دبیرکل سازمان ملل؛ نوار غزه به «گورستان کودکان» تبدیل شده است
دبیرکل سازمان ملل؛ نوار غزه به «گورستان کودکان» تبدیل شده است
گوترش همچنین نگرانی‌های خود را نسبت به خطر گسترش دامنه جنگ به دیگر مناطق نظیر عراق، سوریه و سایر مناطق در کرانه باختری ابراز کرد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن هشدار درباره این‌که نوار غزه به «گورستان کودکان» تبدیل شده است، تاکید کرد که حفاظت از غیرنظامیان در جنگ جاری میان اسرائیل و جنبش «حماس» می‌باید به عنوان «مهم‌ترین اولویت» تعیین می‌شد.

گوترش دوشنبه پانزدهم آبان خطاب به خبرنگاران افزود که « بمباران مستمر و عملیات زمینی که هم‌اکنون نیروهای اسرائیلی انجام می‌دهند غیرنظامیان، بیمارستان‌ها، اردوگاه‌های پناهجویان، مساجد، کلیساها و تاسیسات سازمان ملل متحد که شامل پناهگاه‌هایی می‌شوند را هدف می‌گیرد و هیچ فردی در امان نیست».

دبیرکل سازمان ملل با بیان این‌ که ارتش اسرائیل در ادامه بمباران و یورش زمینی خود به نوار غزه مرتکب نقض‌هایی آشکار علیه قانون بین‌المللی انسانی می‌شود، بر ضرورت برقراری آتش‌بس انسان‌دوستانه تاکید کرد.

گوترش نیز کمک‌های بشردوستانه وارد شده به غزه را برای تامین نیازهای ساکنان ناکافی دانست و بر ضرورت وارد کردن هر چه بیشتر غذا و دارو از گذرگاه مرزی رفح تاکید کرد.

۲ میلیارد دلار

دبیرکل سازمان ملل توضیح داد که گذرگاه رفح از طریق مصر قابلیت پذیرش کامیون‌های با حجم مطلوب را ندارد.

او همچنین اشاره کرد که سازمان ملل متحد به ۱٫۲ میلیارد دلار کمک برای تامین نیازهای ۲٫۷ میلیون نفر فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری نیاز دارد.

او همچنین نگرانی‌های خود را نسبت به خطر گسترش دامنه جنگ به دیگر مناطق نظیر عراق، سوریه و سایر مناطق در کرانه باختری ابراز کرد.

این مقام عالی بین‌المللی همچنین بر ضرورت آزادی گروگان‌های در بند گروه حماس در نوار غزه تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل خواستار برقراری فوری آتش‌بس انسان‌دوستانه در نوار غزه شده و تاکید کرد که جنگ جاری برنده‌ای ندارد و باید برای پیشبرد راه‌حل دو کشوری اقدام شود.

بیش از ۱۰ هزار کشته

اسرائیل در پاسخ تلافی‌جویانه به حمله غافلگیرانه هفتم اکتبر گذشته حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی به شهرها و پایگاه‌های نظامی خود در مناطق پیرامونی موسوم به غلاف غزه، به حملات و یورش زمینی خود علیه نوار غزه همچنان ادامه می‌دهد.

حمله حماس به اسرائیل ۱۴۰۰ کشته و نزدیک به ۲۴۰ گروگان در پی داشته و حملات و بمباران مستمر و یورش زمینی اسرائیل به نوار غزه نیز بیش از ۱۰ هزار کشته برجای گذاشته که اغلب آنها از میان زنان و کودکان بودند.

ادامه خشونت‌های اسرائیل و بمباران مناطق مسکونی و زیرساخت‌های شهری و حیاتی از قبیل بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی در نوار غزه همچنین تاکنون به زخمی شدن بیش از ۲۰ هزار نفر و مفقود شدن هزاران نفر در زیر آوارها منجر شده‌ است.

«حماس» وجود تونل‌های‌ زیرزمینی در نزدیکی بیمارستان‌های غزه را تکذیب کرد

عضو ارشد حماس: سازمان ملل متحد کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی برای بررسی بیمارستان‌های غزه اعزام کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

اسامه حمدان، یکی از رهبران جنبش فلسطینی «حماس» تاکید کرد که اسرائیل با ادعاهای خود مبنی بر وجود مقرهایی نظامی در کنار بیمارستان‌ها در نوار غزه، تلاش می‌کند بمباران تاسیسات درمانی را در این باریکه توجیه کند.

اسامه حمدان، دوشنبه ۱۵ آبان، در یک نشست خبری در بیروت، در پاسخ به ادعای سخنگوی ارتش اسرائیل مبنی بر وجود تونل‌ در نزدیکی بیمارستان، گفت: ادعای اسرائیل مبنی بر وجود تونل در نزدیکی بیمارستان نادرست است و افزود: «این تونل ذخیره‌سازی سوخت است».

حمدان ضمن بیان بی‌اساس بودن ادعای وجود سکوهای موشکی در نزدیکی بیمارستان‌ها در نوار غزه، همچنین «فایل‌های صوتی ضبط شده توسط ارتش اسرائیل» را جعلی دانست.

تحقیق بین‌المللی

این عضو ارشد حماس همچنین از سازمان ملل متحد خواست تا کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی برای بررسی بیمارستان‌های غزه اعزام شود.

حمدان، با بیان این‌که اسرائیل تاکنون ۲۵۰ هزار واحد مسکونی در غزه را تخریب کرده است، گفت: اسرائیل اعلامیه‌هایی را برای تخلیه ساکنان شمال غزه پخش می‌کند و سپس خودروهای غیرنظامیان را در مسیر رفتن به جنوب بمباران می‌کند.

در مورد اظهارات وزیر میراث فرهنگی اسرائیل در روز یکشنبه مبنی بر «بمباران اتمی غزه»، اسامه حمدان با بیان اینکه اسرائیل از ۷ اکتبر تاکنون ۳۵ هزار تن مواد منفجره بر نوار غزه انداخته است، چنین اظهاراتی را شواهدی بر اذعان آشکار اسرائیل به داشتن سلاح هسته‌ای دانست.

سخنگوی حماس، همچنین نسبت به تحمیل قیمومیت بین‌المللی بر آینده غزه هشدار داد و تمامی پیشنهادات آمریکایی و غربی در مورد آینده این باریکه را رد کرد و گفت: تنها مردم فلسطین حق‌ دارند سرنوشت خود را تعیین کنند.

ارتش اسرائیل، یک‌شنبه ۱۴ آبان، تصاویری را منتشر و ادعا کرد که مربوط به اعضای حماس است که از بیمارستانی در غزه اقدام به شلیک می‌کنند، و همچنین تصاویر دیگری از وجود یک سایت پرتاب موشک در ۷۵ متری بیمارستان با تونل‌های حماس در زیر آن را نشان می‌داد.

تونل زیر بیمارستان

به گفته دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، تصاویر فاش شده در جریان یک سخنرانی مطبوعاتی و منبع اسناد سرویس اطلاعاتی نشان می‌دهد که جنگجویان حماس از داخل بیمارستان به سربازان اسرائیلی تیراندازی می‌کنند.

دانیل هاگاری، افزود که یک تونل « برای زیرساخت‌های تروریستی در بیمارستانی استفاده می‌شود» که احداث آن از سوی قطر تأمین مالی شده است.

مرکز فرماندهی زیرزمینی

سخنگوی ارتش اسرائیل، با استناد بر این عکس‌ها، مدعی شد که در مورد دوم مربوط به بیمارستان اندونزی در شمال غزه است که این بیمارستان در «مناطق تروریستی» متعلق به حماس ساخته شده و در آن یک «مرکز فرماندهی» پنهان زیرزمینی متعلق به حماس وجود دارد.

سخنگوی ارتش اسرائیل، همچنین با ارائه شواهدی مدعی وجود سایت پرتاب موشک در ۷۵ متری این بیمارستان شد.

نخست‌وزیر فلسطین: وزیر میراث اسرائیل می‌خواهد فاجعه هیروشیما در غزه تکرار شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

محمد اشتیه، نخست‌وزیر دولت خودگردان فلسطین، دوشنبه ۱۵ آبان با محکوم کردن اظهارات آمیخای الیاهو، وزیر میراث اسرائیل را که در آن خواستار هدف قرار دادن غزه با بمب هسته‌ای شده بود، گفت که وزیر اسرائیلی می‌خواهد فاجعه هیروشیما در غزه تکرار شود.

نخست وزیر فلسطین با بیان اینکه آمبولانس‌ها در غزه در برابر چشمان جهانیان بمباران می‌شوند، از جامعه جهانی خواست برای توقف خونریزی در نوار غزه به سرعت اقدام کنند.

لغو روز جهانی کودک

وزیر فلسطینی همچنین از دادگاه کیفری بین‌المللی خواست تا دولت اسرائیل را به دلیل ارتکاب فجایع در غزه تحت تعقیب قرار دهد.

او از سازمان ملل خواست تا روز کودک را پس از کشتار هزاران کودک در غزه لغو کند.

اشتیه تاکید کرد که غزه بخشی جدایی‌ناپذیر از بافت ملی فلسطین است.

اظهارات وزیر میراث اسرائیل

سخنان روز گذشته وزیر میراث اسراییل در مورد حمله به غزه با سلاح هسته‌ای، با انتقادات گسترده‌ای در داخل و خارج اسرائیل مواجه شد.

این اظهارات خشم گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت، به‌ویژه که وزیر اسرائیلی با این اظهارات خود تأیید کرد که تل‌آویو دارای بمب هسته‌ای است.

اسرائیل تاکنون به داشتن بمب هسته‌ای اعتراف نکرده است.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز اعلام کرد که در بمباران شدید نیروهای اسرائیلی در شبانه روز گذشته در نوار غزه دست‌کم ۲۰۰ نفر کشته شدند.

۱۰ هزار کشته

به گزارش وزارت بهداشت فلسطین حدود ۱۰ هزار فلسطینی که نزدیک به نیمی از آنها کودکان و زنان بودند، در بمباران ویرانگر اسرائیل از آغاز جنگی که در هفتم ماه گذشته آغاز شد، کشته شدند.

مقام‌های اسرائیلی نیز می‌گویند، در پی حمله غافلگیرانه جنبش حماس به پایگاه‌ها و شهرک‌های نظامی اسرائیل در اطراف نوار غزه بیش از ۱۴۰۰ نفر کشته شدند.

۱۰۰ حمله هوایی اسرائیل طی نیم ساعت به غزه و قطع کامل اینترنت و تلفن این منطقه

خبرگزاری رسمی فلسطین گزارش داد در جریان حملات چند ساعت اخیر اسرائیل به نوار غزه، دست‌کم ۲۰۰ فلسطینی کشته شدند

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

شرکت ارتباطات فلسطین «بالتل»، یکشنبه ۱۴ آبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به‌دلیل آسیب‌دیدن شبکه و مسیرهای اصلی مخابراتی توسط حملات ارتش اسرائیل، ارتباط اینترنتی و تلفنی در غزه برای سومین بار در جنگ جاری به طور کامل قطع شده است.

مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین هم گزارش داد که اردوگاه «الشاطی» و مناطق «الزیتون» و «الرمال» در غزه طی نیم ساعت مورد ۱۰۰ حمله هوایی اسرائیل قرار گرفتند.

از سویی، رئیس بیمارستان «شهدای الاقصی» در غزه با اشاره به کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی گفت که به‌دلیل این کمبودها، اولویت درمان را به حالت‌های وخیم اختصاص داده‌ایم.

او تاکید کرد که بیمارستان مذکور دیگر قادر به ارائه خدمات پزشکی به مراجعه‌کنندگان نیست.

دست‌کم ۲۰۰ کشته

پیش از این هم خبرگزاری رسمی فلسطین گزارش داد که در جریان حملات چند ساعت اخیر اسرائیل به نوار غزه، دست‌کم ۲۰۰ فلسطینی اغلب از کودکان و زنان کشته شدند.

گردان‌های القسام، شاخه نظامی گروه حماس هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مسلحان این گروه شامگاه شنبه و صبح امروز با نیروهای ارتش اسرائیل در شمال غربی غزه به‌شدت درگیر شدند.

بنا به این اطلاعیه، مسلحان حماس، در درگیری‌های مذکور یک تانک اسرائیلی را منهدم کرده و چندین سرباز این کشور را کشتند.

سرایا القدس، شاخه نظامی گروه الجهاد هم اعلام کرد که مسلحان این گروه با نیروهای نفوذی اسرائیل در شرق خان‌یونس درگیر شده‌اند.

کشته‌شدن ۳۲ سرباز اسرائیلی

بنا به گزارش ارتش اسرائیل، از زمان حمله زمینی به غزه تاکنون، ۳۲ سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند.

خبرنگار «العربیه» هم از وقوع درگیری‌ در اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه و مناطقی در جنوب غرب این منطقه خبر داد.

در همین رابطه، می الکیله، وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که جنگ اسرائیل علیه غزه تاکنون به کشته‌شدن دست‌کم ۹۷۰۰ فلسطینی از جمله ۴۸۰۰‌ کودک منجر شده است.

از زمان حمله گروه حماس به مواضع نظامی و شهرک‌های اطراف نوار غزه در هفتم اکتبر گذشته نیز ۱۵۳۸ اسرائیلی کشته شدند.

محمود عباس: غزه شاهد «نسل‌کشی» توسط اسرائیل است

دیدار بلینکن از رام‌الله اولین دیدار او پس از رویدادهای ۷ اکتبر است که به دلیل نگرانی و ترس از گسترش دامنه جنگ به مناطق دیگر در منطقه صورت می‌گیرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

محمود عباس، رئیس‌ حکومت خودگردان فلسطین، یکشنبه ۱۴ آبان جنگی که اسرائیل از هفتم اکتبر علیه نوار غزه آغاز کرد را «نسل‌کشی» توصیف کرد.

عباس در جریان دیدار خود با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که از رام‌الله بازدید می‌کند، نسبت به کوچ اجباری فلسطینیان از غزه، کرانه باختری و قدس هشدار داد و این اقدام را با «قاطعیت» رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، عباس اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و قدس را «پاکسازی قومی، تبعیض نژادی و غارت اموال مردم فلسطین» دانست.

محمود الهباش، مشاور عباس هم تصریح کرد که اقدامات غیر انسانی اسرائیل ممکن است به «جنگی مذهبی» منجر شود و «کل منطقه را به آتش بکشد.»

الهباش تاکید کرد که پیش از توقف کامل جنگ اسرائیل علیه غزه، هیچ گونه مذاکره سیاسی وجود نخواهد داشت.

کوچ اجباری

از سوی دیگر، بلینکن نیز نسبت به «کوچ اجباری» فلسطینیان از نوار غزه هشدار داد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که دو طرف همچنین درباره ضرورت توقف اقدامات خشونت‌آمیز شهرک‌نشینان افراطی علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری که منجر به کشته‌شدن تعدادی از فلسطینی‌ها طی یک ماه گذشته منجر شده است، بحث و گفتگو کردند.

دیدار اعلام‌نشده بلینکن از رام‌الله، اولین دیدار او پس از رویدادهای ۷ اکتبر است که به دلیل نگرانی و ترس از گسترش دامنه جنگ به مناطق دیگر در منطقه صورت می‌گیرد.

گروه حماس در ۷ اکتبر حمله بی‌سابقه‌ای علیه اسرائیل انجام داد که به کشته‌شدن دست‌کم ۱۴۰۰ اسرائیلی انجامید که به گفته مقامات تل‌آویو اکثر آنها غیرنظامیانی بودند که در روز اول حمله جان باختند.

به گفته ارتش اسرائیل، حماس همچنین ۲۴۱ گروگان را در اختیار دارد.

ادامه حملات زمینی اسرائیل به غزه؛ و چندین خبر کشورهای قدرتمند

کشته‌شدن بیش از ۹ هزار فلسطینی

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دولت حماس در غزه، تاکنون ۹۴۸۸ نفر از جمله ۳۹۰۰ کودک در نتیجه بمباران غزه توسط اسرائیل کشته شده‌اند.

طبق گزارش «باشگاه اسرای فلسطینی»، ارتش اسرائیل همچنین طی یک ماه گذشته عملیات بازداشت‌ گسترده‌ای را در کرانه باختری انجام داده و بیش از ۲۰۰۰ فلسطینی را بازداشت کرده است.

بلینکن در سفر خود به خاورمیانه خواستار «آتش‌بس بشردوستانه» برای محافظت از غیرنظامیان و تسهیل ارسال کمک به نوار غزه و توقف بمباران‌ها شد.

محمود عباس خواستار برگزاری اجلاس اضطراری سران عرب درباره پیامدهای جنگ غزه شد

قطعنامه صادره از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار توقف جنگ اسرائیل و حماس و کمک‌رسانی به مردم غزه شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین، شنبه ۶ آبان، خواستار برگزاری نشست اضطراری سران کشورهای عربی برای بحث در مورد پیامدهای جنگ اسرائیل علیه نوار غزه شد.

محمود عباس، در سخنرانی خود در جلسه کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین گفت: اسرائیل به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد آتش‌بس بشردوستانه با تهاجم زمینی و تداوم تشدید جنگ بر علیه نوار غزه پاسخ داده است.

قطعنامه صادره از مجمع عمومی سازمان ملل که از سوی کشورهای عربی پیشنهاد شده و روز جمعه پنجم آبان با رای موافق ۱۲۰ کشور عضو سازمان ملل به تصویب رسید خواستار آتش‌بس انسان‌دوستانه فوری و کمک‌رسانی بشردوستانه به مردم غزه شده است.

اغلب کشورهای عربی از ابتدای آغاز جنگ ضمن ابراز نگرانی درباره خطر گسترش جنگ در منطقه با محکوم کردن حملات تلافی‌جویانه اسرائیل و تاکید بر ضرورت آتش‌بس و کمک‌رسانی به مردم غزه، نیز مخالفت شدید خود را با حذف مساله فلسطین و کوچاندن اجباری ساکنان غزه ابراز کردند.

اسرائیل از زمانی که گروه‌های فلسطینی در ۷ اکتبر به شهرک‌های مجاور نوار غزه یورش بردند، با اعلام هدف خود برای نابودی «حماس» حملات، موشکی، هوایی و توپخانه‌ای خود را علیه نوار غزه به طور تصاعدی تشدید کرده است.

در حالی که نوار غزه تحت شدیدترین حملات اسرائیل در محاصره کامل با خطر وقوع فاجعه انسانی مواجه است، تاکنون صدها نفر مفقود و ده‌ها جسد قربانیان همچنان زیر آوارهای ویرانی ناشی از تداوم بمباران شدید مانده‌اند.

حملات تلافی‌جویانه و بی‌سابقه اسرائیل و بمباران شدید آن علیه نوار غزه همچنان ادامه داشته و وارد فاز جدید یورش زمینی شده، بنا بر تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه، تعداد غیرنظامیان کشته شده از ۷۳۰۰ نفر فراتر رفته است. همچنین تاکنون بیش از ۱۱۰ فلسطینی در کرانه باختری کشته شدند.

از زمان حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی از جمله آنها ۳۱۰ سرباز کشته شده و دست‌کم ۲۲۹ نفر از اتباع خارجی و شهروندان و سربازان و افسران ارتش اسرائیل توسط این گروه فلسطینی به گروگان گرفته شده و به غزه منتقل شده‌اند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیه