بر ادامه عملیات نظامی ترکیه در عراق و سوریه تاکید کرد
بر ادامه عملیات نظامی ترکیه در عراق و سوریه تاکید کرد
ترکیه سرنگون شدن یک پهپاد خود توسط آمریکا در آسمان سوریه را تایید کرد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، روز ۱۴ مهر به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا گفت که حملات هوایی آنکارا در سوریه با وجود سرنگونی پهپاد ترکیه‌ای توسط آمریکا ادامه خواهد یافت.

فیدان همچنین از واشینگتن خواسته تا ایالات متحده همکاری خود با یگان‌های مدافع خلق کُرد در سوریه را متوقف کند.

بر اساس گزارش «رویترز»، تماس تلفنی بین آنتونی بلینکن و هاکان فیدان، وزرای خارجه آمریکا و ترکیه یک روز پس از آن صورت گرفت که یک جنگنده F16 آمریکایی یک پهپاد جنگی ترکیه که نیروهای کُرد تحت حمایت واشنگتن در سوریه را هدف قرار می‌داد، در نزدیکی پایگاه ائتلاف بین‌المللی سرنگون کرد.

ترکیه پس از آن‌که پنج‌شنبه درباره هویت این پهپاد اظهار بی‌اطلاعی کرده و یک مقام نظامی آن گفته بود پهپاد، متعلق به نیروهای مسلح این کشور نیست، روز جمعه سرنگون شدن پهپاد خود توسط آمریکا در آسمان سوریه را تایید کرد.

رویداد روز گذشته اولین مواجهه از این نوع بین آمریکا و ترکیه، دو کشور عضو «ناتو» بود.

یک منبع دیپلماتیک ترکیه پس از تماس وزرای خارجه دو کشور اظهار کرد که فیدان به بلینکن گفته است «عملیات ضدتروریسم ترکیه در عراق و سوریه با قاطعیت ادامه خواهد داشت.»

این منبع دیپلماتیک گفت، دو طرف درباره راه‌هایی برای کاهش تنش‌های آینده در منطقه به توافق رسیدند «به نحوی که مانع مبارزه ترکیه علیه تروریسم نشود.»

ترکیه حملات هوایی برون مرزی علیه اهداف کُرد در شمال شرقی سوریه و شمال عراق را به تلافی بمب‌گذاری روز یکشنبه هفته گذشته در آنکارا که دو پلیس را مجروح کرد، افزایش داده است.

شاخه‌ای از حزب کارگران کُردستان (پ‌ک‌ک) که در فهرست گروه‌های تروریستی ترکیه و متحدان غربی آن قرار گرفته است، مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.

آنکارا ادعای نیروهای سوریه دموکراتیک مبنی بر کشته شدن ۵ سرباز ترکیه‌ای را تکذیب کرد

وزارت دفاع ترکیه از کشته شدن یک سرباز ارتش این کشور در دابق سوریه و فوت یک سرباز خود که در ۳۰ سپتامبر در عراق زخمی شده بود خبر داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت دفاع ترکیه ضمن تکذیب ادعای نیروهای سوریه دموکراتیک «قسد» مبنی بر کشته شدن ۵ سرباز ترکیه‌ای در سوریه، کشته شدن یک سرباز ارتش این کشور در سوریه را تایید کرد.

نیروهای «قسد» عمدتا متشکل از یگان‌های مدافع خلق کُرد، جمعه ۱۴ مهر، مدعی شدند که «در عملیاتی که در پاسخ به حملات پهپادهای ترکیه به مناطق تحت کنترل خود انجام دادند، پنج سرباز ترکیه را کشته‌اند.»

بنا به اعلام نیروهای سوریه دموکراتیک مورد حمایت آمریکا این عملیات روز پنج‌شنبه، علیه دو پایگاه نظامی که نیروهای ترکیه در آن مستقر هستند، انجام شده است.

در همین راستا، وزارت دفاع ترکیه، جمعه، اعلام کرد که «یک سرباز ترکیه در پی حمله موشکی در سوریه بر اثر جراحات وارده کشته شده است»، و افزود که «این اولین تلفات ترکیه از زمان آغاز حملات هوایی آنکارا در هفته جاری است».

حمله انتحاری «پ ک ک» در آنکارا

یک مهاجم انتحاری، یکشنبه، ساعاتی قبل از بازگشایی پارلمان ترکیه پس از تعطیلات تابستانی، با اقدام به تیراندازی، بمبی را در مقابل ساختمان وزارت کشور در مرکز آنکارا منفجر کرد و مهاجم دوم همراه او نیز در تبادل آتش با نیروهای پلیس کشته شد.

حزب کارگران کُردستان «پ ک ک»، که از سال ۱۹۸۴ شورش مسلحانه علیه دولت ترکیه را آغاز کرده است، مسئولیت حمله انتحاری آنکارا که طی آن دو مامور پلیس ترکیه زخمی شدند را بر عهده گرفته است.

وزارت دفاع ترکیه، همچنین تصریح کرد، که این سرباز ترکیه در حمله موشکی به پایگاه ارتش این کشور در شهر دابق در شمال سوریه، مجروح شده بود.

وزارت دفاع ترکیه، جمعه ۱۴ مهر، از فوت یک سرباز خود که در ۳۰ سپتامبر در عراق زخمی شده بود، خبر داد.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، چهارشنبه ۱۲ مهر، اظهار داشت که عاملان حمله روز یکشنبه که منجر به زخمی شدن دو پلیس در آنکارا شدند، در سوریه آموزش دیده‌اند، که این ادعای او از سوی نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلاف گروه‌های کُرد و عرب به رهبری یگان‌های مدافع خلق کُرد، که آنکارا آن را یک سازمان «تروریستی» و به عنوان امتداد حزب کارگران کردستان می‌داند، تکذیب شد.

انتقاد از حمایت آمریکا از «قسد»

فخرالدین آلتون، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، جمعه، حمایت غرب از یگان‌های مدافع خلق کُرد (YPG) را «حماقت بزرگی» توصیف کرد.

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، در خطاب به کشورهای غربی، افزود: «سیاست نادرست خود در حمایت از گروه‌های تروریستی را متوقف کنید.»

شایان ذکر است که پهپادهای ترکیه از صبح پنج‌شنبه، ده‌ها حمله را علیه اماکن نظامی و تأسیسات زیرساختی تحت کنترل اداره خودمختار کُرد در شمال شرق سوریه انجام داده‌اند.

هر از چند گاهی، ترکیه مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه را هدف حملات پهپادی قرار می‌دهد.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ چندین عملیات نظامی را در سوریه عمدتا با هدف مقابله گروه‌های کُرد و دور ساختن آنها از مرزهای خود انجام داده است.

آنکارا از انهدام ۳۰ موضع گروه‌های کرد طی حملات هوایی در شمال سوریه خبر داد

وزارت دفاع ترکیه از کشته‌شدن ۲۶ فرد مسلح کرد در پاسه به حمله به پایگاه دابق در شمال سوریه خبر داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که در حملات هوایی ارتش این کشور در شامگاه پنجشنبه ۱۳ مهر، ۳۰ هدف متعلق به شبه‌نظامیان کرد از جمله یک چاه نفت، یک انبار و پناهگاه‌ها منهدم و بسیاری از این شبه‌نظامیان، «خنثی» شدند.

این وزارت‌خانه در بیانیه‌ای افزود: «این حملات در مناطق تل رفعت، الجزیره و دیریک در شمال سوریه انجام شد.»

خبرگزاری «آناتولی» به نقل از وزارت دفاع ترکیه آورد که در پاسخ به حمله به پایگاه دابق در شمال سوریه، ۲۶ شبه‌نظامی کرد را از پای درآورده است.

پیشتر، شبکه تلویزیونی دولتی «تی آر تی» و کانال خصوصی «ان تی وی» نیز اعلام کردند: «ساختمان‌های شامل یگان‌های حمله و خرابکاری و همچنین انبارهای اسلحه و مهمات متعلق به حزب کارگران کردستان/ یگان‌های حفاظت خلق» طی این عملیات به فرماندهی یگان‌های اطلاعاتی ملی ترکیه، منهدم شدند.

«تی ار تی»، ویدئویی از این حمله را در وب‌سایت خود منتشر کرد، اما جزئیات در مورد نحوه اجرای حمله یا احتمال استفاده از پهپادهای جنگی در آن ارائه نکرد.

آنکارا و کشورهای غربی متحد آن، حزب کارگران کردستان را در زمره «سازمان‌های تروریستی» طبقه‌بندی کرده‌اند.

یگان‌های حمایت خلق، که سوی ترکیه، امتداد «پ‌ک‌ک» قلمداد می‌شوند، در کنار آمریکا و ائتلاف غربی علیه گروه «داعش» جنگیدند.

حزب کارگران کردستان، مسئولیت حمله انتحاری یکشنبه در آنکارا را برعهده گرفت که به زخمی‌شدن دو پلیس انجامید و موجی از حملات پهپادی تلافی‌جویانه ترکیه در شمال سوریه را به دنبال داشت که دست‌کم ۹ کشته برجای گذاشت.

ترکیه مدعی شد که عاملان این حمله، در سوریه آموزش دیده‌اند.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز اعلام کرد، نیروهای ترکیه منطقه قامشلی، به ویژه تاسیسات انرژی، سایت‌های نفتی و نیروگاه‌ها را هدف قرار می‌دهند.

سفر وزیر دفاع عراق به آنکارا همزمان با حملات ترکیه علیه «حزب کارگران کردستان»

حزب کارگران کُردستان «پ‌ک‌ک» مسئولیت حمله انتحاری به وزارت کشور ترکیه در آنکارا که محکومیت‌های گسترده‌ای در سطح منطقه و بین‌المللی به‌دنبال داشت را بر عهده گرفت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ثابت العباسی، وزیر دفاع عراق، همزمان با بمباران ترکیه علیه مقرهای حزب کارگران «پ ک ک» در اقلیم کردستان در شمال کشورش، طی سفری رسمی ترکیه در آنکارا با یاشار گولار، همتای ترکیه‌ای خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

سفارت عراق در آنکارا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ثابت العباسی، وزیر دفاع عراق در راس یک هیئت عالی رتبه نظامی این کشور در پاسخ به دعوت یاشار گولار، همتای ترکیه‌ای خود برای گفت‌وگو در مورد مسائل امنیتی و دفاعی دوجانبه و مسائل همکاری در صنایع دفاعی در چارچوب سفری رسمی وارد آنکارا شد».

وزارت دفاع ترکیه، اعلام کرد که حملات هوایی این کشور علیه مقرها و نیروهای حزب کارگران کردستان در شامگاه چهارشنبه، به «انهدام ۲۲ هدف متشکل از غارها، پناهگاه‌ها و انبارهایی که توسط این حزب مورد استفاده قرار می‌گرفت، منجر شد».

در همین راستا، ارتش ترکیه، یکشنبه، اعلام کرد که برخی اماکن استقرار افراد مسلح وابسته به حزب کارگران کردستان در شمال عراق را با انجام حملات هوایی منهدم کرده است.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، چهارشنبه ۱۲ مهر، اظهار داشت که عاملان حمله روز یکشنبه که منجر به زخمی شدن دو پلیس در آنکارا شدند، در سوریه آموزش دیده‌اند، و تاکید کرد که نیروهای ترکیه قاطعانه از جنگجویان حزب کارگران کردستان «پ‌ک‌ک» و یگان‌های مدافع خلق کُرد در شمال شرق سوریه و عراق انتقام خواهند گرفت.

یک بمب‌گذار انتحاری، یکشنبه، ساعاتی قبل از بازگشایی پارلمان ترکیه پس از تعطیلات تابستانی، با اقدام به تیراندازی، بمبی را در مقابل ساختمان وزارت کشور در مرکز آنکارا منفجر کرد و مهاجم دوم همراه او نیز در تبادل آتش با نیروهای پلیس کشته شد.

حزب کارگران کردستان مسئولیت حمله انتحاری آنکارا که طی آن دو مامور پلیس ترکیه زخمی شدند را بر عهده گرفته است.
در همین راستا، عبداللطیف رشید، رئیس جمهوری عراق، گفته که «بغداد امیدوار است برای حل این مشکل با آنکارا به توافق برسد.»

ترکیه، حزب کارگران کردستان «پ‌ک‌ک»، را یک گروه تروریستی می‌داند و بارها این حزب را در شمال عراق هدف حملات هوایی خود قرار داده است.

ترکیه، همچنین برای پشتیبانی از حملات خود بر علیه «پ ک ک»، نیروهای ویژه اعزام و پایگاه‌هایی نظامی در خاک عراق ایجاد کرده است.

حملات هوایی هماهنگی‌نشده در نزدیکی نیروهای ائتلاف بین‌المللی در سوریه

وزارت خارجه آمریکا: بلینکن در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود بر ضرورت هماهنگی درباره عملیات در سوریه تاکید کرد

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ائتلاف بین‌المللی مبارزه با «داعش» شامگاه جمعه ۱۴ مهر اعلام کرد که حملات هوایی «هماهنگی نشده‌ای» ظرف ۲۴ ساعت گذشته در نزدیکی نیروهای آن در سوریه انجام شده است.

این ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده، در بیانیه‌ای افزود: «ما با اقداماتی که امنیت نیروها و متحدان ما و افراد غیرنظامی را به خطر می‌اندازد، و تمرکز ما را از تعهد مشترک به شکست دادن گروه داعش منحرف می‌‌کند، مخالفیم».

ائتلاف بین‌المللی در سوریه افزود: «ما حق ذاتی و مسلم خود را برای دفاع از خود در هر زمانی که با تهدیداتی مواجه شویم که نیروهای ما را در معرض آسیب قرار دهد، محفوظ می‌داریم.»

خبرگزاری «آناتولی»، جمعه ۱۴ مهر، گزارش داد که هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه طی گفت‌وگوی تلفنی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود، تاکید کرده است که آنکارا به عملیات خود در عراق و سوریه ادامه خواهد داد.

این خبرگزاری افزود که فیدان در تماس با بلینکن بر «لزوم عدم همکاری واشینگتن با یگان‌های مدافع خلق کُرد در شمال سوریه» تاکید کرده است.

همزمان با آن وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلینکن در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود بر ضرورت هماهنگی درباره عملیات در سوریه تاکید کرده است.

خبرگزاری‌های ترکیه پیشتر به نقل از بیانیه وزارت دفاع این کشور از تداوم حملات این کشور و انهدام مقرها، منابع و استحکامات حزب کارگران کُردستان و یگان‌های مدافع خلق کُرد در شمال عراق و سوریه خبر دادند.

تدارک ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت شمال عراق و واردات گاز از اسرائیل

وزیر انرژی ترکیه قصد دارد ماه آینده به تل‌آویو سفر کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

آلپ ارسلان بیرقدار، وزیر انرژی ترکیه از تلاش‌های کشورش برای واردات انرژی از عراق و اسرائیل خبر داد.

وزیر انرژی ترکیه پنج‌شنبه ۱۳ مهر، گفت که فعالیت خط لوله صادرات نفت خام عراق از طریق ترکیه که حدود ۶ ماه است، متوقف شده، آماده ازسرگیری است.

بیرقدار همچنین از عزم آنکارا و تدارک آن برای واردات گاز از اسرائیل خبر داد.

صادرات نفت از شمال عراق به ترکیه در پی صدور حکمی از سوی اتاق بازرگانی بین‌المللی که آنکارا را به‌دلیل مشارکت در صادرات غیرمجاز نفت بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، به پرداخت غرامت به بغداد محکوم می‌کرد، متوقف شد.

آنکارا مدت‌هاست که کار تعمیر و نگهداری این خط لوله که حدود ۰٫۵ درصد از عرضه جهانی نفت خام را تامین می‌کند را آغاز کرده است.

شایان ذکر است، دو کشور عراق و ترکیه توافق کرده بودند تا پایان ارزیابی عملیات تعمیر و نگهداری خط لوله برای ازسرگیری صادرات نفت خام و همزمان با ادامه مسائل حقوقی داوری مربوط به آن، منتظر بمانند.

وزیر انرژی ترکیه، در گفت‌وگو با «NTV» گفت که کشورش به طرف عراقی اطلاع داده بود که این خط از چهارشنبه چهارم مهرماه آماده بهره‌برداری است و هیچ مانعی برای انتقال نفت و یا ذخیره آن در بندر جیهان و صادرات آن به بازارهای جهانی، وجود ندارد.

بیرقدار، در پاسخ به این سوال که آیا جریان نفت آغاز شده است، خاطرنشان کرد: «ترکیه آماده دریافت و ارسال نفت است، اما این مساله به تولید و بهره‌برداری از طرف عراقی بستگی دارد».

وزیر انرژی ترکیه افزود که آنکارا علاوه بر تامین بخشی از نیازهای خود به گاز و به منظور صادرات مقادیری از آن به اروپا، در نظر دارد از اسرائیل گاز وارد کند و در این زمینه بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد.

آلپ ارسلان بیرقدار همچنین گفت که او قصد دارد ماه آینده از اسرائیل بازدید کند.

در این‌باره یک مقام نفتی عراق، سه‌شنبه ۱۱ مهر، به رویترز گفت: «مذاکرات درباره ازسرگیری صادرات نفت از طریق این خط لوله (به ترکیه) همچنان ادامه دارد.»

شایان ذکر است که دولت فدرال عراق، در ماه آوریل دادخواستی را برای اجرای حکم اتاق بازرگانی بین‌المللی به دادگاه فدرال ایالات متحده ارسال کرده است.

بیرقدار، ماه گذشته در این باره گفته بود که آنکارا در حال بررسی اقدام قانونی علیه عراق است.

منابع مطلع در این خصوص گفتند: «آنکارا به دنبال توقف شکایت بغداد است و عدم پیشرفت در حل این موضوع از جمله دلایل به تعویق انداختن سفر برنامه‌ریزی شده رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به عراق در ماه اوت است».

این منابع همچنین تصریح کردند که اردوغان احتمالا در ماه اکتبر برای حل این مشکل به بغداد سفر خواهد کرد، اما تاکنون هیچ تایید رسمی در این خصوص وجود ندارد.

  • نویسنده : قیام خوراسانی