اسرائیل از کشته‌شدن فرمانده یگان هوایی حماس در غزه خبر داد
اسرائیل از کشته‌شدن فرمانده یگان هوایی حماس در غزه خبر داد
خبرنگار «العربیه» گزارش داد که پایتخت اسرائیل از غزه مورد حمله موشکی قرار گرفت
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش اسرائیل، شنبه ۲۲ مهر در اطلاعیه‌ای از کشته‌شدن «مراد ابومراد»، فرمانده یگان هوایی گروه حماس خبر داد.

بنا بر این اطلاعیه، ابومراد در جریان حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک مقر فرماندهی حماس در غزه کشته شد.

اطلاعیه افزوده است که این مقر در حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، شاهد برخی فعالیت‌های نظامی بوده است.

گروه حماس هنوز خبر کشته‌شدن ابومراد را تایید یا تکذیب نکرده است.

از سویی، گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس هم اعلام کرد که شنبه، مراکز تجمع نیروهای ارتش اسرائیل در شمال شرق غزه را موشک‌باران کرده است.

القسام در کانال «تلگرام» خود از حمله موشکی به شهر اسرائیلی «سدروت» نیز خبر داد.

خبرنگار «العربیه» گزارش داد که تل‌آویو، پایتخت اسرائیل هم از غزه مورد حمله موشکی قرار گرفت.

پیش از این، خبرنگار العربیه از حمله موشکی به جنوب اسرائیل در صبح شنبه خبر داده بود.

وزارت بهداشت حماس اعلام کرد، از ساعات اولیه صبح شنبه، نوار غزه شاهد حملات سنگین هوایی بود که در جریان آن یک بازار مورد هدف قرار گرفت و ده‌ها فلسطینی از جمله چندین کودک طی این حمله کشته و زخمی شدند.

همزمان، جریان جابجایی و گریختن ساکنان غزه از شمال این منطقه به جنوب آن امروز شنبه ادامه یافت. ارتش اسرائیل روز گذشته از فلسطینیان ساکن در شمال نوار غزه خواست مناطق مسکونی خود را تخلیه کرده و به جنوب این منطقه منتقل شوند.

بنا به گزارش‌های رسمی، تاکنون دست‌کم ۱۹۰۰ فلسطینی از جمله ۶۱۴ کودک‌ در جریان حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه کشته شدند.

منابع رسمی اسرائیل نیز اعلام کردند که شمار کشته‌شدگان اسرائیلی از شنبه گذشته تا امروز به ۱۴۰۰ نفر از جمله ۲۴۰ سرباز افزایش یافته است.

حمله اسرائیل به نیروی یگان‌ موشکی حماس در نواز غزه

یگان کماندویی اسرائیل اطلاعات و شواهدی را جمع‌آوری کرده که می‌تواند مکان‌ نگهداری اسیران در اختیار حماس را کشف کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

دریاسالار دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در اظهاراتی که نخستین خبررسانی در مورد گذار از عملیات هوایی به حملات زمینی در غزه بود، شامگاه جمعه ۲۱ مهر فاش کرد که یگان کماندویی پیاده‌نظام با پشتیبانی تانک‌ها، «ضرباتی» را در نوار غزه انجام دادند.

او بدون پرداختن به جزئیات گفت که این ضربات با هدف حمله به خدمه یگان‌های موشکی فلسطینی انجام شد.

به نظر می‌رسد که این یگان کماندویی، اطلاعات و شواهدی را جمع‌آوری کرده که می‌تواند مکان‌ نگهداری اسیران در اختیار حماس را کشف کند. شمار این اسیران بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تخمین زده می‌شود.

بر اساس بیانیه ارتش اسرائیل، هسته‌ها و زیرساخت‌های واقع در منطقه از جمله هسته حماس که موشک‌های ضد تانک به سمت خاک اسرائیل شلیک کرد، مورد هدف قرار گرفتند.

مشکل اسیران

به گفته برخی از ناظران، موضوع «آزادی اسیران»، بسیار پیچیده است، به ویژه که آنها احتمالاً در چندین مکان در نوار تحت محاصره غزه توزیع شده‌اند.

چندین مقام آمریکایی نیز احتمال دادند که اسیران در مناطق مختلف از طریق تونل‌های زیرزمینی ساخته‌شده توسط حماس و گروه‌های فلسطینی طی سالیان گذشته، توزیع‌ شده باشند.

هنوز تعداد دقیق دیگر گروه‌های درگیر در پرونده اسیران، علاوه بر گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس در کنار جهاد اسلامی، مشخص نیست و همین ابهام بر پیچیدگی این پرونده می‌افزاید.

گردان‌های القسام روز گذشته اعلام کرد که در نتیجه حملات مستمر اسرائیل به غزه ۱۳ اسیر کشته شدند.

درخواست حماس از سازمان ملل: حملات اسرائیل به بیمارستان‌ها را متوقف کنید

سازمان پزشکان بدون مرزاعلام کرد اسرائیل تنها دو ساعت برای تخلیه بیمارستان العوده مهلت داده و تیم‌های پزشکان بدون مرز همچنان در حال درمان بیماران هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

گروه حماس از سازمان ملل خواست تا برای توقف حمله اسرائیل به بیمارستان‌ها، پرسنل پزشکی و مراکز بشردوستانه در نوار غزه، فورا مداخله کند.

حماس، شنبه ۲۲ مهر در بیانیه‌ای اعلام کرد که «ارتش اسرائیل با حمله مستقیم به بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، بر ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی بیشتر، علیه مردم در نوار غزه، اصرار می‌ورزد.»

در این بیانیه آمده است: «درخواست ارتش اسرائیل از کادر پزشکی بیمارستان العوده در شمال غزه برای تخلیه و خروج از غزه، بیانگر نیات جنایتکارانه از پیش برنامه‌ریزی شده این ارتش نسبت به مردم غزه از طریق محروم کردن آنها از حق اساسی خود برای دریافت خدمات بهداشتی و اضطراری است. این اقدام به تنهایی و طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی، جنایت جنگی محسوب می‌شود.»

مهلت دوساعته

پیشتر، اسرائیل تنها دو ساعت برای تخلیه بیمارستان العوده مهلت داده بود که این مهلت را متعاقبا تا شش صبح شنبه، تمدید کرد.

این موضوع، سازمان پزشکان بدون مرز را بر آن داشت تا طی بیانیه‌ای رسمی، از جهان درخواست کمک کند. در این بیانیه آمده بود: «اسرائیل تنها دو ساعت برای تخلیه بیمارستان العوده مهلت داد. تیم‌های پزشکان بدون مرز همچنان در حال درمان بیماران هستند.»

این سازمان با تاکید بر تلاشش برای محافظت از کارکنان و بیماران افزود: «ما به صراحت این اقدام، تداوم خونریزی‌های کور و حمله به مراکز بهداشتی غزه را محکوم می‌کنیم.»

از سویی، دکتر احمد مهنا، مدیر بیمارستان العوده، به «العربیه»گفت که درخواست تخلیه، غیرمنطقی است زیرا شمار زیاد زخمی‌های تحت درمان در این بیمارستان، به هیچ شکلی قادر به حرکت نیستند. او همچنین گفت که موارد متعدد زایمان در این بیمارستان در حال رسیدگی است.

مهنا افزود: «کادر پزشکی بر ماندن در داخل بیمارستان و ارائه خدمات به بیماران اصرار دارند و تسلیم تهدیدات اسرائیل مبنی بر تخلیه آن با هدف بمباران بیمارستان نمی‌شوند زیرا جابجایی بیماران و زخمی‌ها ناممکن است و جاده‌ها نیز برای حرکت، کاملا ناامن هستند.»

او خاطرنشان کرد که در اثر بمباران اطراف این بیمارستان، خسارات مادی زیادی به بار آمده است.

این بیمارستان با بیش از ۲۰ سال سابقه، به شهروندان فلسطینی در منطقه شمالی غزه خدمات داده و با آژانس «آنروا» نیز قرارداد دارد.

پیش از این، سازمان‌های بشردوستانه و پزشکی از کشته‌شدن شماری از امدادگران خبر داده بودند و وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از شنبه گذشته تاکنون، ۱۰ امدادگر کشته شدند.

احتمال بازگشایی گذرگاه رفح در مرز مصر با غزه برای عبور غیرنظامیان فلسطینی

شبکه خبری سی‌ان‌ان اعلام کرد که شهروندان آمریکایی و خانواده‌هایشان ممکن است بعدازظهر شنبه بتوانند غزه را به مقصد مصر ترک کنند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

با افزایش احتمال تهاجم زمینی قریب‌الوقوع اسرائیل به نوار غزه و در پی هشدار جمعه ۲۱ مهر اسرائیل به ساکنان شمال این منطقه در مورد لزوم حرکت فوری به سمت جنوب، تلاش‌ آمریکا در راستای بازکردن کریدوری امن برای عزیمت غیرنظامیان به مصر از طریق گذرگاه رفح همچنان ادامه دارد.

در این رابطه، ایمیل‌های دریافت شده توسط تعدادی از آمریکایی‌های فلسطینی‌تبار که در غزه گیر افتاده‌اند، نشان می‌دهد که گذرگاه رفح ممکن است بعدازظهر شنبه (امروز) باز شود.

به گزارش «سی‌ان‌ان»، در این ایمیل‌ها که توسط سیستم مدیریت بحران امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا موسوم به «سی‌ای‌سی‌ام‌اس»نشر شد، آمده است که شهروندان آمریکایی و خانواده‌هایشان ممکن است بعدازظهر شنبه بتوانند غزه را به مقصد مصر ترک کنند.

خامنه‌ای دخالت ایران در حمله حماس به اسرائیل را رد کرده

کریدور امن

در این بیانیه همچنین آمده است: «ما از عبور امن غیرنظامیان حمایت می‌کنیم و با شرکای اسرائیلی و مصری خود برای ایجاد یک کریدور انساندوستانه امن برای مردم غزه در حال فرار از این جنگ، کار می‌کنیم تا رسیدن کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در داخل نوار را تضمین کنیم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا توضیح داد که مقامات آمریکایی در حال گفت‌وگو در این مورد با مسئولان اسرائیلی و مصری هستند.

از سویی، آمریکا از طریق آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، همچنان به فشار بر دولت‌های مصر و اسرائیل برای باز کردن گذرگاه رفح به روی شهروندان آمریکایی و اتباع خارجی سایر کشورها که خواهان خروج هستند، ادامه داد.

مصر اصرار دارد گذرگاه رفح را باز کند تا در وهله نخست، کمک‌های بشردوستانه بتواند وارد نوار تحت محاصره شود. قاهره نسبت به اخراج فلسطینی‌ها از غزه و تخلیه نوار غزه طی عملیات «کوچاندن اجباری»، هشدار داده است.

از شنبه گذشته که حماس حمله غافلگیرانه به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی اطراف غزه را آغاز کرد، بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ آمریکایی که بیشتر آنها فلسطینی‌تبار هستند، در غزه گیر افتاده‌اند.

واکنش اسرائیل در قالب حملات سنگین به نوار غزه و محاصره کامل آن شکل گرفت و از ورود کمک های بشردوستانه، آب، برق، سوخت جلوگیری کرد و خدمات اینترنت نیز از امروز شنبه در غزه متوقف شده است

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة