بیش از صد نفر در غزه در حال گرفتن غذا کشته شدند،
بیش از صد نفر در غزه در حال گرفتن غذا کشته شدند،
در حالی که مقام‌های درمانی حماس در غزه اعلام کردند شمار کشته‌شدگان در این باریکه از زمان شروع جنگ از ۳۰ هزار نفر فراتر رفته، امروز بیش از صد نفر در شمال غزه زمانی که برای گرفتن غذا اطراف کامیون‌های امداد جمع شده بودند، کشته شدند.

رسانه‌های فلسطینی و حماس گفته‌اند این «قتل عام» در نتیجه تیراندازی سربازان ارتش اسرائیل بوده است. ارتش اسرائیل این «تراژدی» را نتیجه «هل دادن، زیر دست و پا ماندن و زیر کامیون رفتن» مردم دانسته است.

اشرف القدره، سخنگوی درمانی وزارت بهداشت غزه که در کنترل حماس است، آن را «قتل عام» خوانده است. رسانه‌های فلسطینی و حماس می‌گویند سربازان اسرائیلی به روی مردم آتش گشودند.

منابع بهداشتی در غزه آمار جان باختگان را تا کنون ۱۱۲ نفر و مجروحان را بیش از ۷۶۰ نفر اعلام کرده‌اند.

بنابر گزارش‌ها، منابعی در ارتش اسرائیل ابتدا گفتند سربازان وقتی جمعیت «به سمت‌شان به‌شکلی حرکت کردند که آنها را در خطر قرار داد» شروع به تیراندازی کردند.

پیشتر، منابع خبری فلسطینی گفته بودند ده‌ها نفر در شمال غزه، در حالی که در انتظار گرفتن مواد غذایی در یک میدان صف بسته بودند،‌ در اثر حملات هوایی اسرائیل کشته شدند.

سخنگوی دولت اسرائیل آنچه را رخ داده، «تراژدی» توصیف کرد و گفت حادثه به این دلیل رخ داد که کامیون‌های امداد جمعیت را زیر گرفتند.

آوی هیمن سخنگوی ارتش اسرائیل گفت مردم برای «غارت» کامیون‌ها هجوم بردند و ده‌ها نفر در نتیجه «هل دادن و زیر دست و پا ماندن و زیر کامیون رفتن» جان باختند.

کاخ سفید از این «حادثه جدی» اظهار تاسف کرد و سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: «ما سوگوار از دست رفتن جان بی‌گناهان در غزه در شرایط فجیع انسانی هستیم و می‌دانیم که فلسطینی‌ها فقط سعی می‌کنند به خانواده‌هایشان غذا برسانند.»

او گفت واقعه امروز، نشانه اهمیت آتش‌بس موقت برای امدادرسانی به غزه است.

با این حال، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در گفتگوی تلفنی با امیر قطر از نگرانی پیامدهای این واقعه بر روند مذاکرات آتش‌بس در غزه گفته است.

ویدئوهایی ناراحت‌کننده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که اجساد کشته‌شدگان بر کامیون‌های امدادرسانی خالی و گاری حمل می‌شوند.

وضعیت وخیم امدادرسانی به شمال غزه موضوعی شناخته‌شده است و مسئول امدادرسانی سازمان ملل چند روز پیش به بی‌بی‌سی گفته بود ساکنان شمال غزه در «دریای مصیبت و رنج» زندگی می‌کنند و امدادرسانی به آن منطقه تفریبا ناممکن شده است.

نقشه محل تیراندازی به فلسطینی‌ها

نگرانی از به خطر افتادن مذاکرات آتش‌بس در قطر

ساعتی بعد از انتشار تصاویر تکان‌دهنده از واقعه مرگبار در شمال غزه، کاخ‌سفید متحوای گفتگوی تلفنی امروز جو بایدن با امیر قطر را منتشر کرده که در آن رهبران دو کشور نسبت به تاثیر واقعه امروز بر روند مذاکرات آتش‌بس در دوحه ابراز نگرانی کرده‌اند.

کاخ سفید می‌گوید جو بایدن و شیخ تمیم آل ثانی در گفتگوی تلفنی روز پنجشنبه – ۲۹ فوریه – ضمن ابراز تاسف و ناراحتی از جان باختن غیرنظامیان در واقعه شمال غزه، گفته‌اند که این رویداد «موید ضرورت هر چه بیشتر و تسریع در به نتیجه رساندن مذاکرات آتش‌بس» است.

دو رهبر که نمایندگان ارشد آنها در کنار مصر در دوحه قطر مشغول میانجی‌گری میان حماس و اسرائیل هستند همچنین در این گفتگو تلفنی بر لزوم ارسال بیشتر کمک‌های انسان‌دوستانه به داخل غزه تاکید کردند.

تشکیل جلسه فوری شورای امنیت برای بررسی واقعه شمال غزه

کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر در شمال غزه به هنگام توزیع مواد غذایی و اقلام ضروری، با واکنش شدید مقام‌های نهادهای امدادرسان همچون سازمان ملل متحد هم روبرو شده است که ماه‌هاست از موانع بر سر کمک‌رسانی به بیش از یک میلیون آواره غیرنظامی در این باریکه ساحلی انتقاد می‌کنند.

ظهر پنجشنبه از نیویورک – مقر سازمان ملل متحد – خبر رسید که شورای امنیت در واکنش به واقعه شمال غزه جلسه فوری تشکیل خواهد داد.

این شورا ۱۰ روز پیش تلاش کرد با تصویب قطعنامه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شود اما آن پیش‌نویس را آمریکا وتو کرد.

همزمانِ آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای این واقعه را «محکوم» کرده و گفته: «غیرنظامیان دردمند و بیچاره غزه نیاز به کمک فوری دارند از جمله آنهایی که در داخل محاصره شمال غزه مانده اند و سازمان ملل متحد بیش از یک هفته است که قادر به ارسال اقلام انسان‌دوستانه به آنجا نیست».

آقای گوترش همچنین یک بار دیگر خواستار برقراری فوری یک آتش‌بس انسان‌دوستانه شده تا به گفته او «گام‌های فوری و اضطراری» برای رساندن کمک به داخل غزه فراهم و اجرایی شود.

راستی‌آزمایی؛ آیا اسرائیل ۱۰ هزار نفر از نیروهای حماس را کشته است؟

نیروهای حماس

منبع تصویر، GETTY IMAGES

  • نویسنده, مرلین توماس و جِیک هورتون
  • شغل, بی‌بی‌سی وریفای

در حالیکه تعداد تلفات فلسطینی‌ها در غزه بیش از ۳۰ هزار نفر گزارش شده، اسرائیل با نگرانی فزاینده در مورد شمار غیرنظامیان کشته شده و فشار برای تحقق وعده نابودی حماس پس از حمله ۷ اکتبر (۱۵ مهر) مواجه است.

در اینجا بخش بی‌بی‌سی وریفای (راستی‌آزمایی) آمار ادعا شده در مورد تلفات افراد مسلح حماس را بررسی می‌کند.

ارتش اسرائیل می گوید بیش از ۱۰ هزار تن از افراد مسلح حماس در حملات هوایی و عملیات زمینی ارتش این کشور کشته شده‌اند. این حملات در واکنش به حمله حماس انجام شده که حدود ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت.

ارتش اسرائیل همواره از روش‌های عملیاتی خود دفاع و تاکید کرده است که در هدف قرار دادن نفرات مسلح و زیرساخت‌ها دقت به خرج می‌دهد و تلاش می‌کنند تا تلفات غیرنظامیان را به حداقل برسانند.

حماس هیچ آماری از تلفات نظامی خود نداده است.

End of مطالب پیشنهادی

خبرگزاری رویترز گزارش داد که یک مقام رسمی اعتراف کرده است که حداقل شش هزار جنگجو کشته شده‌اند، اما حماس در مصاحبه با بی‌بی‌سی این رقم را تکذیب کرد.

غزه
توضیح تصویر، مقام‌های بهداشتی حماس می‌گویند که از هفتم اکتبر تاکنون، بیش از ۳۰ هزار فلسطینی در غزه کشته شدند که اکثرشان «زنان و کودکان»‌ بودند

تعداد کشته شدگان به گفته وزارت بهداشت حماس در غزه که سازمان بهداشت جهانی آن را قابل اعتماد می‌داند، بین نظامیانن حماس و غیرنظامیان تفکیک نمی‌گذارد و براساس این آمار از زمان شروع جنگ، حداقل ۷۰ درصد از کشته شدگان زن و کودک بوده‌اند.

بخش راستی‌آزمایی بی‌بی‌سی بارها از ارتش اسرائیل خواسته است تا روش شمارش تلفات حماس را توضیح دهد اما پاسخی دریافت نکرده است.

ما آمار مربوط به تلفات حماس را در بولتن‌های نظامی ارتش اسرائیل و شبکه‌های اجتماعی آن بررسی کرده‌ایم.

تصویر ماهواره ای از غزه

در ۱۹ فوریه سال ۲۰۲۴ (۳۰ بهمن ۱۴۰۲)، تایمز اسرائیل گزارش داد که ارتش اسرائیل گفته است ۱۲ هزار عضو مسلح حماس کشته شده‌اند. ما این رقم را به ارتش اسرائیل دادیم که در دو پاسخ جداگانه به ما گفتند که این رقم “تقریبا ۱۰ هزار” و “بیش از ۱۰ هزار” است.

در اواسط ژانویه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که اسرائیل دو سوم گردان‌های رزمی حماس را در غزه «نابود کرده است» اما آماری از تلفات حماس نداد. قبل از جنگ اسرائیل تخمین زده بود که حماس حدود ۳۰ هزار عضو مسلح در غزه دارد.

در ماه دسامبر، ارتش اسرائیل گفت که با توجه به چالش‌های میدانی، این آمار که در برابر هر عضو مسلح حماس دو غیرنظامی کشته می‌شوند «بسیار مثبت» ارزیابی شده است.

اما در ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان)، کمی بیش از یک ماه پس از جنگ، کانال تلگرام ارتش اسرائیل به کشته شدن «۱۰۰۰ تروریست» اشاره کرد.

در آن زمان، وزارت بهداشت حماس ۱۱ هزار و ۳۲۰ نفر کشته‌ شده را گزارش کرده بود.

کشته شدگان در غزه

بی‌بی‌سی وریفای همچنین تمام ۲۸۰ ویدیو را که ارتش اسرائیل از ۷ اکتبر تا ۲۷ فوریه (۱۵ مهر تا ۸ اسفند) به اشتراک گذاشته بررسی کرد اما دید که تعداد بسیار کمی از آنها حاوی شواهد بصری از کشته شدن تعداد زیادی از افراد حماس بوده است.

از این میان فقط یک ویدیو – که در ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر) به اشتراک گذاشته شد – به نظر می‌رسد اجساد نفرات حماس را نشان می‌دهد. تعداد کمی ویدیوی دیگر هم نشان می‌دهد که به سوی نفرات حماس شلیک می‌شود.

ما همچنین تلاش کردیم تا تعداد کشته‌شدگان حماس را در کانال اصلی ارتش اسرائیل در تلگرام بشماریم. ما ۱۶۰ پست را پیدا کردیم که ادعا می‌کرد تعدادی از جنگجویان را کشته است که در مجموع فقط ۷۱۴ نفر کشته شدند.

اما ۲۴۷ مرجع نیز وجود داشت که از عباراتی مانند «چندین»، «ده‌ها» یا «صدها» کشته‌ها استفاده می‌کرد که یک آمار کلی معنی‌دار نبود.

شمارش تلفات نفرات نظامی در هر منطقه جنگی با مشکلاتی مواجه است. در غزه، بسیاری از نفرات حماس لباس غیرنظامی می‌پوشند و عمدتا در زیرزمین تونل‌ها فعالیت می‌کنند. در عین حال، بیشتر کشته‌ها در اثر حملات هوایی است.

به گفته ریچل تیلور، مدیر اجرایی سازمان «هر کشته‌ای مهم است»، مستفر در بریتانیا، که هدف آن ثبت قربانیان درگیری‌های خشونت‌آمیز است، این وضعیت «نشان‌دهنده نرخ بسیار بالاتر تلفات غیرنظامیان است».

کشته شده های غزه

نزدیک به نیمی از جمعیت غزه زیر ۱۸ سال هستند و حدود ۴۳ درصد از تلفات جنگ نیز کودکان هستند. خانم تیلور گفت این واقعیت که میزان تلفات با جمعیت عمومی متناسب است «نشان دهنده کشتار بی‌رویه» است.

او گفت: در مقابل، در سال ۲۰۱۴ درصد نسبتا بالایی از مردان در «سنین نظامی» در میان کشته‌شدگان وجود داشتند، اما امروزه این نسبت کمتر مشهود است.

داده‌های وزارت بهداشت حماس در غزه نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها روزانه بیش از ۲۰۰ نفر کشته شده‌اند.

به نظر می‌رسد سرعت تلفات در مقایسه با مراحل اولیه درگیری بین اکتبر تا دسامبر کاهش یافته است. اما کارشناسان به بی‌بی‌سی گفتند که مقیاس واقعی کشته‌شدگان در حمله اسرائیل احتمالا به‌طور قابل‌توجهی بالاتر است زیرا بسیاری از بیمارستان‌ها، که معمولا شمار تلفات را ثبت می‌کند فعال نیستند.

این ارقام همچنین فقط شامل تلفات حملات نظامی می‌شود و مرگ در اثر گرسنگی و بیماری که ناشی از کاهش حضور سازمان‌های کمک رسانی بین المللی است هم وجود دارد.

بتسلم، یک سازمان حقوق بشری مستقر در بیت‌المقدس گفته که جنگ کنونی بسیار مرگبارتر از درگیری‌های قبلی بین اسرائیل و حماس است.

درور سادوت، سخنگوی این سازمان گفته است: «اینها آماری است که هرگز در جنگ‌ها و حملات قبلی در غزه یا مناطق دیگر ندیده بودیم.»

او گفته است که تعداد کشته‌شدگان رویکردی را نشان می‌دهد که سخنگوی ارتش اسرائیل در روزهای اولیه جنگ بیان کرده بود. او گفته بود که «در حالیکه می‌کوشیم دقت در هدفگیری را با دامنه خسارت متعادل ‌کنیم، در حال حاضر تمرکز ما روی اهدافی است که بیشترین خسارت را وارد کند.»

وال استریت ژورنال: اسرائیل تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد نیروهای حماس را کشته است

حملات اسرائیل به غزه

منبع تصویر، GETTY IMAGES

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تخمین می‌زنند که نیروهای اسرائیلی «تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد »از نیروهای حماس را کشته‌اند. بنابر این ارزیابی، این آمار از هدف اسرائیل که «نابودی» حماس اعلام شده بود، «بسیار دورتر» است. در عین حال و براساس این گزارش وال استریت ژورنال، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند این آمار نشانه‌ای از «تاب‌آوری و توانایی» این گروه برای ترمیم خویش پس از ماه‎‌ها جنگی است که ویرانی گسترده در باریکه‌ غزه به بار آورده است.

به گفته مقامات آمریکایی، برآورد خسارت‌ها نشان می‌دهد که حماس همچنان مهمات کافی برای ماه‌ها ادامه حملات به اسرائیل و همچنین نیروهای اسرائیلی در غزه را در اختیار دارد.

بنابر یک گزارش طبقه‌بندی شده، این گروه همچنین در تلاش است تا نیروی پلیس خود را در بخش‌هایی از شهر غزه «بازسازی» کند.

بنابر گزارش‌های محرمانه‌ای که مقام‌های آمریکایی نیز آنها را تایید کرده‌اند، حماس در تلاش است تا بخشی از پلیس شهری خود را بازسازی کند. برخی از مقام‌های اسرائیلی نیز اذعان کرده‌اند که با وجود تهاجم هوایی و زمینی در داخل غزه که به کشته‌شدن هزاران نفر انجامید، هدف نابودی حماس که از سال ۲۰۰۷ این باریکه را اداره می‌کرد محقق نشده است.

در گزارش وال استریت ژورنال، به نقل از تحلیلگران امور نظامی آمده که نیروهای حماس «تاکتیک»‌های خود را با وضعیت جدید تطبیق داده‌اند و عملا در «گروه‌های کوچک‌تر» بین خطوط تهاجمی دشمن پنهان می‌شوند.

پس از فشارهای آمریکا، اسرائیل هزاران نیروی خود را از غزه عقب کشیده است تا به گفته آنها برای مرحله «حساس‌تر» آماده شوند. اکنون ادامه فعالیت و بقای حماس دستیابی اسرائیل به اهدافش را به پرسش کشیده است.

بنابر این گزارش، همزمان مقامات دولت بایدن سطح انتظاراتشان از را پایین آورده‌اند. به این ترتیب هدف از جنگ، نابودی کامل حماس نخواهد بود و از این پس اقدامات نظامی در جهتی پیش برود که این گروه دیگر تهدید امنیتی به شمار نیاید. علاوه بر این، آمریکا از اسرائیل خواسته تا جنگ را به سطح تهاجم‌های موردی برای هدف قرار دادن رهبران حماس تغییر دهد.

در این میان، مقامات نظامی فعلی و سابق اسرائیل می‌گویند اگرچه حماس تلفات بسیاری متحمل شده است، اما بر اساس ارزیابی‌های آمریکا و اسرائیل، این گروه صرفا قصد دارد از این درگیری «جان سالم به در ببرد.»

یک مقام ارشد نظامی اسرائیل درباره هدف حماس گفت: «لازم نیست برنده شوید، فقط باید شکست نخورید».

حماس تا کی می‌تواند بجنگد؟

نیروهای حماس

منبع تصویر، GETTY IMAGES

وال استریت ژورنال می‌نویسد پس از حمله هفتم اکتبر حماس که بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت، اسرائیل به دنبال نابودی کامل این گروه رفت. این در حالی که است که تحلیلگران پیش از این حماس را «تهدیدی قابل کنترل» بر می‌شمردند.

مقام‌های درمانی حماس می‌گویند بیش از« ۲۵ هزار فلسطینی» در جنگ کشته شدند. بر همین اسا‌س، حدود «یک سوم کشته‌شدگان مرد هستند.»

در آمار ارائه شده مقام‌های درمانی حماس بین افراد مسلح و غیرنظامیان تمایز قائل نمی‌شود. این گروه اما آمار دقیقی از نیروهایش که کشته شده‌اند، ارائه نداده است.

براساس این گزارش، ایالات متحده تخمین زده است که حماس که فهرست «سازمان‌های تروریستی» این کشور قرار دارد، قبل از جنگ بین «۲۵ تا ۳۰ هزار نیرو» داشت و همچنین هزاران مامور پلیس و نیروهای دیگر. اسرائیل در عین حال تخمینزده است که که این گروه بیش از« ۳۰ هزار شبه‌نظامی» دارد.

برآورد ایالات متحده که در گزارشی طبقه بندی شده در اوایل ماه جاری گنجانده شده است، از ارتباطات رهگیری شده، تجزیه و تحلیل خرابه های غزه، نظارت هواپیماهای بدون سرنشین بر قلمرو و اطلاعات ارائه شده توسط اسرائیلی ها به دست آمده است.

ارتش اسرائیل تخمین کمی بالاتر دارد؛ «تخمین زده است که حدود ۹۰۰۰ نیروی مسلح حماس را در غزه از زمان شروع جنگ به همراه بیش از ۱۰۰۰ نفر در طول حمله ۷ اکتبر کشته است که حدود ۳۰ درصد از کل نیروی جنگی این گروه را تشکیل می دهد. و ارزیابی اسرائیل از تعداد مجروحان حماس که برای همیشه از جنگ خارج شده اند بسیار بیشتر از ارزیابی های ایالات متحده است.»

ارزیابی آمریکا در گزارش‌های محرمانه اوایل ماه جاری میلادی آمده و مبتنی بر داده‌های جمع‌آوری شده این کشور و همچنین اطلاعات ارائه شده از سوی اسرائیلی‌ها است.

اسرائیل اما تخمین‌های بالاتری دارد که بر اساس آن حدود «۹ هزار» نیروی حماس از زمان آغاز تهاجم به غزه کشته شدند. همچنین اسرائیل می‌گوید «۱۰۰۰هزار نیروی حماس» هم در هفتم اکتبر کشته است که حدود «۳۰ درصد» کل نیروی جنگی آن را شامل می‌شود.

به گفته یک مقام ارشد نظامی اسرائیل، مقامات اسرائیلی تخمین می زنند که «۱۶هزار» نیروی حماس زخمی شده‌اند و نیمی از آنها به میدان جنگ باز نخواهند گشت. یک مقام آمریکایی که آمارها را رصد کرده گفت که آمریکا تخمین می‌زند بین «۱۰۵۰۰ تا ۱۱۷۰۰» نیروی حماس زخمی شده‌اند و بسیاری از آنها هم می‌توانند مجددا به میدان جنگ بیایند.

در دکترین نظامی ایالات متحده، نیروی متعارفی که ۲۵ تا ۳۰ درصد از جنگنده های خود را از دست بدهد، از نظر جنگی ناکارآمد در نظر گرفته می شود. اما حماس یک نیروی نامنظم است که در یک جنگ دفاعی در یک محیط شهری متراکم می جنگد و به صدها مایل تونل در زیر غزه دسترسی دارد.

برخی متخصصان نظامی آمریکا می‌گویند حماس هنوز قادر است بجنگد اما به «شبکه‌ نیروهای» آن فشار می‌آید.

به گفته دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، حدود ۱.۹ میلیون نفر در غزه یعنی حدود ۸۵ درصد از جمعیت این باریکه، خانه های خود را ترک کرده‌اند.

بحران در اسرائیل؛ اختلاف با متحدان غرب، شکاف در کابینه جنگی

گزارش‌هایی مبنی بر اینکه آقای نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع به ندرت با یکدیگر صحبت می‌کنند، در حالیمنتشر می‌شود که شکاف بین اسرائیل و متحدان غربی‌اش بیشتر شده است

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، گزارش‌هایی مبنی بر اینکه آقای نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع به ندرت با یکدیگر صحبت می‌کنند، در حالیمنتشر می‌شود که شکاف بین اسرائیل و متحدان غربی‌اش بیشتر شده است

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که پیشتر خبرهایی از اختلاف در کابینه جنگی اسرائیل به بیرون درز کرده بود.

روز گذشته گادی آیزنکوت از اعضای کلیدی کابینه جنگ اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر را متهم کرد که در مورد اهداف نظامی در غزه حقیقت را نگفته است.

گادی آیزنکوت که خواستار برگزاری انتخابات جدید شده، گفته است کسانی که از «شکست مطلق» حماس حمایت می‌کنند، «راست نمی گویند.»

گزارش‌هایی مبنی بر اینکه آقای نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع به ندرت با یکدیگر صحبت می‌کنند، در حالیمنتشر می‌شود که شکاف بین اسرائیل و متحدان غربی‌اش بیشتر شده است.

تنش‌ها در کابینه آقای نتانیاهو، با گزارش‌هایی مبنی بر اینکه آقای نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع به ندرت با یکدیگر صحبت می‌کنند، در حالی رخ می‌دهد که شکاف بین اسرائیل و متحدان غربی‌اش بیشتر شده است.

پس از اظهارات آقای نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطینی، جان کربی، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت ایالات متحده و اسرائیل «به وضوح همه چیز را متفاوت می‌بینند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت «هیچ راهی برای حل چالش‌های امنیتی اسرائیل بدون تشکیل کشور فلسطینی وجود ندارد.»

کاخ سفید گفت جو بایدن، در جریان تماس روز جمعه – اولین تماس در یک ماه اخیر -در مورد راه حل دو کشوری با آقای نتانیاهو گفتگو کرده است.

جنگ اسرائیل-غزه؛ تشدید تنش‌های اجتماعی در بریتانیا و نگرانی از یهودستیزی و اسلام‌هراسی

جو استیونز
توضیح تصویر، تخریب پوستر جو استیونز نماینده پارلمان بریتانیا

دولت بریتانیا بودجه‌ای به مبلغ ۳۱ میلیون پوند را برای «محافظت از فرآیندهای دموکراتیک در برابر تهاجم» تخصیص داده که شامل تدابیری از جمله برای حفاظت از نمایندگانی است که با خطرات امنیتی مواجه هستند.

بخشی از این بودجه صرف افزایش گشت پلیس در واکنش به تنش‌های اجتماعی خواهد شد که در ماه‌های اخیر افزایش داشته است.

وزارت کشور گفته است که این بودجه برای استفاده از خدمات موسسات امنیتی بخش خصوصی برای حفاظت از کسانی اختصاص خواهد یافت که با خطرات بیشتری روبرو هستند و شامل توصیه‌های امنیت سایبری به نمایندگان پارلمان نیز خواهد بود.

در اطلاعیه وزارت کشور آمده است که همه نمایندگان پارلمان و نامزدهای انتخابات خط تماس اختصاصی با پلیس خواهند داشت تا در موارد مواجهه با تهدیدات امنیتی به صورت اضطراری تماس برقرار کنند.

در همین حال، یک صندوق جدید هم ایجاد خواهد شد تا امکان افزایش گشت پلیس را فراهم کند.

وزیر کشور بریتانیا گفته است که در مورد چگونگی تضمین بهتر امنیت نمایندگان مجلس مذاکراتی را با پلیس آغاز کرده است.

وی گفت: «دولت هر گام ممکن را برای محافظت از مردم، فرآیندها و نهادهایی که دموکراسی ما بر آنها تکیه دارد، برخواهد داشت» و افزود: «من امنیت عمومی و امنیت همه نمایندگان مجلس را بسیار جدی می‌گیرم و هیچیک از ما نباید بپذیریم که تحمل رفتار‌های مجرمانه، نفرت، آزار و اذیت یا تهدید بخشی طبیعی از کار ماست.»

در پی حمله حماس به اسرائیل و جنگ غزه- اسرائیل، موضعگیری بخش‌های مختلف جامعه بریتانیا در قبال این تحولات باعث افزایش تنش اجتماعی شده و از جمله نگرانی فزاینده‌ای را در مورد امنیت نمایندگان پارلمان به همراه داشته است.

هفته گذشته، سر لیندزی هویل، رئیس مجلس عوام، در توجیه تصمیم خود به خودداری از رای‌گیری در مورد درخواست برقراری فوری آتش‌بس دائم در غزه، نگرانی از تهدید و ارعاب سیاستمداران را به عنوان یکی از دلایل این تصمیم ذکر کرد.

تصمیم او با انتقاد گسترده شماری از نمایندگان مواجه شد که آن را مغایر اصل بی‌طرفی کامل رئیس مجلس تلقی کردند.

تظاهرات طرفداران فلسطینی‌ها در لندن

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، تظاهرات طرفداران فلسطینی‌ها عموما مسالمت‌آمیز بوده است

ریشی سوناک، نخست وزیر هم به «تهدید کلامی و حملات فیزیکی خشونت آمیز» به نمایندگان مجلس در هفته‌های اخیر اشاره کرده و آن را به حضور «افراط‌گرایان دراعتراضات مشروع مردم» نسبت داده است.

اشاره او به تظاهرات‌هایی است که از زمان حمله اسرائیل به غزه به طور مرتب در لندن و چند شهر دیگر بریتانیا برگزار شده است و تظاهرکنندگان در آنها خواستار توقف حملات اسرائیل بوده‌‌اند.

در این میان، گزارش‌هایی از حمله گروهی از تظاهرکنندگان و دیگران به محل سکونت یا دفاتر نمایندگانی منتشر شده که نظراتشان با دیدگاه این دسته از تظاهرکنندگان مطابقت ندارد.

به آتش کشیدن خانه مسکونی یک نماینده، پاشیدن رنگ به خودرو و دفتر نماینده دیگر، و ارسال پیام‌های تهدید‌آمیز و در مورد زنان، اظهارات حاکی از زن‌ستیزی و خشونت جنسی، از جمله این اقدامات بوده است.

در اوایل ماه جاری، خانه توبیاس الوود، نماینده محافظه‌کار، هدف حمله معترضان طرفدار فلسطینی‌ها قرار گرفت و پلیس به خانواده او هشدار داد که این خانه را ترک و به محل دیگری نقل مکان کنند.

مایک فریر، و معاون وزارت دادگستری، و نماینده حزب محافظه‌کار، پس از دریافت تهدید به مرگ و آتش‌سوزی در دفترش در حوزه انتخابیه خویش، این فشارها را «بیش از حد» توصیف کرد و گفت که در انتخابات بعدی نامزد نمایندگی نخواهد شد.

تام توگندات، معاون وزارت کشور در امور امنیتی، هم گفته است که «تنها در چند هفته گذشته شاهد اقدامات شرم‌آوری برای ارعاب نمایندگان و تضعیف فرآیندهای دموکراتیک بوده‌ایم. این رفتار تهدیدی برای دموکراسی ماست و سمی مهلک برای جامعه است.»

تصاویر تلفات حمله حماس تخریب شده‌اند

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، تخریب تصاویر قربانیان حمله حماس به اسرائیل در یکی از محله‌های لندن – جوامع یهودی افراطگرایان مسلمان را به بهره‌برداری از جنگ غزه برای گسترش یهودی‌ستیزی متهم کرده‌اند

«تشدید تنش»

رهبران سیاسی بریتانیا جامعه این کشور را برخوردار از تکثر و تنوع فرهنگی، قومی، سیاسی و دینی توصیف کرده و این تنوع را باعث غنا و توانمندی بیشتر این کشور دانسته‌اند.

در بریتانیا، تعدی به حقوق اقلیت‌های قومی، مذهبی، نژادی یا جنسیتی از جمله به طور زبانی از لحاظ قانونی ممنوع است و مجازات‌های سنگین در پی دارد.

با اینهمه، به گفته سازمان‌های ناظر بر روابط بین فرهنگ‌ها در بریتانیا، در ماه‌های اخیر موارد یهودستیزی شامل تهدید و حمله به یهودیان از جمله دانش‌آموزان، و مراکز متعلق به آنان مانند مدارس و مکان‌های مذهبی افزایش داشته است.

این سازمان‌ها از افزایش موارد اسلام‌ستیزی نیز خبر داده‌اند.

این تنش در پی حمله حماس به اسرائیل و حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه بروز کرده است.

رهبران جامعه یهودیان از به آتش کشیدن پرچم اسرائیل، توهین به نمادهای یهودیت و پاره کردن تصاویر قربانیان حمله حماس در ۷ اکتبر خبر داده و اسلامگرایان افراطی را عامل این اقدامات معرفی کرده‌اند.

به گفته آنان، این افراد در جوامع مسلمانان و تظاهرات حمایت از فلسطینیان نفوذ کرده و با بهره‌بردای از شرایط کنونی و نگرانی عمومی در مورد شرایط در غزه، در صدد گسترش افکار خود از جمله نفرت‌پراکنی علیه یهودیان هستند.

رهبران جامعه یهودی، ضمن ابراز نگرانی از فشاری که بر ساکنان غیرنظامی غزه وارد شده، گروه حماس را هم مسئول این وضعیت دانسته و برخی از سازمان‌دهندگان تظاهرکنندگان حمایت از فلسطینی‌ها را متهم کرده‌اند که اقدامات گروه حماس را نادیده گرفته‌اند.

همراه با گسترش موارد یهودستیزی، گزارش‌هایی نیز از افزایش اسلام‌هراسی در ماه‌های اخیر منتشر شده است.

به گفته سازمان‌های متعلق به مسلمانان، توهین به مسلمانان و به خصوص زنانی که دارای حجاب کامل هستند از جمله نمود‌های اسلام‌هراسی بوده است.

زن مسلمان در لندن

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، سازمان‌های مسلمانان از افزایش موارد اسلام‌هراسی از جمله توهین به زنان محجبه سخن گفته‌اند

شماری از رهبران جوامع مسلمان هم، ضمن ابراز همدردی با فلسطینیان و حمایت از تلاش برای توقف جنگ، هرگونه خشونت از سوی هریک از دو طرف را غیرقابل قبول دانسته‌اند.

در بریتانیا، حماس گروه تروریستی دانسته شده و حمایت آشکار از آن مجاز نیست. در جریان تظاهرات حمایت از مردم غزه نیز، ابراز حمایت آشکار از این گروه گزارش نشده است.

این تظاهرات عموما صلح‌آمیز بوده هرچند، گاهی گروه‌ کوچکی در بین تظاهرکنندگان مرتکب اقدامات خشونت‌آمیز شده‌اند. علاوه بر مسلمانان، دیگر معترضان به خشونت جاری در جنگ غزه نیز در این تظاهرات شرکت داشته‌اند.

موضوع اسلام‌هراسی در روزهای اخیر و در پی اظهارات یکی از نمایندگان پارلمان به طور گسترده در رسانه‌ها مطرح شد.

هفته گذشته، لی اندرسون، نماینده پارلمان از حزب حاکم محافظه‌کار، صادق خان، شهردار مسلمان لندن از حزب کارگر را متهم کرد که تحت تسلط «اسلامگرایان» قرار گرفته و «شهر را به یارانش تحویل داده است.»

اظهارات او با واکنش تند سیاستمداران از جمله رهبری حزب محافظه‌کار مواجه و به تعلیق او از عضویت در جناح پارلمانی حزب منجر شد.

اظهارات آقای اندرسون به تحریک به «اسلام‌ستیری» تعبیر شده است اما او ضمن خودداری از عذرخواهی از این سخنان، چند روز بعد این نظر را تکرار کرد و گفت که صرفا از حق آزادی بیان برای ابراز نظر خود استفاده کرده است.

ده‌ها هزار نفر در حمایت از فلسطینی‌ها در لندن تظاهرات کردند

.

منبع تصویر، GETTY IMAGES

ده‌ها هزار نفر امروز شنبه (۲۸ بهمن/ ۱۷ فوریه) در تظاهراتی در مناطق مرکزی لندن، از فلسطینی‌ها حمایت کردند. کمپین «همبستگی فلسطین» در این تظاهرات خواستار آتش‌بس فوری در جنگ اسرائیل-غزه شد.

تجمع امروز اولین تظاهراتی بود که پس از تظاهرات ماه اکتبر، در نزدیکی سفارت اسرائیل در لندن برگزار شده است.

حدود ۱۵۰۰ افسر پلیس برای تامین امنیت در این تظاهرات مستقر شدند که عمدتا آرام و مسالمت آمیز گزارش شده است.

با این حال، در یک مورد شش نفر به ظن حمله به یک کارمند اورژانس بازداشت شدند و پلیس اعلام کرد که پنج نفر دیگر هم بازداشت شده‌اند.

بر همین اساس یک نفر به ظن حمایت از یک سازمان ممنوعه، یک نفر به ظن تحریک به نفرت نژادی، یک نفر به دلیل حمل پلاکارد یهودی ستیزانه و دو نفر هم به دلیل امتناع از برداشتن پوشش صورت بازداشت شدند.

بی‌بی‌سی می‌تواند تائید کند که ده‌ها هزار نفر در آغاز راهپیمایی در منطقه «ماربل آرچ» در مرکز لندن حضور داشتند؛ تظاهرکنندگان می‌گفتند که این یکی از پرازدحام‌ترین تجمعاتی بوده که تا کنون در آن شرکت کرده‌اند.

این اولین تظاهرات پس از تجمع نهم اکتبر (دو روز بعد از حمله حماس به اسرائیل) در منطقه‌ای بوده که سفارت اسرائیل در نزدیکی آن قرار دارد؛ دولت بریتانیا حماس را به عنوان یک گروه «تروریستی» می‌شناسد.

پلیس، زمان شروع راهپیمایی را محدود کرد تا اطمینان حاصل شود که مراسمی که در یک کنیسه برگزار می‌شود قبل از عبور تظاهرکنندگان از کنار ساختمان به پایان می‌رسد.

پلیس به تظاهرکنندگان گفته بود تجمع باید تا ساعت ۵ بعدازظهر(به وقت محلی) پایان یابد و آنها باید تا ساعت شش منطقه را ترک کنند.

بعد از حمله هفتم اکتبر حماس به جنوب اسرائیل دست کم ۱۲۰۰ نفر کشته شدند.

مقام‍‌های درمانی غزه تعداد فلسطینی‌های کشته شده در جنگ غزه را ۲۸۶۰۰ نفر اعلام کرده‌اند.

سازمان ملل و کشورهای مختلف از اسرائیل خواسته‌اند که نیروهای زمینی خود را به رفح در جنوب غزه و در مرز مصر، جایی که بسیاری از فلسطینی‌ها در آنجا پناه گرفته‌اند، اعزام نکند.

حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار فلسطینی در رفح پناه گرفته‌اند، شهری که در معرض بمباران شدید بوده است.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا خواستار توقف درگیری‌ها برای رسیدن کمکهای بشردوستانه و خارج کردن گروگانها و همچنین «آتش بس پایدار» شده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اخیرا گفته است به‌رغم فشار بین‌المللی نیروهای اسرائیلی به سوی شهر رفح در جنوب غزه پیشروی خواهند کرد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در این مورد به اسرائیل هشدار داد و گفت که هزینه انسانی چنین عملیاتی «غیرقابل تحمل» خواهد بود.

چه کسی پدر صدایم می‌زند؟»

احمد د رکرانه باختر
توضیح تصویر، وقتی که بمب یکصد و سه نفر اعضای خانواده احمد الغفری را کشت او در کرانه باختری بود

  • نویسنده, لوسی ویلیامسون
  • شغل, بی‌بی‌سی
  • در کرانه باختری

احمد الغفری از بمبی که خانواده‌اش را نابود کرد، جان سالم به در برد.

او ۱۰۳ نفر از بستگانش را در حمله به یک خانه در غزه از دست داد اما در آن زمان، خود او در شهر اریحا در کرانه باختری و هشتاد کیلومتر دور از این خانه بود.

هنگام حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، احمد در یک شرکت ساختمانی در تل‌اویو کار می‌کرد اما با آغاز جنگ و محاصره غزه، نتوانست دیگر نزد همسر و سه دخترش در غزه باز گردد.

او هر روز در ساعتی که ارتباط تلفنی برقرار می‌شد با آنها حرف می‌زد و در شب ۸ دسامبر هم با همسرش تلفنی صحبت کرد.

احمد می‌گوید «او می‌دانست که خواهد مرد و به من گفت که به خاطر هر بدی‌‌ که به من کرده او را ببخشم و من هم گفتم که احتیاجی به بخشیدن من نیست و این آخرین تماس ما بود.»

همان شب که همسر و سه دختر احمد در خانه عمویش بودند، یک بمب به آنجا اصابت کرد و همسر و سه دخترش به نام‌های طلا، لینا و نجلا را کشت.

مادر احمد، چهار تن از برادران و خانواده‌هایشان و ده‌ها عمه و عمو و تعدادی از بچه‌هایشان هم در انفجار این خانه کشته شدند. شمار کشته‌شدگان اصابت بمب در مجموع به بیش از ۱۰۰ نفر رسید و با گذشت بیش از دو ماه، هنوز اجساد بعضی از آنها بیرون آورده نشده است.

او هفته گذشته تولد دو سالگی کوچکترین دخترش نجلا را جشن گرفت و همچنان در تلاش است تا از دست دادن آنها را درک کند.

او که نتوانسته اجساد فرزندانش را در آغوش بگیرد و در مراسم تدفین شتابزده آنها حاضر شود هنوز از آنها در زمان حال صحبت می‌کند در حالی که صورتش زیر اشک جاری شده از چشمانش بی حالت به نظر می‌رسد.

او می‌گوید: «دخترانم برای من پرنده‌های کوچکی هستند و احساس می کنم خواب هستم زیرا نمی‌توانم باور کنم که چنین اتفاقی برای ما روی داده است.»

احمد و دختران
توضیح تصویر، احمد و دخترانش طلا و لینا و نجلا

او تصاویر دخترانش را از روی صفحه موبایل و لپ‌تاپش پاک کرده است تا این عکس‌ها و یاد آنها به او شبیخون نزنند.

او مجبور شده است تا جزئیات آنچه را که اتفاق افتاد از روی سخنان چند تن از بستگان و همسایه‌هایش بازسازی کند.

آنها به او گفتند که اول یک موشک به ورودی خانه خانواده‌اش اصابت کرد.

او می‌گوید: «آنها با عجله بیرون رفتند و به خانه عمویم در همان حوالی رفتند. اما پانزده دقیقه بعد، بمب یک جت جنگنده به آن خانه اصابت کرد.»

ساختمان چهار طبقه‌ای که خانواده در آن کشته شدند، در نزدیکی مرکز پزشکی صحابه در محله زیتون شهر غزه قرار داشت.

اکنون توده‌ای از بتن خرد شده ، تکه سنگ‌هایی با نقاط رنگی روشن روی آنها در محل دیده می‌شود، همراه یک فنجان پلاستیکی سبز رنگ، و تکه‌های لباس‌های خاک‌آلود.

خانه محل کشته شدن خانواده احمد
توضیح تصویر، خانه‌ای که خانواده و خویشاوندان احمد در آن کشته شدند

بدنه مچاله شده یک خودرو نقره‌ای رنگ که شیشه‌جلوی آن حالت یک صورت دردکشیده را دارد در نزدیکی توده بتونی افتاده است.

یکی از بستگان بازمانده احمد به نام حمید الغفری، به بی‌بی‌سی گفت که با شروع حملات، کسانی که به بالای تپه پناه برده بودند جان سالم به در بردند و آنهایی که در خانه‌هایشان پناه گرفتند کشته شدند.

او می‌گوید: «بمباران پیوسته بود و بمب به چهار خانه مجاور بمب اصابت کرد و هر دقیقه یک بمب پرتاب می‌شد.»

او می‌گوید در اصابت بمب به خانه آنها «۱۱۰ نفر از خانواده غفری – یعنی فرزندان و بستگان ما – آنجا بودند. و همه جز معدودی هم کشته شدند.»

بازماندگان می‌گویند سالمندترین فردی که کشته شد یک مادربزرگ ۹۸ ساله و کوچکترین آنها یک نوزاد پسر ۹ روزه بود.

یکی دیگر از اقوام احمد، پسرعمویش که او هم نامش احمد است، وقوع دو انفجار شدید در یک حمله هوایی را توصیف کرد.

او گفت: «هیچ هشدار قبلی ندادند هرچند اگر بعضی از مردم محل را ترک نکرده بودند، فکر می‌کنم صدها نفر کشته می‌شدند. حالا این محله کاملا متفاوت به نظر می‌رسد. یک پارکینگ، مکانی برای ذخیره آب، و سه خانه به اضافه یک خانه بزرگ در این محل وجود داشت که انفجار کل آنها را نابود کرد.»

او می‌گوید که بازماندگان تا ساعات اولیه صبح برای بیرون آوردن اجساد از زیر آوار تلاش کردند.

پسرعموی احمد گفت: «هواپیماها در آسمان پرواز می‌کردند، پهپادها به سمت ما که می‌خواستیم اجساد را بیرون بکشیم شلیک می‌کردند.»

ام الاحمد الغفری به بی‌بی‌سی گفت: «ما در خانه نشسته بودیم که یک‌مرتبه خود را زیر آوار دیدیم. من را از این طرف به آن طرف پرتاب کردند اما نمی دانم چه طور بیرونم آوردند، ما مرگ را جلوی چشمهایمان دیدیم.»

با گذشت دو ماه و نیم، آنها هنوز در تلاش هستند تا بعضی از اجساد مدفون شده در زیر آوار را بیرون بیاورند. خانواده پول جمع کرده‌اند تا یک بولدوزر کوچک کرایه کنند تا آواربرداری کند.

احمد به بی‌بی‌سی گفت: «ما چهار جسد را [امروز] بیرون آوردیم، از جمله همسر برادرم و برادرزاده‌ام محمد که ۷۵ روز زیر آوار بودند.»

محل دفن موقت آنها در یک قطعه زمین بایر در همان نزدیکی است و قبرها با با چوب و ورقه‌های پلاستیکی مشخص شده است.

احمد که در اریحا گرفتار شده از این محل دیدن نکرده است.

او می‌گوید: «من چه کردم که از دیدن مادرم، همسرم، بچه‌هایم و برادرانم محروم شدم؟ همه آنها غیرنظامی بودند.»

ما در مورد ادعاهای این خانواده مبنی بر اینکه هدف حمله هوایی قرار گرفتند از ارتش اسرائیل سوال کردیم. سخنگوی ارتش گفت که از حمله ادعایی اطلاعی نیست اما تاکید کرد که ارتش اسرائیل در جنگ علیه حماس «تمام اقدامات احتیاطی ممکن برای کاهش آسیب به غیرنظامیان» را به اجرا می‌گذارد.

البته در روزهای قبل و بعد از حادثه کشته شدن خانواده احمد، درگیری شدیدی بین نیروهای اسرائیلی و افراد مسلح حماس در منطقه شجاعیه در جنوب خانه الغفری روی داد.

روز ۹ دسامبر، ارتش در بولتن روزانه خود گفت که «تعدادی تروریست مسلح به موشک‌های ضد تانک» شناسایی شد که در حال نزدیک شدن به مواضع نیروهای خودی بودند و خواستار اعزام هلی‌کوپتر برای مقابله با آنها شد.

در این بولتن آمده است که «با ادامه حملات زمینی، هواپیماهای جنگنده به اهداف تروریستی در نوار غزه حمله کردند.»

در حال حاضر، ستاد عملیاتی جدید ارتش اسرائیل در غزه در محله زیتون، جایی که خانه خانوادگی در آن قرار داشت، مستقر است.

احمد که با پدرش، که او هم کارگر ساختمانی است، در اریحا در کرانه باختری است هنوز هم گاهی اوقات با بستگان باقی‌ مانده خود در غزه تماس تلفنی می‌گیرد.

اما پس از ماه‌ها دوری از خانه محبوبش در غزه و ناامید از بازگشت، دیگر مطمئن نیست که هرگز مایل به بازگشت به غزه خواهد بود یا نه.

او گفت: «رویاهای من در غزه از میان رفت، به خاطر چه کسی برگردم؟ کی به من می‌گه بابا؟ کی به من می‌گه عزیزم؟ همسرم به من می‌گفت تمام زندگیش هستم، حالا کی به من این را می‌گه؟»

وزیر دفاع آمریکا: اسرائیل بیش از 25000 زن و کودک را در غزه کشته استوزیر دفاع آمریکا: اسرائیل بیش از 25000 زن و کودک را در غزه کشته است

وزارت خارجه آمریکا: تعداد غیرنظامیان کشته شده در جنگ بسیار بالا است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
3 دقيقه(Reading time)

واشینگتن برای اولین بار درباره افزایش تعداد کشته شدگان تهاجم اسرائیل به غزه از زبان لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اذعان کرد که در این‌باره گفت اسرائیل از 7 اکتبر بیش از 25000 زن و کودک را در نوار غزه کشته است.

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» پنج‌شنبه دهم اسفند از آستین نقل کرد که گفته از هفتم اکتبر تاکنون بیش از 25 هزار زن و کودک در نوار غزه کشته شدند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در این‌باره گفت که اسرائیل باید تدابیر بیشتری را برای محافظت از غیرنظامیان در غزه اتخاذ کند.

وزارت خارجه آمریکا نیز در این‌باره تاکید کرد که تعداد غیرنظامیان کشته شده در جنگ بسیار بالا است.

کشته شدن 25 هزار زن و کودک

در جریان یک جلسه استماع کنگره، از لوید آستین در مورد تعداد زنان و کودکان فلسطینی که توسط اسرائیل کشته شده‌اند سؤال شد و او پاسخ داد: «بیش از 25000».

آستین در ادامه افزود که حدود 21000 مهمات هدایت شونده دقیق از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه به اسرائیل ارسال شده است.

آمار گزارش شده توسط وزیر دفاع ایالات متحده نزدیک به آمار اعلام شده است و این در حالی است که واشینگتن برای دستیابی به آتش‌بس و کاهش تعداد کشته‌شدگان غیرنظامی در غزه تلاش می‌کند.

از سویی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده که پیش‌تر احتمال دست‌یابی به آتش‌بس میان اسرائیل و حماس تا روز دوشنبه را پیش‌بینی کرده بود، در پیش‌بینی جدیدی احتمال تحقق آتش‌بس تا روز دوشنبه در غزه را بعید دانست.

بایدن، پنج‌شنبه در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد انتظاراتش در مورد آنچه رخ خواهد داد، گفت که «امید پایان‌ناپذیر است» و با رهبران منطقه در مورد آتش‌بس صحبت کرده است و افزود: «اما به احتمال زیاد این آتش‌بس دوشنبه رخ نخواهد داد.»

«دو روایت متناقض»

رئیس جمهوری آمریکا، پنج‌شنبه تایید کرد که ایالات متحده در حال راستی‌آزمایی «دو داستان متناقض» در مورد تیراندازی است که در یک نقطه توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه رخ داده است، و افزود آنچه اتفاق افتاد مذاکرات آتش‌بس را پیچیده می‌کند.

وزارت بهداشت فلسطین دهم اسفند اعلام کرد که بر اثر بمباران اسرائیل بر آوارگان فلسطینی در حال انتظار برای دریافت کمک‌های بشردوستانه در شمال غزه، دست‌کم 112 نفر کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند.

از سویی اما ارتش اسرائیل می‌گوید که مصدومیت‌ها در فلکه النابلسی به‌دلیل ازدحام جمعیت مردم هنگام رسیدن کاروان کامیون‌های حامل کمک‌‌های بشردوستانه بوده است.

تدابیر بایدن برای جلوگیری از انتقال داده‌های شخصی آمریکایی‌ها به ایران و چین

رئیس‌ جمهوری ایالات متحده فرمانی اجرایی را با هدف حفاظت از داده‌های شخصی آمریکایی‌ها از طریق محدود کردن انتقال آن به چندین کشور از جمله روسیه و کره شمالی به دلایل مرتبط با امنیت ملی صادر کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
2 دقيقه(Reading time)

بنا به اعلام مقام‌های ارشد آمریکایی دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، چهارشنبه 9 اسفند فرمانی اجرایی را با هدف حفاظت از اطلاعات شخصی آمریکایی‌ها از طریق محدود کردن انتقال آن به چین، روسیه، ایران و سایر کشورها به دلایل مرتبط با امنیت ملی صادر کرد.

این مقامات آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفته‌اند که این دستور، انتقال انبوه اطلاعات جغرافیایی، بیومتریک، بهداشتی و مالی شهروندان آمریکایی‌ توسط دلالان فروش داده‌ها و سایرین را به برخی از کشورهای «نگران‌کننده» مشخص، محدود می‌کند.

این مقامات آگاه در ادامه افزودند که این فرمان اجرایی بایدن همچنین انتقال هرگونه اطلاعات مربوط به کارمندان دولت آمریکا به این کشورها را که شامل کره شمالی، کوبا و ونزوئلا نیز می‌شود، ممنوع می‌کند.

آنها افزودند: «چین و روسیه داده‌های شخصی حساس آمریکایی‌ها را از دلالان فروش داده خریداری می‌کنند» و از آن «برای انجام انواع فعالیت‌های مذموم مانند فعالیت‌های مخرب سایبری، جاسوسی و باج‌گیری» استفاده می‌کنند.

این مقامات توضیح دادند، «خرید داده‌ها از دلالان داده در حال حاضر در ایالات متحده قانونی است. این نشان دهنده نقص در روش‌های حفاظت از امنیت ملی ما است.»

آنها گفتند دستوری که چهارشنبه [نهم اسفند] از سوی دولت بایدن صادر شد، با هدف بستن این حفره‌های امنیتی است.

این فرمان اجرایی آخرین تلاش ایالات متحده برای متوقف کردن جریان انتقال داده‌های شخصی آمریکایی‌ها به چین است که سال‌ها با آن در جنگ تجاری و فناوری درگیر است.

کنگره ایالات متحده در حال بررسی قانونی است که آژانس‌های فدرال را از قرارداد با گروه چینی BGI و Wuxi AppTech به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای جلوگیری از دسترسی پکن به داده‌های ژنتیکی و اطلاعات سلامت شخصی آمریکایی‌ها منع می‌کند.

در این‌باره همچنین توضیح داده شد که تراکنش‌ها با دلالان داده که می‌دانند این اطلاعات در نهایت به «کشورهای نگران‌کننده» می‌رود و همچنین تمام انتقال داده‌های ژنومی مسدود خواهد شد.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC / العربیة