شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی ضمن ابراز نگرانی و هشدار درباره پیامدهای دستیابی ایران به سلاح هستهای، تاکید کرد که اگر ایران به سلاح هستهای دست یابد سعودی ناچار متقابلا برای دستیابی به آن خواهد کوشید.
ولیعهد سعودی در مصاحبه اختصاصی با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» که متعاقبا ساعت ۱:۰۰ بامداد پنجشنبه ۳۰ شهریور به وقت سعودی پخش خواهد شد گفت: «ما نگران دستیابی هر کشوری به سلاح هستهای هستیم».
وی همچنین افزود:«دستیابی به تسلیحات هستهای فایدهای ندارد زیرا کاربرد آن ناممکن است».
محمد بن سلمان در ادامه اظهارات خود در این زمینه با بیان اینکه «ما نگران دستیابی هر کشوری به سلاح هستهای هستیم» گفت:«هر کشوری که دست به کاربرد تسلیحات هستهای بزند خود را درگیر جنگ علیه کل کشورهای جهان خواهد کرد».
ولیعهد سعودی در ادامه سخنان خود همچنین تاکید کرد که جهان هیروشیمای جدیدی را برنمیتابد.
در بخش دیگری از اظهارات خود ولیعهد سعودی گفت که اسامه بن لادن، رهبر سازمان القاعده همانطور که دشمن آمریکا بود با سعودی نیز دشمنی میکرد.سعودی نیز دشمنی میکرد.
ولیعهد سعودی همچنین توضیح داد که مسأله فلسطین برای عادیسازی روابط با اسرائیل بسیار مهم است.
مصاحبه اختصاصی «فاکس نیوز» با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئيس شورای وزیران سعودی که توسط برت بایر، یکی از مجریان ارشد این شبکه آمریکایی در شهر «نیوم» انجام شد، متعاقبا ساعت ۱:۰۰ بامداد پنجشنبه ۳۰ شهریور به وقت سعودی پخش خواهد شد.
پیشتر شبکه آمریکایی «FOX NEWS» در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که مصاحبه اختصاصی آن با ولیعهد سعودی درباره آینده روابط ریاض با واشینگتن و موضوعات اقتصادی و سیاسی در خاورمیانه و جهان از طریق برنامه « Special Report» این شبکه پخش خواهد شد.
این اولین مصاحبه شبکه خبری فاکس نیوز با ولیعهد سعودی از سال ۲۰۱۹ است و با توجه به آخرین تحولات منطقهای و جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است
بن سلمان: در صورت حصول ایران به سلاح هستهای برای دستیابی به این تسلیحات میکوشیم
شاهزاده محمد بن سلمان گفت که اقتصاد سعودی رتبه ۱۷ در بین کشورهای جهان را دارد و میتواند به رتبه هفتم بازگردد
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» که چهارشنبه ۲۹ شهریور پخش شد، ضمن ابراز نگرانی از برنامه هستهای ایران آن را اقدامی «بد» توصیف کرد و گفت اگر ایران سلاح هستهای داشته باشد، سعودی هم متقابلا برای دستیابی به آن خواهد کوشید.
ولیعهد سعودی افزود: «دستیابی به تسلیحات هستهای فایدهای ندارد چرا که کاربرد آن ناممکن است.»
محمد بن سلمان تاکید کرد که گمان نمیکند هیچ کشوری خطر استفاده از سلاح هستهای را بپذیرد چون به درگیری جهانی منجر خواهد شد و جهان نمیتواند هیروشیمای دیگری را ببیند.
ولیعهد سعودی اشاره کرد، تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای در صورتی که قرار نیست از آن استفاده کنید بیمعنی است.
شاهزاده محمد بن سلمان خاطرنشان کرد، اگر از سلاح هستهای استفاده کنید با بقیه جهان وارد یک جنگ بزرگ میشوید.
رشد و رتبه اقتصادی سعودی
ولیعهد سعودی همچنین ابراز داشت که «رشد اقتصاد غیرنفتی» سعودی طی سال جاری در بین گروه ۲۰ سریعترین خواهد بود.
او تصریح کرد، اقتصاد سعودی رتبه ۱۷ در بین کشورهای جهان را دارد و میتواند به رتبه هفتم بازگردد.
محمد بن سلمان یادآوری کرد که کریدور اقتصادی مورد بحث در نشست سران گروه ۲۰ در دهلی نو، مسافت هند تا اروپا را به ۳ تا ۶ روز کاهش میدهد.
او ادامه داد که سرمایهگذاری در گردشگری سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی سعودی را از ۳ درصد به ۷ درصد افزایش داده است.
بن سلمان تاکید کرد که «پس از انجام پروژههای موردنظر تا نیمه اول سال ۲۰۲۴، به برنامهریزی برای چشمانداز ۲۰۴۰ و اعلام آن در سال ۲۰۲۷ یا ۲۰۲۸ اقدام میکنیم.»
او گفت، «برای تحقق برنامههایمان باید منطقه امن و باثبات باشد و آرزو داریم که همه کشورهای منطقه از لحاظ اقتصادی پیشرفت کنند.»
مسئله فلسطین
ولیعهد سعودی با اشاره به این که ریاض در حال حاضر با اسرائیل هیچ رابطهای ندارد، درباره مسئله فلسطین گفت: «این مسئله برای عادیسازی روابط با اسرائیل بسیار مهم است. آمریکا پیشنهادی برای برقراری روابط با اسرائیل ارائه داد.»
او افزود، گفتوگو درباره برقراری روابط با اسرائیل خوب است و ادامه داد که «امیدواریم زندگی فلسطینیها بهبود یابد و اسرائیل در منطقه امکان ایفای نقش پیدا کند.»
روابط عالی با بایدن
شاهزاده محمد بن سلمان درباره روابط با آمریکا گفت: «با واشینگتن روابط امنیتی مهمی داریم. با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز دارای روابط عالی هستیم.»
ولیعهد سعودی تاکید کرد که ریاض مایل است شرکتهای آمریکایی و خارجی در خاورمیانهای امن و باثبات سرمایهگذاری کنند.
او اشاره کرد که سعودی جزو پنج کشور اول خریدار تسلیحات آمریکایی است و تامین تسلیحات مورد نیاز ما از کشورهای دیگر به نفع آمریکا نیست.
بازار انرژی
ولیعهد سعودی به شماری از مسائل اقتصادی نیز پرداخت و گفت که ریاض بازار عرضه و تقاضای نفت را زیرنظر دارد و اقدامات مقتضی برای ثبات این بازار را اتخاذ میکند.
او تصریح کرد که نقش سعودی در ائتلاف «اوپک پلاس»، کم کردن شکاف میان عرضه و تقاضا در بازار نفت است.
محمد بن سلمان درباره گروه «بریکس» گفت که این گروه به دلیل حضور کشورهای متحد آمریکا، ائتلافی علیه واشینگتن بهحساب نمیرود.
ولیعهد سعودی تاکید کرد، این گروه که شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، ائتلافی سیاسی محسوب نمیشود.
سعودی از ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت بریکس در خواهد آمد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیهٔ