بر اساس گزارش خبرگزاری آلمانی «دی پی ای»، تهران از کشور های عربستان سعودی، امارات متحد عربی، عمان، قطر، عراق و همچنان هند به عنوان اعضای این ائتلاف جدید همکاری نام برده است. کشور های نامبرده تا کنون این اعلامیه را تأیید نکرده اند.
این اعلامیه پس از اقدامات اخیر برای نزدیکی بین رقبای پیشین، ایران و عربستان سعودی، صورت گرفته است که به قول کارشناسان باعث ایجاد تغییرات بزرگ استراتژیک در منطقه شده است.
به اینستاگرام دویچه وله دری بپیوندید
به اساس گزارش روز شنبه خبرگزاری فارس، شهرام ایرانی، فرمانده نیرو های بحری ارتش جمهوری اسلامی ایران گفته است: «به زودی شاهد خواهیم بود که منطقه ما از دست نیروهای غیرمجاز آزاد خواهد شد. مردم منطقه با استقرار سربازان خود شان، نقش حاکم در عرصه امنیت خواهند داشت.»
بیشتر بخوانید: ایالات متحده امریکا میخواهد برای محدود ساختن ایران حضورش را در خلیج فارس گسترش بدهد
افسران جمهوری اسلامی ایران، پس از رزمایش مشترک بحری با روسیه و چین در ماه مارچ سال روان، اعلام کرده بودند که کشورهای دیگری را نیز عضو ائتلاف شان خواهند ساخت. ایران در مواجهه با تحریم های بین المللی، همکاری خود را با روسیه و چین گسترش داده است.
بیشتر بخوانید: ایران دومین نفتکش را در آبهای خلیج فارس توقیف کرد
ایالات متحده امریکا، دشمن بزرگ ایران، نیز با قطعه پنجم بحری خود در خلیج فارس حضور دارد، که مقر آن در کشور جزیره یی بحرین است. نیروی بحری ایالات متحده از آنجا در آب های منطقه گشت زنی کرده و به طور منظم کشتی ها را در آب های بین المللی، مثلاً در رابطه با ارسال احتمالی اسلحه، بازرسی می کند.
در همین حال امارات متحد عربی بیرون شدن خود از مشارکت بین المللی نیرو های بحری با ایالات متحده امریکا را اعلام کرده است. امارات متحده عربی این گام را با ارزیابی همکاری بین شرکای خود توجیه کرده است.
ویدیوهای معلوماتی را در یوتیوب دویچه وله دری ببینید
در گذشته همواره رویداد های نظامی در خلیج فارس رخ داده که قسماً به تنش های شدید سیاسی منجر شده اند. به ویژه تنگه هرمز، با عرض تقریباً ۵۵ کیلومتر بین ایران و عمان، یکی از مهم ترین مسیرها برای صادرات جهانی نفت به شمار می رود.
امریکا، چین را از حمله به تایوان هشدار داده است
لوید آستین، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا چین را از یک برخورد نظامی علیه تایوان هشدار داده است. او به روز شنبه در نشست سالانه امنیتی «شانگری-لا-دیالوگ» در سینگاپور گفت: «یک منازعه در تنگه تایوان، فاجعه آمیز خواهد بود.»
او افزود که یک چنین وخامت وضعیت، پیامد های بر اقتصاد جهانی خواهد داشت، «به شیوههای که ما نمیتوانیم تصور کنیم.»
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان نیز در چارچوب یک سفر آسیایی، در این نشست در سینگاپور اشتراک می نماید. افزون بر آن سیاست مداران امور دفاعی و کارشناسان از کشور های مختلف نیز در این نشست حضور دارند.
بیشتر بخوانید: امریکا و جاپان همکاریهای امنیتی خود را تقویت میکنند
این سیاستمدار از حزب سوسیال دموکرات آلمان، در جریان سفر اش اش بر گسترش فعالیت آلمان در هند-پاسیفیک تأکید نمود، حوزه ای که به دلیل اهمیت اقتصادی و سیاسی امنیتی اش، یک نقش مرکزی بازی می کند.
به اینستاگرام دویچه وله دری بپیوندید
آستین، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا، با توجه به تهدید از جانب چین و ادعای مشاجره برانگیز ارضی اش، بهخصوص در بحر جنوب چین، بر همکاریهای امنیتی ایالات متحده امریکا با دیگر دولت ها در منطقه تأکید کرده گفت که ایالات متحده امریکا از یک «پاسیفیک-هند آزاد، باز و امن»، با آزادی رفت و آمد کشتیها و پرواز ها برای همه کشور ها حمایت می کند. او تصریح کرد که هیچ کشوری تنها اجازه ادعای کنترول بر راههای مشترک بحری را ندارد.
بیشتر بخوانید: امریکا: چین بزرگترین چالش امنیتی و روسیه «تهدید فوری» است
آستین توضیح داد که حکم صادر شده محکمه داوری در دنهاگ در سال ۲۰۱۶، ادعا های چین در بحر جنوب چین را رد کرده است و این حکم از نظر حقوقی الزامی میباشد. او افزود که ایالات متحده امریکا متحدین اش را در منطقه در این مورد حمایت میکند که در مقابل تدابیر اجباری توسط چین مقاومت کنند.
آستین همزمان تأکید کرد: «ما خواهان منازعه و رویارویی نیستیم، اما ما با توجه به مزاحمتها و زور و فشار خود را عقب نخواهیم کشید.»
چین اظهارات وزیر خارجه امریکا را رد کرد
چین وزیر دفاع ایالات متحده امریکا در سینگاپور را متهم به «تهمت زنی های نادرست» نمود. جینگ جیانفنگ، سخنگوی هیئت چین، در یک واکنش به سخنرانی آستین در نشست «شانگری-لا-دیالوگ» به روز شنبه گفت استراتیژی پاسیفیک-هند ایالات متحده امریکا، فقط به سیاست تفوق طلبی امریکا ادامه می دهد.
بیشتر بخوانید: چین: برای جلوگیری از استقلال تایوان «تا آخر میجنگیم»
براساس گزارش رسانه دولتی چین، این تورن جنرال چینی گفته است که ایالات متحده امریکا میخواهد به یک رویارویی بلوک ها را تحریک کند. او افزوده است که ایالات متحده امریکا خواست دولت ها در منطقه را در راستای ثبات نادیده میگیرد و دیگر کشور ها را تحت فشار قرار می دهد.
ویدیوهای معلوماتی را در یوتیوب دویچه وله دری ببینید
جینگ جیانفنگ افزوده است که ایالات متحده امریکا نیز میخواهد استقرار سربازان اش را در منطقه گسترش دهد و منظماً تمرینات هدفمند را اجرا می کند، دست به تحریکات میزند و صلح و ثبات را تضعیف می نماید.
بیشتر بخوانید: بایدن: از تایوان در برابر حمله احتمالی چین دفاع میکنیم
لی شانگفو، وزیر دفاع چین یک روز قبل از این نشست بار دیگر با تصرف تایوان تهدید نمود. او به روز یکشنبه در این نشست امنیتی سخنرانی خواهد کرد.
پکینگ به تایوان به عنوان بخشی از جمهوری خلق چین می نگرد. این جمهوری جزیرهای با ۲۳ میلیون جمعیت، از بیش از هفت دهه به این سو، یک حکومت مستقل دارد.
- نویسنده : قیام خراسانی
- منبع خبر : DW