با حمله حوثی ها به کونفید انس آمریکا دو خدمه کشته شده
با حمله حوثی ها به کونفید انس آمریکا دو خدمه کشته شده
بریتانیا: با شنیدن خبر کشته شدن افرادی از خدمه کشتی «کونفیدانس» در حمله حوثی‌ها وحشت‌زده شدیم آمریکا در پاسخ به کشته شدن 2 خدمه کشتی «کونفیدانس» به پاسخگو کردن حوثی‌ها متعهد شد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
2 دقيقه(Reading time)

ایالات متحده آمریکا چهارشنبه 16 اسفند متعهد شد که گروه شبه‌نظامی حوثی‌ مورد حمایت ایران در یمن را در پاسخ به حمله‌ موشکی آنها به کشتی کالابر «Confidence» که به کشته شدن دو نفر منجر شده است، پاسخگو کند.

در این راستا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما به پاسخگو کردن این گروه یمنی مورد حمایت ایران ادامه خواهیم داد. ما از دولت‌های سراسر جهان می‌خواهیم که همین کار را در قبال حوثی‌ها انجام دهند.»

میلر گفت که حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها «نه تنها تجارت بین‌المللی و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی را مختل کرد، و ملوانان را در معرض خطر قرار داد، بلکه اکنون تعدادی از ملوانان را کشته است.»

«عملیات بلندمدت»

میلر در پاسخ به این سوال که آیا حمله اخیر شکست حملات آمریکا و بریتانیا علیه حوثی‌ها را آشکار می‌کند، گفت: «ما همیشه روشن کرده‌ایم که این یک عملیات طولانی‌مدت برای جلوگیری از حملات شبه‌نظامیان حوثی و تضعیف توانایی آن‌ها در انجام چنین حملاتی خواهد بود.»

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده همچنین خاطرنشان کرد که واشینگتن سایر کشورها را ترغیب می‌کند تا به حوثی‌ها واضح بگویند که چنین حملاتی «غیرمسئولانه» است.

در همین راستا بریتانیا در واکنش به حادثه کشته شدن دو ملوان در حمله به کشتی‌ها در خلیج عدن، اعلام کرد:« با شنیدن خبر کشته شدن افرادی از خدمه کشتی «کونفیدانس» در حمله حوثی‌ها وحشت‌زده شدیم».

حملات آمریکا و بریتانیا

به دنبال اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، رسانه‌های حوثی اعلام کردند که آمریکا و بریتانیا طی دو حمله هوایی فرودگاه حدیده و مرکز اداری استان حدیده تحت کنترل این گروه را بمباران کردند.

پیشتر مرکز امنیت دریایی بریتانیا، «آمبری» اعلام کرده بود که کشتی کالابر (True Confidence) با پرچم باربادوس مورد اصابت موشک قرار گرفته و دچار حریق و آسیب شده است.

مالک این کشتی نیز گفت که این شناور متعلق به شرکتی یونانی است و ارتباطی با آمریکا ندارد

آمریکا و بریتانیا از کشته شدن دست‌کم 2 تن از ملوانان کشتی‌ «کونفیدانس» خبر دادند

خبرنگار «العربیه»: جنگنده‌های‌ آمریکایی و بریتانیایی بر فراز نوار ساحلی استان الحدیده یمن به پرواز درآمدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
3 دقيقه(Reading time)

سفارت بریتانیا در یمن چهارشنبه شانزدهم اسفند از کشته شدن دست‌کم 2 ملوان در حمله حوثی‌ها به یک کشتی در مقابل خلیج عدن خبر داد.
در همین راستا یک مقام آمریکایی کشته شدن 2 تن از خدمه کشتی کالابر «کونفیدانس» بر اثر حمله موشکی حوثی‌ها در خلیج عدن را تایید کرد.

یک مقام آمریکایی ضمن تایید کشته شدن 2 تن از ملوانان کشتی «کونفیدانس» بر اثر حمله موشکی حوثی‌ها در خلیج عدن، هدف گرفتن این کشتی را «تشدید تنش بزرگ» از سوی حوثی‌ها توصیف کرد.

همزمان با آن «آسوشیتد پرس» گزارش داد که حمله امروز حوثی‌ها به یک کشتی در خلیج عدن چند کشته بر جای گذاشته و باعث انهدام و از کنترل خارج شدن کشتی آسیب‌دیده شده است.

پیش از آن خبرگزاری «رویترز» خبر داده بود که 3 ملوان از کشتی «ترو کونفیدانس» در آب‌های مقابل سواحل یمن مفقود شده و 4 خدمه دیگر این کشتی بر اثر آتش‌سوزی مصدوم شدند.

اذعان گروه حوثی‌

از سویی گروه شبه‌نظامی حوثی‌ در یمن شامگاه چهارشنبه به هدف گرفتن کشتی کالابر «کونفیدانس» در خلیج عدن اذعان کردند.
حوثی‌‌ها اعلام کردند که این کشتی بر اثر حمله موشکی آنها در آب‌های مقابل خلیج عدن دچار آتش‌سوزی شده است.

پرواز جنگنده‌های آمریکا و بریتانیا

از طرفی خبرنگار «العربیه» شامگاه چهارشنبه 16 اسفند، از پرواز پی در پی جت‌های جنگنده‌ ائتلاف آمریکا و بریتانیا بر فراز نوار ساحلی استان الحدیده یمن خبر داد.

پس از اینکه آژانس امنیت دریایی بریتانیا «امبری» فاش کرد که کشتی کالابر «True Confidence » با پرچم باربادوس مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است، مالک کشتی کالابر «ترانس کونفیدانس» که با یک موشکی حوثی در فاصله 50 مایل دریایی از سواحل عدن هدف حمله قرار گرفته و در حال آتش‌گرفتن کامل است، گفت: این کشتی حامل پرچم باربادوس تحت مالکیت یک شرکت یونانی است و ارتباطی با آمریکا ندارد و ارتباط ما با 20 خدمه و 3 نیروی گارد حراست آن قطع شده است.

پیشتر، مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرده بود که گزارشی مبنی بر وقوع یک حادثه در 54 مایل دریایی در جنوب غربی عدن دریافت کرده است.

در حالی که شرکت امنیت دریایی بریتانیا «آمبری» خبر داد که گزارشی مبنی بر وقوع «انفجار» در مجاورت یک کشتی‌باری حامل پرچم باربادوس و متعلق به یک شرکت آمریکایی در 57 مایل دریایی در جنوب غربی عدن دریافت کرده است.

«آمبری» نوشت: «این کشتی پس از وقوع حادثه مسیر خود را به سوی جنوب شرقی تغییر داد.»

حوثی‌ها از 19 نوامبر به‌دنبال حمله هفتم اکتبر حماس و در پاسخ به تهاجم اسرائیل به غزه با ادعای حمایت از ساکنان غزه، کشتی‌های تجاری در دو دریای سرخ و عرب را به ظن ارتباط با اسرائیل و یا حرکت به مقصد بنادر آن، هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار می‌دهند.

این حملات تقریباً روزانه حوثی‌ها شرکت‌های تجاری را مجبور کرده به تغییر مسیر خود به سوی آبراه‌های طولانی‌تر و گران‌تری در اطراف آفریقا روی آورند. همچنین منجر به گسترش نگرانی‌ها درباره احتمال ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه در پی جنگ اسرائیل و حماس شده است.

در پاسخ به ادامه این حملات حوثی‌ها ایالات متحده آمریکا و بریتانیا در راستای ایجاد بازدارندگی به‌طور مکرر طی عملیات‌های مشترکی پایگاه‌های حوثی‌ها را در استان‌های یمن بمباران می‌کنند.

حادثه جدید در دریای سرخ؛ انفجار در مجاورت کشتی‌ باری آمریکایی در جنوب عدن

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
2 دقيقه(Reading time)

تنها پس از گذشت چند ساعت از توقیف یک کشتی تجاری در دریای سرخ، حادثه جدیدی در این مسیر کشتیرانی بین المللی رخ داد.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد که گزارشی مبنی بر وقوع یک حادثه در 54 مایل دریایی در جنوب غربی عدن دریافت کرده است.

در حالی که شرکت امنیت دریایی بریتانیا «آمبری» خبر داد که گزارشی مبنی بر وقوع «انفجار» در مجاورت یک کشتی‌باری حامل پرچم باربادوس و متعلق به یک شرکت آمریکایی در 57 مایل دریایی در جنوب غربی عدن دریافت کرده است.

«آمبری» نوشت: «این کشتی پس از وقوع حادثه مسیر خود را به سوی جنوب شرقی تغییر داد.»

پیشتر سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا در صبح چهارشنبه خبر داد که گزارشی مبنی بر توقیف یک کشتی تجاری توسط گروهی که خود را «نیروی دریایی یمن» معرفی کرده دریافت کرده است.

به گفته این سازمان بریتانیایی، این گروه پس از توقف از خدمه کشتی خواسته است مسیر خود را از جنوب غربی شهر عدن تغییر دهند.

اظهارات مقامات حوثی‌ها

این حادثه پس از اظهارات مسفر النمیر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت گروه حوثی که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است رخ داد.

النمیر روز دوشنبه گذشته گفت که کشتی‌ها باید پیش از ورود به آب‌های یمن از سازمان امور دریایی حوثی‌ها مجوز بگیرند.

حوثی‌ها از 19 نوامبر ده‌ها حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و دریای عرب انجام داده‌اند که گمان می‌کنند با اسرائیل مرتبط هستند یا به بنادر آن می‌روند. آنها ادعا می‌کنند که این حمله در حمایت از نوار غزه که از 7 اکتبر شاهد جنگ بین حماس و اسرائیل بوده است، صورت می‌گیرد.

این حملات تقریباً روزانه حوثی‌ها شرکت‌های تجاری را مجبور به تغییر مسیر خود به سوی آبراه‌های طولانی‌تر و گران‌تری در اطراف آفریقا روی آورند. همچنین منجر به گسترش نگرانی‌ها درباره احتمال ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه در پی جنگ اسرائیل و حماس شده است.

ارتش آمريكا هراز چندگاهی به موشک‌هایی كه به گفته خود آماده پرتاب هستند، حمله می‌كند.

برخی ناظران معتقدند که حملات حوثی‌ها ممکن است حتی پس از اجرای آتش‌بس در غزه متوقف نشود.

خطرات محتمل علیه کابل‌های زیر دریایی ناشی از بحران دریای سرخخطرات محتمل علیه کابل‌های زیر دریایی ناشی از بحران دریای سرخ

بر مبنای برآورد شرکت ارتباطات «اچ‌جی‌سی گلوبال کامیونیکیشنز» مستقر در هنگ گنگ، دو کابل که غرب را به شرق متصل می‌کند، قطع شده که بر 25 درصد از ترافیک منطقه، تأثیر گذاشته است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
3 دقيقه(Reading time)

آسیب‌های واردشده به کابل‌های ارتباطی حیاتی در زیر دریای سرخ در چند روز پیش، نگرانی‌هایی را در سطح جهان از تهدیدات ناشی از منازعه کنونی خاورمیانه علیه خطوط اینترنت ایجاد کرده است.

تشدید درگیری در این مسیر کشتیرانی، وضعیت نگران‌کننده‌ای ایجاد کرده؛ به‌ویژه که آب‌های نزدیک به یمن، مسیری حیاتی برای کشتیرانی و همچنین مکانی بسیار مهم برای کابل‌های زیردریایی که حامل ایمیل و ترافیک دیجیتال میان آسیا و غرب هستند، به‌شمار می‌آید.

حدود ده کابل از این منطقه عبور می‌کند که قرار است تعداد بیشتری نیز ساخته شود.

تغییر مسیر اینترنت

طبق گفته تیم استرانگ، معاون تحقیقات شرکت ارتباطات «تله جئوگرافی» دست‌اندرکار تحلیل بازار ارتباطات، بیش از 90 درصد از ترافیک ارتباطی میان اروپا و آسیا از طریق این کابل‌های بسیار مهم صورت می‌گیرد.

بر اساس تخمین استرانگ، تقریباً 500 کابل زیر دریایی در سراسر جهان وجود دارد و به طور متوسط 100 کابل در سال قطع می‌شود.

«نیویورک تایمز» به نقل از استرانگ آورد که در بیشتر موارد، علت قطع کابل وقوع حوادث دریایی مانند کشیدن لنگر است.

استرانگ تاکید کرد که حتی اگر تمام کابل‌ها دریای سرخ قطع شود، می‌توان ترافیک اینترنت را مانند نفتکش‌ها در اطراف دماغه امید نیک در جنوبی‌ترین بخش آفریقا یا به سمت شرق از طریق سنگاپور و ژاپن و از ایالات متحده به اروپا، تغییر مسیر داد.

او گفت: «این مسیر کندتر، اما قابل اجرا است».

قطع دو کابل در دریای سرخ

در همین خصوص شرکت«سیکام» کارشناس تامین ارتباطات برای کشورهای آفریقایی، اواخر ماه گذشته متوجه شد که حرکت داده‌ها در خط آن که از مومباسا در کنیا، از طریق دریای سرخ تا الزعفرانه در مصر امتداد دارد، متوقف شده است.

بر مبنای برآورد شرکت ارتباطات «اچ‌جی‌سی گلوبال کامیونیکیشنز» مستقر در هنگ گنگ، دو کابل که غرب را به شرق متصل می‌کند، قطع شده که بر 25 درصد از ترافیک منطقه، تأثیر گذاشته است.

به گفته پرینش پادایاچی، مدیر ارشد دیجیتال و عملیات شرکت «سیکام»، آسیب به کابل این شرکت در کف دریای سرخ، در آب‌های منطقه‌ای یمن در عمق حدود 650 فوتی رخ داده که دلایل آن تا بیرون کشیدن این کابل‌ها، نامعلوم خواهد ماند.

کابل‌های فاقد حفاظت

پادایاچی ضمن ابراز نارضایتی از بی‌ثباتی منطقه‌ای که مانع تعمیر کابل‌ها می‌شود، خاطرنشان کرد: «ترجیح می‌دهیم جدول زمانی مشخصی داشته باشیم که معلول اوضاع ژئوپلیتیکی نباشد».

طبق گزارش «نیویورک تایمز»، شمار بسیار زیادی از کابل‌ها که از این منطقه پرتنش می‌گذرند نیز نگران‌زا هستند و تخریب خطوط ارتباطی فردی، کار نسبتا ساده‌ای است و کابل‌های کف دریا هم از حمایت چندانی برخوردار نیستند.

تهدیدهای حوثی‌ها

از سویی شبه‌نظامیان حوثی از طریق شبکه‌های اجتماعی تهدیداتی را مبنی بر تخریب کابل‌های مهم دریایی انتشار دادند، اما هیچ مدرکی دال بر موفقیت آنها وجود ندارد.

بر اساس دادهای کمیته بین‌المللی حفاظت از کابل‌ها، تخریب کابل‌ها عمدتا از وسایل ماهیگیری مانند تورهای کشتی‌های ماهیگیری یا کشیدن لنگر کشتی‌ها، ناشی می‌شود.

روایت ناخدای «روبی‌مار» از حمله موشکی حوثی‌ها به این کشتی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
3 دقيقه(Reading time)

رئیس انجمن حرفه‌ای افسران نیروی دریایی در مصر به «العربیه» گفت، فایل صوتی کشتی بریتانیایی «روبی‌مار» را به دست آورده است.

کشتی «روبی‌مار» با 171 متر طول و 27 متر عرض، با پرچم بلیز در 18 فوریه در 18 مایلی بندر «المخا» در غرب یمن مورد دو حمله تروریستی گروه حوثی‌ها قرار گرفت که در پی آسیب جدی، کشتی با 22 هزار تن کود سمی و مواد شیمیایی خطرناک و 120 تن گازوئیل و مازوت غرق شد.

شبکه «العربیه» به فایل صوتی سامر حجازی، کاپیتان کشتی «روبی‌مار» و فرمانده خدمه آن دست یافته که دو موشک به کشتی اصابت کرده است.

یکی از موشک‌ها به موتورخانه اصابت کرده که منجر به نفوذ آب به موتورخانه و انبار شماره 5 کشتی شده که پس از نفوذ آب به داخل آن، آهسته باعث غرق شدن کشتی در دریا شده است.

سید شاذلی، رئیس انجمن حرفه‌ای افسران نیروی دریایی در مصر گفت، ملوانان مصری را از دستورالعمل‌های جدید تایید شده کمیته مناطق عملیات نظامی فدراسیون بین المللی دریانوردی به خصوص سازمان (IBF) و (ITF) برای مناطق خطر آگاه کرده است.

شاذلی به «العربیه» گفت: «کمیته بین‌المللی به گسترش منطقه پرخطر به خلیج عدن و مناطق اطراف آن موافقت کرد، علاوه بر آن، شامل دو شرط دیگر است که حق ملوانان از دریانوردی به آن منطقه هنگام بازگشت به وطن با هزینه شرکت است و از 16 فوریه به مدت دو ماه به آن‌ها غرامتی معادل دستمزد پایه داده می‌شود.»

رئیس اتحادیه گفت: «مرزهای منطقه پرخطر به سمت غرب تا ساحل اریتره و از جنوب تا تنگه باب المندب و تا خلیج عدن ادامه دارد.»

شاذلی افزود: «دریانوردان در صورت پذیرش دریانوردی در منطقه پرخطر از مزایایی مانند پاداش معادل دستمزد پایه پرداخت شده برای مدت اقامت و عبور و غرامت مضاعف فوت و ناتوانی و الزام اجباری برای افزایش ترتیبات امنیتی معادل سطح «ISPS 3» برخوردار می‌شوند.»

حوثی‌های یمن از نوامبر گذشته، بارها حملاتی علیه کشتی‌های باری و کشتی‌هایی مرتبط با اسرائیل و کشورهای غربی را در تنگه «باب المندب» انجام دادند که ده‌ها شرکت کشتی‌رانی مجبور به طی مسافت‌های طولانی‌تر و پرهزینه‌تری در قاره آفریقا شدند.

ایالات متحده در پاسخ به حملات حوثی‌ها، عملیات «نگهبان سعادت» یک ائتلاف نظامی بین‌المللی با هدف حفاظت از دریای سرخ مقابل حملات حوثی‌ها را تشکیل و حملاتی را علیه اهداف آن‌ها در داخل یمن انجام داد.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربییة