تصرف حلب پیشروی مخالفان خنثی کودتای در دمشق
تصرف حلب پیشروی مخالفان خنثی کودتای در دمشق
گروه‌های سوری مسلح مخالف حکومت بشار اسد شنبه دهم آذر در ادامه پیش‌روی‌های نظامی، کنترل‌ ده‌ها شهرک و روستا در حومه شهر حماه را در دست گرفتند.

به گزارش جمهوری خراسان از رسانه های معتبر مشکلات سیاسی و نظامی شدید بالای بشار اسد رئیس جمهور سوریه و ارتش او آمده است که از هر گوشه خبر تسلیمی نیروها و شایعه کودتای در داخل مرکز دمشق توسط یک از افسران  به نام  حسام لوکا افسر اطلاعاتی در رژیم بشار اسد ویدیوی صدا های سلاح های سنگین و خفیف در شب در شبکه های اجتماعی پخش شده  که از طرف خنثی شده ولی صدای تیر اندازی در شهر دمشق ادامه دارد . و به گزارش

شایان ذکر است که روز گذشته گروه تحریر الشام کنترل شهر حلب را به دست گرفت.

به گزارش منابع «العربیه» گروه‌های مخالفت شامگاه شنبه، در ادامه پیش‌روی‌های برق‌آسای خود تا فاصله 10 کیلومتری نزدیک به شهر حماه رسیده‌اند.

با این حال، «هیئت تحریر الشام» و گروه‌های مسلح متحدش اعلام کردند حمله به مناطقی داخل شهر حماه را آغاز کرده‌اند.

رامی عبدالرحمان مدیر دیدبان حقوق بشر سوریه در مصاحبه با العربیه گفت مخالفان، 16 روستا و شهرک در حومه حماه را تحت کنترل خود درآوردند و کل واحدهای نظامی ارتش سوریه از شهر به سوی استان حمص عقب‌نشینی کردند.

عبدالرحمان افزود نیروهای روسی از فرودگاه نظامی «حماه» عقب‌نشینی کردند.

با این حال، ارتش سوریه اخبار مربوط به عقب‌نشینی نیروهایش از حماه را تکذیب کرد و در بیانیه‌ای مدعی شد: «نیروهای ما همچنان در مواضع خود در حومه شمالی و شرقی حماه مستقر هستند و آماده مقابله با هر حمله احتمالی در حماه هستند.»

در استان ادلب، گروه‌های مسلح کنترل خود را بر شهرهای «معره النعمان» و «خان ​​شیخون» اعلام کردند که با این حساب، اکنون کل استان ادلب در کنترل این گروه‌ها است.

در حلب، «هیئت تحریر الشام» و گروه های متحد آن اعلام کردند که کنترل فرودگاه بین المللی حلب را به دست گرفته‌اند.

دیدبان حقوق بشر سوریه از تحرک نزدیک به 20 هزار نیروی گروه‌های مسلح مخالف حکومت سوریه در میدان خبر داده و گزارش کرد که این گروه‌ها ظرف 48 ساعت گذشته بیش از 120 شهر و شهرک را به کنترل خود درآورده‌اند.

دیدبان حقوق بشر سوریه روز شنبه گزارش داد 16 نفر در حمله به میدان الباسل حلب کشته شدند که احتمال می‌رود به علت حمله هوایی جنگنده‌های روسی بود.

به گزارش دیدبان، تعداد کشته‌شدگان در ادلب و حلب به 327 نفر افزایش یافته است.

ویدیوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی حاکی از عقب نشینی ارتش سوریه از شهر حماس است.دیدبان حقوق بشر سوریه به «العربیه»:گروه های سوری مسلح مخالف حکومت سوریه، 16روستا و شهرک در حومه حماه را به کنترل خود درآوردند و کل واحدهای نظامی ارتش سوریه از شهر به سوی استان حمص عقب نشینی کردند

ارمنستان نیروهای خود را از سوریه به سرعت خارج کرد

ارمنستان تصمیم گرفته است که فعالیت کارشناسان مین‌زدایی بشردوستانه خود را در حلب به طور موقت متوقف کرده و آن‌ها را به سرعت تخلیه کند.

به گزارش Axar.az، این خبر توسط سرویس مطبوعاتی وزارت دفاع ارمنستان اعلام شده است.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «در روزهای اخیر، وضعیت در برخی مناطق سوریه به شدت بحرانی شده و درگیری‌های مسلحانه آغاز شده است. به همین دلیل، ادامه فعالیت کارشناسان مین‌زدایی بشردوستانه و کارکنان پزشکی ارمنستان که از سال ۲۰۱۹ در منطقه حلب مشغول به کار بودند، غیرممکن شده است.»

تصرف مناطقی در مرکز شهر حلب توسط مخالفان مسلح حکومت سوریه

گروه هاى مسلح مخالف حكومت سوريه شامگاه جمعه نهم آذر، پس از به کنترل گرفتن بخش‌های مختلف حلب در این شهر مقررات منع رفت و آمد اعمال کردند و در ادامه پیشروی های خود به قلعه تاریخی حلب در مرکز این شهر رسیدند.

تمهیدات آمریکا برای حلب؛فرود 18 هواپیمای باربری در سوریه

آمریکا از چند هفته قبل تمهیدات گسترده ای را در راستای تقویت نیروهایش در سوریه به انجام رسانده که از آن‌جمله می توان به فرود ۱۸ هواپیمای ترابری در پایگاه‌هایش در شرق سوریه اشاره کرد که نشان می‌دهد واشنگتن از قبل از آنچه در حلب رخ داده، آگاه بوده است.

به گزارش سایت عربی تنسیم آمریکا از دو هفته قبل اقدام به ارسال 18 هواپیمای باری به سوریه کرد. این هواپیماها صدها تن تسلیحات و تجیهزات لجستیک در پایگاه‌های غیرقانونی در شمال و شرق سوریه تخلیه کردند. تحرکات فوق این ارزیابی را ایجاد می‌کند که تحولات روزهای اخیر حلب بدون اطلاع واشنگتن نبوده و آنها از مدتها برای فصل جدید فتنه درسوریه آماده بودند.

خبرنگار تنسیم در حلب سوریه پیش از تحولات اخیر در این شهر گزارش داده بود که هواپیماهای آمریکایی تجهیزات لجستیکی را در  پایگاه‌های «رمیلان» و «المالکیه» در ریف شمال شرقی «حسکه» و پایگاه «الشدادی» در جنوب حسکه تخلیه کردند و جنگ‌افزارها و تجهیزات مورد نیاز به دو پایگاه اشغالگران آمریکایی در نزدیک میدان نفتی العمر و میدان گازی کونیکو در ریف شرقی دیرالزور نیز منتقل شده است.

تصاویری از حضور اسلامگرایان مخالف بشار اسد در فرودگاه حلب

تصاویری که توسط گروه وابسته به هیئت تحریر شام منتشر شده است، اسلام‌گرایان مخالف دولت سوریه را در فرودگاه بین‌المللی حلب نشان می‌دهد.

منبع تصویر، UGC

توضیح تصویر، تصاویری که توسط گروه وابسته به هیئت تحریر شام منتشر شده است، اسلام‌گرایان مخالف دولت سوریه را در فرودگاه بین‌المللی حلب نشان می‌دهد.

تصاویری که توسط گروه وابسته به هیئت تحریر شام منتشر شده است، اسلام‌گرایان مخالف دولت سوریه را در فرودگاه بین‌المللی حلب نشان می‌دهد.

تصرف فرودگاه حلب اهمیت زیادی دارد، نه تنها به دلیل ارزش استراتژیک آن، بلکه به عنوان نشانه‌ای از میزان پیشروی مخالفان به داخل حلب از زمانی که آنها به این شهر در شب گذشته وارد شدند.

در این ویدئو، مردی که به عنوان فرمانده نظامی به نام «ابو مالک الشامی» شناخته می‌شود، در مقابل دوربین در مقابل ترمینال اصلی صحبت می‌کند. شبه‌نظامیان دیگری نیز گه‌گاه در پس‌زمینه دیده می‌شوند.

بخش راستی‌آزمایی بی‌بی‌سی با مقایسه این ویدیو با عکس‌های موجود از ورودی فرودگاه، محل آن را تأیید کرد. پیش از این، ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد گروهی از مردان مسلح در فرودگاه حضور دارند، هرچند که مشخص نبود که این گروه متعلق به کدام طرف است.

پیش‌تر ارتش سوریه تایید کرد که بخش‌هایی از حلب، دومین شهر بزرگ کشور به دست مخالفان اسلامگرا افتاده است. گروه دیدبان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد که مخالفان اسلامگرای دولت سوریه «بیش از نیمی» از شهر حلب را به تصرف درآورده‌اند. وزارت خارجه ایران «تعرض» به سرکنسولگری خود را محکوم کرده، اما می‌گوید کارکنان کنسولگری سلامت هستند.

با پیشروی شبه‌نظامیان تندروی هیئت تحریر شام در حلب، جنگنده‌های روسی در ساعات اولیه صبح امروز برای اولین بار در هشت سال گذشته مواضع شورشیان در حلب را بمباران کردند

مرد که کودتا را رهبری می کند

به گفته منابع عربی، سرتیپ حسام لوکا، رئیس اداره کل امنیت سوریه، در حال حاضر رهبری کودتا علیه اسد در دمشق، پایتخت سوریه را بر عهده دارد. او رهبری گروهی از سربازان ارتش سوریه را برعهده دارد که در تلاش برای دستگیری خانواده اسد هستند.

حسام لوکا یکی از نزدیکان بشار اسد به شمار می‌رود و چند سالی است که مقامی بالا در ارتش سوریه دارد.  این خبر هنوز تکذیب یا تایید نشده است.

ساعات پرالتهابِ دمشق؛ شایعه کودتا علیه بشار اسد!

رسانه‌های سوری وجود کودتا را قویاً رد کرده‌اند اما رسانه‌های روسی ادعا کردند درگیری که در مناطق ناصریه و میدان اموی و منطقه کاخ رخ شهر دمشق رخ داده مربوط به درگیری بین نیروهای گارد ریاست‌جمهوری و عناصر تحریرالشام بوده که به صورت مخفیانه قصد وارد شدن به کاخ ریاست‌جمهوری را داشتند.

برخی منابع سوری نیز گفتند که آنچه در پایتخت سوریه اتفاق می‌افتد حمله ارتش به هسته‌های تروریست‌ها است و اوضاع تحت کنترل است.

در این میان توئیت فعال رسانه‌ای ایرانی از سوریه نیز قابل تامل است: بوی خیانت از وجب به وجب این خاک زده بالا

ساعات پرالتهابِ دمشق؛ شایعه کودتا علیه بشار اسد!

کانال 12 اسرائیل در همین رابطه گفت: ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای امکان انجام عملیات در سوریه با توجه به شرایط کنونی است.

معاون فرمانده عملیات مشترک عراق هم خبر داد که مرزهای مشترک این کشور با سوریه بسته شده است و آماده مقابله با هر چالشی هستند.

وی تاکید کرد که نیروهای امنیتی عراق آماده و بیدار هستند تا هر کسی را که امنیت این کشور را به خطر بیندازد تحت تعقیب قرار دهند.

اولین واکنش بشار اسد به تحولات ساعت‌های اخیر

رئیس‌جمهور سوریه طی مکالمه‌ای با بن زاید تاکید کرد که کشورش به دفاع از ثبات و تمامیت ارضی خود در برابر تروریست ها ادامه می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس‌جمهور سوریه طی مکالمه‌ای با بن زاید تاکید کرد که کشورش به دفاع از ثبات و تمامیت ارضی خود در برابر تروریست ها ادامه می‌دهد.

اولین واکنش بشار اسد به تحولات ساعت‌های اخیر

«بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه، تلفنی با «محمد بن زاید آل نهیان»، رئیس امارات متحده عربی گفت وگو کرد.

۲ طرف تحولات اخیر در سوریه و شماری از پرونده های منطقه ای را بررسی کردند.

اسد در این تماس تاکید کرد که سوریه به دفاع از ثبات و تمامیت ارضی خود در برابر همه تروریست ها و حامیان آنها ادامه می دهد و می تواند با کمک هم پیمانان و دوستانش آنها را هر اندازه که حملات تروریستی شان تشدید شود، از بین ببرد.

محمد بن زاید نیز بر ایستادگی کشورش در کنار سوریه و حمایت از آن در مبارزه با تروریسم و گسترش حاکمیت و تمامیت ارضی و ثبات آن تاکید کرد.

پیش از این نیز اسد با «محمد شیاع السودانی»، نخست وزیر عراق تلفنی گفت وگو کرده بود و السودانی آمادگی کشورش برای ارائه هر گونه حمایت از سوریه برای مبارزه با تروریسم را اعلام کرده بود.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

 

خبر کودتا در دمشق دروغ است

اخبار ضد و نقیض از وقوع کودتا در دمشق سوریه؛ آیا ادعاها در این باره واقعیت دارد؟

علیرغم موج گسترده شایعات و اخبار دروغین در مورد وقوع کودتای نظامی در دمشق، این شهر در حال حاضر در آرامش به سر می برد .

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «سلماء عوده» خبرنگار تسنیم در دمشق گزارش داد علیرغم موج گسترده شایعات و اخبار دروغین در مورد وقوع کودتای نظامی در دمشق، این شهر در حال حاضر در آرامش به سر می برد و‌کودتا صرفاً عملیات روانی تروریستها و‌رسانه‌های حامی آنها برای شکستن مقاومت و پیشروی بیشتر است.

از ساعاتی قبل برخی از رسانه‌های وابسته به گروه های معارض و تروریست سوری با هجمه خبری از وقوع کودتای نظامی در دمشق خبر داده بودند که این خبر از سوی خبرنگار تسنیم در دمشق تکذیب می شود.

فیلمهایی هم‌که با عنوان کودتا طی ساعات گذشته منتشر می‌شود واقعیت ندارد.

به رغم آرامش کامل در دمشق کلیه واحد‌های ارتش سوریه در این شهر و ریف آن به منظور مقابله با هرگونه توطئه و خرابکاری احتمالی در حالت آماده باش کامل قرار دارند.

:

توضیح ویدئو، ورود اسلامگرایان تندرو و شادی در حلب

ارتش سوریه ضمن تایید کشته شدن ده‌ها نفر از نظامیان سوری اعلام کرده که برای تجدید قوا پیش از رسیدن نیروهای کمکی، از بخش‌هایی از حلب عقب‌نشینی کرده است.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه می‌گوید نیروهای وفادار به رئیس‌جمهور بشار اسد بدون مقاومت قابل‌توجهی عقب‌نشینی کرده‌اند. این گروه همچنین اعلام کرده است که از زمان آغاز حمله اخیر تاکنون «۳۰۰ نفر» از جمله بیش از «۲۰ غیرنظامی» کشته شده‌اند

منابع نظامی هم به رویترز گفته‌اند که ارتش سوریه روز شنبه (۳۰ نوامبر/۱۰ آذر) فرودگاه حلب و همچنین تمامی جاده‌های منتهی به این شهر را بسته است.

دعوت از اسد برای پیوستن مجدد به اتحادیه عرب صرفاً به رسمیت شناختن واقعیت در صحنه است. این به آن معنا نیست که وضعیت یک شبه تغییر خواهد کرد زیرا بازیگران دیگری وجود دارند – آمریکا، روسیه و ایران – اما آنچه ما می‌بینیم آغاز پایان این جنگ است.

چرا حالا؟

این اتفاق پس از بحث‌های طولانی میان کشورهای عربی رخ داده است که بیشتر توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی هدایت می‌شود.

رهبر سوریه اولین سفر خود را از زمان آغاز جنگ داخلی در مارس ۲۰۲۲ به یک کشور عربی انجام داد و برای دیدار با ولیعهد ابوظبی شیخ محمد بن زاید آل نهیان به امارات متحده عربی سفر کرد

منبع تصویر، EPA

توضیح تصویر، رهبر سوریه اولین سفر خود را از زمان آغاز جنگ داخلی در مارس ۲۰۲۲ به یک کشور عربی انجام داد و برای دیدار با ولیعهد ابوظبی شیخ محمد بن زاید آل نهیان به امارات متحده عربی سفر کرد

فرایند بازگشت دوباره تدریجی بوده، و در حالی که هنوز مخالفانی وجود دارند، اکثر کشورهای عربی متوجه شده‌اند که از آنجایی که نتوانستند رژیم را سرنگون کنند، باید با آن کنار بیایند.

چندین عامل فشار ویژه وجود دارد. اول مسئله ماده مخدری به نام کاپتاگون است که نوعی آمفتامین است.

اعتقاد بر این است که بشار اسد اجازه داده است که مقدار زیادی از این ماده مخدر در سوریه تولید شود (دولت بریتانیا می‌گوید این کشور حدود ۸۰ درصد عرضه جهان را تولید می‌کند)، و سپس به لبنان و منطقه صادر شود.

تنها در سال ۲۰۲۱ بیش از ۴۰۰ میلیون قرص در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن کشف و ضبط شد که گمان می‌رود کسری از کل تولید باشد.

این یک دلیل واقعی برای نگرانی است، به ویژه در عربستان سعودی، که امیدوارند ورود مجدد سوریه در اتحادیه عرب به کاهش عرضه این ماده مخدر کمک کند.

نگرانی‌ها در مورد ایران نیز به همان اندازه قابل توجه است. تهران به عنوان قدرت غالب شیعه در منطقه، نفوذ زیادی در چهار پایتخت عربی دارد: بغداد، بیروت، صنعا و دمشق. اتحادیه عرب ممکن است محاسبه کند که ورود دوباره سوریه به اتحادیه عرب ممکن است تسلط ایران بر سوریه را تضعیف کند و در به اصطلاح «هلال شیعی» در خاورمیانه اختلال ایجاد کند.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا ممکن است با بازگرداندن مجدد اسد مخالف باشند، اما کار چندانی نمی‌توانند انجام دهند. اسد سرنگون نخواهد شد و فکر می‌کنم که جهان عرب تصمیم گرفته است که وضعیت نباید به این شکل که هست ادامه پیدا کند.

این چه معنایی برای سوری‌های آواره شده خواهد داشت؟

بیش از نیمی از جمعیت ۲۲ میلیونی سوریه قبل از جنگ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند

منبع تصویر، EPA

توضیح تصویر، بیش از نیمی از جمعیت ۲۲ میلیونی سوریه قبل از جنگ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند

میلیون‌ها سوری در نتیجه این جنگ آواره شدند و بسیاری از آنها در کشورهای دیگر – ترکیه، لبنان و اردن – و در اروپا زندگی می‌کنند.میلیون‌ها سوری در نتیجه این جنگ آواره شدند و بسیاری از آنها در کشورهای دیگر – ترکیه، لبنان و اردن – و در اروپا زندگی می‌کنند.

تعداد زیادی نیز در داخل کشور آواره شده‌اند – سه میلیون نفر تنها در استان‌های ادلب و حلب هستند که اکثراً در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند. آیا آنها هرگز با بازگشت به مناطق تحت کنترل دولتی که احساس می‌کنند مسئول این همه کشتار و ویرانی است، احساس امنیت خواهند کرد؟

ما می‌دانیم که در نشستی در اردن، حکومت سوریه قول داد که به آنها اجازه دهد بدون خطر آزار و اذیت به خانه بازگردند، اما آیا آنها این تضمین‌ها را باور خواهند کرد؟ مطمئن نیستم. صدها نفر را دیده‌ایم که به مناطق تحت کنترل رژیم بازگشته‌اند و دستگیر شده‌اند.

ممکن است تصمیم در مورد بازگشت به دلیل وضعیتی باشد که مردم در آن قرار دارند. من انتظار ندارم کسانی که به اتحادیه اروپا یا بریتانیا گریخته‌اند به سوریه بازگردند.

در مورد مناطق تحت کنترل کردها چطور؟

مناطق کردنشین هرگز واقعاً در جنگ با حکومت اسد نبودند و به جنگ با داعش کمک کردند، اما ترکیه که در همسایگی است فکر ایجاد یک کشور کردی در مرز خود را غیرقابل قبول می‌داند.

نیروهای کرد نقش زیادی در شکست دادن داعش داشتند

منبع تصویر، EPA

توضیح تصویر، نیروهای کرد نقش زیادی در شکست دادن داعش داشتند

چند سال پیش، شاهد حمله نیروهای ترکیه به «نیروهای سوریه دموکراتیک»، که کردها آن‌ها را رهبری می‌کنند، بودیم و یک «منطقه حائل» ۳۰ کیلومتری در سوریه را اشغال کردند که ۱۵۰ کیلومتر در امتداد مرز ادامه داشت.

اسد می‌تواند از این به عنوان اهرمی برای بازپس‌گیری کنترل بر قلمرو کردها و وادار کردن نیروهای دموکراتیک سوریه به خلع سلاح استفاده کند.

این امر می‌تواند منجر به ایجاد یک منطقه نیمه خودمختار تحت مدیریت کردها شود و کردها بیشترِ استقلال خود را که به سختی به دست آمده از دست بدهند.

از سوی دیگر، اسد می‌تواند با ترکیه ترتیبی دهد که با کردها آنطور که صلاح می‌داند رفتار کند.

این تصویر با وجود اردوگاه‌های بزرگ زندانی که اعضای سابق داعش و خانواده‌های آنها در مناطق کردنشین و همچنین حدود هزار نیروی آمریکایی را در خود جای داده اند، پیچیده می‌شود.

اما آیا این یک اولویت راهبردی برای آمریکایی‌ها خواهد بود یا یک بار دیگر مردم کرد احساس می‌کنند که به آن‌ها خیانت شده است؟

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : تنسیم ، بی بی سی ، و