ارتش اسرائیل، شنبه ۲۹ مهر اعلام کرد که در واکنش به شلیک موشکهای ضد تانک، شماری اهداف نظامی حزبالله را شب گذشته بمباران کرد.
روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز صبح شنبه از کشتهشدن یک سرباز اسرائیلی در مرز با لبنان خبر داد. این روزنامه به نقل از ارتش اسرائیل نوشت که این سرباز ۲۲ ساله در حمله با موشکهای ضد تانک کشته شده است.
ارتش اسرائیل در پلتفرم «ایکس»، صحنههایی از بمباران اهداف وابسته به حزبالله در لبنان را منتشر کرد.
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد که در میان اهدافی که هدف قرار گرفتند، مجموعهای از مواضع نظامی مورد استفاده حزبالله نیز بمباران شد.
ادرعی افزود: «ارتش همچنین یک موشکانداز ضدزره را که در منطقه مرزی قرار داشت و به سمت خاک اسرائیل نشانهگیری شده بود، هدف قرار داد.»
حمله به مزارع شبعا
خبرنگار «العربیه» در لبنان جمعه گزارش داد که حزبالله، مواضع اسرائیل را در کشتزارهای شبعا و کفر شوبا در جنوب لبنان بمباران کرد.
«خبرگزاری ملی لبنان»، نیز با اعلام این که توپخانه اسرائیل در حال بمباران اطراف روستاهای بخش غربی جنوب لبنان است، تاکید کرد که اسرائیل با گلولههای فسفری، حومه دو شهرک حولا و میسالجبل در منطقه مرجیون را هدف قرار داده است.
از سوی دیگر، روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از ارتش این کشور اعلام کرد، نیروهایی که در نزدیکی شهرک شمالی مارگالیوت در مرز با لبنان فعالیت داشتند، هدف تیراندازی قرار گرفتند.
به گزارش این روزنامه، ارتش اسرائیل بدون ارائه اطلاعات در مورد خسارات جانی احتمالی، اعلام کرد که نیروهایش ضمن واکنش به آتش، در حال حاضر عملیات پاکسازی منطقه را برای یافتن افرادی که احتمالا به اسرائیل «رخنه» کردهاند، اجرا میکنند.
دیدار با مقامات کنگره آمریکا
از سوی دیگر، خبرگزاری لبنان اعلام کرد که جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان، «وضعیت عمومی کشور، وضعیت نهاد نظامی و چالشهای پیش روی آن و همچنین تحولات در مرزهای جنوبی کشور» را با هیئتی از معاونان اعضای کنگره آمریکا مورد بحث و بررسی قرار داد.
این در حالی است که ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد در حمله اسرائیل به یک تیم رسانهای در جنوب لبنان، یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شد.
وزارت دفاع اسرائیل نیز اعلام کرد که تلآویو، برنامه تخلیه ساکنان شهرک کریات شمونه در نزدیکی مرز لبنان را اعلام کرده است.
آغاز ورود کامیونهای حامل تجهیزات پزشکی و دارو به غزه از گذرگاه رفح
سفارت آمریکا در اسرائیل اعلام کرد که اطلاع ندارد تا چه زمانی گذرگاه رفح برای خروج اتباع خارجی از غزه باز میماند
روند ورود کامیونهای حامل تجهیزات پزشکی و دارو صبح شنبه ۲۹ مهر از طریق گذرگاه رفح به نوار غزه آغاز شد.
چندین کامیونها در مسیر خود به سمت نوار غزه حرکت کرده و صدها کامیون دیگر مملو از مواد غذایی و کمکهای پزشکی نیز در مقابل گذرگاه در انتظار حرکت و عبور از این گذرگاه هستند.
در این رابطه خبرنگار «العربیه» از عبور ۲۰ کامیون از این گذرگاه خبر داد.
بر اساس آخرین گزارشها، روند ورود اتباع خارجی بزودی برای تدارک انتقال آنها به قاهره و سپس عزیمت به کشورشان، آغاز خواهد شد.
سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه، گفت که کاروان کمکهای امدادی متشکل از ۲۰ کامیون بوده که حامل دارو، تجهیزات پزشکی و مقدار محدودی غذا (کنسرو) است.
این در حالی است که هلال احمر فلسطین مراتب تاسف خود از ادامه ممانعت از ورود سوخت به نوار غزه را به «العربیه» ابراز کرد.
بسیاری در غزه مجبور به خوردن یک وعده غذایی در روز، بدون داشتن آب کافی برای نوشیدن بوده و به شدت چشمانتظار رسیدن کمک هستند.
کارکنان بیمارستانها در حالی که مشغول درمان تعداد زیادی از زخمیهای ناشی از بمبارانها هستند، به شدت به تجهیزات پزشکی و سوخت برای ژنراتورهای خود نیاز دارند.
صدها نفر از دارندگان گذرنامه خارجی نیز برای عبور از غزه به مصر برای فرار از درگیری، در انتظار هستند.
رسانههای مصری پیشتر از تدارک برای ورود کامیونهای کمکرسانی در شنبه به نوار غزه از گذرگاه رفح خبر داده بودند. سفارت آمریکا در اسرائیل اعلام کرده بود که اطلاعاتی درباره بازگشایی گذرگاه رفح در ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی دریافت کرده است. سفارت با انتشار پستی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که نمیداند «این گذرگاه چه مدت برای خروج اتباع خارجی از غزه باز میماند.»
ورود دو کامیون
پیش از این خبرنگار «العربیه» با اشاره به این که دو کامیون احتمالا طی ساعات آینده از گذرگاه رفح وارد نوار غزه خواهند شد، گفت: «این دو کامیون حامل دارو و تجهیزات پزشکی، به محض صدور مجوز ورود، آماده ورود هستند.»
تصاویر فضایی منتشرشده توسط شرکت آمریکایی «ماکسار تکنولوجیز» از گذرگاه رفح نشان میدهند که بیش از ۲۰۰ کامیون کمکرسانی در سمت مصر صفکشیده و منتظر ورود به نوار تحت محاصره و زیر بمباران سنگین اسرائیلیها هستند.
تصاویر از سمت مصری گذرگاه، صف طولانی کامیونهای کمکرسانی مصری و خارجی را نشان میدهند که منتظر صدور مجوز برای ورود به غزه هستند.
تصاویر از بخش فلسطینی صرفا تاسیسات گذرگاه رفح را پس تعمیر جادههای بمبارانشده طی دو هفته گذشته نشان میدهند.
علت بازنشدن گذرگاه رفح
یک منبع امنیتی رسمی مصر اعلام کرد که علت عدم بازگشایی گذرگاه رفح، ادامه بمباران اطراف این گذرگاه در بخش فلسطینی آن توسط ارتش اسرائیل است.
این منبع در گفتوگو با خبرگزاری « العالمالعربی» افزود: «ورود کامیونهای حامل کمکهای غذایی با توجه به تداوم حملات اسرائیل به مناطق اطراف گذرگاه، خطری است که جان کارگران و رانندگان کامیون را تهدید میکند.»
او خاطرنشان کرد که گذرگاه آماده از سرگیری تردد است و کامیونهای کمکهای غذایی، یکشنبه(فردا) میتوانند وارد شوند.
کمال الخطیب، نماینده سفارت فلسطین در گذرگاه رفح، نیز اعلام کرد که هنوز هیچ دستوری از مقامات مصری یا سفارت فلسطین برای رفتن به گذرگاه رفح، دریافت نکرده که نشانمیدهد، بازگشایی این گذرگاه در ساعات آینده امکانپذیر نیست.
الخطیب افزود: «منتظر دستورات لازم برای رفتن به گذرگاه هستیم تا بتوانیم در سازماندهی ورود کمکها و انتقال زخمیها و مصدومان فلسطینی به مصر، نظارت و کمک کنیم.»
اظهارنظر بایدن
از سویی، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به «ایبیسی نیوز» گفت که به باور وی، ۲۰ کامیون اولیه کمکهای بشردوستانه ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده، وارد غزه خواهند شد. بایدن خاطرنشان کرد که از اسرائیلیها و رئیسجمهوری مصر برای بازکردن گذرگاه، قول گرفته است.
این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با اعلام این که ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، موضوع مرگ و زندگی است، خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه شد.
گوترش در کنفرانسی مطبوعاتی در رفح، در مرز مصر با نوار غزه، افزود: «بیش از دو میلیون نفر در نوار غزه بدون آب، غذا و سوخت هستند.»
او تاکید کرد که سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر همکاری با مصر، اسرائیل و آمریکا برای کمک رسانی هرچه سریعتر، خواستار برقراری آتشبس در غزه به دلایل بشردوستانه است
کشتهشدن ۸۴ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری از هفتم اکتبر تاکنون
سازمان دفاع از اسرای فلسطین اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی بیش از ۱۰۰ فلسطینی را امروز در مناطق مختلف کرانه غربی بازداشت کردند
وزارت بهداشت فلسطین، شنبه ۲۹ مهر در اطلاعیهای اعلام کرد که یک نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی، صبح امروز در اردوگاه «عقبه جبر» نزدیک به شهر اریحا در کرانه غربی به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شد.
بنا به این اطلاعیه، با کشتهشدن «محمد سلیمان عواجنه» در اریحا توسط نیروهای اسرائیلی، شمار کشتهشدگان فلسطینی در کرانه غربی از ۷ اکتبر تاکنون به ۸۴ نفر افزایش یافت.
شاهدان به خبرنگار «العربیه» گفتند که نیروهای اسرائیلی پس از یورش به اردوگاه مذکور منزل یک فلسطینی را به اتهام قتل یک شهرکنشین اسرائیلی منفجر کردند.
بنا به گفته شاهدان، جوانان فلسطینی با پرتاب سنگ به نیروهای اسرائیلی با آنها درگیر شدند.
سازمان دفاع از اسرای فلسطین هم اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی بیش از ۱۰۰ فلسطینی را امروز در مناطق مختلف کرانه غربی بازداشت کردند.
به گفته این سازمان، شمار بازداشتشدگان فلسطینی از هفتم اکتبر تاکنون به هزاران نفر افزایش یافته است.
ساکنان روستای «عاروره» در شمال رامالله اطلاع دادند که نیروهای اسرائیلی به خانه صالح العاروری، جانشین رهبر حماس نیز یورش بردند. العاروری در خارج از سرزمینهای فلسطینی زندگی میکند.
بنا به گفته ساکنان این روستا، نیروهای اسرائیلی دهها نفر از اهالی روستای مذکور را بازداشت کردند. شماری از این افراد عضو گروه حماس هستند.
ارتش اسرائیل هنوز درباره کشتهشدن جوان فلسطینی در اریحا و بازداشت ساکنان کرانه غربی هیچ اظهارنظری نکرده است.
رهبران مصر و ترکیه بر کمکرسانی و جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان غزه تاکید کردند
روسای جمهوری مصر و ترکیه، تحرکات جاری برای بسیج جامعه بینالمللی به سوی اتخاذ موضعی یکپارچه بهمنظور پیشبرد تلاشها جهت برقراری آرامش و کاستن از تنشها میان اسرائیل و فلسطین را بررسی کردند
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر تماسی تلفنی از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دریافت کرد که طی آن دو طرف درباره پیگیری هماهنگی و رایزنی در مورد تحولات اوضاع در نوار غزه بحث و گفتوگو کردند.
در همین راستا روسای جمهوری مصر و ترکیه، تحرکات جاری برای بسیج جامعه بینالمللی به سوی اتخاذ موضعی یکپارچه بهمنظور پیشبرد تلاشها جهت برقراری آرامش و کاستن از تنشها میان اسرائیل و فلسطین را بررسی کردند.
رئیس جمهوری ترکیه، «از نقش مصر در هماهنگی تلاشهای بشردوستانه و پیشبرد روند صلح میان اسرائیل و فلسطین قدردانی کرد.»
روسای جمهوری دو کشور، «بر مخالفت با کوچ اجباری فلسطینیها از سرزمینهایشان و همچنین لزوم تداوم ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تاکید کردند.»
اردوغان و السیسی، همچنین بر اهمیت همافزایی تلاشها و همکاری جامعه بینالمللی برای پایان دادن به مناقشه اسرائیل و فلسطین بهطور نهایی، بر اساس راه حل دو کشوری مطابق با مقررات مشروعیت بینالمللی تاکید کردند.
قاهره، شنبه ۲۹ مهر، میزبان نشست منطقهای و بینالمللی برای بررسی آینده مسأله فلسطین و تحولات اوضاع غزه خواهد بود.
ورود رهبران شرکتکننده در این اجلاس به قاهره آغاز شده است، و تاکنون محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، شیخ محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی و حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین وارد قاهره شدند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة