ممانعت اسرائیل از انتقال مجروحان از نوار غزه به بیمارستانهای مصر از طریق گذرگاه رفح به بهانه حضور عوامل حماس در میان آنها و واکنش حماس در شکل تعلیق خروج اتباع خارجی و دوتابعیتی به مصر، همچنان به صورت مشکلی حلنشده باقی مانده است.
به دنبال نفی ادعاهای اسرائیل از سوی حماس، منابع «العربیه» گزارش دادند که قاهره، میانجی آمریکایی را از لزوم تامین کریدورهای ایمن برای عبور آمبولانسها در اسرع وقت، مطلع کرده است.
این منابع یکشنبه ۱۴ آبان توضیح دادند که قاهره خواستار تعهد واشینگتن در خصوص عبور ایمن و عدم پیگرد مجروحان به خاک مصر به وسیله آمبولانسها شد و خروج آنها را با خروج افراد دوتابعیتی، مرتبط کرد.
موانع برای خروج دوتابعیتیها
این منابع همچنین با اشاره به این که قاهره به میانجیها اطلاع داد که اخلال در خروج مجروحان و هدف قرار دادن آنها، مانع خروج دوتابعیتیها میشود، خواستار تعهد آمریکا برای یافتن راهحل شفاف طی ساعات آینده شد.
به گفته این منابع، مصر همچنین خواستار بحث در مورد سازوکار ورود نامشروط سوخت و آب به نوار غزه شد و بلافاصله این موضوع را به آمریکا اطلاع داد تا از تعطیلی بیمارستانها جلوگیری شود.
به گزارش «فرانسپرس»، یک منبع رسمی در ستاد گذرگاهها پیشتر اعلام کرد تا زمانی که مجروحان از بیمارستانهای غزه و شمال به سمت گذرگاه رفح میان نوار محاصره شده و مصر خارج شوند، هیچ دارنده گذرنامه خارجی از نوار غزه سفر نخواهد کرد.
توقف تردد در رفح
یک منبع امنیتی مصری تاکید کرد که هیچ فرد مجروح یا دارنده گذرنامه خارجی به گذرگاه رفح مصر نرسیده و در پی بمباران آمبولانسهای حامل مجروحان در گذرگاه رفح، تردد در این گذرگاه متوقف شده است.
در همین حال، طبق گفته منابعی در جنبش حماس، اسرائیل با خروج بسیاری از مجروحان به مصر که اسامی آنها در لیست ارسال شده به مقامات مصری درج شده بود، مخالفت کرد.
بمباران بیمارستانها
ارتش اسرائیل جمعه مدعی شد که آمبولانس حامل اعضای جنبش حماس را در خارج از بیمارستان الشفا، بزرگترین بیمارستان غزه بمباران کرد ولی حماس این موضوع را که آمبولانس مزبور، حامل اعضای این گروه بوده، تکذیب کرد.
هدف قراردادن این آمبولانس به کشتهشدن ۱۵ نفر انجامید و ۶۰ زخمی برجای گذاشت.
ارتش اسرائیل جمعه، سه بیمارستان الشفاء، القدس و اندونزی را هدف قرار داد که دهها کشته و زخمی بر جای گذاشت..
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت غزه، مجموع قربانیان حملات اسرائیل به غزه از ۷ اکتبر گذشته، به ۹۲۲۷ نفر رسیده که ۳۸۲۶ کودک را نیز شامل میشود.
اسرائیل: مناطق تحت کنترل حماس در غزه در حال کوچکتر شدن است
گردانهای القسام: انهدام ۲۴ خودروی نظامی اسرائیل ظرف ۴۸ ساعت گذشته را ثبت کردیم
یواو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، شنبه ۱۳ آبان، از تشدید حملات ارتش اسرائیل طی دو روز گذشته علیه حماس در غزه و کوچکتر شدن مناطق تحت کنترل این گروه فلسطینی در غزه خبر داد.
گالانت تاکید کرد: «ما مصمم به پیروزی هستیم، جایی برای حماس در غزه وجود ندارد، در پایان نبرد ما در این باریکه، حماس وجود نخواهد داشت و مناطق تحت کنترل این گروه در نوار غزه در حال نابود شدن است.»
او در ادامه گفت: «ما بسیاری از جنگجویان و ۱۲ نفر از رهبران حماس را در غزه کشتیم، و به یحیی السنوار میرسیم و او را از بین میبریم.»
وزیر دفاع اسرائیل، خاطرنشان کرد که واشنگتن «وضعیت ما را در مورد بمباران حماس در غزه درک میکند».
او همچنین بر تلاشهای اسرائیل «برای حفظ جان اسرای اسرائیلی در غزه» تاکید کرد.
گالانت از فلسطینیها خواست به جنوب غزه بروند و افزود: «هرکس در شمال غزه بماند جان خود را به خطر میاندازد.»
این وزیر اسرائیلی در بخشی دیگر از اظهارات خود گفت: «ما برای نبرد در همه جبههها آمادهایم، علاقهای به رویارویی با حزبالله نداریم، اما آمادهایم، اگر نصرالله اشتباه سنوار را تکرار کند، هزینه زیادی را بر لبنان تحمیل خواهد کرد.»
انهدام ۲۴ تانک ظرف ۴۸ ساعت
از سوی دیگر، ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس شامگاه شنبه گفت: این گردانها انهدام ۲۴ خودروی نظامی اسرائیل از جمله یک تانک، یک نفربر و یک بولدوزر را در ۴۸ ساعت گذشته ثبت کرده است.
ابوعبیده در یک فایل صوتی افزود: «ما در حال جنگ نابرابر هستیم اما در دنیا درس خواهد شد.»
او در ادامه افزود: «رزمندگان ما همچنان پشت سر نیروهای دشمن حلقه زده و از فاصله صفر با سربازان آن درگیر میشوند.»
سخنگوی گردانهای القسام، همچنین گفت:«ما بعدازظهر پنجشنبه با موشکهای ضدزره هدایت شونده به محور جنوبی شهر غزه حمله کردیم».
ابوعبیده خاطرنشان کرد که گردانهای القسام «موشکهای ضداستحکامات الیاسین ساخت داخل فلسطین را به خدمت گرفته که هدف آنها نابودی نیروهای اسرائیلی است.»
ادامه حملات هوایی اسرائیل به غزه؛ حمله حماس به اطراف پایگاه نظامی زیکیم
به گفته یک مقام ارشد وزارت بهداشت در نوار غزه بیش از ۵۰ جسد ناشناس قربانیان بمبارانهای اسرائیل در یک گور دسته جمعی دفن شدند
به گزارش رسانههای فلسطینی، ورودی بیمارستان کودکان النصر در شهر غزه، شنبه ۱۳ آبان هدف بمباران اسرائیل قرار گرفت که به کشته و زخمیشدن شماری از بیماران انجامید.
طبق گزارش تلویزیون فلسطین، این بمباران سنگین همچنین یک مخزن آب تامینکننده مناطق رفح در جنوب نوار غزه را نیز هدف قرار داد.
بیت لاهیا در شمال غزه و محله النصر در غرب نوار هم هدف قرار گرفتند که در نتیجه آن، ۷ نفر کشته شدند.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که منطقه حیالزیتون تا این لحظه هدف بیش از ۲۰ حمله هوایی قرار گرفته است.
شهر خانیونس در جنوب غزه و منطقه القراره در شرق آن نیز از این حملات در امان نبودند که به کشته و زخمیشدن دهها نفر انجامید.
عملیات مسلحان حماس
از سویی، به گفته منابع «العربیه» در جریان درگیری میان ارتش اسرائیل و تیم ویژه غواصان و عوامل مسلح حماس با استفاده از پاراگلایدر، در اطراف پایگاه نظامی زیکیم، مشرف به سواحل شهر عسقلان، ۶ نفر از اعضای حماس کشته و ۴ سرباز اسرائیلی زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
این منابع خاطرنشان کردند که این درگیری در پی اقدام حماس به عملیات رخنه از سوی غواصان و عوامل مسلح با استفاده از پاراگلایدر رخ داد.
پیش از آن، دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفته بود که از آغاز جنگ، اسرائیل ۱۰ نفر از فرماندهان حماس را کشته است.
گردانهای القسام نیز متقابلا اعلام کرد که تلآویو را با رگبار موشکی هدف قرار داد که تعدادی از آنها با سامانه «گنبد آهنین»، رهگیری شد.
حملات توپخانهای و هوایی
مرکز رسانهای فلسطین از حملات بسیار شدید توپخانهای در مرز نوار غزه و همچنین شرق خانیونس و دیر البلح خبر داد که با حملات هوایی اسرائیل به بیمارستان القدس در تلالهوی، همزمان بود.
این مرکز پیشتر تاکید کرد که خانههای اطراف بیمارستان اندونزی در شهر غزه و محله حیالتفاح در بخش شرقی شهر و اردوگاه البریج نیز هدف حملات هوایی قرار گرفتند.
گورهای جمعی
یک مقام ارشد وزارت بهداشت در نوار غزه جمعه اعلام کرد که بیش از ۵۰ جسد ناشناس قربانیان بمبارانهای اسرائیل در نوار غزه در یک گور دسته جمعی دفن شدند.
این گور دسته جمعی، چهارمین گور از این نوع است که مسئولان در نوار غزه مجبور شدند برای دفن اجسادی که شناسایی آنها ناممکن است، از آن استفاده کنند.
به گفته منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، شمار اجساد ناشناس که به گور جمعی انتقال خواهند یافت، در حال افزایش است.
بر اساس آخرین آمار این وزارتخانه، شمار کشتههای فلسطینی در اثر حملات اسرائیل به ۹۲۲۷ نفر رسید که بیش از نیمی از آنها زن و کودک هستند.
عقبنشینی نیروهای اسرائیلی پس از حمله چند ساعته به جنین در کرانه باختری
تنشها در کرانه باختری طی روزهای اخیر به شدت افزایش یافته و این منطقه، بمباران، دستگیری و حملات اسرائیل را شاهد بوده است
همزمان با ادامه حملات نیروهای ارتش اسرائیل به نوار غزه از چند روز پیش، خودروهای نظامی اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری یورش برده و سپس در پی درگیری با گروههای فلسطینی، عقبنشینی کردند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، ارتش اسرائیل، بامداد یکشنبه ۱۴ آبان وارد جنین شد و به چندین خانه در این شهر حمله کرد.
«وفا» افزود که نیروهای اسرائیلی طی درگیری شدید، مردی را که چندی پیش از زندان آزاد شده بود، بازداشت کرده و محله المراح در این شهر را هدف حمله خود قرار دادند که طی آن، یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله، زخمی شد.
بولدوزرهای اسرائیلی نیز یک دوربرگردان شهر را تخریب کردند و جادهها و زیرساختها در حومه اردوگاه جنین را با بولدوزر منهدم کرده و نیروهای کمکی جدید اسرائیلی، اعزام شدند.
به گزارش رسانههای فلسطینی، نیروهای اسرائیلی پس از درگیریهای شدید با گروههای فلسطینی، از جنین عقبنشینی کردند.
صحنههای ویدئویی، عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از جنین را پس از ساعتها درگیری شدید، نشان داد.
افزایش تنشها در کرانه باختری
تنشها در کرانه باختری طی روزهای اخیر به شدت افزایش یافته و این منطقه، بمباران، دستگیری و حملات اسرائیل را شاهد بوده است.
حملات اسرائیل به نوار غزه که بیش از ۴ هفته است تداوم دارد، تا این لحظه جان افزونبر ۹۴۸۸ فلسطینی از جمله بیش از ۳۹۰۰ کودک را گرفته است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة