جان باختگان غزه به ۱۸۶۰۸ و زخمیان به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده
جان باختگان غزه به ۱۸۶۰۸ و زخمیان به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده
وزارت بهداشت فلسطین لیست کشته شدگان و زخمیان در نتیجه یورش اسرائیل بر غزه را به روز کرده و نوشته است که شمار کشته شدگان و زخمیان نزدیک به 70 هزار نفر رسیده است
به گزارش اسپوتنیک، اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین روز چهارشنبه گفت: شمار کشته‌شدگان یورش های رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۸۶۰۸ هزار نفر و زخمیان به ۵۰۵۹۴ هزار نفر رسیده است.
القدره در بیانیه ای در کانال تلگرامی دفتر وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه گزارش داد: “از آغاز تجاوز به نوار غزه تاکنون ۱۸۶۰۸ نفر کشته و ۵۰۵۹۴ نفر زخمی شده اند”.

Юг Израиля недалеко от границы с сектором Газа, после авиаударов Израиля - اسپوتنیک افغانستان , 1920, 13.12.2023

آمادگی اسرائیل و حماس برای گفت و گوی جدید
این در حالیست، که روسیه و کشورهای منطقه و جهان در تلاش به میان آمدن آتش بس دایمی میان این دو کشور است، اما امریکا و اسرائیل و چند کشور هم پیمان شان خواهان آتش بس نیستند.
پیش از این، ایالات متحده از حق وتوی خود برای جلوگیری از پذیرش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار توقف درگیری ها در فلسطین در بحبوحه بحران انسانی است، استفاده کرد. بریتانیای کبیر از رای دادن خودداری کرد. ۱۳ عضو باقی مانده شورای امنیت از این قطعنامه پشتیبانی کردند. این مدرک از سوی حداقل ۹۷ عضو سازمان ملل متحد نوشته شده است.
آتش بس میان اسرائیل و حماس صبح جمعه گذشته به پایان رسید و هیچ تمدید رسمی آن اعلام نشده است. نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) اعلام کردند که جنبش حماس فلسطین توقف درگیری‌ها را شکست و به خاک اسرائیل آتش گشود و ارتش اسرائیل حملات خود را علیه جنبش فلسطینی در نوار غزه از سر گرفت.اسرائیل و جنبش فلسطینی حماس که بر نوار غزه حکمرانی می کند، با میانجیگری قطر، در ۲۲ نوامبر از زمان تشدید درگیری ها در ۷ اکتوبر به اولین توافق بزرگ دست یافتند: طرفین توافق کردند که به مدت چهار روز درگیری ها را متوقف کنند تا تبادل نظر صورت گیرد. ده ها گروگان و بازداشت شده توسط یکدیگر نگهداری می شوند. آتش بس چهار روزه در ۲۴ نوامبر در ساعت ۰۷:۰۰ به وقت محلی (۰۸:۰۰ به وقت مسکو) آغاز شد، سپس دو بار تمدید شد – ابتدا برای دو روز، سپس برای یک روز دیگر.
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در ۷ اکتوبر مورد یورش موشکی بی‌پیشینه ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت.پس از این، جنگنده‌های این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از ۲۰۰ گروگان را نیز گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود ۱٫۲ هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از ۵ هزار نفر زخمی شده اند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد.
اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.در پایان ماه اکتوبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد. شمار کشته شدگان نوار غزه از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به بیش از ۱۸ هزار نفر و بیش از ۴۹ هزار زخمی رسیده است. حماس مدعی شد که حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که ۱۲۶ اسرائیلی و ۱۱ خارجی در گروگان حماس باقی مانده اند و ۱۱۰ ربوده شده آزاد شدند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول “دو دولت” مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب پیمان نامه ای ۱۹۶۷ با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز با اسرائیل است. مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۷، ایجاد دو کشور – اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ایجاد شد.

درگیری شدید در محله «شجاعیه»؛ کشته‌شدن ده سرباز اسرائیلی

ارتش اسرائیل، تعداد سربازان کشته شده ارتش از آغاز عملیات زمینی در غزه را ۱۱۵ نفر اعلام کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

درگیری‌های شدیدی میان نیروهای اسرائیلی و گردان‌های «القسام» در محله «شجاعیه» گزارش شده است.

روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، در گزارشی نوشت، ارتش اسرائیل هنوز نتوانسته است تمام ساختمان‌های محله «الشجاعیه» را به کنترل خود درآورد، چرا که محله‌های همسایه از گردان‌های القسام حمایت می‌کنند.

به گزارش این روزنامه، حمایت نیروی هوایی اسرائیل از نیروی زمینی در این محله امکان‌پذیر نیست.

کشته‌شدن ده سرباز اسرائیلی

ارتش اسرائیل پس از اعلام کشته‌شدن هشت افسر و سرباز اسرائیلی در چندین درگیری، از کشته شدن یک افسر و یک سرباز در درگیری‌های شمال نوار غزه خبر داد.

ارتش در بیانیه‌ای اعلام کرد، یک افسر فرمانده تیپ گولانی و یک سرباز از همین تیپ در درگیری‌های شمال غزه کشته شدند.

ارتش اسرائیل، تعداد سربازان کشته شده ارتش از آغاز عملیات زمینی در غزه را ۱۱۵ نفر اعلام کرد.

دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که ارتش در بیست و چهار ساعت گذشته به ۲۵۰ مورد از اهداف حماس حمله کرده است.

وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد، حمله اسرائیل به نوار غزه با هدف نابودی حماس از هفت اکتبر، باعث کشته شدن دست‌کم ۱۸۲۰۵ کودک، زن، سالخورده و جوان فلسطینی و مجروح شدن حدود ۵۰ هزار نفر دیگر شده است.

به گفته سازمان ملل و وزارت بهداشت غزه، این درگیری باعث گرسنگی و آواره شدن ۸۵٪ مردم فلسطین و شیوع انواع بیماری‌ها شده است.

اسرائیل حمله نظامی خود به غزه را پس از حمله غافلگیرانه حماس که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ اسرائیلی و اسارت ۲۴۰ شهروند دیگر شد، آغاز کرد.

اسرائیل سه‌شنبه ۲۱ آذر از مرگ ۱۹ اسیر در پی کشف دو جسد، از ۱۳۴ اسیری که در بند حماس هستند، خبر داد.

اسرائیل پس از حمله به شمال غزه، حمله نظامی خود پس از پایان آتش‌بس یک هفته‌ای را به جنوب غزه نیز گسترش داد. ساکنان گفته‌اند، حمله تانک‌های اسرائیلی از سه‌شنبه ۲۱ آذر بر مرکز شهر «خان‌یونس» جنوب نوار غزه متمرکز شده است.

اسماعیل هنیه

اسماعیل هنیه: هر گونه طرحی برای آینده غزه بدون حماس ناموفق خواهد بود

رهبر سیاسی «حماس» از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای پایان جنگ در نوار غزه و تلاش‌های پادشاهی عربی سعودی و کمیته وزارتی مشترک عربی- اسلامی برای متوقف کردن جنگ در این باریکه استقبال کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در واکنش به اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که چهارشنبه ۲۲ آذر طی آن به ادامه جنگ در نوار غزه «تا پیروزی و نابودی حماس» متعهد شده بود، اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش «حماس» ضمن بیان این‌‌که «حماس از هر طرح و ایده‌ای برای پایان دادن به جنگ در غزه استقبال می‌کند»، تاکید کرد:«هر گونه طرحی برای آینده غزه بدون حماس ناموفق خواهد بود».

رئیس دفتر سیاسی حماس طی یک سخنرانی تلویزیونی از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد توقف جنگ در نوار غزه و تلاش‌های پادشاهی عربی سعودی و کمیته وزارتی مشترک عربی- اسلامی برای متوقف کردن جنگ در این باریکه استقبال کرد.

هنیه همچنین از کشورهای عربی درخواست کرد که همه گزینه‌ها را برای متوقف کردن تهاجم اسرائیل به نوار غزه بکار گیرند.

هنیه معتقد است که نظم بخشیدن به «بیت فلسطینی» روند سیاسی تضمین‌کننده حق فلسطینیان برای برپایی کشور مستقل‌شان را به‌دنبال خواهد داشت.

فراخوان برای پایان جنگ

سخنان هنیه در حالی مطرح شد که جنگ اسرائیل در نوار غزه وارد شصت و هشتمین روز خود شده است، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، چهارشنبه متعهد شد که جنگ در غزه را به‌زعم خود «تا پیروزی و نابودی حماس» ادامه دهد.

نخست‌وزیر اسرائیل طی سخنرانی ویدیویی ضبط شده‌ای که فایل آن از سوی دفتر او منتشر شده، خطاب به تیپ زرهی کشورش که در نوار غزه در حال جنگ است، گفت: «از شما می‌خواهم تا آخرین سرباز ادامه دهید، ما تا پایان، تا پیروزی، تا نابودی حماس ادامه خواهیم داد، در این نباید تردید کرد.»

نتانیاهو در ادامه گفت:«این را با توجه به درد شدید و همچنین با توجه به فشارهای بین‌المللی می‌گویم.»

نتانیاهو تاکید کرد که اسرائیل به‌رغم فشارهای بین‌المللی به جنگ در غزه تا نابودی کامل حماس ادامه خواهد داد.

افزایش قربانیان جنگ

شایان ذکر است که تهاجم نظامی اسرائیل علیه نوار غزه که در پاسخ به حمله غافلگیرانه حماس در ۷ اکتبر آغاز شده در حالی وارد سومین ماه خود شده است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در باریکه تحت محاصره غزه، تعداد قربانیان غیرنظامی در نتیجه ادامه بمباران اسرائیل بر این باریکه به ۱۸,۶۰۸ کشته و ۵۰,۵۹۴ زخمی افزایش یافته است که اغلب آنها را زنان و کودکان و سالمندان تشکیل می‌دهند

چند گروه مسلح در غزه فعال است و این گروه‌ها به دنبال چه هستند؟

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : Sputnik , العربیة