حوثی‌ها کشتی «گلکسی لیدر» اسرائیل را ربودند و چند خبر دیگر
حوثی‌ها کشتی «گلکسی لیدر» اسرائیل را ربودند و چند خبر دیگر
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا ربودن کشتی توسط حوثی‌ها را محکوم کرد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

شبه‌نظامیان حوثی‌ در یمن دوشنبه، ۲۹ آبان ویدیویی منتشر کردند که نشان می‌دهد چگونه نیروهای گروه روز گذشته در یورش هوایی با استفاده از بالگرد و انجام عملیات هلی‌برن اقدام به ربودن کشتی «گلکسی لیدر» در جنوب دریای سرخ کرده‌ و آن را به بندر الحدیده منتقل کردند.

این گروه شبه‌نظامی یکشنبه اعلام کرد که یک کشتی اسرائیلی را در حین دریانوردی در دریای سرخ توقیف کرده و آن را به سمت ساحل برده است.

حوثی‌ها تاکید کردند که تمامی کشتی‌های اسرائیلی برای آنها اهدافی مشروع خواهند بود.

یحیی سریع، سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی‌ تاکید کرد که عملیات حوثی‌ها فقط کشتی‌های متعلق به اسرائیل را هدف قرار می‌دهد و تا زمانی که تجاوز به نوار غزه متوقف نشود، این گروه به عملیات خود علیه اسرائیل ادامه خواهند داد.

واکنش مقام اروپایی

جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۲۹ آبان ربوده شدن کشتی باری توسط حوثی‌ها را محکوم کرد و آن را «تهدیدی علیه امنیت دریانوردی بین‌المللی و خطری مستقیم برای کشتیرانی در دریای سرخ» عنوان کرد.

او در دیدار با هانس گراندبرگ، فرستاده سازمان ملل در امور یمن، درباره ابعاد خطرناک منطقه‌ای جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه و از جمله ربوده شدن کشتی کلگسی به عنوان یکی از پیامدهای آن گفت‌وگو کرد.

واکنش مقام یمنی

از سویی معمر الاریانی، وزیر اطلاع‌رسانی یمن در واکنش به این تهدید خطرناک، ربوده شدن کشتی «گلکسی لیدر» توسط حوثی‌ها را «اقدامی تروریستی» دانست که به گفته او بر روند تجارت بین‌المللی در دریای سرخ تاثیر خواهد گذاشت.

واکنش آمریکا

وزارت خارجه آمریکا نیز شامگاه دوشنبه ۲۹ آبان در واکنش به ربوده شدن کشتی «گلکسی لیدر»، اقدام حوثی‌ها به توقیف این کشتی در دریای سرخ را نقض آشکار قانون بین‌المللی دانست و از حوثی‌ها خواست فورا کشتی توقیف شده و خدمه آن را آزاد کنند.

بزرگترین حمله موشکی «حماس» به تل‌آویو از زمان آغاز جنگ در غزه

همزمان با این حملات موشکی از غزه و در راستای تدابیر پیشگیرانه فعالیت‌های پروازی در فرودگاه بن گوریون متوقف شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در چهل و پنجمین روز جنگ و در پاسخ به حملات بی‌وقفه اسرائیل به غیرنظامیان در نوار غزه، گروه‌های مسلح فلسطینی تل‌آویو و مناطق مرکزی اسرائیل را با بی‌سابقه‌ترین حملات موشکی خود هدف گرفتند.

خبرنگار «العربیه» شامگاه دوشنبه ۲۹ آبان گزارش داد که تل‌آویو، پایتخت و مناطق مرکزی اسرائیل شاهد بزرگترین حمله موشکی از زمان آغاز جنگ اکتبر گذشته بود.
او افزود:«حملات موشکی از نوار غزه به سمت تل آویو و شهرهای مرکزی اسرائیل شلیک شده است».

ارتش اسرائیل نیز شامگاه دوشنبه اعلام کرد که بر اثر حملات موشکی حماس آژیرهای هشدار در مرکز تل آویو و مناطق مرکزی اسرائیل به صدا درآمده و سامانه پدافند موشکی گنبد آهنین نیز به آن واکنش نشان داده است.

هنوز هیچ جزئیاتی از آثار این حملات موشکی در دست نیست.

گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، اعلام کرد که در پاسخ به «قتل عام» غیرنظامیان در غزه، تل‌آویو و مرکز اسرائیل را با تعدادی موشک بمباران کرده است.

لغو پرواز و فرود در فرودگاه بن‌گورین

در همین حال تلویزیون اسرائیل اعلام کرد، یک هواپیمای مسافربری اسرائیلی که از مادرید، پایتخت اسپانیا به مقصد اسرائیل می‌آمد، بعد از ظهر امروز پس از به صدا درآمدن آژیر خطر و شلیک موشک از نوار غزه، برنامه فرود خود در فرودگاه بن گوریون تل آویو را لغو کرد.

این تلویزیون به نقل از یک مقام اسرائیلی گفت هواپیمای متعلق به شرکت اسرائیلی «العال» در شرف فرود بود که ناچار به بلند شدن مجدد شد.

حمله موشکی به «سدروت»

به گزارش شبکه تلویزیونی اسرائیل، اوایل امروز، همزمان با به صدا درآمدن آژیر خطر در شهر و تعدادی از مناطق اطراف، چندین موشک از نوار غزه به سمت شهر «سدروت» شلیک شد.

طبق گزارش اسرائیل این حمله موشکی اما تلفات جانی در بین اسرائیلی‌ها نداشته است.

وزیر اسرائیلی: بدون میانجی‌گری مصر اسرا آزاد نخواهند شد

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید: دستیابی به توافق، نزدیک‌تر از هرزمانی در گذشته است

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

در حالی که رایزنی‌ها و میانجی‌گری‌ها در ارتباط با پرونده گروگان‌های در دست حماس از ۷ اکتبر تا این لحظه ادامه دارد، آوی دیشتر، وزیر کشاورزی و عضو کابینه کوچک امنیتی اسرائیل در اظهاراتی اعلام کرد که معامله مبادله اسرا میان کشورش و حماس هرگز بدون میانجی‌گری و رهبری مصر، انجام نخواهد شد.

«تجربه ما با حماس بد است»

رادیو ارتش اسرائیل به نقل از دیشتر افزود: «حماس برای کسب منافع بیشتر، سیاست مانوردادن را در پیش گرفته است.»

او گفت: «همه می‌دانیم که این معامله بدون رهبری مصر انجام نخواهد شد. تجربه ما با حماس بسیار بد است. آنها هر مانوری برای کسب سود، مطابق دیدگاه خود انجام می‌دهند.»

مقامات مصری نزدیک به مذاکرات، پیشتر فاش کرده بودند که دو طرف به توافقی با میانجی‌گری بین‌المللی برای توقف جنگ و آزادی شماری از اسرای نزد حماس از اکتبر گذشته، بسیار نزدیک شده‌اند.

این مقامات یکشنبه ۲۸ آبان، توضیح دادند که دست‌اندرکاران، پیشنهاد مربوط به آزادی تعدادی از زنان و کودکان نزد حماس در ازای همین تعداد زن و کودک فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را مورد بررسی قرار دادند.

مقامات مصری در عین حال خاطرنشان کردند که اختلاف نظر میان اسرائیل و حماس در خصوص مدت زمان توقف نبرد، همچنان وجود دارد.

از سویی جان وینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز یکشنبه توضیح داد که دستیابی به توافق، نزدیک‌تر از هرزمانی در گذشته است.

قطر و آمریکا و همچنین مصر، از هفته‌ها پیش تلاش‌های پیگیرانه‌ای را برای دستیابی به توافق نظر میان حماس و اسرائیل در مورد پرونده اسرا آغاز کردند که منجر به حصول پیشرفتی در این پرونده دشوار شد.

با این حال تا این لحظه، فقط ۴ اسیر از هفتم اکتبر، زمان حمله حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی به شهرک‌ها و پایگاه‌های نظامی اسرائیل در اطراف نوار غزه و گروگان‌گرفتن حدود ۲۴۰ نفر، آزاد شده‌اند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة rfi