بازیهای آسیایی هانگژو؛ خواهران منصوریان، کودکان کاری که قهرمان جهان شدند اما در حسرت طلای بازیهای آسیایی ماندند
منبع تصویر، TARAFDARI
- نویسنده, سعیده فتحی
- شغل, خبرنگار ورزشی
شهربانو و الهه منصوریان دو ملیپوش ووشوی ایران که پیش از برگزاری بازیهای آسیایی هانگژو وعده شکستن طلسم و کسب مدال طلا داده بودند، بار دیگر در رسیدن به این رکورد ناکام ماندند.
الهه منصوریان تا فینال هم با قدرت پیش رفت اما در این دیدار مقابل «لی یوئیائو» نماینده میزبان شکست خورد و به مدال نقره رسید. منصوریان در پایان مسابقه و پس از اینکه دست حریف به عنوان برنده بالا رفت به شدت اشک میریخت.
الهه منصوریان تا به اینجا ۱۲ مدال کسب کرده است، در قهرمانی جهان به ۳ طلا، یک نقره و یک برنز رسیده و در جام جهانی هم ۲ طلا به دست آورده است. او از بازیهای آسیایی هم ۳ نقره و یک برنز دارد و در قهرمانی آسیا هم یک بار طلایی شده است.
او در سال ۹۳ نیز اولین زن لژیونر ووشوکار لقب گرفت و به چین رفت و تا به امروز در این کشور به مبارزه پرداخته است.
شهربانو منصوریان نیز که از سال ۲۰۱۱ در مسابقات قهرمانی جهان استارت مدالآوری را زده، ۵ مدال طلا از این مسابقات دارد و در جام جهانی و قهرمانی آسیا نیز یک بار طلایی شده است. او از بازیهای آسیایی فقط یک مدال نقره داشت و تلاش زیادی کرد تا در هانگژو طلایی شود اما این اتفاق نیفتاد و در مرحله نیمهنهایی به مصاف «ژو ژیاووی» از چین رفت و با نتیجه ۲ بر صفر مقابل حریف خود شکست خورد و به مدال برنز رسید.
سهیلا منصوریان خواهر کوچکتر هم که با شکست در مسابقات انتخابی مقابل شهربانو دستش از این رقابتها کوتاه مانده بود نیز همراه دو خواهر به هانگژو رفت تا در کنار آنها باشد. او هم یک طلای جام جهانی و یک برنز قهرمانی آسیا در کارنامهاش دارد.
خواهران ووشوکار ایرانی گرچه ماجراهای زیادی در دنیای ورزش داشتهاند اما داستان زندگی آنها در خارج از جهان ورزش هم جذابیتهای زیادی دارد.
جدایی شهربانو و سهیلا از خانواده در بچگی
پایان پادکست
«کوه با نخستین سنگ آغاز میشود و انسان با نخستین رنج»، این عبارت از احمد شاملو، شاعر نامدار ایرانی مصداق بارز خواهران منصوریان است، دخترانی که با وجود مدالآوری در هانگژو حس یک ورزشکار ناکام را داشتند و هر دو هنگام کسب مدال اشک ریختند.
آنها که این روزها در رینگ مبارزه میجنگند، جنگیدن را با تلاش برای بقا شروع کردند. گفته میشود که پدر خانواده به خاطر بدهی و فرار از دست طلبکارها، مادر را با ۴ دختر و یک پسر تنها گذاشت و از سمیرم به شیراز رفت. پس از آن بار زندگی روی دوش شهربانو خواهر بزرگتر (متولد سال ۶۴) افتاد که تا پیش از رفتن پدر هم پا به پای او کارگری میکرد.
او پس از این که تحصیلات خود را در مقطع ابتدایی به پایان رساند، مدرکش را قاب گرفت و مثل پدرش به شیراز رفت. آنطور که خود شهربانو میگوید در منزل دیگران به کار نظافت مشغول بوده و هر ماه مقداری هم پول برای خانوادهاش میفرستاد.
سهیلا منصوریان خواهر کوچکتر هم همراه یکی از دوستان پدرش به اصفهان میرود و با آنها زندگی میکند. شهربانو و سهیلا از خانه رفتند تا بار خانواده برای معاش سبکتر شود.
اما شهربانو در ۱۸ سالگی به شهرش سمیرم برمیگردد و با پسانداز خود یک اسب میخرد و با اجاره دادن آن به گردشگران در آبشار معروف سمیرم خرج خانه را میدهد. او دوباره همه را دور هم جمع میکند اما اینبار بدون پدری که در شیراز ازدواج کرده بود و قصد نداشت برگردد.
مشکلات مالی و تمرین کردن در شرایط سخت
داستان ورزشکار شدن خواهران منصوریان از اینجا شروع میشود، از جاییکه او برای خواهرانش تعریف میکند زمانیکه در شیراز بوده به باشگاه میرفته و ورزش رزمی یاد گرفته است. الهه استقبال میکند چون در کودکی با فیلمهای رزمی «بروسلی» عاشق ورزشهای رزمی شده بود. او از شهربانو میخواهد که هر چه یاد گرفته به او هم یاد دهد. آنها هر روز به زمینهای کشاورزی که در اطراف خانهشان بوده میرفتند و به دور از چشم مردم باهم تمرین میکردند تا اینکه یک روز تصمیم میگیرند دوباره به باشگاه بروند.
شهربانو منصوریان آن روزها را خیلی خوب به خاطر دارد: «در شهر ما باشگاه رزمی نبود و مجبور بودیم برای تمرین کردن ۳ روز در هفته به اصفهان برویم. اما ما فقط کرایه اتوبوس برای رسیدن به اصفهان را داشتیم و مجبور بودیم مسیر ترمینال تا ورزشگاه تختی را پیاده برویم که ۲ ساعت طول میکشید. بهخاطر مشکلات مالی هم گاهی تنها یک نفر از ما در کلاس حاضر میشد و وقتی برمیگشت هر چیزی یاد گرفته بود به آن یکی یاد میداد.»
منبع تصویر، IRNA
الهه منصوریان هم که بعد از شهربانو عاشق ورزش رزمی شده میگوید: «ما فقط یک دست هوگو و پابند و کلاه داشتیم. یک روز دو نفره رفته بودیم به اصفهان برای تمرین. اما مربی اجازه تمرین نداد و گفت هر کسی وسیله ایمنی کامل دارد بیاید.»
«شهربانو همه وسایل را به من داد و گفت برو تمرین کن. بعد از تمرین هم همه میرفتند به منزلشان و بعدازظهر دوباره برای تمرین بازمیگشتند اما ما به پارکی که نزدیک باشگاه بود میرفتیم و چند ساعتی استراحت میکردیم و دوباره به تمرین برمیگشتیم.»
در آن روزها آنها در خانه و باغ مردم کارگری میکردند و با پیت حلبیای که پر از سیمان بود، تمرینات بدنسازی انجام میدادند.
«زخم زبان» مردم شهر برای نوع پوشش
سوای مشکلات مالی، نگاه سنتی مردم شهرشان هم این دختران پر تلاش را آزار میداد و برخی به خاطر لباس ورزشی که میپوشیدند به خانوادهشان زخمزبان میزدند. اما آنها توجهی نکردند و برای آنچه میخواستند جنگیدند تا اینکه در مسابقات کشوری دیده شدند و در نهایت به تیم ملی رسیدند. از آن روز زندگی آنها تغییر کرد و خواهر کوچکتر سهیلا هم تصمیم گرفت راه دو خواهر دیگر را برود.
اثرگذارترین جمله در صحبتهای این ۳ خواهر از الهه منصوریان است با این مضمون که «تا قبل از رفتن به اردوی تیم ملی روی تختخواب نخوابیده بودند.»
در بین خواهران منصوریان، الهه زودتر از باقی مدالآور شد. او برای حضور در اردوی تیم ملی مجبور شد دفتر و کتابهایش را بفروشد تا بتواند یک دستکش بخرد. الهه اولین بار سال ۲۰۰۹ در مسابقات قهرمانی جهان در تورنتو مدال نقره کسب کرد و سال بعد هم در بازیهای آسیایی گوانگژو به مدال برنز رسید.
در قهرمانی جهان ۲۰۱۱ برنز گرفت، تا اینکه سال ۲۰۱۳ در همین مسابقات بالاخره طلایی شد و با جایزهای که از این مدالها به دست آورد برای مادرش خانه خرید.
قورت دادن خون دهان و شکستگی ۶ استخوان صورت
منبع تصویر، SOCIAL MEDIA
الهه در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۳ در راند اول فینال با برخورد پاشنه پای حریفش گونه و بینیاش شکست اما از مربیاش خواهش کرد اجازه ندهد داور بازی را تمام کند و با همان شرایط به مدال طلا رسید.
خودش درباره آن روز میگوید: «مربیام گفت بازی نکن. اصرار کردم که باید ادامه دهم و خواهش کردم که هیچ وقت حوله به وسط بازی نیاندازد. از داور خواهش کردم که مسابقه را تمام نکند. خون را در دهانم قورت میدادم تا داور نبیند که از دهانم خون میآید. گونهام هم شکسته بود. اما من فقط به پیروزی فکر میکردم چون میخواستم مادرم خوشحال باشد.»
الهه اولین مدال طلایش را کسب کرد اما حسرت رفتن روی سکو به دلش ماند: بعد از مسابقه بیهوش شد و زمان اهدای مدال در بیمارستان بود.
او گفت: «شش استخوان صورتم شکسته بود و در بیمارستان بودم که مدالم را برایم آوردند. در تخت کناریام پسری مصری بستری بود که او هم در مسابقات بخش آقایان شرکت کرده بود و دماغش شکسته بود و انصراف داده بود، اما من گفتم طلا گرفتم. وقتی وضعیت من را دید، مسخرهام کرد که مگر میشود تو با این وضعت طلا بگیری. اما برای ما میشد چون ما عادت به جنگیدن داشتیم. از بچگی در حال جنگیدن بودیم.»
مادرشان هم در ابتدا گفته بود نانی که شما با کتک خوردن میآورید را نمیخواهم اما بعد از دیدن این مسابقه به دخترهایش افتخار کرد.
دیدار با پدر بعد از ۱۵ سال
این خواهران که ۱۵ سال از پدر خود بیخبر بودند، سال ۹۶ در برنامه «ماهعسل» که در ماه رمضان از صداوسیمای حکومتی ایران پخش میشد، جلوی دوربینها با پدرشان روبهرو شدند. او از دخترانش خواست که او را ببخشند و آنها هم بخشیدند و بعد از این برنامه چند روز همه از آنها صحبت میکردند.
فیلم مستند «صفر تا سکو» هم از آنها ساخته شد که نشان میداد این سه خواهر با چه سختیها و تمرینات فشرده ای خود را برای مسابقات آماده میکنند.
چادری شدن به امید پول، خانه و ماشین
خواهران منصوریان در کنار موفقیتهایی زیادی که بدست آوردهاند، حواشی هم کم نداشتهاند. حدود ۷ سال پیش فیلمی از شهربانو و سهیلا منصوریان پخش شد که در آن الهام چرخنده، بازیگر، به این دو خواهر چفیه و چادر هدیه میداد و آنها را بسیجی میخواند. مدتی بعد اما این دو خواهر چادر را از سر برداشتند و در یک برنامه تلویزیونی راز آن را فاش کردند.
شهربانو منصوریان اعلام کرد که الهام چرخنده از آنها خواسته با دریافت ۱۰۰ میلیون تومان پول، خانه، ماشین و با وعده گشایش باشگاه ورزشی برای آنها چادر به سر کنند.
آنها هم چون نیاز مالی داشتند پیشنهاد او را پذیرفتند و مدتی هم چادری شدند، اما از آنجایی که الهام چرخنده با وجود پیگیریها به وعدههایش عمل نکرده، چادر را کنار گذاشتهاند.
یکی دیگر از جنجالهای این خواهران، دعوای آنها با پدر یکی از ووشوکاران هم که با زد و خورد فیزیکی همراه بود، مدتی در فضای مجازی دست به دست میچرخید تا اینکه در آخر فدراسیون ووشو بیانیه داد و پدر ووشوکار جوان را مقصر اعلام کرد.
حضور در مسابقات MMA
در اتفاقی دیگر سال ۹۹ شهربانو منصوریان نسبت به دوپینگ مریم هاشمی واکنش نشان داد و معتقد بود با وجود اینکه حق خواهرش سهیلا بود راهی رقابتهای جهانی شود، اما با بیعدالتی فردی اعزام شد که حالا دوپینگی از آب درآمده است. پس از آن فدراسیون ووشو، شهربانو را ۲۰ ماه و سهیلا را ۸ ماه از حضور در مسابقات محروم کرد و آنها هم بعد از آن اعلام کردند که قصد دارند در مسابقات MMA حضور پیدا کنند.
آنها اعلام کردند با یک کمپانی بین المللی قرارداد امضا کردند و برای اولینبار به عنوان یک زن مسلمان و با حجاب کامل اسلامی در مسابقات بینالمللی آزاد حضور پیدا خواهند کرد.
هنرهای رزمی ترکیبی شاید آخرین مرحله از زندگی حرفهای خواهران منصوریان باشد؛ خواهرانی که از زمانی که «کودک کار» بودند جنگیدن در زندگی و پا پس نکشیدن را یاد گرفتهاند و حضور در قفس با جوایز مادی هنگفتی که دارد احتمالا بتواند فهرست آرزوهای آنها را کامل کند.
بازیهای آسیایی هانگژو؛ نبرد برای مدال با وجود تعلیق و بیپولی ورزشهای رزمی ایران
منبع تصویر، GETTY IMAGES
- نویسنده, بهناز میرمطهریان
- شغل, خبرنگار
رشتههای رزمی با بیشترین تعداد ورزشکار و شانس مدال اغلب نقش قابل توجهی در جایگاه کاروان ورزشی ایران در مسابقات آسیایی و المپیک داشتهاند.
در بازیهای آسیایی هانگژوی چین هم ایران در مجموع هفت رشته رزمی، کاراته، تکواندو، جودو، بوکس، کوراش، ووشو و جوجیتسو ۵۱ ورزشکار به هانگژو اعزام کرده است.
هر یک از این رشتهها با أنواع مشکلات، به ویژه ضعف در آمادهسازی و تدارک اردوها و مسابقات برون مرزی مواجه هستند اما مدیران و رؤسا خود را به انگیزه ورزشکاران میسپارند و وعده مدال میدهند.
نامه پایان تعلیق جودوی ایران، ۲۷ شهریور به فدراسیون رسید، عصر همان روز مریم بربط، به عنوان تنها نماینده زنان جودوکای ایران، با اولین کاروان، راهی هانگژو شد. تکتم بیدل، سرمربی تیم ملی جودوی زنان، اما درباره وضعیت بربط گفته است: «با توجه به تمام کمبودها از هر لحاظ تکنیکی، تاکتیکی و بدنسازی خانم بربط را آماده کردیم. فقط به دلیل مشکلات فدراسیون و تعلیق فدراسیون نتوانستیم اردوهای مشترک یا مسابقاتی داشته باشیم تا از لحاظ ذهنی و روانی هم آماده شود.»
ابوالفضل محمودی در وزن ٦٦- کیلوگرم، مهدی فتحی پور در وزن ٨١- کیلوگرم و قاسم باغچقی در وزن ۹۰- کیلوگرم سه عضو تیم ملی جودوی مردان هستند که از امروز(یکشنبه ۲ مهرماه) روی تاتامی میروند.
چهارسال انزوای جودوی ایران اما برخلاف همه ادعاهای آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودوی ایران، مبنی بر برگزاری اردوهای مشترک با کشورهای همسایه و حفظ آمادگی جودوکاها، بیشک تأثیر خود را بر جودوی ایران گذاشته است و همه نمایندههای ایران در حالی مقابل حریفان خود مسابقه میدهند که سالهاست از تجربه حضور در مسابقات رسمی محروم بودهاند.
میراسماعیلی با جودو چه کرد؟
منبع تصویر، KHABAR ONLINE
پایان پادکست
دور بودن جودوکاران از مسابقات و بیتجربگیشان در مسابقات رسمی اما تنها بخشی از فضای نامساعدی است که آرش میراسماعیلی و فدراسیون تحت امرش برای ورزشکاران ساختهااند.
اظهارات میراسماعیلی درباره تعلیق و اصرارش به شکستن این حکم در کنار تلاشی که برای سانسور هر خبر، انتقاد و واکنشی در این رابطه داشت، فضای حاکم بر جودو را امنیتی کرده است.
میراسماعیلی مدعی بود که با درخواست تجدیدنظر از دادگاه عالی ورزش موفق شده طی «موفقیتی تاریخی»، حکم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو مبنی بر تعلیق جودوی ایران را بشکند.
بیانیه دادگاه حکمیت ورزش اما گویای این بود که فدراسیون جهانی جودو باید برای تعلیق باید یک بازه زمانی را در نظر میگرفت و به همین دلیل پرونده، به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی ارجاع شد.
در نهایت ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ به عنوان تاریخ پایان این تعلیق در نظر گرفته شد. حالا تعلیق جودوی ایران در شرایطی به پایان رسیده که همچنان پایبندی این فدراسیون به منشور المپیک زیر ذرهبین است.
این اما تنها حاشیه این فدراسیون نبود. میراسماعیلی در حالی دم از بیپولی میزد که در خرداد امسال و تنها چند ماه پیش از بازیهای آسیایی هانگژو، به دنبال ابهامات مالی به وجود آمده، با حکم وزارت ورزش، به طور موقت از مسئولیتش کنار گذاشته شد و کمی بعد در دادگاه تجدیدنظر رفع اتهام شد.
او در این رابطه گفته است: «کل پرونده ای که برای من تشکیل داده بودند ۱۲۰ میلیون بود. پروندههای میلیاردی از مسئولان دیدم که با پرونده من قابل مقایسه نبود! ولی کسی که بخواهد کارهای بزرگی بکند صد برابر دشمن دارد.»
بوکس، ناامید از کسب سهمیه و مدال
منبع تصویر، GETTY IMAGES
بوکس، رشتهای نیست که کسی در این دوره از مسابقات حساب ویژهای روی مدالهایش باز کرده باشد. روند آمادهسازی بوکسورها اینقدر عجیب و پردردسر بوده که به نظر میرسد مربیان تیم ملی هم امید چندانی به موفقیت ندارند.
رقابتهای بوکس بازیهای آسیایی از امروز(یکشنبه دوم مهرماه) تا ۱۲ مهرماه هر روز در دو نوبت ظهر و عصر برگزار میشود و بوکسورها فقط روز دوشنبه ۱۰ مهرماه استراحت دارند.
فینالیستهای هر وزن سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را میگیرند و این، نخستین مرحله گزینشی المپیک پاریس به حساب میآید. دو مرحله دیگر گزینشی به صورت جهانی، اسفند امسال در ایتالیا و خرداد سال آینده در تایلند انجام میشود.
دانیال شهبخش، در وزن ۵۷ کیلوگرم، علی حبیبینژاد، در وزن ۶۳.۵ کیلوگرم، شاهین موسوی، در وزن ۸۰ کیلوگرم، طوفان شریفی، در وزن ۹۲ کیلوگرم و ایمان رمضانپور، در وزن ۹۲+ کیلوگرم، نمایندگان بوکس ایران در هانگژو هستند که با توجه به آمادهسازی پردردسر و سختی که داشتهاند برای کسب مدال و سهمیه المپیک کار بسیار سختی در پیش دارند.
در این شرایط علی حبیبینژاد در اولین مسابقهاش برابر “سین سیری” قهرمان آسیا از تایلند قرار میگیرد و همین رویارویی دشوار، توجه رسانهها را به او جلب کرده است.
حسین نهرودی سرمربی تیم ملی بوکس ایران اما از قبل آب پاکی را روی دست همه ریخته است: «کار سختی پیش رو داریم، در مسابقات هانگژو تنها بوکسورهایی که موفق به کسب مدال طلا و نقره میشوند به سهمیه میرسند.»
چرا فینالیست شدن بوکسورهای ایران از نظر سرمربی این تیم سخت است؟ چون دیپلماسی ضعیف ورزشی ایران یکبار دیگر باعث صادر نشدن ویزای ورزشکاران شد و به روند آمادهسازی آنها لطمه زد.
همایون امیری، مربی تیم ملی بوکس ایران، به خبرگزاری مهر گفت: «برخی بوکسورها (شاهین موسوی و طوفان شریفی به همراه چند بوکسور دیگر) به تورنمنت روسیه رفتند و مابقی (دانیال شه بخش، علی حبیبی نژاد و ایمان رمضانپور) قرار بود به بوسنی بروند اما متأسفانه ویزا به آنها داده نشد.»
نکته عجیبتر این که حتی تلاشها برای آوردن بوکسورهای ارمنستان و گرجستان به ایران هم نتیجه نداد و این بوکسورها، حریفی قدرتر از خود نداشتند تا خود را برای بازیهای آسیایی آماده کنند.
ووشو در انتظار یک رکورد تاریخی
منبع تصویر، GETTY IMAGES
ووشوی ایران یکی از امیدهای مسئولان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی هانگژوی چین است. جذابیت این رقابتها آنجاست که ووشوکاران ایران در چین که مهد ووشوی جهان است، مدعی کسب مدال هستند.
حالا هم که مهدی علینژاد در مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی ووشو برای یک دوره دیگر به عنوان نایب رئیس ابقا شده، برخی رسانههای خبری نوشتهاند که ووشوی ایران با موفقیت کار خود را در هانگژو شروع کرده است.
زهرا ناطقی، نایبرئیس فدراسیون ووشو، در مصاحبهای گفته بود: «پیش بینی ما با توجه به وجود رشته ووشو و کوراش این است که به حداقل چهار مدال رنگین دست یابیم و در این خصوص کمیته ملی المپیک توقع زیادی از فدراسیون ووشو دارد.»
حسین اجاقی، سرمربی تیم ساندای مردان، کسب این چهار مدال را فقط با چهار نماینده در بخش مردان ساندا دور از انتظار نمیداند.
شجاع پناهی در وزن ۶۰- کیلوگرم، افشین سلیمی در وزن ۶۵- کیلوگرم، محسن محمدسیفی در وزن ۷۰- کیلوگرم و یوسف صبری در وزن ۷۵- کیلوگرم چهار نمایندهای هستند که اجاقی از شانس آنها حرف زده است.
در بین آنها محسن محمدسیفی در آستانه ثبت رکوردی افسانهای برای ووشو است. او با کسب ۳ طلا، در فهرست پرافتخارترین ورزشکاران ایران قرار دارد و با کسب مدال طلا در هانگژو رکوردی تاریخی از خود به جا میگذارد. او در بازیهای آسیایی۲۰۱۰ گوانجو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا، موفق به کسب مدال طلا شده است. سیفی همچنین ۵ مدال طلا و یک نقره قهرمانی جهان را هم کسب کرده و حالا با کسب پنجمین طلای آسیایی، میتواند رکورد بزند.
برخلاف ساندا اما تالوی مردان که تنها یک دوره سابقه حضور در این مسابقات را داشته، به گفته فرشاد عربی، سرمربی تیم ملی تالوی ایران، شاید بتواند برنز دوره قبل را تکرار کند.
ساندای زنان هم البته با حضور شهربانو و الهه منصوریان شانس بالایی برای مدال دارد. هردوی آنها که در جاکارتا نقره گرفتند، برای طلا به هانگژو میروند. الهه از حسرت طلای اینچئون گفته و همین را انگیزه طلایی شدن در این بازیها میداند. شهربانو هم میخواهد در سال آخر حضورش در بازیهای آسیایی، جای خالی طلای آسیا را پر کند.
تکواندو با جوانها در مصاف بهترینهای جهان
منبع تصویر، GETTY IMAGES
تکواندوی ایران که همیشه یکی از موفقترین و مدالآورترین رشتههای ایران در مسابقات آسیایی و بینالمللی بوده، در هانگژو با ترکیبی جوان حاضر میشود. این در حالی است که تمامی مدعیان آسیایی از جمله کره جنوبی، ازبکستان و اردن با بهترینهای خود و ورزشکاران عنواندار در جهان و المپیک به هانگژو آمدهاند. این رقابتها از امروز (یکشنبه دوم مهرماه) با مسابقات بخش پومسه و با حضور مرجان سلحشوری و مرتضی زنده دل برگزار میشود.
خیلی از کارشناسان معتقدند جوانگرایی این رشته میتواند کار را برای تیم ملی تکواندو ایران سخت کند. هرچند بیژن مقانلو، سرمربی تیم ملی تکواندو در مصاحبه با خبرگزاری میزان این جوانگرایی را نشانه آیندهنگری میداند: « تیم ما خیلی جوان است و این ترکیب نه تنها برای بازیهای آسیایی بلکه در آینده هم میتواند دست تکواندوی ایران را بگیرد. تکواندو در تمام دنیا جوان شده است و ما هم نباید از این موضوع عقب بمانیم.»
مهدی حاجی موسایی ۵۸- کیلوگرم، علیرضا حسین پور ۶۳- کیلوگرم، متین رضایی ۶۸ – کیلوگرم، مهران برخورداری۸۰- کیلوگرم و آرین سلیمی ۸۰+ کیلوگرم، اعضای تیم کاراته مردان هستند.
مبینا نعمت زاده ۴۹- کیلوگرم، ناهید کیانی در وزن ۵۳- کیلوگرم، نرگس میرنوراللهی در وزن ۵۷- کیلوگرم، ملیکا میرحسینی۶۷- کیلوگرم و آناهیتا توکلی ۶۷+ کیلوگرم به عنوان نمایندگان زن ایران در رقابتها شرکت میکنند.
ناهید کیانی یکی از شانسهای مدالآوری در این رشته است که از وسوسه جایزهای میگوید که برای ورزشکاران در نظر گرفتهاند و از این فکر برای کسب مدال طلا انگیزه میگیرد: «تلاش میکنم طلای بازیهای آسیایی را بگیرم چون پاداش خوبی دارد. در جاکارتا که برنز گرفتم با پاداش آن ماشین گرفتم که وسیله ضروری برای یک ورزشکار است وحالا پاداش هانگژو وسوسهام میکند تا طلای این رقابتها را به دست بیاورم.»
کاراته؛ قول چهار مدال داده شد
منبع تصویر، GETTY IMAGES
کاراته همیشه از رشتههایی بوده که به رغم امکانات کم و اردوهای آمادهسازی محدود نتایج قابل قبولی گرفته است، همان چیزی که مسئولان ورزش جمهوری اسلامی میخواهند. یک ماه پیش بود که کاراتهکاهای ایران در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در مالزی شرکت کردند و با اینکه از دوره قبل این مسابقات هیچ دیدار تدارکاتی را تجربه نکرده بودند، با نتایجی امیدوارکننده به عنوان سومی رسیدند.
همین نتایج مسئولان این رشته ورزشی را به نتیجهگیری در هانگژو امیدوار کرده تا جایی که شهرام هروی، سرمربی تیم کاراته مردان ایران، پیشبینیاش کرده است: «قول میدهم هر چهار کاراتهکای مرد ایران در بازیهای آسیایی هانگژو به خوشرنگترین مدال برسند و یکی از رشتههای سرآمد در بازیهای آسیایی خواهیم بود.»
تیم ملی کاراته در این دوره با هشت کاراتهکا و تنها در بخش کومیته به هانگژو اعزام میشود. امیر مهدیزاده، بهمن عسگری، مهدی خدابخش و سجاد گنج زاده تیم مردان و سارا بهمنیار، آتوسا گلشاد نژاد، مبینا حیدری و فاطمه سعادتی ترکیب تیم ملی کاراته زنان را تشکیل میدهند.
از میان کاراتهکاهای زن، سارا بهمنیار بعد از درخشش در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا و ایستادن روی سکوی قهرمانی، بزرگترین شانس کاراته ایران در بخش زنان است.
کوراش و جوجیتسو، جدید اما امیدوارکننده
منبع تصویر، GETTY IMAGES
رشته کوراش دومین حضور خود بعد از بازیهای ۲۰۱۸ جاکارتا را در هانگژو تحربه میکند اما چهار سال قبل الیاس علی اکبری، سرمربی فعلی تیم ملی، تنها طلای ایران را کسب کرد. جعفر پهلوانی به نشان نقره دست یافت و امید تیزتک به همراه قنبرعلی قنبری نیز برنز گرفتند.
طاهره آذرپیوند، دنیا آقایی، ملیکا امیدوند، زهرا باقری، مجید وحید بریمانلو، جواد مرادی و صادق آذرنگ، ترکیب تیم ملی کوراش در بازیهای هانگژو را تشکیل میدهند. محبوبه خورشیدی، سرمربی تیم ملی کوراش زنان گفته است: «آمادگی فنی و شرایط جسمانی ملی پوشان تا حدی بالاست که میتوانم قول کسب یک مدال طلا را در هانگژو بدهم.»
در رشته جوجیتسو اما تیم ملی ایران اولین حضور خود را با دو ورزشکار در این بازیها تحربه میکند؛ مهران ستار در وزن ۶۲ کیلوگرم و علی اکبرپور در ۸۵ کیلوگرم. امیر خوشبین، سرمربی تیم ملی جوجیتسو، درباره آمادهسازی تیمش گفته است: «تنها با برگزاری سه مرحله اردوی آمادگی عازم بازی های آسیایی میشویم و امید به کسب مدال داریم.»
بازیهای آسیایی هانگژو؛ از پرچمداران ایران چه میدانیم؟
منبع تصویر، GETTY IMAGES
- نویسنده, سعیده فتحی
- شغل, خبرنگار ورزشی
بازیهای آسیایی بعد از المپیک دومین رویداد مهم برای ورزش آسیاست و نوزدهمین دوره آن اول مهرماه با برگزاری مراسم افتتاحیه به صورت رسمی آغاز میشود. یکی از جذابیتهای این مسابقات رژه کاروانها و پرچمداران آنهاست.
ایران که تا کنون ۱۸ بار در بازیهای آسیایی شرکت کرده است، اغلب چهرههای سرشناس ورزش را به عنوان پرچمدار انتخاب میکند.
از بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ دهلینو تا ۲۰۱۸ جاکارتا ورزشکارانی همچون محمود نامجو، منصور مهدیزاده، عبدالله موحد، مسلم اسکندرسیلابی، رضا سوختهسرایی، امیررضا خادم، آرش میراسماعیلی، علی دایی، حسین رضازاده، صمد نیکخواه بهرامی، بهداد سلیمی و الهه احمدی پرچمدار کاروان ایران بودهاند که در این میان رضا سوختهسرایی با سه دوره پرچمداری رکورددار است.
از این جمع الهه احمدی به عنوان ملیپوش تیراندازی و آرش میراسماعیلی به عنوان رییس فدراسیون جودو در هانگژو هم حضور دارند.
اما از آنجایی که کمیته بینالمللی المپیک پیش از بازیهای المپیک توکیو تصویب کرد برای برابری جنسیتی، کشورها باید یک پرچمدار مرد و یک پرچمدار زن داشته باشند، در بازیهای آسیایی هم قرار است برای اولینبار ناهید کیانی و جواد فروغی ورزشکارانی از تکواندو و تیراندازی این مسئولیت را برعهده داشته باشند.
روزهای تنهایی پس از المپیک
منبع تصویر، GETTY IMAGES
ناهید کیانی در ورزش ایران روزهای خوب و بد بسیاری را تجربه کرده است. او دو بار تا یکقدمی سقوط و حذف پیش رفت اما در نهایت توانست خودش را نجات دهد. یکی از آنها رویارویی عجیب او با کیمیا علیزاده، عضو سابق تیم ملی ایران، در المپیک توکیو بود که احساس میکرد، در آن شرایط تنها مانده است.
محسن کیایی، بازیگر سینما، پس از این که به طور اتفاقی کیانی را در فرودگاه دید، در شبکههای اجتماعی نوشت: «این دختر که میبینید به همراه خانوادهاش یکی از قهرمانهای المپیکی ماست؛ ناهید کیانی. باورم نمیشد کسی که آنقدرغریبانه و تنها دارد از فرودگاه خارج میشود، همان قهرمانی است که چند روز پیش در المپیک برای ایران میجنگید.»
ناکامی در المپیک و برخوردهای پس از آن میتوانست پایان دوران حرفهای او را رقم بزند اما او ناامید نشد و پس از آن در مسابقات قهرمانی آسیا و کشورهای اسلامی مدال طلا گرفت.
ناهید کیانی؛ همراه با «زن، زندگی، آزادی»
منبع تصویر، NAHID KIANI INSTAGRAM
پایان پادکست
اعتراضات گسترده به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، همراهی شماری از ورزشکاران نامدار ایرانی را نیز به همراه داشت. اولین واکنش ناهید کیانی برای زمانی بود که تصویر او روی بیلبورد پرحاشیه میدان ولیعصر تحت عنوان زنان موفق ایرانی چاپ شد.
او در یک استوری اینستاگرامی روی عکسش در بیلبورد ضربدر قرمز کشید و نوشت: «اجازه برای استفاده از تصاویرمون که دیگه یه حق انسانیه، من همصدا و کنار مردمم هستم.»
پس از این اتفاق او از تیم ملی برای مسابقات جایزه بزرگ عربستان حذف شد و به دنبال آن عکس بدون حجابش را منتشر کرد و نوشت:«سکوتم از رضایت نیست». او با هشتگ «زن زندگی آزادی» از این جنبش حمایت کرد.
مسئولان فدراسیون از آن پس در مصاحبههای خود از «بیانضباطی اجتماعی» ناهید کیانی صحبت میکردند و این تصور به وجود آمده بود که این بازیکن هم به سرنوشت کیمیا علیزاده دچار خواهد شد و تن به مهاجرت اجباری خواهد داد اما او در مصاحبههایش تاکید کرد که میخواهد در ایران بماند.
اینگونه شد که دوباره به تیم ملی دعوت شد و در مسابقات قهرمانی جهان هم روی سکوی نخست ایستاد تا تکواندو پس از ۹ سال چه در بخش زنان و چه مردان، یک مدال طلا بگیرد. طلای مسابقات قهرمانی جهان، طلای آسیا، برنز جایزه بزرگ و طلای دانشجویان جهان که در فاصله زمانی نزدیکی نسبت به هم اتفاق افتاد از او دختری تاریخساز برای تکواندو ساخت.
در اندیشه مدال طلا
حالا کیانی باید برای دومینبار در بازیهای آسیایی به نبرد با حریفانش بپردازد. او که برنز جاکارتا را در کارنامه دارد، این بار به مدالی کمتر از طلا قانع نیست و به خبرگزاری برنا گفته است:«آسیا مهد تکواندو دنیاست. کار سختی در هانگژو خواهم داشت و اصلیترین رقیب من تکواندوکار چین خواهد بود که در فینال جهانی هم با او مبارزه کردم.»
حالا پرچمداری کاروان ایران هم به او سپرده شده و روزنامه شرق در اینباره نوشته است: «چراغ سبز برای بازگشت ناهید کیانی به تکواندو از یک طرف و سپردن پرچم ایران در بازیهای آسیایی به او از سوی دیگر، بیانگر حرکت هوشمندانه مسئولانی است که میخواهند نشان دهند قصد فراری دادن نخبهها را ندارند.»
احمدی: در رژه المپیک مدام تذکر حجاب به من میدادند
منبع تصویر، GETTY IMAGES
اما همیشه هم دادن چنین امتیازاتی نمیتواند مانع از مهاجرت ورزشکاران نخبه ایرانی شود. عاطفه احمدی از آن دست ورزشکارانی است که با وجود پرچمدار بودن کاروان ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن تصمیم به مهاجرت گرفت.
این اسکیباز درباره این تجربه خود به بیبیسی فارسی گفت:«از آنجایی که اولین تجربه من در المپیک بود و تنها دختر کاروان ایران بودم، حس خیلی خوبی داشتم ولی فشارهایی هم روی من بود. به من مقنعه دادند و گفتند باید کاملا حجاب داشته باشم و اجازه ندادند کلاه مخصوص خودم که برای اسکی بود را به سر کنم. با وجود همه تبعیضها من آن لحظه افتخار میکردم از اینکه پرچمدار کشورم هستم.»
پرچمداری زنان در کاروانهای ایران از بازیهای ۲۰۱۶ المپیک ریو استارت خورد و عاطفه احمدی معتقد است مسئولان ایران بیشتر برای این زنان را به عنوان پرچمدار انتخاب میکنند که بقیه کشورها تصور کنند در ایران برابری بین زن و مرد وجود دارد و زنان بدون مشکل ورزش میکنند: «درباره ورزش خودم اسکی صحبت میکنم که برابری وجود ندارد. ما در محیط سرد مسلما لباسهای پوشیده داریم اما همیشه باید درگیر موهایمان باشیم و در مسابقات به ما مدام تذکر میدادند و همین باعث میشد تمرکزمان بهم بخورد.»
«یک ورزشکار در زمان مسابقه باید به فکر این باشد که چه کند تا عملکرد بهتری داشته باشد نه اینکه درگیر این داستانها باشد. حجاب در رشته ما باعث میشد از نظر روحی بهم بریزیم و در برخی رشتهها هم از لحاظ جسمی روی عملکرد ورزشکاران تاثیر میگذارد.»
نوبت به اعتراض پرچمداران هم میرسد
دختر مدالآور اسکی که در ۲۲ سالگی ترجیح داد به آلمان پناهنده شود معتقد است تیمهای ایرانی به دلیل دخالت سیاست در ورزش ضعیف میشوند: «از یک جایی به بعد نمیتوانستم در ایران ادامه بدهم آن هم بخاطر اینکه مدت زمان زیادی با مسئولان فدراسیون درگیر بودم. تصمیم گرفتم مهاجرت کنم تا بتوانم آزادانه حرف بزنم و اعتراض کنم چون اگر در ایران حرف میزدم حذفم میکردند.»
«البته چندین بار میخواستند این کار را بکنند اما چون ۵ سال نفر اول ایران بودم نتوانستند، ولی خیلی اذیتم کردند. تجهیزات و حق و حقوقم را ندادند و من نمیتوانستم بیشتر از این ادامه دهم.»
«یک روزی هم نوبت به این ورزشکارانی که الان پرچمدار هستند، می رسد و آنها هم با صدای بلند حرف خواهند زد چون از قدیم گفتند وقتی سیل بیاید آب به طبقه اشرافزادهها هم میرسد. من هم پارسال پرچمدار کشورم بودم ولی بخاطر نارضایتی از مسئولان حکومت مجبور به ترک کشورم شدم.»
جواد فروغی و پیشکش مدال به رهبر جمهوری اسلامی
منبع تصویر، GETTY IMAGES
جواد فروغی، پرستار بیمارستان بقیهالله سپاه پاسداران، مدال طلای المپیک ۲۰۲۰ را در کارنامه دارد و دیگر پرچمدار کاروان ایران است. او پس از دریافت طلای المپیک، در دو مصاحبه که به صورت مستقیم از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش میشد، مدالش را به رهبر جمهوری اسلامی تقدیم و آرزو کرد، علی خامنهای پیشکش او را بپذیرد.
او اولینبار به طور جدی سال ۸۹ در زیرزمین بیمارستان که سالن تیراندازی داشته، دست به اسلحه شده است و در اولین حضورش در بازیهای آسیایی جاکارتا هم در مرحله مقدماتی حذف شد.
فروغی دو سال بعد از ورودش به تیم ملی سهمیه المپیک گرفت و در جامهای جهانی ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نیز به ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز دست یافته است. او در قهرمانی جهان هم یک نقره و برنز کسب کرده و از مسابقات قهرمانی آسیا هم ۲ مدال برنز دارد. حالا در کارنامه او مدال بازیهای آسیایی خالی است و میخواهد خوشرنگترین آن را از آن خود کند.
اما این تیرانداز در سال ۱۴۰۲ نتوانست موفقیت هایش را ادامه دهد و نه تنها در ۲ رویداد جهانی به مدال نرسید بلکه از ردهبندی جهانی هم خارج شد و همین باعث شد احمدظفر جعفرزاده، مربی تیم ملی تپانچه، در نشست خبری از آخرین فرصت جواد فروغی در هانگژو صحبت کند. او گفته که فدراسیون برای این ورزشکار روانشناس هم گرفته است.
«حمل پرچم ایران به معنی حمایت از آن حکومت نیست»
فروغی هم معتقد است در هانگژو تمام تلاشش را برای رسیدن به مدال خواهد کرد و گفته که خوشحال است که به عنوان پرچمدار کاروان ایران انتخاب شده است: «خدارا شکر میکنم که بار دیگر لطف و عنایت خداوند و مسئولان کمیته ملی المپیک شامل حال من شد و توانستم به عنوان پرچمدار بازیهای آسیایی هانگژو انتخاب شوم.»
عاطفه احمدی این خوشحالی را طبیعی میداند و معتقد است پرچمداری کاروان ورزشی ایران به معنای حمایت از جمهوری اسلامی نیست. او به بیبیسی فارسی گفت:« درست است الان روی آن پرچم خون جوانان وطنمان ریخته شده است ولی به هر حال نمیتوان به یک ورزشکار گفت که پرچمداری را قبول نکند.»
«چون حس غیرقابل توصیفی دارد که به عنوان نماینده کشورت در میدان بزرگی جلوتر از همه قدم بزنی، شاید آرزوی هر ورزشکاری باشد که چنین چیزی را تجربه کند. ما هرجایی برویم روی پیشانیمان زده شده ایرانی، چه ما آن پرچم را بلند کنیم، چه نکنیم، چه ملیتمان را عوض کنیم باز هم ما را به عنوان یک ایرانی در دنیا میشناسند.»
«به نظر من کسی که پرچمدار کاروان است یا وقتی مدال میگیرد و آن پرچم را روی دوشش میاندازند به معنی حمایت آنها از آن حکومت نیست، آنها در حال حاضر پرچم دیگری ندارند پس شاید خواسته قلبی ورزشکاران چیز دیگری باشد و با خیلی مسائل مشکل داشته باشند اما الان آن سه رنگ پرچم کشورش است و در آن لحظه به آن افتخار میکند و این ربطی به حاکمیت ندارد.»
بازیهای آسیایی هانگژو؛ والیبال ایران میخواهد تاج و تختش را پس بگیرد
منبع تصویر، GETTY IMAGES
- نویسنده, سعیده فتحی
- شغل, خبرنگار ورزشی
تیم ملی والیبال ایران با ۶ مدال (۲ طلا، ۳نقره و یک برنز) به عنوان یکی از تیمهای پرافتخار ایرانی برای یازدهمینبار در بازیهای آسیایی حاضر خواهد شد.
نوزدهمین دوره مسابقات والیبال از ۲۸ شهریور تا ۴ مهرماه با حضور ۱۹ تیم در شهر هانگژو کشور چین برگزار میشود، مسابقاتی که قرار بود یک سال قبل برگزار شود اما به دلیل همهگیری کرونا به تعویق افتاد.
تیم ملی ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در گروه دوم این رقابتها چهارشنبه ۲۹ شهریور به مصاف نپال میرود و پنجشنبه ۳۰ شهریور هم در دومین بازی با بحرین روبرو خواهد شد.
ملیپوشان والیبال ایران سال ۱۴۰۲ را با ناکامی در لیگ ملتها آغاز کردند و با ۲ برد و ۱۰ شکست در رده چهاردهم مسابقات قرار گرفتند.
پس از آن مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی ایران در ارومیه برگزار شد و در حالیکه محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون، در صحبتهایش به بهروز عطایی سرمربی تیم ملی گفته بود هر نتیجهای غیر از قهرمانی برای ایران شکست محسوب میشود، این تیم در دیدار فینال مقابل ژاپن ۳ بر صفر شکست خورد و نایب قهرمان شد. مسابقهای که نکته عجیب آن حمایت پرشور هواداران ایرانی از تیم ملی ژاپن بود.
تیم ملی ژاپن با درخشش در این دو رویداد و قرار گرفتن در رده دوم لیگ ملتها و کسب عنوان قهرمانی آسیا نشان داد که دوباره برای ایران به رقیبی قدر تبدیل شده است و ایران کار سختی برای این که دوباره قدرت اول آسیا شود، در پیش دارد.
فشار روی سرمربی تیم ملی
عملکرد ضعیف تیم ملی در دیدار فینال برای هیچکس قابل قبول نبود و پس از پایان بازی بسیاری از هواداران ارومیهای با سر دادن شعارهای تند و پرتاب بطری داخل زمین خواستار استعفای سرمربی تیم شدند. آنها با تشویق ژاپن و شعار سعید معروف (کاپیتان و پاسور سابق تیم ملی)، مخالفت خود را نسبت به کادر فنی نشان دادند.
در آن روزها که فشار روی بهروز عطایی زیاد بود، او در جلسه با کمیته فنی گفت:« من سرمربی همه ردههای سنی بودم و ۴۰ سال در این حوزه هستم اما هیچگاه به اندازه یک ماه اخیر اذیت نشدم. در ورزش شکست و پیروزی وجود دارد، اما آزار و اذیت آن نباید نامتناهی باشد. تیم والیبال فرانسه دوره قبل قهرمانی لیگ ملتها شد و امسال هفت پله سقوط کرد، ایران هم همینقدر سقوط کرد، اما آیا فشار به دو تیم یکسان بود؟»
سرمربی تیم ملی معتقد است والیبال ایران از سال ۲۰۱۹ کیفیت خود را از دست داده و از سرمایه گذاری مناسب هم غافل شده است.
عطایی باید با فدراسیون قرداد میبست
منبع تصویر، GETTY IMAGES
پایان پادکست
ایرج مظفری، کاپیتان سابق تیم ملی والیبال، هم با سرمربی تیم ملی همعقیده است. او درباره عملکرد عطایی به بیبیسی فارسی گفت:«بهروز عطایی هرچی داشته به نمایش گذاشته است. به اعتقاد من در والیبال ایران دو نفر هستند که میتوانند سرمربی تیم ملی بزرگسالان باشند، یکی بهروز عطایی و دیگری هم پیمان اکبری است و این به معنی بد بودن دیگران نیست بلکه این دو نفر در مربیگری متفاوت هستند. به هر حال از نظر من بهروز عطایی عملکرد منفی نداشته و باید قبول کنیم شرایط تیم نسبت به گذشته مناسب نبوده است.»
مظفری که با تیم ملی والیبال نوجوانان قهرمان آسیا شده، معتقد است نحوه ورود بهروز عطایی به تیم ملی حرفهای نبوده:« من اگر بودم به او مشورت میدادم که قرارداد بنویسد و اگر فدراسیون قبول نمیکرد نباید میآمد. مربیان خارجی وقتی به ایران میآیند ۱۰-۱۵ صفحه قرارداد آنهاست اما بهروز عطایی خودش گفته با ۲ خط آمده و با یک خط هم میرود.»
«من هم همینطور بودم و با یک حکم، سرمربی تیم ملی نوجوانان شدم. برای همین هم به راحتی میتوانند با یک تلفن به مربی ایرانی بگویند نیاید اما اگر قرارداد درستی وجود داشته باشد و موظف شوند که به او حقوق دهند، دیگر آنها در باشگاه هم مربیگری نخواهند کرد و شکل حرفه ای به خود خواهد گرفت. بزرگترین معضل ما همین است که سرمربی تیم ملی، مربی تیم باشگاهی هم میشود که این غلط است.»
بهروز عطایی، امسال در کنار حضور در تیم ملی با تیم فولاد سیرجان قرارداد بست.
«حذف عبادیپور بهترین تصمیم عطایی بود»
او معتقد است برای ارزیابی عملکرد سرمربی باید دید که چه ابزاری در اختیار داشته است: «بخشی از توانمندی مربی به بازیکنانش برمیگردد. بازیکنهای تیم ملی عوض شدهاند و به نظر من غیر از پشت خط زن و لیبرو بقیه پوزیشنها هنوز نتوانستند خودشان را پیدا و مطرح کنند. محمد موسوی هم بازیکن بزرگی است ولی احتیاج به پاسور هماهنگ دارد. با این داشتهها، کارنامه عطایی منفی نیست، نمیخواهم بگویم عالی است اما با این بازیکنها نتیجه بدی هم نگرفته است.»
حالا تیم ملی والیبال در شرایطی راهی هانگژو شده که سرمربی تیم روی اسم یکی از بهترین بازیکنان خط قرمز کشیده است. میلاد عبادیپور بازیکن لژیونر والیبال در این رقابتها در کنار تیم ملی نیست و ایرج مظفری معتقد است که بهروز عطایی دراینباره بهترین تصمیم را گرفته است.
او به بیبیسی فارسی گفت: «عوامل زیادی دست به دست هم میدهند تا بازیکن ملیپوش در سطح بالا بماند، بخشی خودش است و به زندگی حرفهای و روحیهاش برمیگردد و بخشی دیگر هم مربوط به آمادگی جسمانی او میشود.»
«به نظرم میلاد باید با مربیان بدنساز و مربی شخصی تمرین میکرد تا آمادگیاش حفظ میشد. او در شرایط آرمانی نبود و به نظرم عطایی یکی از بهترین تصمیمات را گرفت. والیبال فقط ساعد زدن و دریافت اول نیست، “حمله پایپ” (در آن واحد دو بازیکن جهش میکنند. بازیکن سرعتی دستش را میکشد و بازیکن عقب زمین در اغلب مواقع بدون مدافع، کار راحتی برای زدن آبشارش دارد) و سرویس پرشی و بازی از دفاع به حمله را میخواهد که اجرای همه اینها نیازمند آمادگی است.»
چین و ژاپن رقبای سرسخت ایران
با همه اینها اکثر کارشناسان صحبت از هتتریک قهرمانی والیبال ایران در بازیهای آسیایی میکنند و از آنجایی که شنیده میشود ژاپن با تیم دوم خود در این رقابتها حاضر میشود، امیدواریها بیشتر هم شده است.
ایرج مظفری اما معتقد است که ژاپن تنها رقیب سرسخت ایران نیست: «اگرچه گفته شده ژاپن با تیم اصلی نمیآید اما نگرانی از بابت چین هم وجود دارد. این تیم هم قدرتمند است و هم در شرایط آرمانی به سر میبرد، میزبان هم که هست برای همین معتقدم مهمترین رقبای ایران در این بازیها ژاپن و چین هستند و برای تکرار قهرمانی باید این دو حریف را جدی بگیریم.»
او درباره تغییر شرایط تیم ایران نسبت به گذشته نیز گفت:« نه تنها جامعه والیبال بلکه هواداران هم شرایط این تیم را دیگر درک کردهاند، شاید چهارماه پیش همه فکر میکردند ما باید لهستان و ژاپن را ببریم اما الان دیگر چنین طرز فکری ندارند.»
«به هرحال تغییر نسل داشتیم و نباید زیاد روی مربی ایرانی فشار بیاوریم. باید قبول کنیم والیبال ما با سعید معروف و دیگر بزرگان مطرح بود. پاسور موتور تیم است و حالا حالا هم زمان میبرد تا پاسوری مثل معروف داشته باشیم البته محمدطاهر وادی بسیار تلاش میکند و آینده خوبی هم خواهد داشت اما تعارف نداریم کاریزمای فنی و شخصیتی سعید معروف خاص بود. من همیشه گفتهای سعید معروف نگین درخشان والیبال ایران است.»
برزیل مقصد بعدی والیبالیها
هانگژو اما پایان حرکت تیم ملی والیبال در سال ۱۴۰۲ نیست و این تیم بلافاصله بعد از بازیهای آسیایی راهی برزیل خواهد شد تا در رقابتهای انتخابی المپیک که از هفتم مهرماه شروع میشود، شرکت کند.
فدراسیون والیبال به خاطر اینکه این دو رویداد با فاصله کم برگزار میشود در ابتدا به دنبال این بود تا تیم دوم خود را راهی هانگژو کند اما با مخالفت کمیته ملی المپیک روبرو شد و برای همین والیبالیستها در هانگژو برای کاروان ورزش ایران که مدالآوری تیمها برایشان اهمیت دارد به میدان میروند و پس از آن در انتخابی المپیک که برای خودشان مسابقات مهمی است و میخواهند در المپیک پاریس هم حضور داشته باشند به مصاف رقبای خود خواهند رفت.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : BBC