روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» شامگاه پنجشنبه یازدهم آبان به نقل از مسئولانی در سازمانهای اطلاعاتی گزارش داد که گروه شبهنظامی روسی «واگنر» برای ارسال سامانههای پدافند هوایی به حزبالله لبنان تدارک میبیند.
بنا به این گزارش مقامات آمریکایی میگویند به اطلاعاتی دست یافتهاند که نشان میدهد احتمالا گروه شبهنظامی روسی «واگنر» در تدارک برای ارسال سامانههای پدافند هوایی به حزبالله لبنان است.
در گزارش این روزنامه سامانههای ضدهوایی مورد اشاره با نام «SA-22» ذکر شده که با عنوان سامانه موشکی ضدهوایی، در آن موشکها برای رهگیری و سرنگونی جتهای جنگنده بهکار میرود.
یک مقام آمریکایی در اینباره گفت که واشینگتن هنوز خبر ارسال چنین سامانه دفاعی از واگنر به حزبالله را تایید نکرده است، اما رایزنیهای واگنر و حزبالله را زیرنظر گرفته و تحویل این سامانه به گروه شبهنظامی در جنوب لبنان را منبع نگرانی بزرگی میداند.
در واکنش به تشدید تنشها در منطقه خاورمیانه، و تدارک بازدارندگی مقابل حملات حزبالله و نگرانی فزاینده از گشودن جبههای از جنوب لبنان در شمال اسرائیل، ایالات متحده آمریکا به استقرار بزرگترین ناو هواپیمابر خود در شرق مدیترانه اقدام کرده است.
نمایندگان شرکت خصوصی واگنر و نیروهای شبهنظامی آن، در سوریه، جایی که جنگجویان حزبالله لبنان نیز در آن مستقر هستند، حضور دارند.
نماینده روسیه در سازمان ملل: حمله زمینی اسرائیل به غزه به جنگ منطقهای منجر میشود
ارتش اسرائیل نقشه نفوذ در بیت حانون، ام النصر، بیت لاهیا و التوام در شمال غزه را العربیه فارسی
همزمان با ادامه بمباران شدید نوار غزه و نفوذ مقطعی نیروهای ارتش اسرائیل به این منطقه، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد نسبت به حمله گسترده زمینی اسرائیل به غزه هشدار داد.
نبنزیا، شامگاه چهارشنبه، ۱۰ آبان تصریح کرد که عملیات احتمالی زمینی اسرائیل «فقط برای دو میلیون ساکن غزه فاجعهبار نخواهد بود و چه بسا چنین تهاجمی کل منطقه را به آتش بکشد.»
از سویی، در اطلاعیه پخششده در صبح پنجشنبه ۱۱ آبان توسط بالگردهای اسرائیلی آمده است که لحظه حمله زمینی به غزه نزدیک است و ساکنان شمال این منطقه باید سریعا به جنوب غزه منتقل شوند.
پس از آن، ارتش اسرائیل نقشه نفوذ در بیت حانون، ام النصر، بیت لاهیا و التوام در شمال غزه را منتشر کرد.
طبق این نقشه، ارتش اسرائیل تا منطقه الزیتون و خیابان «حجر الدیک» تا خیابان صلاح الدین پیشروی میکند.
اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی اطراف نوار غزه، ضمن محاصره کامل، این منطقه را به شدت بمباران کرده و درصدد حمله زمینی به آن است.
بنا به گزارش مقامات اسرائیلی، ۱۴۰۰ نفر طی حمله حماس کشته و ۲۴۰ اسرائیلی نیز به اسارات این گروه درآمدند.
همزمان، وزارت بهداشت گروه حماس در غزه اعلام کرد که در جریان حملات شدید و مستمر هوایی اسرائیل تاکنون ۸۵۲۵ فلسطینی در غزه کشته شدهاند.
مصر از آمادگی برای پذیرش ۷۰۰۰ شهروند خارجی از غزه خبر داد
شهروندانی از کشورهای استرالیا، اتریش، بلغارستان، چک، فنلاند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، اردن، بریتانیا و آمریکا روز گذشته از غزه به مصر انتقال یافتند
وزارت خارجه مصر، پنجشنبه ۱۱ آبان در اطلاعیهای اعلام کرد که نهادهای ذیربط این کشور آماده پذیرش و تخلیه ۷۰۰۰ شهروند از ۶۰ کشور جهان از غزه هستند.
این اطلاعیه افزوده است که نهادهای مسئول مصری همه اقدامات لازم برای انتقال این شهروندان خارجی از گذرگاه مرزی رفح را انجام دادهاند.
طبق توافق میان مصر، اسرائیل و گروه حماس حدود ۳۲۰ شهروند خارجی و شماری از زخمیهای ساکن در غزه روز چهارشنبه به مصر منتقل شدند و پیشبینی میشود این روند امروز نیز ادامه یابد.
شهروندانی از کشورهای استرالیا، اتریش، بلغارستان، چک، فنلاند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، اردن، بریتانیا و آمریکا روز گذشته از غزه به مصر انتقال یافتند.
همزمان، اسرائیل به حملات هوایی، زمینی و دریایی به نوار غزه ادامه داد.
وزارت بهداشت گروه حماس در غزه اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون ۸۷۹۶ فلسطینی از جمله ۳۶۴۸ کودک در جریان حملات اسرائیل کشته شدند.
در همین رابطه، سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیهای اطلاع داد که بهرغم انتقال روز گذشته شماری از زخمیها از غزه به مصر، هم اکنون بیش از ۲۰ هزار زخمی دیگر در این منطقه وجود دارد.
این بیانیه تاکید کرده است که «کماکان ۲۰ هزار زخمی فلسطینی در غزه بوده و بهدلیل محاصره و بمباران مستمر این منطقه، با کمبود دارو مواجه هستند.»
بیانیه مذکور همچنین از خروج ۲۲ نفر از پرسنل سازمان پزشکان بدون مرز از غزه خبر داد و خواستار تسهیل خروج ساکنان غزه از منطقه شد.
حمله دوباره اسرائیل به اردوگاه جبالیا و اطراف بیمارستان قدس در غزه
وزارت بهداشت وابسته به گروه حماس خبر داد که شمار کشتهشدگان فلسطینی از آغاز حملات هوایی اسرائیل به غزه تاکنون به ۸۷۹۶ نفر افزایش یافت
اسرائیل، شامگاه چهارشنبه ۱۰ آبان مجددا حملات هوایی شدید به اردوگاه جبالیا را ادامه داد که در جریان آن دهها نفر در منطقه مسکونی «الفالوجا» در این اردوگاه کشته و زخمی شدند.
رسانههای محلی گزارش دادند که دستکم ۱۹ نفر در حملات شب گذشته اسرائیل به منازل مسکونی اردوگاه جبالیا کشته شدند.
جبالیا که بزرگترین اردوگاه از میان ۸ اردوگاه موجود در نوار غزه است، روزهای سهشنبه و چهارشنبه شاهد حملات گسترده هوایی اسرائیل بود که در جریان آن بیش از ۱۰۰۰ نفر کشته و زخمی و مفقود شدند.
ارتش اسرائیل در اطلاعیهای اعلام کرد که حمله به جبالیا برای هدف قرار دادن یکی از فرماندهان گروه حماس انجام شده است اما این گروه چنین ادعایی را رد کرد.
از سویی، خبرنگار «العربیه» گزارش داد که منطقه «تل الهوا» در جنوب غرب غزه نیز تحت بمباران و گلولهباران شدید اسرائیل قرار دارد و در چنین شرایطی، امکان تردد آمبولانسها و انتقال زخمیها به مراکز درمانی وجود ندارد.
نیروهای اسرائیلی همچنین اطراف بیمارستان قدس در منطقه تل الهوا را به شدت بمباران کردند و مجددا خواستار تخلیه بیمارستان مذکور برای حمله به آن شدند.
حمله به اطراف بیمارستان قدس
در همین رابطه، سازمان هلال احمر فلسطین در اطلاعیهای اعلام کرد که «طی چند ساعت اخیر اطراف بیمارستان قدس در منطقه تل الهوا در غزه شاهد بمباران گسترده است و این اقدام باعث وحشت کادر پزشکی، بیماران و ۱۴ هزار جنگزده ساکن در ساختمان این بیمارستان شده است.»
ساکنان شمال غزه نیز اطلاع دادند که چندین منطقه از جمله «الکرامه» شاهد بمباران گسترده و همزمان درگیری شدید میان نیروهای نفوذی اسرائیل و مسلحان فلسطینی است.
وزارت بهداشت وابسته به گروه حماس نیز خبر داد که شمار کشتهشدگان فلسطینی از آغاز حملات هوایی اسرائیل به غزه تاکنون به ۸۷۹۶ نفر افزایش یافت.
بنا به گزارش وزارتخانه مذکور، ۳۶۴۸ کودک در میان کشتهشدگان بوده و تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر هم مفقود اعلام شدهاند.
نوار غزه با جمعیتی بالغ بر ۲٫۴ میلیون نفر از هفتم اکتبر ضمن بمباران شدید هوایی، در محاصره کامل نیروهای اسرائیلی است و آب و برق این منطقه قطع بوده و از ارسال مواد غذایی و دارو به آن نیز جلوگیری میشود.
فیلیپ لازارینی، مسئول آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» نیز پس از ورود به غزه از حجم ویرانی و نیازهای اولیه مردم این منطقه ابراز شگفتی و تاسف کرد.
او به خبرنگاران گفت که هرگز شاهد چنین وضعیتی در منازعات پیشین غزه نبوده است.
بمباران مجدد اردوگاه جبالیا توسط اسرائیل و قطع ارتباطات در غزه
اسرائیل برای دومین بار ارتباطات تلفنی و اینترنتی نوار غزه را به طور کامل قطع کرد
در حالی که گروههای امداد و نجات در حال خارجکردن اجساد کشتهشدگان و نجات زخمیها از زیر آوار حمله روز گذشته اسرائیل به اردوگاه جبالیا هستند، نیروی هوایی اسرائیل، صبح چهارشنبه ۱۰ آبان دوباره چندین نقطه نوار غزه را هدف حملات شدید قرار داد.
بنا به گزارش خبرگزاری فلسطین، اسرائیل صبح چهارشنبه مجددا اردوگاه جبالیا را هدف قرار داد که در جریان آن دستکم ۱۴ فلسطینی کشته شدند.
طبق این گزارش، ۶ فلسطینی در بمباران یک منزل در غرب شهر جبالیا و ۸ نفر دیگر در حمله هوایی به منزلی در اردوگاه جبالیا کشته شدند.
این خبرگزاری همچنین اعلام کرد که تعداد نامشخصی از فلسطینیان در بمباران اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه کشته شدهاند.
گزارش افزوده است که منطقه «الزیتون» در جنوب شرقی غزه نیز شاهد بمباران شدید اسرائیل بوده است.
همزمان، اسرائیل برای دومین بار ارتباطات تلفنی و اینترنتی نوار غزه را به طور کامل قطع کرد.
شرکت ارتباطات فلسطین «بالتل» در حساب کاربری خود در «ایکس» اعلام کرد که خدمات تلفنی و اینترنتی این شرکت در غزه به طور کامل متوقف شده است.
نوار غزه پس از حمله هفتم اکتبر گروه حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی اطراف غزه، شاهد محاصره شدید توسط نیروهای اسرائیلی است.
اسرائیل، آب و برق غزه را قطع کرده است و از ارسال کمکهای غذایی و سوخت به این منطقه جلوگیری میکند.
گذرگاه مرزی رفح میان غزه و مصر تنها نقطه ارتباط این منطقه با جهان خارج است اما از هفتم اکتبر تاکنون تنها تعداد محدودی کامیون حامل کمکهای بشردوستانه توانستند وارد غزه شوند.
نوار غزه از زمان تسلط حماس بر این منطقه مورد محاصره زمینی، هوایی و دریایی اسرائیل قرار داشته است.
کاهش درآمد ۵۱ درصد از شرکتهای اسرائیلی به دلیل جنگ
در میان شرکتهای اسرائیلی زیاندیده بر اثر تداوم جنگ، کسب و کارهای کوچک بیشترین آسیبها را دیده است
دادههای رسمی اداره مرکزی آمار اسرائیل که شامل حدود ۱۷۰۰ شرکت میشود، نشان میدهد که نزدیک به ۵۱ درصد از شرکتهای اسرائیلی به دلیل جنگ با کاهش درآمد مواجه شدهاند.
بر اساس آمار این مرکز، بخشهای ساختوساز و خدمات غذایی شاهد بیشترین آسیب در میان بخشها بودند.
دادههای رسمی اداره آمار اسرائیل از بیش از ۷۰ درصد از شرکتهای ارزیابی شده، نشان میدهد که درآمدهای آنها بیش از ۷۰ درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش آماری در میان شرکتهای اسرائیلی زیاندیده بر اثر تداوم جنگ، کسب و کارهای کوچک بیشترین آسیبها را دیده است.
این بررسی همچنین نشان داد که حدود ۱۱ درصد از این شرکتها اذعان کردند که ۲۱ درصد از کارگران آنها برای خدمت سربازی فراخوانده شدهاند.
بخش ساختوساز نیز که به شدت به کارگران فلسطینی متکی است، به دلیل کاهش اجازه ورود فلسطینیان به اسرائیل از کرانه باختری اشغالی به شدت آسیب دیده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة