پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، «پنتاگون» تاکید کرد که نیروهای آمریکایی از ۱۷ اکتبر گذشته تاکنون در عراق و سوریه در ۳۸ مورد هدف حمله قرار گرفتهاند که در نتیجه آن عملیاتها ۴۵ سرباز و کارمند آمریکایی بهطور جزئی زخمی شدند.
این اظهارات مسئول پنتاگون درحالی مطرح میشود که گروههای شبهنظامی عراقی اعلام کردند شامگاه دوشنبه پانزدهم آبان در ۶ مورد پایگاههای محل استقرار نیروهای آمریکایی را در عراق و سوریه هدف حملات خود قرار دادند.
پت رایدر، در مورد زیردریایی اتمی اوهایو که روزهای گذشته وارد آبهای خاورمیانه شده است، تصریح کرد که اکنون در منطقه عملیاتی ناوگان پنجم قرار دارد تا از تلاشهای بازدارنده واشینگتن در منطقه پشتیبانی کند.
این مقام نظامی آمریکا با اشاره به افزایش آمار غیرنظامیان کشته شده بر اثر ادامه بمباران اسرائیل در نوار غزه که به هزاران نفر رسیده است، خاطرنشان کرد که پنتاگون مذاکرات خود را با اسرائیلیها و سایرین در منطقه بر ضرورت ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار متمرکز کرده است.
این سخنگوی پنتاگون، در ادامه گفت که واشینگتن در مورد عملیاتی که انجام میدهند با اسرائیلیها ارتباط برقرار میکنند، اما شرطی برای استفاده تلآویو از سلاحهایی که به این کشور ارسال میکند، تعیین نمیکند.
افزایش سطح آمادگی واشینگتن
کشتی حامل تفنگداران دریایی آمریکا در سواحل غزه
شایان ذکر است که ایالات متحده آمادگی نظامی خود را افزایش داده و سامانههای دفاع هوایی بیشتری را به خاورمیانه فرستاده است.
از زمان شروع درگیری بین اسرائیل و گروههای فلسطینی در ۷ اکتبر، پس از حمله غافلگیرانه حماس به شهرکهای اسرائیلی در نوار غزه، تهدیدات زیادی از سوی چندین جناح و گروه مورد حمایت ایران در عراق، سوریه و حتی لبنان علیه اسرائیل و منافع و پایگاههای آمریکا افزایش یافته است.
حزبالله لبنان که تاکنون به تنشهای مرزی محدود با اسرائیل اکتفا کرده، نیز به نوبه خود بیش از یک بار به شرکت در جنگ علیه اسرائیل در صورت لزوم تهدید کرده است.
رهبر حوثیها در یمن همچنین در ۱۰ اکتبر تهدید کرده بود که در صورت دخالت مستقیم نیروهای آمریکایی در درگیریهای غزه، پهپادها و موشکهای خود را به سمت اسرائیل پرتاب خواهد کرد و پس از آن با پرتاب چندین موشک و پهپاد به سوی بندر ایلات علیه اسرائیل «اعلان جنگ» کرد.
شایان ذکر است که از هفتم اکتبر گذشته تاکنون در بمباران مستمر اسرائیل در پاسخ تلافیجویانه به حمله غافلگیرانه جنبش حماس به شهرهای مرزی اسرائیل، تعداد کشتهشدگان غیرنظامی در نوار غزه به بیش از ۱۰هزار افزایش یافته است که اغلب آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
اسرائیل از پاسخگویی به درخواستهای فزاینده برای آتشبس بشردوستانه خودداری میکند.
نبردهای خشونتآمیز در نوار غزه در حالی ادامه دارد که ارتش اسرائیل گزارش داد که نبردهای زمینی با «حملات گسترده» به تعداد ۲۵۰۰ بار از ۲۷ اکتبر تاکنون در تلاش برای بیرون راندن جنگجویان حماس که در شبکهای از تونلهای زیرزمینی سنگر گرفتهاند، همراه بوده است.
اسرائیل محاصره دریایی، هوایی و زمینی خود را که از زمان به قدرت رسیدن حماس در نوار غزه در سال ۲۰۰۷ اعمال کرده بود و اکنون با قطع آب، غذا، برق، سوخت و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه تحت بمباران گسترده، تشدید و کامل کرده و ساکنان نوار غزه را با فاجعهای انسانی مواجه ساخته است.
ارتش اسرائیل از استقرار زیردریایی هستهای آمریکا در خاورمیانه استقبال کرد
طی روزهای اخیر ناوگروه هواپیمابر آمریکایی «دوایت آیزنهاور» وارد آبهای منطقه شد، و پیشتر ناو هواپیمابر «USS Gerald R. Ford» نیز در شرق مدیترانه مستقر شده است
در پی اعلام ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام» مبنی بر عبور بزرگترین زیردریایی هستهای آمریکا از کانال سوئز و استقرار آن در خاورمیانه، اسرائیل خوشحالی خود را از این خبر ابراز کرد.
ارتش اسرائیل، دوشنبه ۱۵ آبان، از اعزام زیردریایی موشکی اتمی اوهایو آمریکا به منطقه خاورمیانه استقبال کرد.
پیام بازدارندگی
سرهنگ ریچارد هخت، یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل، در اینباره گفت: «همواره اخبار خوبی است که شاهد حمایتهای بیشتر آمریکاییها باشیم.»
ریچارد هخت، افزود که کشورش این اقدام واشینگتن را «نوعی بازدارندگی و مظهر ثبات در منطقه» میداند.
پیشتر، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، ضمن انتشار تصویری در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس»، از عبور زیردریایی «اوهایو» از کانال سوئز و استقرار آن در خاورمیانه خبر داد.
«اوهایو» یکی از زیردریاییهای بزرگی است که با هدف بازدارندگی هستهای استفاده میشود و قابلیت پرتاب موشکهای بالستیک و موشکهای کروز را دارد.
این زیردریایی همچنین یکی از بزرگترین زیردریاییهای حامل موشکهای بالستیک در جهان است.
این در حالی است که هر زیردریایی میتواند ۲۴ موشک هستهای تریدنت را به اضافه بسیاری از سلاحهای متعارف حمل کند.
افزون بر این، این نوع زیردریایی نیروی دریایی آمریکا یک بازدارنده هستهای متحرک به حساب میآید.
آمادهباش آمریکا در آبهای آزاد
این اقدام آمریکا سطح آمادهباش در بین نیروها در منطقه خاورمیانه را نشان میدهد. از زمانی که درگیری در ۷ اکتبر بین اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه آغاز شد، نگرانیها از احتمال گسترش دامنه این تنشها و تبدیل شدن آن به جنگی منطقهای که در آن ایران یا گروههای شبهنظامی مورد حمایت آن در عراق، سوریه و یمن نیز مداخله کنند، افزایش یافته است.
شایان ذکر است که طی روزهای اخیر ناوگروه هواپیمابر آمریکایی «دوایت آیزنهاور» وارد آبهای منطقه شد، و پیشتر ناو هواپیمابر «USS Gerald R. Ford» نیز در شرق مدیترانه مستقر شده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة