به گزارش خبرگزاری رویترز، این برخوردها در جریان یک رویداد سازماندهی شده توسط سفارت اریتره به مناسبت «روز انقلاب» رخ داد. اول ماه سپتامبر، سالگرد آغاز جنگ استقلال اریتره از اتیوپی در سال ۱۹۶۱ میلادی است.
به نوشته رویترز، پلیس اسرائیل برای توقف درگیریها، نارنجکهای بیحس کننده شلیک کرد، ضمن آنکه شماری از تظارهکنندگان به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند و سطلهای زباله را به آتش کشیدند. تصاویر ویدئویی در شبکههای اجتماعی، هواداران دولت اریتره را در حال حمله به گروه مخالف با چماق نشان میدهد.
مقامات پزشکی اسرائیل میگویند ۱۱۴ تن، شامل حدود ۳۰ مأمور پلیس، به خاطر جراحتهای ناشی از این درگیریها تحت درمان قرار گرفتهاند.
بر اساس ارزیابی یک نهاد کمک کننده به پناهجویان، در حال حاضر، حدود ۲۵ هزار و ۵۰۰ شهروند اریترهای در اسرائیل زندگی میکنند. شماری از آنها که به اسرائیل گریختهاند، میگویند: در صورت بازگشت به اریتره با سرکوب روبرو خواهند شد.
ایسایاس آفورکی از سال ۱۹۹۳ میلادی و کسب استقلال از سوی اریتره، رهبری آن کشور را در دست داشته است.
گروههای مدافع حقوق بشر، دولت او را به عنوان حکومت بسیار سرکوبگر محکوم کردهاند. این کشور به دلیل تخلفات گوناگون هدف تحریمهای ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.دف تحریمهای ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.
برای دومین بار در چند ماه گذشته، هفت بازیکن تیم ملی فوتبال اریتره پس از سفر به اوگاندا ناپدید شدند
شمار دیگری از ورزشکاران کشور اریتره پس از سفر به اوگاندا ناپدید شدند. این دومین رویداد مشابه طی دو ماه گذشته است.
به گزارش رویترز در روز سه شنبه، هفت بازیکن تیم ملی فوتبال اریتره، پس از بازی در یک تورنمنت، ناپدید شدند.
هنوز جزئیات بیشتری از این رویداد منتشر نشده است. اما در یک دهه گذشته، شماری از ورزشکاران اریتره پس از بازی در خارج از بازگشت به کشورشان خودداری و در خواست پناهندگی کرده اند.
هر ساله هزاران نفر از کشور کوچک آفریقایی اریتره در شاخ آفریقا، به خاطر سرکوب سیاسی و دوره بسیار طولانی خدمت نظامی، از این کشور فرار می کنند.
وزیر خارجه سعودی با رئیس جمهور اریتره دیدار کرد
وزیر خارجه سعودی با رئیسجمهور اریتره دیدار و با او درباره تحولات منطقه گفتوگو کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پس از سفر اخیر «فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود» وزیر خارجه عربستان سعودی به سودان و دیدار با مقامات این کشور، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) از ورود وی به اسمره پایتخت ارتیره خبر داد.
طبق این گزارش، بن فرحان پس از ورود به اریتره با «ایسایاس آفورکی» رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرده است.
دو طرف در این دیدار، روابط دوجانبه، راههای توسعه آن و از طرفی دیگر، جدیدترین تحولات منطقه و جهان و موضوعات مورد اهتمام مشترک را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
وزیر خارجه سعودی پیش از سفر به اریتره به سودان سفر کرده بود و با چند مقام این کشور از جمله «عبدالله حمدوک» نخستوزیر دولت انتقالی و «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان گفتوگو کرده بود.
پیشتر، یک منبع آگاه در ارتباط با سفر بن فرحان به سودان به پایگاه خبری شبکه «الجزیره» خبر داده بود که او با مقامات این کشور درباره پایگاه دریایی روسیه گفتوگویی محرمانه داشته است (جزئیات بیشتر).
رئیس جمهور اریتره پس از ۲۰ سال تنش و قطع رابطه به اتیوپی سفر کرد
رئیسجمهور اریتره امروز در سفری تاریخی و پس از گذشت ۲۰ سال قطع رابطه با اتیوپی وارد آدیسآبابا پایتخت این کشور شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «أسیاسی أفورقی»رئیسجمهور اریتره امروز شنبه در سفری سه روزه وارد آدیسآبابا پایتخت اتیوپی شد.
همزمان با سفر أفورقی به اتیوپی هزاران نفر از مردم این کشور برای استقبال از وی در خیابانها حضور یافتند.
بنابر گزارش خبرگزاری سومالی (صونا)، این سفر أفورقی به اتیوپی تلاش برای نزدیکی روابط دیپلماتیک بین دو کشور است در حالیکه انتظار میرود تنش دو کشور به عنوان طولانیترین منازعه در آفریقا نیز پایان یابد.
«یمانی جبر مسکل» وزیر اطلاعرسانی اریتره نیز در صفحه توئیتر خود نوشت که این سفر أفورقی به اتیوپی آغازگر حرکت مشترک به سمت صلح و همکاری دو کشور خواهد بود.
هفته گذشته نیز «ابی احمد علی» نخستوزیر اتیوپی برای دیدار تاریخی با مقامات اریتره به این کشور سفر کرد.
أبی احمد و أفورقی همچنین توافقنامه صلح و آشتی را با یکدیگر امضا کردند.
«أبی أحمد» (۴۲ ساله) نخستوزیر اتیوپی آوریل گذشته طرح صلح با اریتره را اعلام کرد. (جزئیات بیشتر)
منازعه بین اریتره و اتیوپی طولانیترین منازعه در قاره آفریقاست و در سال ۱۹۵۲ قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص الحاق اریتره به اتیوپی صادر شد و پس از ۱۰ سال اتیوپی به اریتره ملحق و به یکی از مناطق آن تبدیل شد.
در سال ۱۹۶۷ جنبش شورشی در اریتره شکل گرفت و درگیریهای مسلحانه فراگیر برای استقلال اتیوپی آغاز شد و در سال ۱۹۹۱ جبهه آزادیبخش ملت اریتره بر اسمره پایتخت این کشور سیطره یافت و دو سال پس از آن مردم اریتره با اکثریت آراء با جدایی از اتیوپی موافقت کردند و این کشور به عضویت سازمان ملل درآمد.
دو کشور اواخر قرن گذشته شاهد درگیریهای مرزی بودند که به جنگ فراگیر تبدیل شد و حدود هفتاد هزار نفر کشته شدند.
اتیوپی و اریتره در سال ۲۰۰۰ توافقنامه صلح در خصوص توقف اقدامات خصمانه و استقرار نیروهای حافظ صلح وابسته به سازمان ملل امضا کردند.
انتهای پیام/م
اعلام رسمی پایان جنگ سرد میان اتیوپی و اریتره
شفقنا- دو کشور متخاصم واقع در شاخ آفریقا به صورت رسمی به دو دهه وضعیت جنگی میان خود پایان دادند و توافق صلح امضا کردند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، «ایسایاس آفورکی»، رئیس جمهوری اریتره و «آبی احمد علی»، نخست وزیر اتیوپی امروز (دوشنبه) و در جریان دیدار تاریخی خود در شهر اسمره، توافق پایان رسمی وضعیت جنگی میان دو کشور را امضا کردند.
بر اساس این گزارش، «یمانه گبره مسکل»، وزیر اطلاع رسانی اریتره در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر و به نقل از بیانیه مشترک «صلح و دوستی» با اتیوپی نوشت: وضعیت جنگی برقرار میان دو کشور به پایان رسید، دوره جدیدی از صلح و دوستی آغاز شده است.
این وزیر ضمن اعلام این که توافق پایان وضعیت جنگی در دیدار صبح امروز رئیس جمهوری اریتره و نخست وزیر اتیوپی به امضا رسیده، تاکید کرد که دو کشور از این پس با یکدیگر برای ترغیب همکاری مستحکم در زمینه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی فعالیت خواهند کرد.
این در حالی است که شبکه های تلویزیونی تصاویر مربوط به مراسم و امضای آفورکی و آبی احمد بر سند توافق را پخش کردند و دو طرف شامگاه یک شنبه نیز در یک ضیافت شام از بازگشایی سفارتخانه ها و مرزهای میان اریتره و اتیوپی پس از چند دهه جنگ سرد میان این دو کشور همسایه واقع در شاخ آفریقا خبر داده بودند.
لازم به ذکر است که روابط میان اتیوپی و اریتره از آغاز درگیری مرزی میان دو کشور که طی سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ میلادی در جریان بود و نزدیک به ۸۰ هزار کشته بر جای گذاشت، قطع شده بود با این حال هفته های اخیر شاهد تحولات زیادی در راستای همگرایی دو کشور بود که آبی احمد آن را آغاز کرده و به سفر رسمی وی به اسمره و دیدار با آفورکی منجر شد.
وزیر اطلاع رسانی اریتره اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور فردا(شنبه) به اتیوپی سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، وزیر اطلاع رسانی اریتره اعلام کرد که ایسایاس آفورکی رئیس جمهور این کشور قرار است فردا طی سفری رسمی به اتیوپی برود.
وی در ادامه افزود که این سفر رئیس جمهور اریتره بیانگر اقدامات مقامات ۲ کشور برای تحقق صلح و همکاری مشترک بین آنها به شمار می آید.
سفر آفورکی به اتیوپی تنها بعد از گذشت یک هفته از سفر ابی احمد نخست وزیر اتیوپی به اسمره پایتخت اریتره صورت میگیرد. ۲ کشور به تازگی با توقف جنگ و درگیری میان آنها به یک صلح مشترک بعد از گذشت حدود ۲۰ سال دست یافتند. بر اساس توافق حاصل شده میان ۲ کشور، قرار است سفارتخانه های آنها افتتاح شده و سفرهای هوایی میان این ۲ کشور از سر گرفته شود.
رئیس جمهوری اریتره وارد اتیوپی شد پس از ۲۰ سال قطع
رابطه و جنگ سرد
الجزیره -ایرنا- «آسیاس افروقی» رئیس جمهوری اریتره امروز شنبه برای نخستین بار طی دو دهه گذشته برای دیداری رسمی وارد آدیس آبابا پایتخت اتیوپی شد. دو كشور از حدود ۲۰ سال پیش روابط دیپلماتیك ندارند.
خبرگزاری رسمی اتیوپی اعلام كرد دولت و مردم اتیوپی از این دیدار تاریخی استقبال می كنند.
مقام های دولتی اتیوپی از مردم خواسته بود استقبال شایانی از رئیس جمهوری اریتره به عمل آورند.
یكشنبه گذشته «ابی احمد» نخست وزیر اتیوپی در راس هیاتی عالی رتبه ،برای دیداری دوروزه وارد اسمره شد و دو كشور طی این دیدار، توافقنامه ای در خصوص صلح و دوستی امضا كردند و این گونه طومار جنگ سرد میان دو كشور در هم پیچیده شد و جای خود را به صلح و همكاری داد. در جریان این دیدار، دو طرف برای برقراری روابط دیپلماتیك و افتتاح سفارتخانه توافق كردند.
اتیوپی یكی از قدیمی ترین كشورهای مستقل آفریقا و از كهنترین كشورهای جهان به شمار می رود كه پس از ارمنستان مسیحیت را دین رسمی خود اعلام كرد.
بر اساس آخرین آمارها، بیش از ۶۰درصد مردم این كشور مسیحی هستند.
رئیس مجلس و نخست وزیر این كشور كه طی یك ماه پیش انتخاب شده اند، مسلمان هستند.
اریتره كشوری است با مساحت ۱۱۷ هزار و ۶۰۰ كیلومتر مربع كه در سواحل دریای سرخ قرار دارد كه مدتی مستعمره ایتالیا بود و این كشور بین سال های ۱۹۳۵ تا ۱۹۳۶میلادی از اریتره به عنوان پایگاهی برای تسخیر اتیوپی استفاده كرد . در سال ۱۹۴۱ زمانی كه ایتالیاییها از شرق آفریقا بیرون رانده شدند، اریتره تحت حكومت بریتانیا درآمد.
در سال ۱۹۵۲ این سرزمین به صورت ایالتی خودمختار با اتیوپی تشكیل فدراسیون داد اما الحاق آن به عنوان یكی از استانهای اتیوپی در ۱۹۶۲ باعث شورشی ضدآدیس آبابا شد كه تا ۱۹۹۲ به طول انجامید و بالاخره اریتره در سال ۱۹۹۳ استقلال یافت.
اریتره تا سال ۱۹۹۳ میلادی به عنوان كشوری مستقل وجود خارجی نداشت و عملا بخشی از خاك اتیوپی بود اما پس از آن استقلال یافت . در سال ۱۹۹۸ میان دو كشور جنگی حدودا دو ساله به دلیل اختلافات مرزی روی داد كه حدود ۸۰ هزار كشته برجای گذاشت و سرانجام در فوریه ۲۰۰۱ دو طرف در الجزایر توافقنامه آشتی و آتشبس را امضا كردند، اگر چه پس از آن نیز به دلیل عدم اجرای كامل این توافقنامه روابط دو كشور متشنج بود.
از آن زمان روابط دیپلماتیك دو طرف قطع شد و دو كشور در نوعی جنگ سرد با هم به سر می بردند و حتی دو كشور برای مقابله با هم، سعی در متحد شدن با دشمنان هم داشتند.
گفتوگوی محرمانه وزیرخارجه سعودی با مقامات سودان درباره پایگاه نظامی روسیه
یک منبع آگاه فاش کرد که وزیر خارجه سعودی در سفر روز گذشته خود به سودان با رئیس شورای حاکمیتی این کشور درباره موضوع احداث پایگاه دریایی روسیه گفتوگویی محرمانه داشته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک منبع آگاه به پایگاه خبری شبکه «الجزیره» خبر داد که «فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود» وزیر خارجه عربستان سعودی با «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان گفتوگویی محرمانه داشته است.
روز گذشته بود که خبرگزاری رسمی سودان گزارش داد وزیر خارجه سعودی در سفری یک روزه وارد سودان شده است و با مقامات این کشور از جمله «عبدالله حمدوک» نخستوزیر دولت انتقالی سودان و عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی این کشور دیدار کرده است.
منبع یادشده در این خصوص به الجزیره خبر داد که در کاخ ریاست جمهوری سودان، از همراهان فیصل بن فرحان و عبدالفتاح البرهان خواسته شده که پس از دیدار تشریفاتی سالن را ترک کنند.
این منبع در ادامه گفت که گفتوگویی پشتدرهای بسته میان دو طرف به مدت پانزده دقیقه در جریان بوده است.
این منبع افزود که دو طرف در این گفتوگوی محرمانه موضوع تصمیم مسکو برای ایجاد یک پایگاه دریایی در سواحل دریای سرخ (شمال غرب سودان) را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
الجزیره در ادامه نوشت که هنوز مشخص نشده است که چرا وزیر خارجه سعودی پافشاری داشته که با رئیس شورای حاکمیتی سودان پشت درهای بسته در این خصوص گفتوگو کند.
پیشتر، خبرگزاری روسی «تاس» گزارش داده بود که «میخائیل میشوستین» نخستوزیر روسیه پیشنویس توافق ایجاد پایگاه لجستیکی-دریایی در سودان را امضا کرده و این پیشنهاد برای امضا تقدیم «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه این کشور کرده است.
تنها به فاصله چند روز از انتشار این خبر، «محمد عثمان الحسین» رئیس ستاد کل نیرو های مسلح سودان در گفتوگو با شبکه سعودی «العربیه» اعلام کرد که هنوز توافق کاملی در این خصوص صورت نگرفته است.
طبق گزارش الجزیره، قرار است که تأسیسات جدید روسیه در نزدیکی منطقه «بورتسودان» احداث شود؛ پایگاهی که برای اسقرار ۳۰۰ نظامی و غیرنظامی گنجایش لازم را خواهد داشت و توان نفوذ روسیه را برای انجام تحرکات در اقیانوس هند بالا خواهد برد.
از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی سودان پس از دیدار بن فرحان با مقامهای این کشور خبر داد که در این دیدار، «با توجه به شعلهور شدن درگیری در منطقه تیگرای در [شمال] اتیوپی، اهمیت امنیت کشورهای اطراف دریای سرخ» مورد بررسی قرار گرفته است.
الجزیره در عین حال خبر داد که وزیر خارجه سعودی با عبدالله حمدوک نخستوزیر دولت انتقالی سودان نیز همچون البرهان دیداری در پشت درهای بسته داشته است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : ، پارس ، VOA