در انفجاری که جمعه ۱۲ آبان در شهر «اسماعیل خان» پاکستان رخ داد، ۵ غیرنظامی کشته شده و ۲۱ تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، پلیس پاکستان اعلام کرد که این انفجار خودروی پلیس را هدف قرار داده و در نتیجه آن، ۵ غیرنظامی کشته شدند.
براساس این گزارش، این منطقه قبیلهای هم مرز با خراسان آریا ، مدتها محل زندگی شبهنظامیان اسلامگرا داخلی و خارجی بوده است.
محمد عدنان، یکی از مقامات پلیس پاکستان به «العربیه» گفت: «هنوز مشخص نیست که آیا این حادثه نتیجه یک حمله انتحاری بوده یا بمبی که در نزدیکی آن کار گذاشته شده بود.»
او گفت که یک زن و یک کودک هفت ساله و هشت نیروی پلیس در میان زخمیها هستند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما جنبش داخلی تحریک طالبان پاکستان (TTP) در این منطقه فعال است.
فعالیت این گروه با بازگشت طالبان به قدرت در خراسان آریا تشدید شده است.
وزارت کشور پاکستان دستور داد پناهندگان خراسانی در حال انتقال به آمریکا دستگیر نشوند
منبع تصویر، GETTY IMAGES
همزمان با بحران دستگیری و اخراج هزاران مهاجر و پناهنده خراسان آریا در پاکستان، وزارت کشور پاکستان دستور داد که افغانهای در انتظار انتقال به آمریکا دستگیر نشوند.
مقامهای مرزی پاکستان گفتهاند پس از ختم مهلت اول نوامبر، بیش از ۱۸۰هزار مهاجر به خراسان آریا برگردانده شدهاند. حکومت پاکستان تصمیم گرفته است که حدود ۱/۷ میلیون مهاجر بدون اسناد اقامتی معتبر را به خراسان آریا اخراج اجباری کند.
در نامه وزارت کشور پاکستان در ۲ نوامبر که خبرگزاری فرانسه دیده، آمده است: «بر اساس اعلام سفارت آمریکا، ۱۱۵۰ شهروند خراسانآریا برای جابجایی و اسکان مجدد به آمریکا هستند» در نامه دستور داده شده است که «اطمینان حاصل شود که اتباع خراسان آریا که در فهرست ذکر شده، تا اطلاع ثانوی دستگیر نشوند.»
این نامه پس از درخواست روز چهارشنبه آمریکا صادر شده که از حکومت پاکستان خواست به این دسته افراد اجازه عبور از این کشور داده شود.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان میخواهند که به خراسانیان که در پی دریافت حمایت بینالمللی هستند، اجازه ورود بدهند.
پس از تسلط طالبان بر کشور حدود ۶۰۰ هزار نفر به پاکستان گریختهاند و مقامهای ایرانی نیز گفتهاند که شمار مهاجران خراسانی در این کشور به حدود ۵ میلیون نفر رسیده است.
پیشتر سازمان دیدهبان حقوق بشر هشدار داده بود خراسانیان که از دست طالبان گریختهاند و در انتظار اسکان مجدد در آمریکا، بریتانیا، آلمان و کانادا هستند، پس از پایان اعتبار ویزای پاکستان، در معرض خطر اخراج قرار دارند.
هزاران پناهجو در پاکستان در انتظار دریافت ویزای کشورهای غربی به سر میبرند، ویزای بیشتر آنها منقضی شده و یا اسنادشان را تحویل ادارات مهاجرت سازمان ملل کردهاند.
پیشتر بریتانیا پروازهای چارتر را برای انتقال پناهجویان افغان پذیرفته شده از پاکستان ترتیب داد که ۲۶ اکتبر آغاز شد و تا پایان ماه دسامبر ادامه خواهد داشت.
وزارت مهاجران طالبان: ثبت نام ۱۲۰ هزار نفر بازگشت کنندگان اجباری از پاکستان و ایران
منبع تصویر، MINISTRY OF REFUGEES
در همین حال،، وزارت امور مهاجران طالبان در خبرنامه خود گفته است تا روز ۱۳ عقرب/آبان به ۱۲۰ هزار بازگشت کننده اجباری از پاکستان در گذرکاههای مرزی تورخم و اسپینبولدک و اسلام قلعه با ایران را ثبت نام کرده و خدمات ارائه شده است.
به اساس آمارهای رسیده از مرز تورخم، ۱۷۰۰ خانواده به ولایات مختلف انتقال یافتند، حدود ۳۵ هزار تن ثبت نام بایومتریک شدهاند و ۲۱۰۰ خانواده عازم محلات اصلیشان در کشور شدهاند.
همچنین ۵۳ نوزاد در کمپهای موقت متولد شدهاند، در این کمپها ۴۰ هزار تن غذای پخته توزیع شده است.
مقامهای وزارت امور مهاجرین طالبان میگویند جلسات هماهنگی با سفیران کشورهای ترکیه، ژاپن و مسئولان ۳۷۰ نهاد مددرسان داخلی و بینالمللی برگزار کردهاند.
در همین حال، اخیرا بازگشت مهاجران از ایران نیز به صورت اجباری و داوطلبانه شدت گرفته است.
وزارت مهاجرین طالبان میگوید از طریق مرز اسلام قلعه ۳۱۴۴ نفر در روز شنبه بازگشتند.
حکومت طالبان همچنین «کمیته تخصصی» از علمای حقوق برای دفاع از حقوق مدنی، خانوادگی و خصوصی مهاجرین خراسانی در کشورهای خارجی، در وزارت عدلیه/دادگستری
وزارت داخله پاکستان گفته است افغانهای واجد شرایط اسکان مجدد، اخراج نخواهند شد
وزارت داخله ایالت خیبرپختونخوا میگوید وزارت داخله فدرال فهرستی از مهاجران خراسانی را به این ایالت فرستاده که آنها از روند اخراج پناهجویان بدون مدرک، مستثنی خواهند بود.
این پناهجویان پرونده مهاجرتی به امریکا و کشورهای اروپایی دارند.
روزنامه دان به نقل از مقامهای پاکستانی نوشته است که نیمی از یکونیم میلیون خراسانی که پس از قدرت گرفتن طالبان به پاکستان مهاجرت کردند، برای اسکان مجدد در امریکا، اروپا و سایر کشورهای غربی در ملل متحد ثبتنام کردهاند.
معلوم نیست که وزارت داخله پاکستان چنین فهرستی را به سایر ایالتهای این کشور هم فرستاده است یا خیر.
همزمان، برپایه اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال، سفارت امریکا در اسلامآباد در روز ۳۱ اکتوبر، نامهای به پناهجویانی که پرونده مهاجرتی ایالات متحده را دارند فرستاد و به آنها اطمینان داد که از طرف پولیس پاکستان بازداشت نخواهند شد.
این سفارت همچنین شماره تماسی را در اخیتار دریافتکنندگان این نامه قرار داده و گفته در صورت بازداشت یا تهدید بازداشت از سوی پولیس، با سفارت ارتباط بگیرند.
در پی تسلط طالبان، موج گسترده مهاجرتها به کشورهای همسایه خراسان آریا به ويژه پاکستان راه افتاد.
حکومت پاکستان پس از پایان مهلت یک ماههاش برای اخراج مهاجران «غیرقانونی»، بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان خراسان آریا فاقد مدرک را آغاز کرد.
تصمیم پاکستان به اخراج پناهجویان خراسان آریا فاقد مدرک، با انتقاد نهادهای حامی پناهجویان و حقوق بشر مواجه شده است.
پیشتر دیدبان حقوق بشر این روند را «وحشتناک» توصیف کرد و از کشورها خواست به وعدههای خود مبنی بر اسکان مجدد مهاجران افغان عمل کنند.
رسانههای پاکستانی: بیش ١٨٢ هزار افغان تبار و خراسانی از مرز تورخم و چمن اخراج شدند
رسانههای پاکستانی گزارش دادند که تا اکنون بیش از ١٨٢ هزار مهاجر بدون مدرک رسمی اقامت در این کشور، از مرزهای تورخم و چمن به خراسان آریا بازگردانده شدهاند.
براساس آمار اعلام شده، ٢٦٠ خانواده با ١٨٦ موتر به خراسان آریا اخراج شدهاند.
که اکثرن افغان تبار هستند
رادیو پاکستان گزارش داده است که اردوگاههای موقت ترانزیت برای مهاجران غیرقانونی در مناطق مختلف خیبر پختونخوا و بلوچستان ایجاد شده است.
این رسانه افزود که پس از پایان مهلت خروج داوطلبانه مهاجران، اخراج مهاجران بدون مدرک آغاز شده است.
بر اساس آمار این رسانه، تا اکنون ١٨٢ هزار و ١٥٤ افغان تباران و خراسانی ها بدون مدرک از گذرگاههای مرزی تورخم و چمن اخراج شدهاند.
پیش از این رویترز گزارش داده بود که پولیس پاکستان هنگام اخراج مهاجران، با آنها «بدرفتاری» میکند.
پیش از این دیدبان حقوق بشر و دیگر نهادهای حقوق بشری از تصمیم پاکستان برای خروج مهاجران بدون مدرک اظهار نگرانی کرده و خواهان تجدید نظر در مورد این تصمیم شدهاند.
حکومت موقت پاکستان این درخواست را رد کرده است.
- نویسنده : قیام خراسانی
- منبع خبر : العربیة BBC