حکومت حماس پس از حمله ۷ اکتبر را نخواهند داد.

در پیش‌نویس سندی که سه‌شنبه نسخه‌ای از آن به دست «العربیه» نیز رسید و توسط آلمان تهیه و در بین تعدادی از کشورهای اروپایی توزیع شد، پیشنهاد مسئولیت تامین امنیت غزه پس از جنگ توسط یک ائتلاف بین‌المللی مطرح شده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة