بیش از ۸۰۰ کشته و زخمی در حمله هوایی اسرائیل
بیش از ۸۰۰ کشته و زخمی در حمله هوایی اسرائیل
حملات اسرائیل به مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه واکنش‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی را به همراه داشته است

 

حملات اسرائیل به مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه واکنش‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی را به همراه داشته است که طی آن به‌طور مکرر از مقامات تل‌‌آویو خواسته شده به قوانین بین‌المللی انسانی و قواعد جنگ احترام بگذارند

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

سخنگوی وزارت بهداشت منطقه محاصره شده غزه، روز سه‌شنبه ۲۵ مهر، اعلام کرد که حمله هوایی اسرائیل به بیمارستان خصوصی «الاهلی المعمدانی» (باپتیست تحت نظارت کلیسای ارتدوکس) در نوار غزه دست‌کم ۸۰۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است.

گزارش‌ها حاکی از این است که با توجه به وخامت حال برخی از زخمی‌ها، شمار کشته‌شدگان در حال افزایش است.

در صورت تایید، حمله به بیمارستان خصوصی « المعمدانی» در شهر غزه، مرگبارترین حمله هوایی اسرائیل در پنج جنگی خواهد بود که از سال ۲۰۰۸ تاکنون انجام شده است.

ارتش اسرائیل می‌گوید در حال بررسی این گزارش است.

عکس‌ها و تصاویر منتشر شده از بیمارستان الاهلی نشان می‌دهد که سالن‌های بیمارستان در حال آتش‌سوزی است و شیشه‌ها شکسته شده و قطعات بدن قربانیان این حمله هوایی در سراسر ساختمان پخش شده است.

بر اساس گزارش‌ها، این حمله مرگبار در حالی صورت گرفته که در یازده روز گذشته، با توجه به قطع آب، غذا، برق و سوخت در نوار غزه و تخریب منازل مسکونی شهروندان، بسیاری از غیرنظامیان ساکن غزه، به بیمارستان‌ها پناه برده‌اند، به این امید که پس از هشدارهای اسرائیل به همه ساکنان شهر و مناطق اطراف آن برای تخلیه به سمت جنوب نوار غزه، از خطر بمباران‌ها در امان بمانند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل اما گفت که هنوز جزئیاتی در مورد مرگ و میر در بیمارستان وجود ندارد: «ما جزئیات را دریافت خواهیم کرد و افکار عمومی را به‌روزرسانی خواهیم کرد. نمی‌دانم بگویم که آیا این حمله هوایی اسرائیل بوده است یا خیر.»

شایان ذکر است که ادامه جنگ در پی حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، تاکنون به کشته شدن ۱۴۰۰ اسرائیلی اغلب غیرنظامی و زخمی شدن ۳۲۹۷ نفر دیگر از شهروندان این کشور منجر شده و با تداوم گلوله‌باران، موشک‌باران و بمباران گسترده اسرائیل علیه نوار غزه، تاکنون بیش از ۳۰۰۰ نفر از ساکنان غزه کشته شده و بیش از ۱۲۵۰۰ تن دیگر از آنها زخمی شدند.

حملات اسرائیل به مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه واکنش‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی را به همراه داشته است که طی آن به‌طور مکرر از مقامات تل‌‌آویو خواسته شده به قوانین بین‌المللی انسانی و قواعد جنگ احترام بگذارند

.

نامه نمایندگان کنگره آمریکا به بایدن: ایران از حماس حمایت می‌کند، تنبیهش کنید!

دولت بایدن از زمان تشدید تنش‌ها در غزه، تحت فشار است تا ایران را پاسخگو کند، اما او کماکان تلاش دارد ضمن حمایت کامل از اسرائیل طی هشدارهایی مکرر مانع از گسترش جنگ در خاورمیانه شود

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در حالی که جنگ غزه وارد یازدهمین روز خود می‌شود، در بحبوحه تهدیدهای ایران مبنی بر پاسخ «محور مقاومت» به بمباران خشونت‌آمیز اسرائیل علیه غزه، بیش از ۱۰۰ نماینده کنگره آمریکا در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری این کشور، خواستار «تنبیه» ایران شدند.

به گزارش «واشینگتن پست»، ۱۱۳ عضو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات سه‌شنبه، ۲۵ مهر، در نامه‌ای از بایدن خواستند که ایران را به خاطر حمایت از گروه حماس که در ۷ اکتبر جاری با حمله غافلگیرانه به شهرک‌های اسرائیلی در مناطق پیرامون نوار غزه، صدها نفر را گروگان گرفت و منجر به آغاز جنگی با هزاران کشته از هر دو سوی در اسرائیل و نوار غزه شد، پاسخگو کند.

بر اساس این گزارش، قانونگذاران آمریکایی اگرچه شواهدی مبنی بر نقش مستقیم تهران در کشتار اسرائیلی‌ها ارائه نکرده‌اند، اما این گروه دوحزبی در کنگره آمریکا خواستار اقدام فوری دولت بایدن شدند.

دولت بایدن از زمان شروع درگیری‌ها در خاورمیانه، تحت فشار است تا ایران را پاسخگو کند، اما کماکان بایدن تلاش داشته تا از اسرائیل حمایت کند بدون این‌که این درگیری فاجعه‌بار در خاورمیانه گسترش دهد.

تشدید تحریم‌های ایران

در این نامه، نمایندگان آمریکا، از بایدن خواسته‌اند که تحریم‌های مالی تهاجمی‌تری را علیه ایران اعمال کند و منابع مالی تهران و گروه‌های شبه‌نظامی عامل حمله خونین به اسرائیل را محدودتر کند.

به گزارش «واشینگتن پست»، این نامه با حمایت بیش از ۶۰ دموکرات مجلس نمایندگان به کاخ سفید ارسال شده و امضای ۵۳ نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا نیز پای آن است.

بر اساس گزارش «سی‌ان‌ان»، این نامه همچنین خواستار تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و همچنین اتخاذ گام‌های قاطع لازم برای توقف تجارت نفت ایران با چین شد که در حال حاضر روزانه ۱۵۰ میلیون دلار درآمد ایجاد می‌کند.

علاوه بر این، نمایندگان امضاکننده این نامه، با یادآوری اینکه در ۱۸ اکتبر تحریم‌های سازمان ملل متحد در رابطه با موشک‌های بالستیک بر اساس مفاد طرح جامع اقدام مشترک (برجام) پایان می‌یابد و خواستار ممانعت از این امر شدند.

پیشتر اتحادیه اروپا نیز از عدم لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه برنامه هسته‌ای ایران خبر داد.

در بخش دیگری از این نامه، از دولت بایدن خواسته شده تا جریمه‌هایی را «فورا» علیه ایران اعمال کند.

همکاری با اروپا

بر اساس گزارش «واشینگتن پست»، نمایندگان امضاکننده این نامه از دولت بایدن خواستند تا با اروپایی‌ها برای اعمال تحریم‌های فوری علیه ایران در شورای امنیت همکاری کند.

آنها همچنین خواستار فشار بر ترکیه و قطر برای توقف حمایت خود از حماس و اخراج رهبران این گروه از قطر شدند.

با این حال، در این نامه به ۶ میلیارد دلار وجوه ایرانی که در ماه گذشته به عنوان بخشی از معامله برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت شده در ایران به حساب‌های قطری واریز شده بود اشاره‌ای نشده، اقدامی که پس از حمله حماس به شهرک‌های اسرائیلی، انتقادات زیادی از سوی حزب جمهوری‌خواه را به سوی دولت بایدن سرازیر کرده است.

فشارها بر ایران، در حالی افزایش یافته، که روز دوشنبه، ۲۴ مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در اظهاراتی بی‌سابقه درباره «احتمال اقدام پیش‌دستانه» علیه اسرائیل از سوی طرف‌های موسوم به «محور مقاومت» هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران «ایرنا»، امیرعبداللهیان دوشنبه شب در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «اگر امروز از غزه دفاع نکنیم فردا باید در بیمارستان‌های خودمان با بمب‌های فسفری رژیم مقابله کنیم.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز سه‌شنبه ۲۵ مهر، در اظهاراتی گفت که اگر حملات اسرائیل به غزه ادامه پیدا کند، «نیروهای مقاومت بی‌تاب می‌شوند و کسی نمی‌تواند جلوی آن‌ها را بگیرد.»

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، خامنه‌ای، در دیدار جمعی از «نخبگان و استعدادهای برتر»، تاکید کرد که «امروز در قضیه غزه، همه باید واکنش نشان بدهیم. عده‌ای گرسنه‌اند، عده‌ای زیر بمباران‌اند، عده‌ای دارند صد‌تا صد‌تا کشته می‌شوند.»

از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز دوشنبه در سخنان خود در کنست، مستقیما به ایران و حزب‌الله هشدار داد و گفت: «به ایران و حزب‌الله می‌گویم اسرائیل را در [جبهه] شمال نیازمایید، و الا بهای گزافی پرداخت خواهید کرد.»

فقدان مواد غذایی در غزه؛ کشته‌شدن دست‌کم ۱۴۰۰ زن و کودک طی ۱۱ روز

برنامه جهانی غذا: ذخایر غذایی ما در نوار غزه، به‌شدت در حال کاهش است و مواد غذایی موجود در فروشگاه‌ها و انبارهای غزه تنها برای ۴ تا ۵ روز کفایت می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در حالی که غزه از ۱۱ روز گذشته تحت محاصره، ویرانی و بمباران شدید اسرائیل قرار دارد، شمار کشته‌ها در این شهر به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

سازمان جهانی بهداشت، سه‌شنبه ۲۵ مهر اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان نوار غزه به ۲۸۰۰ نفر رسید که نیمی از آنها زنان و کودکان هستند.

بر اساس این آمار، شمار زخمی‌های فلسطینی طی ۱۱ روز گذشته به ۱۱ هزار نفر افزایش یافته است.

دکتر ریچارد برنان، مدیر اورژانس منطقه‌ای دفتر شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت، طی سخنانی در رسانه‌ها اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی، ۱۱۵ حمله به مراکز بهداشتی غزه انجام دادند.

برنان همچنین با هشدار نسبت به شیوع انواع همه‌گیری‌ها، گفت: «باید برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها آماده باشیم.»

به گزارش «خبرگزاری فرانسه»، این مقام سازمان جهانی بهداشت گفت: «ما امروز در مصر جلساتی داریم تا تصمیم‌گیران را نسبت به تامین دسترسی به غزه در اسرع وقت، متقاعد کنیم.»

ذخایر غذایی تا حداکثر ۵ روز کفایت می‌کند

این اظهارات در حالی بیان شد که «برنامه جهانی غذا» به طور همزمان اعلام کرد، ذخایر غذایی آن در نوار غزه، به‌شدت در حال کاهش است و مواد غذایی موجود در فروشگاه‌ها و انبارهای نوار غزه تنها برای ۴ تا ۵ روز کفایت می‌کند.

این برنامه همچنین خاطرنشان کرد که ذخایر مواد غذایی در العریش مصر برای استفاده در زمان بازگشایی گذرگاه رفح، ذخیره می‌شود.

از سویی دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز با محکوم‌کردن محاصره غزه توسط اسرائیل تاکید کرد که فرمان ارتش اسرائیل به اهالی شمال غزه برای تخلیه این منطقه، «نباید به عنوان تخلیه موقت قانونی تلقی شود.»

در بیانیه این دفتر خاطرنشان شده که این فرمان «می‌تواند تا سرحد انتقال اجباری غیرنظامیان برسد که با قوانین بین‌المللی منافات دارد.»

از آغاز درگیری میان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی در هفتم اکتبر و در پی حمله ناگهانی حماس، مقامات اسرائیلی با محاصره شدید نوار پرجمعیت غزه، از ورود کالا و سوخت جلوگیری و آب و برق این منطقه را قطع کردند.

این در حالی است که در پی تلاش‌های آمریکا برای بازگشائی گذرگاه رفح و ورود کمک‌ها در ازای خروج شماری از غیرنظامیان خارجی، صدها کامیون حامل کمک‌های امدادی در گذرگاه رفح در انتظار صدور مجوز ورود به غزه، صف کشیده‌اند.

موج محکومیت‌های عربی، اسلامی و بین‌المللی در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

بمباران بیمارستان المعمدانی در غزه توسط اسرائیل شامگاه سه‌شنبه، ۲۵ مهر، که منجر به کشته شدن ۵۰۰ فلسطینی و مجروحیت صدها تن دیگر شد، موجی از محکومیت‌های عربی، اسلامی و بین‌المللی را به همراه داشت.

این در حالی است در حالی که اسرائیل جنبش «جهاد» را به هدف قرار دادند بیمارستان المعمدانی متهم کرد، اما این جنبش با صدور بیانیه‌ای اتهام‌های اسرائیل مبنی بر مسئول دانستن این گروه در این حمله را رد کرد.

شورای وزیران سعودی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

جلسه هفتگی شورای وزیران سعودی در ریاض به ریاست ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی برگزار شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی ضمن ابراز مخالفت قاطعانه خود با فراخوان‌ها برای کوچ اجباری مردم فلسطین، خواستار برقراری آتش‌بس فوری و رفع محاصره غزه شد.

شورای وزیر سعودی همچنین خواستار پیشبرد روند صلح مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت و سازمان ملل متحد و ابتکار صلح عربی با هدف ایجاد کشور مستقل فلسطینی در قلمرو مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی شد.

خادم الحرمین الشریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی ریاست جلسه روز سه‌شنبه ۲۵ مهر، شورای وزیران این کشور را در ریاض بر عهده داشت.

در این جلسه شورای وزیران سعودی از محتوای مذاکرات انجام شده میان سعودی و تعدادی از کشورها و از جمله آن تماس‌های تلفنی که ولی‌عهد و رئیس شورای وزیران سعودی با روسای جمهوری ترکیه، ایران و فرانسه و همچنین دیدار وی با بلینکن، که طی آن موضوع تشدید تنش‌های جاری در غزه و پیرامون آن بررسی شد، مطلع شد.

«توقف عملیات نظامی»

ایران همزمان با مقدمه‌چینی ، عملیات اسرائیل و تخلیه غزه

پیش‌تر شاهزاده محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی در دیدار با بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، بر ضرورت تلاش برای بحث در مورد راه‌های توقف عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه که به کشته شدن افراد بی‌گناه منجر می‌شود، تاکید کرد.

بن سلمان، در دیدار با بلینکن، بر تلاش ریاض برای گسترش ارتباط گیری، برقراری آرامش، توقف تشدید تنش‌های جاری و احترام به حقوق بین‌المللی انسانی، از جمله رفع محاصره غزه و تلاش برای فراهم کردن شرایط لازم برای بازگرداندن ثبات و ازسرگیری روند صلح که دست‌یابی مردم فلسطین به حقوق مشروع آنها و تحقق صلح عادلانه و پایدار را تضمین کند، تأکید کرد.

ولی‌عهد سعودی، همچنین مخالفت پادشاهی عربی سعودی با هر گونه هدف گرفتن غیرنظامیان، یا از کارانداختن زیرساخت‌ها و منافع حیاتی که بر زندگی روزمره غیرنظامیان تأثیر می‌گذارد، را ابراز داشت.

شایان ذکر است که از زمان حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، تاکنون بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی اغلب غیرنظامی کشته و ۳۲۹۷ نفر دیگر زخمی شده و صدها نفر دیگر از جمله سربازان و افسران ارتش اسرائیل و افراد دوتابعیتی و اتباع خارجی توسط حماس به‌گروگان گرفته شدند.

گروه حماس پس از آن حمله غافلگیرانه خود به اسرائیل، همچنان به حملات موشکی خود علیه شهرها، شهرک‌ها و مراکز نظامی اسرائیل ادامه می‌دهد.

در ادامه اقدامات تلافی‌جویانه اسرائیل و بمباران و گلوله‌باران نوار غزه، پرتراکم‌ترین منطقه مسکونی جهان، نیز ارتش اسرائیل سه‌شنبه اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون ۵۰۰۰ هدف متعلق به حماس را در نوار غزه بمباران کرده است.

از سویی وزارت بهداشت فلسطین سه‌شنبه ۲۵ مهر تازه‌ترین آمار قربانیان غیرنظامی تداوم بمباران و حملات اسرائیل به غزه را ۳۰۰۰ کشته و بیش از ۱۲۵۰۰ زخمی اعلام کرد.

ساکنان غزه از آغاز بحران از سوی اسرائیل تحت محاصره کامل و بدون آب، غذا، برق و سوخت به سر می‌برند و در ادامه عدم دسترسی آنها به کمک‌های بشردوستانه و پایان یافتن منابع حیاتی با خطر وقوع فاجعه انسانی مواجه هستند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة