وزارت داخله عربستان سعودی اعلام کرد در پی یک اقدام عملیاتی در یک هفته گذشته بیش از ۱۹ هزار مهاجر بدون مدرک اقامتی را بازداشت کرده است. این وزارت هشدار داد که کمک به ورود مهاجران «غیرقانونی» و پناه دادن به آنها تا ۱۵ سال زندان در پی دارد.
وزارت داخله عربستان سعودی شنبه، دهم قوس اعلام کرد در پی بررسی و نظارت یک گروه مشترک از نمایندگان نهادهای دولتی برای عملیسازی قانون کار و اقامت ۱۱ هزار و ۲۶۸ شهروند خارجی به دلیل نقض قانون اقامت و ۴ هزار و ۷۷۳ نفر به دلیل تخلف از قانون امنیت مرزی و ۲ هزار و ۹۸۳ نفر دیگر برای سر باز زدن از قانون کار، بازداشت شدهاند.
این وزارت نوشت که از این میان یک هزار و ۲۱۲ نفر در تلاش برای عبور «غیرقانونی» از مرزهای این کشور بازداشت شدند که ۷۳ درصد آنها را شهروندان اتیوپیا تشکیل میدهند. گفته شده که ۲۵ درصد آنها شهروندان یمن و ۲ درصد باقی مانده مآنها را شهروندان اتیوپیا تشکیل میدهند. گفته شده که ۲۵ درصد آنها شهروندان یمن و ۲ درصد باقی مانده مهاجران کشورهای مختلف استند.
مقامات عربستان سعودی میگویند که در حال حاضر ۲۴ هزار و ۱۰۷ نفر از مهاجران «غیرقانونی» به شمول ۲ هزار و ۹۳۱ زن در حال طی مراحل برای اخراج از این کشور قرار دارند. به گفته مقامات، شماری از شهروندان عربستان سعودی نیز در ادامه روند نظارت و بررسی به اتهام به کارگیری، پناه دادن و تسهیل ورود مهاجران غیرقانونی بازداشت شدهاند.
پیش از این، وازرت داخله عربستان در ششم عقرب نیز اعلام کرده بود که در پی نظارت و بررسی از رعایت قانون کار، محل سکونت و مرزها بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ مهاجر را اخراج کرده است. این وزارت گفت این افراد در پی کارزار یک هفتهای به هدف ایمنسازی محیط کار و تطبیق قانون اخراج شدند.
این در حالی است که بسیاری از مهاجران از کشورهای همجوار عربستان سعودی، عمدتاً برای یافتن شغل، بدون ویزا وارد این کشور میشوند. وزارت داخله عربستان سعودی هر از گاهی گروههای نظارتی را برای شناسایی و اخراج این مهاجران موظف میکند.
گرینکارت عربستان’؛ سیستم درخواست اقامت دائم سعودی راهاندازی شد
عربستان سعودی از امروز یکشنبه ۲۳ ژوئن (دوم تیر) طرح ویژه اعطای اقامت بلندمدت به متقاضیان خارجیها را با هدف جذب سرمایه و نیروی کار ماهر آغاز کرد.
در این طرح که رسانهها آن را با سیستم گرین کارت آمریکا مقایسه کردهاند، متقاضیان اقامت سعودی میتوانند برای مجوز دائم یا موقت درخواست دهند.
هزینه اجازه اقامت دائم ۸۰۰ هزار ریال سعودی معادل حدود ۲۱۳ هزار دلار و هزینه اقامت یکساله و قابل تمدید صدهزار ریال (حدود ۲۶ هزار دلار) است.
این طرح ماه گذشته میلادی در کابینه سعودی تصویب شد و از روز یکشنبه سایت درخواست آنلاین اقامت عربستان در دسترس عموم قرار گرفت.
به گزارش رسانهها تمام مراحل درخواست اقامت و ارسال مدارک به صورت اینترنتی انجام میشود.
درخواستکنندگان باید حداقل ۲۱ سال داشته باشند و علاوه بر اثبات توانایی مالی، گواهی عدم سوء پیشینه و همین طور مدارک پزشکی تعیینشده برای تشخیص سلامت را ارائه دهند.
دارندگان اجازه اقامت عربستان از حق رفت و آمد آزاد، داشتن ملک و خانه و همین طور تجارت در این کشور برخوردار میشوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز در حال حاضر بیش از ده میلیون خارجی در عربستان کار میکنند و اقامت آنها در این کشور مشروط به حمایت کارفرماست. این افراد برای هر بار خروج و ورود دوباره نیاز به گرفتن ویزا دارند.
ایده اعطای اقامت طولانی در عربستان اولین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی محمد بن سلمان، ولیعهد بانفوذ این پادشاهی، مطرح شد.
او این پیشنهاد را در قالب بخشی از طرح کاهش وابستگی عربستان به درآمدهای نفتی و افزایش سرمایهگذاریهای خارجی در این کشور ارائه کرد.
ترکیه شرایط کسب شهروندی برای خارجیها را آسانتر کرد
دولت ترکیه با تغییر بعضی از قوانین مهاجرتی، شرایط کسب شهروندی این کشور برای اتباع خارجی را آسانتر کرده است.
این قوانین عمدتا به متقاضیانی مربوط میشود که قصد دارند از طریق سرمایهگذاری یا خرید ملک شهروندی ترکیه را کسب کنند.
تغییرات جدید که در شماره امروز (چهارشنبه ۲۸ شهریور) “روزنامه رسمی” این کشور به چاپ رسیده حاکی از آن است که مقدار پول لازم برای سرمایهگذاری به عنوان یکی از شروط اصلی کسب شهروندی، به شدت کاهش یافته است.
در این قوانین سپردههای بانکی متقاضیان که پیش از این سه میلیون دلار بود به ۵۰۰ هزار دلار تقلیل پیدا کرده.
بر اساس تغییرات جدید، میزان سرمایهگذاری ثابت هم از دو میلیون دلار به ۵۰۰ هزار دلار رسیده است.
دو تغییر مهم دیگر هم قوانین جدید دیده میشود.
متقاضیان همچنین پیش از این باید خانههایی به ارزش حداقل یک میلیون دلار میخریدند تا بتوانند شهروندی ترکیه را کسب کنند که حالا این رقم به یک چهارم یعنی ۲۵۰ هزار دلار کاهش پیدا کرده است.
آخرین تغییر مربوط به تعداد کارمندان کارفرمایان خارجی است.
پیش از این کارفرمایان خارجی باید ۱۰۰ شهروند ترکیه را در استخدام میداشتند تا بتوانند شهروندی این کشور را به دست آورند و حالا با تغییر قوانین تعداد کارمندان به ۵۰ نفر کاهش پیدا کرده است.
تغییر شرایط کسب شهروندی در ترکیه در حالی است که در سالهای اخیر فرار سرمایه از ایران از طریق سرمایهگذاری و بخصوص خرید ملک در کشورهای همسایه از جمله گرجستان و ترکیه شدت گرفته است.
یکی از دلایل افزایش تعداد ایرانیهای خریدار خانه در ترکیه، اخذ مجوز اقامت یا شهروندی و حفط ارزش داراییها با توجه به افزایش شدید قیمت ارز در ایران بوده است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ترکیه، شهروندان ایرانی در هشت ماهه اول سال جاری میلادی ۱۶۵۹ خانه در ترکیه خریدهاند که این رقم نسبت به پارسال حدود ۴ برابر شده است.
پارسال (۲۰۱۷) در هشت ماه اول سال ایرانیها ۴۲۴ خانه در این کشور خریده بودند
هشدار سفیر ایران به متقاضیان اخذ اقامت دائم در گرجستان از طریق خرید ملک
جواد قوام شهیدی، سفیر ایران درگرجستان، به متقاضیان اخذ اقامت دائم در گرجستان از طریق خرید ملک در این کشور هشدار داده است.
او گفته: “خرید ملک در گرجستان لزوما تضمینی برای اخذ اقامت طولانی مدت این کشور نیست.”
آقای قوام شهیدی همچنین گفته است: “ایرانیانی که اقدام به خرید ملک در گرجستان می کنند، ابتدا اقامت (روادید) یکساله به آنها اعطا میشود اما این به معنای تضمین اقامت این افراد در سالهای بعد نیست؛ مگر آنکه فرد کار مولد و مشخصی در گرجستان داشته باشد و بتواند ثابت کند که میتواند یک شهروند مفید و مولد برای این کشور باشد.”
به گفته او بسیاری از شهروندان ایرانی که در گرجستان اقامت یک ساله گرفتهاند “موفق به تمدید آن نشدهاند.”
او البته نگفته این افراد چرا نتوانستهاند اقامت یک ساله خود را تمدید کنند.
در ماههای اخیر تعداد شهروندان ایرانی که برای خرید ملک؛ با هدف رسیدن به اقامت دائم این کشور به گرجستان سفر کردهاند افزایش یافته و در شبکههای فارسی زبان خارج از ایران، تبلیغات در این باره گسترش یافته است.
گرجستان یکی از کشورهایی است که شهروندان ایرانی برای سفرهای تفریحی به آن نیاز به ویزا ندارند و مسافران ایرانی میتوانند برای حداکثر ۴۵ روز، به این کشور سفر کنند.
شهروندان ایرانی میتوانند به حدود ۴۰ کشور بدون نیاز به اخذ ویزا یا دریافت ویزا در مرز ورودی، سفر کنند.
براساس قوانین گرجستان، اتباع خارجی میتوانند با خرید ملک به ارزش حداقل ۳۵۰۰۰ دلار آمریکا اقامت کوتاه مدت (یک ساله) این کشور را دریافت کنند که این اقامت در پایان دوره قابل تمدید است.
بر همین اساس، شش بار تمدید متوالی اقامت یک ساله گرجستان از طریق خرید ملک ، میتواند به اقامت دائم در این کشور منتهیمهاجرشود.
این املاک شامل زمینهای بایر و کشاورزی نیست.
ارزش گذاری این املاک از طریق ارزیابهای دولتی انجام میشود و در صورت اجاره ملک مالیات این درآمد هم باید پرداخت شود.
قیمت هر متر مربع ملک مسکونی در تفلیس، پایتخت گرجستان از ۹۰۰ تا بالای ۲۰۰۰ دلار، بسته به منطقه متغیر است؛ در شهرهای دیگر قیمت هر مترمربع ملک بسیار ارزانتر است و در بعضی موارد به زیر چهارصد دلار هم میرسد.
خرید املاک مسکونی در دو شهر تفلیس و باتومی در میان شهروندان ایرانی در مقایسه با شهرهای دیگر گرجستان از استقبال بیشتری برخوردار بوده است.
متقاضیان البته میتوانند با سرمایهگذاری ۳۰۰ هزار لاری، واحد پول گرجستان معادل ۱۲۲ هزار دلار آمریکا اقامت دائم گرجستان را در بدو ورود به این کشور دریافت کنند.
در سرشماری سال ۲۰۱۴ میلادی، جمعیت گرجستان ۳ میلیون و هفتصد هزار نفر اعلام شد.
جنگ در حلب؛ آیا عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران از دست رفته است؟
حلب، دومین شهر بزرگ سوریه در پی حمله برقآسای شبهنظامیان مسلح مخالف بشار اسد تقریبا در حال خارج شدن از دست ارتش بشار اسد است و گروه دیدبان حقوق بشر سوریه میگوید «بیش از نیمی» از شهر حلب،به دست مخالفان اسلامگرای دولت سوریه افتاده است.
این شبهنظامیان که به طور عمده از اعضای هیئت تحریر شام، یک گروه اسلام گرای و دیگر گروههای جهادی همسو هستند، توانستهاند در کمتر از ۷۲ ساعت شهری را در دست بگیرند که هشت سال پیش ارتش سوریه با کمک نیروی هوایی روسیه و شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران به فرماندهی قاسم سلیمانی ماهها برای بازپسگیری آن جنگیده بود.
بازپسگیری حلب در سال ۲۰۱۶ نقش مهمی در تثبیت موقعیت بشار اسد در جنگ داخلی ۱۳ ساله سوریه داشت.
حال، فقدان پوشش هوایی روسیه به خاطر تمرکز نیروی هوایی این کشور بر جنگ اوکراین و ضعف شدید سپاه پاسداران و حزبالله به خاطر حملات اسراییل در ماه های گذشته دفاع از این شهر و مناطق همجوار را برای ارتش سوریه مشکل کرده است.
جمهوری اسلامی ایران و نیروهای نیابتی آن پس از چهارده ماه پر ماجرا در خاورمیانه، علاوه بر نوار غزه و جنوب لبنان، در سوریه هم در وضعیت مشکلی قرار گرفتهاند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : اینترنشنال BBC