تظاهرات یهودیان نیویورک برای توقف جنگ در غزه
تظاهرات یهودیان نیویورک برای توقف جنگ در غزه
مجریان این تظاهرات تاکید کردند که تجمع مذکور بزرگترین نافرمانی مدنی طی بیست سال اخیر در نیویورک بوده است
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

پلیس نیویورک، جمعه ۵ آبان صدها یهودی که طی تظاهراتی در این شهر خواستار توقف جنگ در غزه شده بودند را بازداشت کرد.

پلیس اعلام کرد دست‌کم ۲۰۰ تظاهرکننده را بازداشت کرده است اما حاضران در این تجمع اعتراضی که در ایستگاه «گراند سنترال» شهر نیویورک برگزار شد، از بازداشت بیش از ۳۰۰ نفر خبر دادند.

تصاویر منتشرشده از این تظاهرات، صف‌های طولانی از تظاهرکنندگانی را نشان می‌دهد که بر روی تی‌شرت‌های آنها عبارت «آتش‌بس هم‌اکنون» نوشته شده است.

این تظاهرات توسط موسسه «جوییش ویس فوربس-نیویورک سیتی» ترتیب داده شد که به گفته مسئولان این موسسه، هزاران نفر در این تجمع حضور یافتند.

مجریان این تظاهرات تاکید کردند که تجمع مذکور «بزرگترین نافرمانی مدنی طی بیست سال اخیر در نیویورک بوده است.»

تظاهرکنندگان همچنین پلاکاردهایی با عناوین «آزادی برای فلسطینیان»، «غمخوار کشته‌شدگان باشید» و «برای آزادی مبارزه کنید» در دست داشتند.

خاخام‌های حاضر در این تظاهرات هم به یاد کشته‌شدگان جنگ غزه شمع‌ روشن کرده و برای آنها دعا کردند.

محکوم‌کردن نسل‌کشی

در همین رابطه، خاخام «می یی» در بیانیه‌ای که در این تجمع توزیع شد، تاکید کرد که «روز شنبه، روز استراحت است اما در حالی که در غزه به نام ما نسل‌کشی رخ می‌دهد، نمی‌توان راحت و آسوده باشیم.»

او افزود: «زندگی فلسطینیان و اسرائیلی‌ها به هم مرتبط است و امنیت تنها با برقراری عدالت، مساوات و آزادی برای همه محقق خواهد شد.»

از سویی، وزارت بهداشت گروه حماس در غزه اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون ۷۳۲۶ فلسطینی از جمله بیش از ۳ هزار کودک در جریان حملات هوایی اسرائیل به غزه کشته شدند.

طی حمله غافلگیرکننده حماس در ۷ اکتبر به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی اطراف نوار غزه، ۱۴۰۰ اسرائیلی کشته شدند.

شکست میانجی‌گری برای آزادی اسیران دلیل حمله شدید اسرائیل به غزه

روزنامه وال استریت ژورنال نوشت دو مقام مصری بمباران سنگین اسرائیل را تلاشی برای زیر فشارگذاشتن حماس به منظور امتیازدهی در مذاکرات گروگان‌‌ها دانستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

نوار غزه طی ساعات گذشته، شاهد «شبی هولناک» بود که با عملیات زمینی و تهاجم اسرائیل به شمال نوار غزه و بمباران شدید هوایی و زمینی شدیدی همراه بود.

حملات سنگین شب گذشته این پرسش را برای بسیاری از ناظران ایجاد کرد که آیا حمله زمینی پیش‌بینی شده، عملا آغاز شده یا این که این حملات، ناشی از علت دیگری است.

بن‌بست

به گفته جمعی از مقامات اسرائیلی به «اکسیوس»، تصمیم گسترش عملیات زمینی در غزه توسط شورای جنگ اسرائیل شامگاه پنجشنبه پس از به‌ بن‌بست رسیدن مذاکرات برای آزادی احتمالی اسیران نزد حماس در غزه اتخاذ شد.

به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، دو مقام مصری نیز بمباران سنگین اسرائیل را تلاشی برای زیر فشارگذاشتن حماس به منظور امتیازدهی در مذاکرات گروگان‌‌ها دانستند.

مقامات آگاه، پیش از تشدید بمباران نوار غزه توسط اسرائیل تاکید کرده بودند که دور جدید مذاکرات غیرمستقیم پنج‌شنبه و جمعه میان اسرائیل و حماس به منظور دستیابی به توافق احتمالی در مورد موضوع اسیران آغاز شد.

معضل سوخت

در جریان مذاکرات اسرائیل و حماس با میانجی‌گری قطر و مصر، این گروه، آتش‌بس و ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه از جمله سوخت در ازای آزادی برخی از اسیران غیرنظامی را خواستار شد اما این خواسته مجددا با مخالفت اسرائیل روبرو شد.

دور قبلی مذاکرات در نتیجه امتناع تل‌آویو از موافقت با ورود سوخت به نوار غزه از بیم استفاده مسلحان القسام، شاخه نظامی حماس، شکست خورد.

از زمان آغاز جنگ غزه در پی حمله غافلگیرکننده حماس به پایگاه‌ها و شهرک‌های نظامی اسرائیل در اطراف نوار غزه، نیروهای اسرائیلی با محاصره شدید این منطقه، با ممانعت از ورود سوخت، جریان برق را نیز قطع کرده و آب آشامیدنی و همچنین ارتباطات تلفنی و اینترنت نیز از روز گذشته متوقف شد.

این در حالی است که تنها ۸۵ کامیون حامل کمک‌ها از گذرگاه مرزی رفح با مصر وارد غزه شده است که بسیار کمتر از نیازهای روزانه ۲٫۳ میلیون نفر از اهالی این منطقه است.

بر اساس اطلاعیه قبلی حماس، حدود ۲۵۰ نفر از جمله افسران و سربازان اسرائیلی به اسارت گروه‌های فلسطینی درآمدند در حالی که ارتش اسرائیل روز گذشته از وجود ۲۲۹ اسیر در غزه خبر داد.

ارتش اسرائیل حمله هوایی به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان را تایید کرد

سخنگوی ارتش اسرائیل اشاره کرد که حمله به مواضع حزب‌الله در واکنش به شلیک موشک از لبنان به سوی اسرائیل بوده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش اسرائیل اعلام کرد که همزمان با حملات هوایی شدید و بی‌سابقه به نوار غزه، چندین موضع حزب‌الله در جنوب لبنان را هدف قرار داده است.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، شنبه ۶ آبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که جنگنده‌های اسرائیلی شب گذشته چندین موضع نظامی حزب‌الله در جنوب لبنان را هدف قرار دادند.

ادرعی اشاره کرد که این حمله در واکنش به شلیک موشک از لبنان به سوی اسرائیل بود. او همچنین خاطرنشان کرد که موشک‌های مذکور در سوریه فرود آمدند.

پس از حملات هوایی اسرائیل به مناطق «مزارع شبعا»، «تلال کفرشوبا» و «شبعا» در جنوب لبنان، این مناطق صبح شنبه شاهد آرامش نسبی بودند.

مناطق مرزی لبنان و اسرائیل در چند هفته اخیر پس از عملیات گروه‌های فلسطینی علیه شهرک‌های اسرائیلی اطراف غزه در هفتم اکتبر، شاهد تنش فزاینده‌ای بوده است.

کشورهای غربی و ناظران از گسترش جنگ کنونی غزه به دیگر مناطق به‌ویژه توسط حزب‌الله در جنوب لبنان و توسط گروه‌های نیابتی ایران در سوریه و عراق هشدار دادند.

اسرائیل موشک حزب‌الله لبنان را رهگیری و سکوی پرتاب آن را منهدم کرد

یک جنگنده اسرائیلی شامگاه جمعه یک ساختمان نظامی متعلق به حزب‌الله در جنوب لبنان را بمباران کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در ادامه تشدید تنش‌ها در مرز با جنوب لبنان، ارتش اسرائیل اعلام کرد، یک موشک زمین به هوای پرتاب شده از لبنان به سوی یک پهپاد اسرائیلی را خنثی کرده و طی حمله‌ای سکوی پرتاب آن را منهدم کرده است.

ارتش اسرائیل، شنبه ۶ آبان، افزود: «موشک زمین به هوا که از لبنان به سمت یک پهپاد ارتش شلیک شده بود، را رهگیری و خنثی کرده و در پاسخ به آن سکوی پرتاب موشک نیز مورد هدف قرار گرفت».

تخلیه فرودگاه بیروت

با تشدید تنش‌ها در مرز لبنان و اسرائیل، مقامات لبنان، شنبه، «بخشنامه‌ای حاوی تدارکات و دستورالعمل‌هایی برای تخلیه فرودگاه بین‌المللی بیروت و تأسیسات اطراف آن در صورت بروز شرایط اضطراری صادر کردند.»

این در حالی است که در این بخشنامه صادر از سوی فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری بیروت که در حاشیه جنوبی پایتخت لبنان واقع است، به تشدید تنش‌های جاری در مرز لبنان و اسرائیل اشاره‌ای نشده است.

این بخشنامه پس از آن صادر شد که ارتش اسرائیل حملات هوایی و زمینی خود را در شامگاه جمعه ۵ آبان، به نوار غزه گسترش داده است.

بمباران سایت حزب‌الله

پیشتر، ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که «یک جنگنده اسرائیلی شامگاه جمعه، یک ساختمان نظامی متعلق به حزب‌الله در جنوب لبنان را بمباران کرده است.»

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در این باره گفت: «این اقدام در واکنش به شلیک راکت‌هایی است که از لبنان به سمت اسرائیل پرتاب شده اما در سوریه فرود آمده بود».

این در حالی است که تلویزیون لبنان در سکوی «ایکس» (توئیتر سابق) گزارش داد: آرامش محتاطانه‌ای در صبحگاه شنبه در منطقه مزارع شبعا و تپه‌های کفر شوبا و شبعا «پس از یک شب پرتنش که شامل بمباران اسرائیل بود» حکمفرما شده است.

شایان ذکر است که از آغاز حمله غافلگیرانه گروه‌های فلسطینی به پایگاه‌ها و شهرک‌های اسرائیل در پیرامون نوار غزه در ۷ اکتبر و تشدید تنش‌ها در منطقه، تنش‌ها در مرز اسرائیل و لبنان نیز با پرتاب راکت از جنوب لبنان و گلوله‌باران متقابل از سوی ارتش اسرائیل ادامه یافته است.

ارتش لبنان از کشته‌شدن یک خبرنگار در پی حمله اسرائیل خبر داد

وزارت دفاع اسرائیل: دستور تخلیه اهالی شهرک کریات شمونه در نزدیکی مرز با لبنان صادر شد

ل

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش لبنان در بیانیه‌ای از کشته‌شدن یک نفر و زخمی‌شدن یک نفر در جریان حمله اسرائیل به تیم رسانه‌ای در جنوب لبنان خبر داد.

وزارت دفاع اسرائیل نیز تاکید کرد که تل‌آویو، برنامه تخلیه ساکنان شهرک کریات شمونه، در نزدیکی مرز لبنان را اعلام کرده است.

به گفته ارتش اسرائیل، این تیم رسانه‌ای متشکل از هفت نفر، در حال پوشش رسانه‌ای در نزدیکی موضع العباد واقع در طرف اسرائیلی حومه شهرک حولا بود که هدف تیراندازی نیروهای اسرائیلی قرار گرفت.

در ادامه بیانیه ارتش آمده است: «یک گشت ارتش با هماهنگی نیروی موقت سازمان ملل متحد در لبنان «یونیفل» برای انتقال کشته و زخمی به بیمارستان و بردن بقیه اعضای تیم به مکان امن، وارد عمل شد.

همزمان، وزارت دفاع اسرائیل جمعه ۲۸ مهر اعلام کرد که دستور تخلیه ساکنان شهر کریات شمونه در مرز با لبنان صادر شده است. این وزارتخانه در پلتفرم «ایکس» با این بیان که مقررداشته، ساکنان شهر به «منازل میزبانی به هزینه دولت» منتقل شوند، افزود که یوآو گالانت، وزیر دفاع، با تخلیه اهالی موافقت کرده و شهردار کریات شمونه در جریان قرار گرفته است.

ارتش اسرائیل به عملیات محدود زرهی در شمال غزه مبادرت کرد

واکنش حزب‌الله

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری لبنان، حزب‌الله ضمن محکوم‌کردن این حمله، اعلام کرد که «کشتار غیرنظامیان و تجاوز به امنیت کشور ما، بدون پاسخ یا مجازات نخواهد ماند.»

گردان‌های القسام لبنان طی بیانیه‌ای، مسئولیت پرتاب ۳۰ راکت به شمال اسرائیل از جنوب لبنان به سمت شهرک‌های الجلیل غربی، به ویژه نهاریا و شلومی در شمال اسرائیل را بر عهده گرفت.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل پنجشنبه گفت که ۲۰ راکت از لبنان به سمت اسرائیل شلیک شده است. ادرعی در پلتفرم «ایکس» افزود: «یک موضع نظامی هدف راکت ضد زره و موضع دیگری نیز در معرض آتش تسلیحات سبک قرار گرفتند که خساراتی جانی در بر نداشتند.»

از سویی رسانه‌های محلی لبنان از گلوله‌باران سنگین توپخانه اسرائیل به شهرک‌های مروحین و رامیا در جنوب لبنان خبر دادند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که شلیک ۹ راکت از لبنان به سمت اسرائیل را رصد کرده است. ارتش افزود که چندین موشک ضد زره نیز از لبنان به سمت اسرائیل شلیک شده است.

رسانه حزب‌الله: نصرالله با رهبر گروه الجهاد و جانشین رهبر حماس دیدار کرد

رئیس جمهوری فرانسه در سفر روز سه‌شنبه به اسرائیل از حزب‌الله خواست به تشدید تنش در منطقه اقدام نکند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

رسانه وابسته به حزب‌الله لبنان، چهارشنبه، ۳ آبان اعلام کرد که حسن نصرالله، دبیرکل این حزب با زیاد نخاله، دبیرکل گروه الجهاد و صالح العاروری، جانشین رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

بنا به گزارش رسانه حزب‌الله، در این دیدار «مواضع بین‌المللی و منطقه‌ای درباره جنگ غزه بررسی و پیرامون اتخاذ موضع مشترک میان طرف‌های محور مقاومت در مرحله حساس کنونی برای تحقق پیروزی در غزه مذاکره شد.»

پیش از این بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تهدید کرد که اگر حزب‌الله وارد جنگ جاری در غزه شود و اقدام به گشایش جبهه‌ای جدید در جنوب لبنان بگیرد، «اسرائیل با تمام قدرت و به شکلی بی‌سابقه واکنش نشان خواهد داد.»

در همین رابطه، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در سفر روز سه‌شنبه به اسرائیل از حزب‌الله خواست به تشدید تنش در منطقه اقدام نکند.

مکرون همچنین پس از دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله، که اولین سفر یک رئیس جمهوری غربی به فلسطین از زمان جنگ ۷ اکتبر بود، گفت: «ما به قربانیان در غزه فکر می‌کنیم، من رنج غیرنظامیان در غزه را می‌بینم و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد.»

در نوار غزه ۲۳۲ کشته و عملیات طوفان الاقصی در جنوب اسرائیل

رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر این‌که «حماس نماینده مردم فلسطین نیست»، افزود آن‌چه حماس در حمله به اسرائیل انجام داد به یک فاجعه انسانی برای فلسطینی‌ها و یک تراژدی برای اسرائیلی‌ها منجر شد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در سخنان خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ غزه، سه‌شنبه دوم آبان، در نیویورک گفت که راه‌حل دو کشوری به گرداب خشونت‌ پایان می‌دهد.

او ضمن تاکید بر این که «آمریکا خواهان جنگ با ایران نیست ولی از خود دفاع خواهد کرد»، تصریح کرد که ایران نباید جبهه جدیدی در جنگ غزه بگشاید و ایالات متحده آمادگی دارد به هر گونه دخالت تهران در جنگ غزه پاسخ دهد.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة