جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن تاکید بر حق اسرائیل برای «دفاع از خود» با ارسال کمکهای نظامی به این کشور برای مقابله با خشونتها موافقت کرد.
رئیس جمهوری آمریکا شنبه پانزدهم مهر پس از گفتوگو با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و تاکید او بر حق تلآویو در دفاع از خود، با ارسال کمکهای نظامی فوری از آمریکا به اسرائیل موافقت کرد.
بایدن در واکنش به تحولات جاری و خشونتهای میان اسرائیل و فلسطینها، به دیگر طرفهای متخاصم با اسرائیل درباره هر گونه سوءاستفاده از اوضاع پیشآمده هشدار داد.
او همچنین اعلام کرد که واشینگتن برای فراهمسازی همه راهکارهای حمایتآمیز مناسب در پی یورش نظامی گروه «حماس» به اسرائیل آمادگی دارد.
بایدن در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو برای کمکرسانی آمریکا به اسرائیل اعلام آمادگی کرده است.
او در بیانیه پس از گفتوگوی تلفنی با نتانیاهو گفت «به نخستوزیر اسرائیل توضیح دادم که ما برای فراهم ساختن راهکارهای حمایتی مناسب برای دولت و مردم اسرائیل آمادگی داریم».
بایدن با تاکید بر حق اسرائیل در دفاع از خود و مردم این کشور، ضمن بیان حمایت قوی و تزلزلناپذیر آمریکا از اسرائیل، افزود که ایالات متحده به هر طرف متخاصم دیگری درباره سوءاستفاده از فرصت در این شرایط پیشآمده هشدار میدهد».
رئیس جمهوری آمریکا نیز تاکید کرد که دولت او در ارتباط نزدیک و تنگاتنگ با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل خواهد ماند.
از سویی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز بر تداوم ارتباط تنگاتنگ با شرکای اسرائیلی تاکید و حمایت ایالات متحده از حق اسرائیل در دفاع از خود را ابراز کرد.
بنا به گزارش رسانههای اسرائیلی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در گفتوگو با بایدن گفته آن چه اتفاق افتاده پاسخ نظامی پیوسته و به شدت قوی میطلبد و اسرائیل در نهایت پیروز خواهد شد.
عملیات غافلگیرانه «طوفان الاقصی» توسط گروه فلسطینی «حماس» که سحرگاه شنبه پانزدهم مهر با یورش «گردانهای القسام» از زمین، هوا و دریا به مناطق پیرامون باریکه غزه و شهرکهای جنوب اسرائیل انجام شد بنا بر آخرین آمارها به کشته شدن ۲۵۰ اسرائیلی و زخمی شدن بیش از ۱۱۴۰ نفر دیگر منجر شده است.
از سویی در نتیجه عملیات تلافیجویانه «شمشیرهای آهنین» اسرائیل در یورش هوایی و بمبارانهای پی در پی در نوار غزه نزدیک به ۲۳۲ فلسطینی کشته و ۱۷۰۰ تن دیگر زخمی شدند.
اسرائیل در جنگ؛ دبیر کل سازمان ملل حمله تروریستی حماس به شهرهای اسرائیل را به شدت محکوم کرد
گوترش در بیانیهای گفت: «من قویاً حمله امروز صبح حماس به شهرهای اسرائیلی را محکوم می کنم. این حملات بیپروا و غیرقانونی جان غیرنظامیان را به خطر می اندازد و باید متوقف شود.»
گوترش همچنین از همه تلاش های دیپلماتیک برای جلوگیری از یک درگیری گسترده تر حمایت کرد. او گفت: «من از همه طرفها میخواهم که خویشتنداری به خرج دهند و از هرگونه اقدامی که منجر به تشدید تنش و خشونت شود، خودداری کنند.»
گوترش افزود: «من معتقدم که تنها راه حل برای این بحران، مذاکره و گفتگو مستقیم بین طرفین است.»
گروههای اسلامگرای حماس و جهاد اسلامی، روز شنبه پانزدهم مهر، بزرگترین حمله سالهای اخیر خود علیه اسرائیل را انجام دادند.
شهرها و روستاهای اسرائیل در جنوب و مرکز اسرائیل آماج صدها حمله راکتی حماس قرار گرفتند و شبهنظامیان این گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی، وارد مناطقی در جنوب اسرائیل شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر، گزارشها حاکی از کشتهشدن بیش از ۲۵۰ تن و زخمیشدن دستکم ۱۶۰۰ تن دیگر است.
تصاویر و ویدیوهای پخششده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد که شبهنظامیان حماس پس از ورود به مناطقی در جنوب اسرائیل، به غیرنظامیان حمله کردهاند.
همچنین برخی گزارشها حاکی از به گروگان گرفتن دهها شهروند اسرائیلی از سوی شبه نظامیان این گروه است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در نشست اضطراری دولت، اعلام کرد: اسرائیل «در جنگ» است.
اسرائيل در جنگ؛ نتانیاهو: بیشتر دشمنانی را که به خاک ما نفوذ کرده بودند نابود کردیم
بنیامین نتانیاهو اضافه کرد: «ما در حال آغاز یک جنگ طولانی و دشوار هستیم. جنگی که با حمله مرگبار حماس به ما تحمیل شد ولی ما در همان زمان، آرایش تهاجمی را شروع کردیم و بدون فوت وقت، تا رسیدن به همه اهدافمان به نبرد ادامه خواهیم داد.»
او در پایان تاکید کرد: «ما امنیت را به شهروندان اسرائیل باز میگردانیم و پیروز این جنگ خواهیم شد.»
بنیامین نتانیاهو عصر روز شنبه هم گفته بود که حماس در یک حمله وحشیانه و شیطانی به خاک اسرائیل، شهروندان بیگناه از جمله کودکان و افراد مسن را به قتل رساند.
نتانیاهو گفت که این حمله در شبات، یک روز تعطیل مذهبی، انجام شد و هدف آن کشتار غیرنظامیان بود.
حمله گروه شبهنظامی حماس به خاک اسرائیل در روز شنبه پانزدهم مهر، با واکنش گستردهای در فضای مجازی فارسیزبان همراه شده است که یکصدا از نقش جمهوری اسلامی سخن گفتهاند.
حماس که از سوی جمهوری اسلامی تحت حمایت تسلیحاتی و مالی قرار دارد، از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورها به عنوان گروهی تروریستی شناخته میشود. در این ارتباط، هواداران جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی از حمله شبهنظامیان فلسطینی به اسرائیل حمایت کردهاند.
اسرائیل در جنگ؛ رئیس کمیته روابط خارجی سنا: در حمایت عملی از اسرائیل، قانون تصویب میکنیم
بن کاردین رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، روز شنبه ۱۵ مهر، از ارائه طرحی برای تصویب قانون حمایت از اسرائیل خبر داد
سناتور بن کاردین در بیانیهای با اشاره به تاکید رئیس جمهور آمریکا بر حمایت ایالات متحده از حق دفاع اسرائیل در برابر تروریسم نوشت: «من قصد دارم در اولین فرصت، مراحل تصویب قانونی را پیش ببرم که بر ارائه آنچه اسرائیل برای دفاع از خود نیاز دارد تمرکز کند.»
او اضافه کرد:« در این قانون، بر تکمیل سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین و همچنین در نظر گرفتن کمکهای مالی تکمیلی برای دفاع اسرائیل تمرکز شده تا اسرائیل بتواند به سرعت از عواقب این حمله تروریستی عبور میکند.»
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا همچنین با بیان اینکه قصد دارد قطعنامهای را رهبری کند که تعهد آمریکا به روابط با اسرائیل را تقویت کند افزود: «من مشتاقانه منتظر همافزایی با همکارانم، اعم از جمهوریخواه و دموکرات، در پیشبرد سریع چنین گامهایی هستم تا حمایت دیرینه دو حزبی از شراکت ایالات متحده و اسرائیل را نشان دهیم.»
او همچنین خاطرنشان کرد: «در حال حاضر، مانند همیشه حیاتی است که ما یک سفیر تایید شده توسط سنا در اسرائیل داشته باشیم. به همین دلیل است که امیدوارم همکارانم، در تایید فوری جاکوب جی لو به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در اسرائیل به من بپیوندند.»
در پی حملات تروریستی حماس به خاک اسرائیل که صدها کشته و زخمی بر جای گذاشت، بسیاری از مقامات آمریکایی از اسرائیل حمایت کردند. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عصر شنبه پانزدهم مهر ضمن اعلام حمایت قاطع ایالات متحده از اسرائیل گفت: «آمریکا در کنار مردم اسرائیل است. ما هرگز پشتشان را خالی نخواهیم کرد.»
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة / VOA