منتشر شده در
با افزایش شمار قربانیان زلزله روز جمعه مراکش به بیش از دو هزار نفر، این کشور سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
وزارت کشور مراکش، شب گذشته، نهم سپتامبر، در بیانیهای اعلام کرد که تعداد قربانیان این زمین لرزه به ٢٠١٢ نفر رسیده و حداقل ٢٠٥٩ نفر دیگر نیز زخمی شده اند که وضعیت ١٤٠٤ از آنان وخیم است.
بنا بر اعلام کاخ سلطنتی مراکش، امدادگران و نیروهای نظامی این کشور برای رساندن آب، مواد غذایی، چادر و پتو به نواحی آسیبدیده اعزام شدهاند.
این در حالی ست که آمار جان باختگان شدیدترین زلزله ١٢٠ سال گذشته در این کشور شمال آفریقا، همچنان در حال افزایش است. بسیاری از قربانیان، ساکنان نواحی کوهستانی صعبالعبور هستند.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، این زمین لرزه بر زندگی دستکم ۳۰۰ هزار نفر در منطقه تاثیر گذاشته است. برخی از روستاها با خاک یکسان شده و به دلیل آسیب شدید جادهها، دسترسی به مناطق زلزلهزده ممکن نیست.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
شماری از کشورها از جمله فرانسه، اسپانیا، روسیه، آمریکا، پرتغال، اسرائیل، ترکیه و هند ضمن ابراز همدردی با مراکش، برای ارسال کمک و همراهی در عملیات جستجو و نجات، به این کشور شمال آفریقا اعلام آمادگی کردهاند.
کشور الجزایر هم با وجود اینکه از دو سال پیش روابط دیپلماتیک خود با مراکش را قطع کرده است، اعلام آمادگی کرده تا آسمان خود را به روی پروازهای انساندوستانه و پزشکی به مقصد مراکش باز کند.
با اینکه زلزله اخیر در منطقه کم جمعیتی در یک ناحیه کوهستانی رخ داده اما خسارات شدیدی در چندین ناحیه به بار آورده و لرزش آن در شهرهای رباط، کازابلانکا و صویره نیز احساس شده است.
بخشهایی از میراث جهانی یونسکو در شهر قدیمی مراکش نیز دچار آسیب شدهاند.
کانون زلزله، استان حوز در تقریباً ٧٠ کیلومتری جنوب شهر مراکش اعلام شده است. منطقهای که در کوههای “اطلس بزرگ” واقع شده و بهخاطر روستاها و درههای خوشمنظره خود شهرت دارد.
شمار کشتهشدگان زلزله در مراکش از مرز دو هزار نفر گذشت
مراکش شدیدترین زمینلرزه یک قرن گذشته را تجربه میکند؛ زمینلرزهای که طبق آخرین گزارشها شمار کشتهشدگان آن از مرز ۲ هزار نفر فراتر رفته است.
به گزارش رسانههای خبری امدادگران هنوز موفق نشدهاند به برخی از مناطق و نقاط زلزلهزده راه یابند. از این رو انتظار میرود که شمار جانباختگان همچنان افزایش یابد.
تلویزیون دولتی مراکش به نقل از وزارت کشور گزارش داده که بیش از ۲ هزار نفر نیز بر اثر این زمینلرزه مهیب زخمی شده و خرابیهای زیادی به بار آمده است.
گفته میشود که مناطقی در کوههای اطلس و همچنین بافت تاریخی شهر مراکش صدمه دیده، برخی از ساختمانها کاملا ویران شده و شماری از بناها و آثار فرهنگیتاریخی بهشدت خسارت دیدهاند.
دربار پادشاهی مراکش سه روز عزای عمومی در این کشور اعلام کرده و با انتشار بیانیهای تصریح کرده که نیروهای مسلح و همچنین نیروهای امدادی برای تامین آب آشامیدنی پاکیزه، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق زلزلهزده اعزام خواهند شد.
شماری از کشورهای جهان آمادگی خود را برای ارسال کمک به مراکش اعلام کردهاند، از جمله آلمان، فرانسه، اسرائیل، ترکیه و اسپانیا.
الجزایر که از سال ۲۰۲۱ به این سو مناسبات دیپلماتیک با مراکش ندارد، اعلام کرد که قلمرو هوایی خود را برای پروازهای بشردوستانه و ارسال کمکهای پزشکی به مراکش باز میکند.بشردوستانه و ارسال کمکهای پزشکی به مراکش باز میکند.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
زمینلرزه مهیب مراکش که شدت آن طبق اعلام موسسه زلزلهنگاری یو اس جی اس (USGS) ۶ ، ۸ ریشتر گزارش شده، شامگاه جمعه ۸ سپتامبر (۱۷ شهریور) در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب غرب شهر مراکش روی داد.
موسسه زلزلهنگاری هلمهولتز در پوتسدام آلمان حتی شدت این زمینلرزه را ۹، ۶ ریشتر ثبت کرد.
به گفته ناصر جبور، رئیس یکی از بخشهای موسسه ملی ژئوفیزیک در مراکش، این زمینلرزه تا شعاع ۴۰۰ کیلومتری محسوس بود.
این زلزله در عمق ۵/۱۸ کیلومتری زمین روی داده؛ عمقی که بنا بر ارزیابیکارشناسان بسیار خطرناک است. بعد از آن نیز پسلرزهای به شدت ۹/۴ ریشتر به ثبت رسید.
این شدیدترین زلزلهای است که در ۱۰۰ سال گذشته در مراکش روی میدهد. به گزارش شبکه العربیه در سال ۱۹۶۰ میلادی زلزلهای در نزدیکی آگادیر به شدت ۸، ۵ ریشتر روی داد که بیش از ۱۲ هزار کشته به جای گذاشته بود.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : rfi ، DW