اسرائیل مجددا شهرک‌های مرزی جنوب لبنان را بمباران کرد
اسرائیل مجددا شهرک‌های مرزی جنوب لبنان را بمباران کرد
حزب‌الله پنج‌شنبه از کشته‌شدن 2 نفر از عوامل خود در درگیری با ارتش اسرائیل در مرزهای جنوب لبنان خبر داد که شمار کشته‌های حزب‌الله از 8 اکتبر را به 76 نفر رساند
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

مرزهای جنوبی لبنان از شامگاه پنج‌شنبه تا جمعه ۲۶ آبان، شاهد بمباران‌های مداوم اسرائیل بوده است.

خبرگزاری ملی لبنان جمعه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی، بامداد جمعه، حومه شهرک‌های «ناقوره» و «علماالشعب» و همچنین شهرک‌های «عیتاالشعب» و «رامیه» را بمباران کرده و جنگنده‌های اسرائیلی نیز شامگاه پنج‌شنبه به اطراف شهرک «ناقوره» و «جبل اللبونه» حمله کردند.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای شناسایی اسرائیل در طول شب گذشته تا صبح امروز با استفاده از نور بمب‌های منور در آسمان بخش‌های غربی و مرکزی جنوب لبنان پرواز کردند.

از سویی حزب‌الله پنج‌شنبه با اعلام هدف ‌قرار دادن ۷ موضع نظامی اسرائیل در نزدیکی مرزهای جنوبی لبنان، خاطرنشان کرد که در این حملات، اهدافی مورد «اصابت مستقیم» قرار گرفتند.

ارتش اسرائیل نیز با بمباران توپخانه‌ای و هوایی شهرک‌های مرزی لبنان، واکنش نشان داد و اعلام کرد که اهداف متعلق به حزب‌الله را در جنوب لبنان هدف قرار داده است.

دو کشته حزب‌الله

این در حالی است که حزب‌الله پنجشنبه از کشته‌شدن ۲ نفر از عوامل خود در درگیری با ارتش اسرائیل در مرزهای جنوب لبنان خبر داد که شمار کشته‌های حزب‌الله از ۸ اکتبر را به ۷۶ نفر رساند.

فرانسه خشونت‌های شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری را «سیاست تروریسم» خواند

وزارت خارجه فرانسه، تأکید کرد که اسرائیل حق تصمیم‌گیری در مورد این‌که چه کسی در آینده بر غزه حکومت خواهد کرد را ندارد

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

دولت فرانسه، پنج‌شنبه ۲۵ آبان، خشونت‌های انجام شده توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی در علیه فلسطینیان در کرانه باختری رود اردن را محکوم و آن را «سیاست تروریسم» با هدف کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از سرزمین‌های‌شان توصیف کرد.

پاریس همچنین از مقامات تل‌آ‌ویو خواست تا از مردم فلسطین در برابر هراس‌افکنی و خشونت‌های شهرک‌نشینان تندروی اسرائیلی محافظت کند.

آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: «حدود نیمی از ۱۰۰ تن کمک‌های بشردوستانه ارسال شده از سوی فرانسه به نوار غزه وارد این باریکه شده است.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در ادامه با تاکید این که «اسرائیل حق تصمیم‌گیری در مورد این‌که چه کسی در آینده بر غزه حکومت خواهد کرد را ندارد»، خاطرنشان کرد که «نوار غزه باید بخشی از کشور آینده فلسطینی باشد.»

شایان ذکر است از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر، ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، بارها حمایت خود از اسرائیل و آن‌چه را که حق اسرائیل در «دفاع از خود» خوانده، اعلام کرده است.

اما رئیس جمهوری فرانسه، پس از آن‌که هفته گذشته در بیانیه‌های مطبوعاتی از اسرائیل خواست تا بمباران‌هایی را که منجر به کشتار غیرنظامیان در نوار غزه می‌شود، متوقف کند، مورد انتقاد مقامات اسرائیلی قرار گرفت.

از سوی دیگر، بر اساس آن‌چه برخی دیپلمات‌ها به رسانه‌های محلی فاش کردند، گروهی از دیپلمات‌های فرانسوی در خاورمیانه طی یادداشتی داخلی از سیاست مکرون در منطقه و موضع طرفداری او از اسرائیل انتقاد کردند، که این اقدام دیپلمات‌ها غیرعادی به حساب می‌آید و سطح نارضایتی برخی از کارمندان وزارت خارجه فرانسه در قبال موضع‌گیری‌های اخیر پاریس را نشان می‌دهد.

اسماعیل هنیه: اسرائیل باید هزینه آزادی اسرای خود را بپردازد

رئیس دفتر سیاسی حماس خواستار اجرای تصمیمات نشست سران کشورهای عربی در ریاض درباره برداشتن محاصره نوار غزه شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در اظهاراتی گفت که اسرائیل اسرای خود را جز با پرداخت بهایی که حماس مشخص کند، باز نمی‌گرداند، و تاکید کرد که این گروه آماده مبارزه در یک «نبرد طولانی» با اسرائیل است.

هنیه، پنج‌شنبه ۲۵ آبان، در یک سخنرانی تلویزیونی، افزود که مردم فلسطین به تنهایی «حق تعیین آینده نوار غزه و کل فلسطین را دارند.»

او با بیان اینکه حماس «جنبشی است که ریشه در سرزمین خود دارد»، تصریح کرد: «اسرائیل و متحدانش که از آن حمایت می‌کنند، نمی‌توانند واقعیت را در نوار غزه تغییر دهند.»

هنیه، همچنین با اشاره به اینکه جنبش حماس در حال «درگیری راهبردی» با اسرائیل است، گفت: «اگر دشمن می‌خواهد این نبرد طولانی‌تر باشد، اراده و عزم ما برای ادامه جنگ از دشمن بیشتر است.»

رهبر سیاسی حماس، همچنین خواستار اجرای تصمیمات اجلاس سران عربی-اسلامی که در ابتدای هفته جاری در ریاض برگزار شد، به ویژه «در رابطه با توقف تجاوز، برداشتن فوری محاصره نوار غزه و حفاظت از اماکن مقدسه» شد.

نشست سران عربی و اسلامی که شنبه گذشته برگزار شد، خواستار توقف فوری سیاست‌های مجازات دسته‌جمعی مردم غزه از جمله کشتار، محاصره و کوچ اجباری ساکنان آن از شمال به جنوب یا خارج نوار، کرانه باختری و اورشلیم شد.

در این نشست، همچنین تصمیم به ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه از جمله سوخت به نوار غزه گرفته شد.

در اجلاس ویژه سران به میزبانی پادشاهی عربی سعودی، از شورای امنیت خواسته شد تا به وظایف کامل خود برای توقف جنگ علیه غزه عمل، و تخریب بیمارستان‌ها و قطع برق و آب را محکوم کند، و همچنین از همه کشورها خواسته شد تا ارسال سلاح و مهمات به اسرائیل را متوقف کنند.

رهبر اپوزیسیون اسرائیل: زمان برکناری نتانیاهو و افراط‌گرایان از دولت فرا رسیده است

یائیر لاپید: زمان آن شده و به تشکیل دولت بازسازی ساختاری ملی به رهبری حزب لیکود، برای جایگزینی نتانیاهو و افراط‌گرایان نیاز است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، پنج‌شنبه ۲۵ آبان، گفت: زمان جایگزینی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل فرا رسیده است و حمایت گسترده‌ای از تشکیل یک دولت وحدت به رهبری حزب راست‌گرای لیکود که نتانیاهو عضو آن است، خواهد شد.

لاپید که به جنبش میانه‌روی تعلق دارد و سال گذشته برای مدت کوتاهی نخست‌وزیر بوده است، در توضیح دیدگاه خود گفت که او معتقد است تعداد زیادی از اعضای کنست که شامل ۱۲۰ می‌شود از چنین دولت ائتلافی حمایت خواهند کرد.

اظهارات لاپید در حالی بیان می‌شود که تهاجم نظامی گسترده اسرائیل به نوار غزه در پاسخ تلافی‌جویانه به حمله غافلگیرانه هفتم اکتبر حماس، همچنان ادامه دارد.

عملیات نظامی اسرائیل علیه گروه حماس که با محاصره کامل ساکنان نوار غزه و بمباران شدید و گسترده این باریکه و هدف گرفتن غیرنظامیان فلسطینی و زیرساخت‌ها همراه بود تاکنون به‌رغم کشتار غیرنظامیان از تحقق اهداف خود در نابودی حماس و بازگردان اسرا و گروگان‌های اسرائیلی ناکام مانده و انتقادات شدیدی را در سطح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی علیه دولت نتانیاهو که پیش از آن نیز در هفتم اکتبر دچار شکست اطلاعاتی و امنیتی شده بود، برانگیخته است.

رهبر اپوزیسیون اسرائیل، در سکوی «ایکس»، (توئیتر سابق)، نوشت: «زمان آن فرا رسیده است، ما باید یک دولت بازسازی ساختارهای ملی تشکیل دهیم، و این دولت توسط لیکود رهبری شود و نتانیاهو و افراط گرایان برکنار شوند، و همچنین بیش از ۹۰ عضو در ائتلاف برای بهبود و وفاق مجدد شریک خواهند بود.

حزب لیکود بزرگترین حزب در ائتلاف حاکم در اسرائیل که شامل احزاب ملی‌گرا و مذهبی افراطی می‌شود، است. این احزاب مجموعاً ۶۴ کرسی در کنست دارند.

لاپید، رهبر مخالفان دولت کنونی اسرائیل، پیش‌تر و به‌‌رغم موافقت سایر اعضای میانه‌روی کنست برای پیوستن و کمک به مدیریت جنگ اسرائیل علیه حماس، از پیوستن به این کابینه نظامی و شورای جنگ که در آغاز درگیری توسط نتانیاهو تشکیل شده بود، امتناع کرد.

لاپید در پلتفرم ایکس، افزود: «می‌شنوم کسانی که می‌گویند زمان آن فرا نرسیده است، اما ما ۴۰ روز صبر کردیم، دیگر فرصتی نداریم و آن‌چه ما اکنون به آن نیاز داریم دولتی است که با هیچ چیز جز امنیت و اقتصاد تعامل نکند.»

یائیر لاپید در پایان سخنان خود گفت:«ما نمی‌توانیم در سال آینده یک دوره انتخاباتی دیگر را تحمل کنیم که طی آن به جنگ ادامه داده و فاجعه‌بار بودن طرف مقابل را توجیه کنیم».

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة