محمود عباس از توطئه‌ کشاندن درگیری‌ها به کرانه باختری هشدار داد
محمود عباس از توطئه‌ کشاندن درگیری‌ها به کرانه باختری هشدار داد
محمود الهباش: احتمالا اسرائیل در پس اقدامات تحریک‌آمیز علیه حکومت خودگردان باشد

محمود الهباش، مشاور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به وجود توطئه‌هایی برای کشاندن درگیری‌ها به کرانه باختری و تغییر وضعیت موجود هشدار داد.

مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به شبکه «العربیه» تصریح کرد که ممکن است اسرائیل در پس اقدامات تحریک‌آمیز علیه حکومت خودگردان باشد.

الهباش افزود: «بر این باوریم که مردم تحت تأثیر برنامه‌های ضدحکومتی قرار نخواهند گرفت.»، وی در ادامه گفت: «مردم تمام نقشه‌های هدف قرار دادن حکومت را شکست خواهند داد.»

تشییع جنازه 10 فلسطینی

طوباس، طولکرم و شهرک طمون جمعه 23 شهریور، ده فلسطینی را که در حملات هوایی نیروهای اسرائیلی طی دو روز گذشته در عملیات شدید نظامی در شمال کرانه باختری اشغالی کشته شده بودند، تشییع کردند.

خبرگزاری فلسطینی «وفا» گزارش داد که ارتش اسرائیل شامگاه پنج‌شنبه از آن منطقه عقب‌نشینی کرده است، اما همچنان به حملات به روستاهای مجاور ادامه می‌دهد و اقدام به دستگیری‌هایی می‌کند.

بعد از عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از دو شهر و یک شهرک، مراسم تشییع برگزار شد.

هلال احمر فلسطین روز چهارشنبه گزارش داد که پنج فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل که به مسجد التوحید در طوباس نزدیک بود، کشته شدند.

در همین راستا، ارتش اسرائیل اعلام کرد که یگان‌های آن «عملیات ضد‌تروریستی را در مناطق طوباس و طمون» انجام داده‌اند و یکی از جنگنده‌های این آن «یک هسته تروریستی مسلح» را هدف قرار داده است.

پیشتر، وزارت بهداشت فلسطین در رام‌الله شامگاه چهارشنبه تایید کرد: «بر اثر بمباران یک خودرو توسط اشغالگران، سه نفر کشته به بیمارستان تخصصی الاسراء در شهر طولکرم منتقل شدند.»

پیش از آن وزارت بهداشت و هلال احمر فلسطین سه‌شنبه اعلام کرده بودند: «یک زن و یک جوان امدادگر داوطلب در نتیجه هجوم اسرائیل به شهر طولکرم کشته شدند و تعدادی از شهروندان بر اثر گلوله‌های ارتش اسرائیل زخمی شدند.»

عملیات نظامی گسترده

اسرائیل از پایان ماه اوت، به عملیات‌های نظامی گسترده‌ خود در طوباس و شهرهای جنین و طولکرم و همچنین در اردوگاه‌های پناهندگان واقع در این شهرها که به‌ویژه گروه‌های مسلح فلسطینی که با ارتش اسرائیل می‌جنگند در آن پناه گرفته‌اند، ادامه می‌دهد.

اسرائیل از سال 1967 کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه را اشغال کرده است. از زمان آغاز جنگ در نوار غزه در 7 اکتبر، به دنبال حمله بی‌سابقه حماس به اسرائیل، درگیری‌ها و خشونت‌ها میان فلسطینیان از یک سو و ارتش و شهرک‌نشینان اسرائیلی از سوی دیگر افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های وزارت بهداشت فلسطین، دست‌کم 679 فلسطینی بر اثر تیراندازی سربازان یا شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری کشته شده‌اند.

از سوی دیگر طبق داده‌های رسمی اسرائیلی، دست‌کم 24 اسرائیلی، از جمله سربازان، در حملات فلسطینی‌ها یا طی عملیات نظامی کشته شده‌اند.

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

حماس: موضع اسرائیل در مورد سرنوشت السنوار غیرمنطقی است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
2 دقيقه(Reading time)

در پی پیشنهاد یک مقام اسرائیلی در خصوص امکان تامین گذرگاه امن برای خروج یحیی السنوار، رهبر حماس از غزه در ازای آزادی گروگان‌ها، بار دیگر سرنوشت رهبر حماس بعد از پایان جنگ غزه زیر ذره‌بین قرار گرفت.

«نامعقول و غیر قابل قبول»

یک منبع حماس به العربیه اظهار داشت که خروج امن برای السنوار هرگز به این گروه پیشنهاد نشده است.

به گفته این منبع، سخنان این مقام اسرائیلی درباره السنوار، نامعقول، غیر قابل قبول و غیرمنطقی و حاکی از ورشکستگی سیاسی دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل است.

این منبع حماس در برنامه «بیرون از جعبه» با این بیان که حماس هیچ پیشنهاد جدیدی در خصوص توافق غزه ارائه نکرده، تاکید کرد که اسرائیل از دادن موافقت‌های کتبی در جریان مذاکرات طفره می‌رود که باعث به تعویق افتادن آن می‌شود.

او تاکید کرد که تل‌آویو با آزادی 65 نفر از زندانیان فلسطینی محکوم به حبس ابد، مخالفت کرده است.

سوءاستفاده از پرونده کریدور فیلادلفیا

به نظر این منبع حماس، اسرائیل با سوء استفاده از پرونده محور فیلادلفیا، از آن برای طولانی کردن مذاکرات استفاده می‌کند.

گال هیرش، هماهنگ‌کننده اسرائیلی امور گروگان‌ها و مفقودین، سه‌شنبه در مصاحبه با « بلومبرگ» گفته بود که اسرائیل عملا پیشنهاد گذرگاه امن برای السنوار را داده است.

هیرش افزود اگر همه 101 گروگان باقی‌مانده بازگردانده شوند، این شروط همراه با «خلع سلاح و ریشه‌کن‌سازی افراط‌گرایی» در غزه، می‌تواند به بازسازی غزه و پایان دادن به جنگ کمک کند.

عدم حضور علنی السنوار

مقامات آمریکایی بر این باورند که السنوار که از 7 اکتبر گذشته در اماکن عمومی ظاهر نشده، همچنان در شبکه گسترده تونل‌های حفر شده در زیر غزه، آزاد است و «چه‌بسا در میان گروگانها باشد تا از آنها به عنوان سپر انسانی» استفاده کند.

رسانه‌های محلی از کشته‌شدن 160 فلسطینی در عملیاترسانه‌های محلی از کشته‌شدن 160 فلسطینی در عملیات ارتش اسرائیل در غزه خبر دادند

ارتش اسرائیل از نابودی تیپ رفح و کشتن دو هزار عضو حماس خبر داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
2 دقيقه(Reading time)

با ادامه بمباران‌ نوار غزه و عملیات نیروهای اسرائیلی در تمامی این منطقه طی شب‌ گذشته تا صبح جمعه 23 شهریور، رسانه‌های محلی از کشته‌شدن 160 فلسطینی خبر دادند.

از سویی یک منبع پزشکی به العربیه اعلام کرد از شب گذشته تا صبح امروز دست‌کم 60 فلسطینی در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه کشته شدند.

نابودی تیپ رفح

همزمان ارتش اسرائیل از نابودی تیپ رفح و کشتن دو هزار عضو حماس خبر داد.

در بیانیه پیشین ارتش آمده است: «لشکر 162، عملیات نابودسازی تیپ رفح را تکمیل کرد و حدود دو هزار نفر از اعضای حماس را از نابود و 13 کیلومتر تونل را نیز تخریب کرد.»

بر أساس همین بیانیه، یگان‌های تیپ 162 «طی چند ماه گذشته، با انجام عملیات دقیق و هدفمند در رفح، بیش از دو هزار عامل مسلح را کشتند.»

ارتش اسرائیل همچنین گفت که «80 درصد تونل‌های واقع در نزدیکی و زیر محور فیلادلفیا» را تخریب کرده است.

بیش از 41 هزار کشته فلسطینی

تونل‌های حفر شده در امتداد کیلومترها توسط حماس طی سال‌ها زیر نوار غزه، از زمان شروع جنگ در 7 اکتبر، ارتش اسرائیل را با معضل مواجه ساخته است.

در حالی که اسرائیل از آن تاریخ بر نابودی حماس إصرار می‌ورزد، اخیراً مخالفت خود را با دست‌برداشتن از کنترل نظامی بر گذرگاه‌های رفح و فیلادلفیا به‌رغم انتقاد میانجیگران (مصر، قطر، و آمریکا) ناظر بر گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه، اعلام کرد.

بر اساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، تا این لحظه بیش از 41 هزار فلسطینی غالبا زنان و کودکان از آغاز جنگ در غزه در 7 اکتبر گذشته، کشته شده‌اند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ