مکرون در دیدار با محمود عباس در رام‌الله
مکرون در دیدار با محمود عباس در رام‌الله
این اولین سفر یک رئیس جمهوری غربی به فلسطین از زمان جنگ 7 اکتبر است
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر این‌که «حماس نماینده مردم فلسطین نیست»، افزود آن‌چه حماس در حمله به اسرائیل انجام داده به یک فاجعه انسانی برای فلسطینی‌ها و یک تراژدی برای اسرائیلی‌ها منجر شده است.

مکرون پس از دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله، که اولین سفر یک رئیس جمهوری غربی به فلسطین از زمان جنگ ۷ اکتبر بود، گفت: «ما به قربانیان در غزه فکر می‌کنیم، من رنج غیرنظامیان در غزه را می‌بینم و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد.»

وی در این‌باره با بیان این‌که ما با اسرائیل در غم و اندوه شریکیم و هیچ چیز خشونت و تروریسم از سوی حماس را توجیه نمی‌کند، تاکید کرد که جان غیرنظامیان برای ما ارزشی یکسان دارد و حفاظت از آنها یک وظیفه‌ای اخلاقی است که در قوانین بین‌المللی تکلیف شده است.

رئیس جمهوری فرانسه، درباره گروگان‌ها گفت: «ما در کنار ۱۷۰ نفر از شهروندان خود در غزه هستیم و همچنان برای آزادی گروگان‌های فرانسوی تلاش می‌کنیم.»

محمود عباس، نیز به نوبه خود تاکید کرد که مردم فلسطین راه‌حل‌های امنیتی و نظامی بیشتری را که ممکن است به تشدید تنش‌ها و سوق دادن منطقه به سوی جنگ منطقه‌ای یا حتی جهانی دیگری منجر شوند را نخواهند پذیرفت.

عباس، از مکرون خواست تا برای متوقف کردن اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل به نوار غزه تلاش کند.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در پایان اظهارات خود بر ضرورت توقف فوری جنگ غزه و تامین امنیت فلسطینیان شد.

تصویب قطعنامه در حمایت از اسرائیل پس از انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

مایک جانسون رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا پس از سه هفته، چهارشنبه سوم آبان، مایک جانسون را به‌عنوان رئیس جدید این مجلس انتخاب کردند.

مایک جانسون ۵۱ ساله از لوئیزیانا و از طرفداران سرسخت دونالد ترامپ توانست ۲۲۰ رای موافق کسب کند و در مقابل، ۲۰۹ دموکرات به او رای منفی دادند.

رئیس پیشین، کوین مک‌کارتی اوایل ماه اکتبر با رای اکثریت نمایندگان از این سمت برکنار شد و از آن زمان کنگره در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

جانسون در ۳۰ ژانویه ۱۹۷۲ در شریوپورت ایالت لوئیزیانا متولد شد و سه برادر کوچکتر از خود دارد. او در سال ۱۹۹۹ با کیلی جونسون ازدواج کرد و دارای چهار فرزند است.

او در سال ۱۹۹۸دکترای حقوق از موسسه «پل ام هربرت» دریافت کرد و حدود ۲۰ سال تجربه وکالت داشته و برای موسسه «اتحاد برای دفاع از آزادی» کار کرده است.

بازگشایی محدود گذرگاه رفح؛ افزایش احتمال وقوع قحطی در غزه

طرح حمایت از اسرائیل

در همین رابطه، پس از انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا، این مجلس طرح حمایت از اسرائیل و محکوم‌کردن حماس را تصویب کرد.

در این طرح که با رای موافق ۴۱۲ نماینده و مخالفت ۱۰ نماینده دیگر تصویب شد، آمده است، ایالات متحده از اسرائیل «که در حال دفاع از خود برابر حمله وحشیانه گروه حماس و دیگر تروریست‌ها است»، حمایت می‌کند.

این طرح همچنین از همه کشورها خواسته است که جنگ حماس علیه اسرائیل را بدون تردید محکوم کنند.

مجلس نمایندگان آمریکا از حماس نیز خواسته که «همه گروگان‌های زنده را آزاد کرده و اجساد گروگان‌های کشته‌شده را باز گرداند.»

طرح مجلس نمایندگان آمریکا «حمایت ایران از گروه‌های تروریستی و نیابتی از جمله حماس و جهاد اسلامی» را نیر محکوم کرد.

پیش از این، مایک جانسون، رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که اولین اقدام او پس از انتخابش به این مسئولیت، پیشنهاد تصویب طرحی برای حمایت از اسرائیل خواهد بود.

این مقام عضو حزب جمهوری‌خواه گفت که «بزرگترین متحد ما در خاورمیانه در معرض هجوم قرار گرفته است. اولین طرح پیشنهادی من در مجلس نمایندگان، حمایت از متحد بسیار نزدیک ما اسرائیل خواهد بود. این اقدامی است که در انجام آن بسیار تاخیر کرده‌ایم.»

هیئت وزیران سعودی بر اهمیت تلاش‌ها برای توقف عملیات نظامی در غزه تاکید کرد

وزیر اطلاع‌رسانی سعودی از نتایج مثبت نشست ریاض میان شورای همکاری خلیج و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آ سه آن» قدردانی کرد.

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

جلسه هیئت وزیران سعودی به ریاست ملک سلمان بن عبدالعزبز، ضمن بررسی تحولات جنگ غزه اعلام کرد ریاض در جریان تماس‌ها با اعضای جامعه بین‌المللی بر رد قاطع هدف قرار دادن غیرنظامیان به هر بهانه‌ای تاکید کرد و خواستار اقدام فوری برای توقف عملیات نظامی و کاهش تنش‌ها و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات در منطقه و جهان شد.

هیئت وزیران سعودى همچنین در این جلسه از محتوای گفتگوها، دیدارها و تماس‌هایی که شاهزاده محمد بن سلمان – ولی‌عهد ‌و نخست وزیر سعودی – در روزهای گذشته با سران تعدادی از کشورها داشت، مطلع شد.

در این زمینه، مفاد سفرهای رسمی روسای جمهوری اندونزی، مالزی، کره جنوبی و نخست وزیر سنگاپور به پادشاهی عربی سعودی و امضای تعدادی موافقتنامه و یادداشت‌های تفاهم برای تقویت روابط همکاری و توسعه آن در زمینه‌های مختلف بررسی شد

سلمان الدوسری وزیر اطلاع‌رسانی در اظهارات خود به خبرگزاری سعودی «واس» پس از پایان جلسه توضیح داد که هیئت وزیران از نتایج مثبت نشست ریاض میان شورای همکاری خلیج و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آ سه آن» قدردانی کرد.

الدوسری افزود که اهمیت نشست این دوره که به ریاست شاهزاده محمد بن سلمان آل سعود، ولی‌عهد و نخست‌وزیر سعودی و رئیس جمهوری اندونزی، برگزار شد داری نتایجی بود که امید می‌رود به افزایش حمایت از همکاری میان کشورها جهت خدمت به منافع مردمان و فرصت‌های رشد، پیشرفت و شکوفایی بیانجامد.

جلسه هیئت وزیران سعودی همچنین میزبانی ریاض برای بیست و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۵ و انتخاب مجدد آن به عنوان رئیس شورای اجرایی و تأیید بر نقش رهبری سعودی در صنعت گردشگری در سطح بین‌المللی دانست.

هیئت وزیران همچنین به برندگان جایزه سعودی درباره مدیریت محیط زیست در جهان اسلام که هدف آن ارتقای کار مشترک در زمینه‌های حفاظت از محیط زیست، مسائل توسعه پایدار، بهبود کیفیت زندگی و توسعه راه‌حل‌های نوآورانه، علمی و عملی است، تبریک گفت.

تاکید وزرای خارجه سعودی و رومانی بر لزوم تنش‌زدایی در غزه

دو وزیر سعودی و رومانی «اهمیت تقویت ارتباط با جامعه بین‌المللی از طریق روابط دوجانبه و چندجانبه برای یافتن راه‌حلی عادلانه و جامع که خواسته‌های مردم فلسطین را برآورده کند، را بررسی کردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزارت خارجه پادشاهی عربی سعودی، چهارشنبه ۳ آبان، اعلام کرد که شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور و لومینیتا تئودور اودوبسکو همتای رومانیایی او‌ بر لزوم کاهش تنش در نوار غزه و اطراف آن تاکید کردند.

در این بیانیه‌ آمده است که دو طرف طی گفتگویی تلفنی درباره «خطر تداوم تشدید نظامی در غزه و اطراف آن و لزوم یافتن راه‌های لازم برای تنش‌زدایی و توقف تشدید درگیری‌ها در منطقه را بررسی کردند.»

طبق این بیانیه، دو وزیر همچنین «اهمیت تقویت ارتباط با جامعه بین‌المللی از طریق روابط دوجانبه و چندجانبه برای یافتن راه‌حلی عادلانه و جامع که خواسته‌های مردم فلسطین را برآورده کند، را بررسی کردند.

بر اساس این بیانیه، دو وزیر همچنین بر اهمیت «کاهش عواقب این بحران به گونه‌ای که به حفاظت از غیرنظامیان و امکان رساندن کمک‌های امدادی و تجهیزات پزشکی کمک کند» تاکید کردند.

ارتش اسرائیل از افزایش شمار اسیران نزد حماس خبر داد

ارتش اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که تعداد اسیران نزد حماس ۲۲۲ نفر هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که شمار اسیران در غزه به ۲۲۴ نفر افزایش یافت و این رقم ممکن است باز هم افزایش بیابد.

هاگاری، پنج‌شنبه، ۴ آبان در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد که تعداد کشته شدگان نیروهای اسرائیلی در پی حمله هفتم اکتبر حماس نیز به ۳۰۹ نفر افزایش یافته است.

او اظهار داشت که ارتش اسرائیل «شب گذشته برای چندین ساعت بدون هیچ خساراتی عملیات نفوذ در غزه انجام داد.»

سخنگوی ارتش اسرائیل تاکید کرد که «آماده‌سازی برای انجام عملیات زمینی در غزه در حال انجام است و نیروهای اسرائیلی در حال جمع‌آوری معلومات میدانی از گروگان‌ها و مکان نگهداری آنها هستند.»

هاگاری افزود که «هر کس به انجام عملیات علیه نیروهایمان در مناطق مرزی اقدام کند، بهای آن را خواهد پرداخت.»

او گفت که پس از شلیک موشک از جنوب لبنان، ۵ هسته عملیاتی حزب‌الله مورد هدف قرار گرفت و طی آن ۴ نیروی وابسته به این گروه کشته شدند.

ارتش اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که تعداد اسیران نزد حماس ۲۲۲ نفر هستند.

در همین رابطه، آمریکا از پیامدهای حمله احتمالی زمینی اسرائیل به غزه از جمله آسیب‌دیدن اسیران و خارجیان موجود در این منطقه ابراز نگرانی کرد.

در حمله هفتم اکتبر گروه حماس به شهرها و شهرک‌های اسرائیلی اطراف نوار غزه، ۱۴۰۰ نفر کشته شدند.

اسرائیل در واکنش به حمله حماس، از آن تاریخ تاکنون به حملات هوایی بی‌سابقه علیه غزه اقدام کرد که در جریان آن دست‌کم ۶۵۴۶ فلسطینی از جمله ۲۷۰۴ کودک کشته شدند.

مسکو: اسرائیل حق دارد بدون کشتار غیرنظامیان از خود دفاع کند

سخنگوی کاخ کرملین هشدار داد که هر گونه حمله زمینی اسرائیل به غزه به وخیم‌تر شدن شرایط انسانی در این منطقه می‌انجامد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

میخائیل بوگدانوف، دستیار وزیر خارجه روسیه گفت که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد اما «این دفاع نباید به کشتار غیرنظامیان در غزه منجر شود.»

بوگدانوف، پنج‌شنبه ۴ آبان پس از دیدار با رهبران گروه حماس در قطر افزود که وضعیت گروگان‌های بازداشتی در غزه نیز مورد بررسی قرار گرفت.

او در جریان میزگردی با عنوان «چشم‌انداز بحران در خاورمیانه و رویکرد روسیه» گفت: «ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا و کانادا بر حق دفاع اسرائیل از خود تاکید دارند. کسی در این باره بحثی ندارد، اما حق دفاع از خود نباید به کشتار شمار زیادی غیرنظامیان در غزه منجر شود.»

هشدار به حمله زمینی

در همین رابطه، دیمتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین هشدار داد که هر گونه حمله زمینی اسرائیل به غزه، به وخیم‌تر شدن شرایط انسانی در این منطقه می‌انجامد.

پیشتر، شورای امنیت سازمان ملل متحد از تصویب دو قطعنامه پیشنهادی توسط ایالات متحده آمریکا و روسیه درباره تشدید تنش‌ها در نوار غزه و بحران انسانی در این منطقه بازماند.

از سویی، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در انتقاد از موضع ایالات متحده گفت که منافع تنگ‌نظرانه و خودخواهانه مانع از به نتیجه رسیدن تلاش‌ها برای برقراری آرامش در غزه شد.

نبنزیا واشینگتن را به‌دلیل آن چه او استفاده از حق وتو برای تصویب قطعنامه‌های سیاسی خواند، مورد سرزنش قرار داد و بر مخالفت کشورش با هر گونه اقدام یا قطعنامه‌ای که به کوچاندن غیرنظامیان از غزه منجر شود، تاکید کرد.

نماینده روسیه افزود که «شورای امنیت از ارسال پیام واضحی برای برقراری آرامش در غزه عاجز ماند.»

قطعنامه پیشنهادی روسیه

قطعنامه پیشنهادی روسیه خواستار توقف فوری و دائم جنگ در غزه به‌ دلایل انسانی بود و همه اقدامات خشونت‌آمیز و کشتار علیه غیرنظامیان را محکوم می‌کرد.

پیشنهاد مذکور، «با قاطعیت حملات وحشیانه حماس علیه اسرائیل و گروگان‌گیری غیرنظامیان» توسط این گروه را محکوم کرده بود.

قطعنامه رد شده روسیه همچنین «حمله به غیرنظامیان و تاسیسات شهری در غزه که به کشته‌شدن بسیاری از شهروندان غیرنظامی منجر شده است» را به‌شدت محکوم می‌کرد.

این قطعنامه «محاصره غزه و محروم‌کردن غیرنظامیان از مستلزمات ضروری زندگی» را محکوم کرد و آن را «نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه» عنوان کرده بود

وزیر خارجه سعودی: مردم فلسطین زیر سایه بمباران و سکوت جامعه بین‌المللی رنج می‌برند

شاهزاده بن فرحان: شورای امنیت از صدور قطعنامه‌‌‌ برای توقف جنگ در غزه عاجز مانده است

 

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی شامگاه سه‌شنبه دوم آبان طی سخنانی در جلسه شورای امنیت درباره غزه، هشدار داد که نوار غزه در آستانه وقوع فاجعه‌ای است که منطقه را با عواقب وخیمی مواجه می‌سازد.

به گزارش «العربیه» بن فرحان خطاب به شورای امنیت افزود که مردم فلسطین زیر سایه محاصره، بمباران و سکوت جامعه بین‌المللی درد و رنج می‌کشند و شورای امنیت از صدور قطعنامه‌‌‌ای برای توقف جنگ در غزه عاجز مانده است.

وزیر خارجه سعودی تاکید کرد که دست‌یابی به صلح پایدار با راه‌حل دو کشوری امکان‌پذیر است.

وزیر خارجه سعودی پیش از آن به همراه همتایان مصری و اردنی خود طی کنفرانس مطبوعاتی مشترکی در مقر سازمان ملل خواستار توقف فوری جنگ و رفع محاصره غزه شد.

وزیر خارجه سعودی همچنین تاکید کرد که «بدون راه حل عادلانه برای مسئله فلسطین صلح در منطقه برقرار نخواهد شد.»

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة