هوش مصنوعی باید تحت نظارت دولتی قرار بگیرد
هوش مصنوعی باید تحت نظارت دولتی قرار بگیرد
ایلان ماسک: نکته کلیدی واقعاً این بود که داشتن یک داور برای ما مهم است. این یک بحث بسیار متمدنانه بود، در واقع، در میان برخی از باهوش‌ترین افراد جهان
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

بزرگ‌ترین مدیران فناوری ایالات متحده، چهارشنبه ۲۲ شهریور در یک نشست غیرمعمول پشت درهای بسته در سنای ایالات متحده، ایده وضع مقررات دولتی برای هوش مصنوعی را تأیید کردند. با این‌حال، توافق اندکی در مورد اینکه نظارت چگونه خواهد بود وجود دارد و مسیر سیاسی برای قانون‌گذاری دشوار است.

به گزارش «آسوشیتد پرس»، چاک شومر، رهبر اکثریت سنا، که این مجمع خصوصی را در «کاپیتول هیل» به عنوان بخشی از تلاش برای قانونگذاری هوش مصنوعی سازماندهی کرد، گفت که از همه حاضران در اتاق – از جمله تقریباً ۲۴ مدیر فناوری، مدافعان و افراد شکاک – پرسیده است که آیا دولت باید نقشی در زمینه هوش مصنوعی داشته باشد یا خیر و «همه افراد دست‌ خود را بالا بردند، حتی اگر دیدگاه‌های متفاوتی داشتند.» بردند، حتی اگر دیدگاه‌های متفاوتی داشتند.»

در میان ایده‌هایی که مورد بحث قرار گرفت این بود که آیا باید یک آژانس مستقل برای نظارت بر جنبه‌های خاصی از فناوری به سرعت در حال توسعه هوش مصنوعی وجود داشته باشد؟ همچنین درباره چگونگی شفاف‌تر عمل کردن شرکت‌ها واین‌که چگونه ایالات متحده می‌تواند جلوتر از چین و سایر کشورها بماند، در این جلسه بحث و گفت‌وگو شده است.

ایلان ماسک، مدیرعامل «تسلا» و «ایکس»، در خلال وقت استراحت در این نشست یک روزه گفت: «نکته کلیدی واقعاً این بود که داشتن یک داور برای ما مهم است. این یک بحث بسیار متمدنانه بود، در واقع، در میان برخی از باهوش‌ترین افراد جهان.»

شومر لزوماً توصیه‌های مدیران فنی را نمی‌پذیرد، زیرا او با همکارانش بر روی وظیفه سیاسی دشوار اطمینان از نظارت بر بخش در حال رشد کار می‌کند. اما او این مدیران ارشد فناوری‌های اطلاعاتی را به این نشست دعوت کرد به این امید که به سناتورها جهتی واقع بینانه برای مقررات معنادار بدهند.

شومر در همین باره گفت، کنگره باید برای به حداکثر رساندن مزایای هوش مصنوعی و به حداقل رساندن معایب آن هر چه می‌تواند انجام دهد، «خواه این که تعصبات را حفظ کند، یا منجر به از دست دادن مشاغل شود، یا حتی سناریوهای روز قیامت که در اتاق ذکر شد و فقط دولت می‌تواند آنجا باشد تا نرده‌های محافظ را بگذارد.»

دیگر مدیرانی که در این جلسه حضور داشتند، مارک زاکربرگ از «متا»، بیل گیتس مدیر عامل سابق «مایکروسافت» و ساندار پیچای مدیر عامل «گوگل» بودند. ماسک گفت که این نشست «ممکن است در تاریخ ثبت شود زیرا برای آینده تمدن بسیار مهم است.»

با این حال، ابتدا قانونگذاران باید در مورد تنظیم نظارت و چگونگی آن به توافق برسند.

ناظران می‌گویند کنگره آمریکا در زمینه تنظیم کردن و وضع مقررات برای فناوری‌ها جدید سابقه ضعیفی دارد و این صنعت در چند دهه گذشته عمدتاً توسط دولت کنترل نشده است.

بسیاری از قانونگذاران به عدم تصویب هرگونه قانونی در مورد رسانه‌های اجتماعی، مانند استانداردهای سختگیرانه‌تر حفظ حریم خصوصی اشاره می‌کنند. اما، عده‌ای دیگر با اشاره به هوشمند بودن تکنولوژی هوش مصنوعی و خطراتی که می‌تواند به طور بالقوه برای جوامع داشته باشد، خواهان تنظیم قواعد و مقررات برای آن هستند.

این دسته از افراد که خواهان تنظیم نظارت بر هوش مصنوعی هستند، می‌گویند که با تحت نظارت قرار دادن آن می‌توان از مزایای این تکنولوژی فوق‌العاده استفاده کرد، اما امکان سوء‌استفاده‌های محتمل را از بین برد.

با انتشار «چت جی‌پی‌تی» کمتر از یک سال پیش، کسب‌وکارها برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی جدید که می‌توانند متن‌هایی شبیه انسان بسازند، کدهای کامپیوتری برنامه‌نویسی کنند و تصاویر جدید، صدا و ویدیو ایجاد کنند، سر و دست شکسته‌اند.

تبلیغات در مورد چنین ابزارهایی باعث افزایش نگرانی‌ها در مورد آسیب‌های اجتماعی بالقوه آن شده و درخواست‌ها برای شفافیت بیشتر در نحوه جمع‌آوری و استفاده از داده‌های محصولات جدید را برانگیخته است.

تابستان سال جاری، پارلمان اروپا، شامل ۲۷ کشور عضو نخستین قانون نظارت بر هوش مصنوعی در جهان را به رای گذاشت. بر اساس این قانون، دولت‌های عضو بر هر محصول یا خدماتی که از سیستم هوش مصنوعی استفاده می‌کند، نظارت و آنها را بر اساس چهار سطح خطر، از حداقل تا غیرقابل قبول، طبقه بندی می‌کند.

برخی از جمهوری خواهان در آمریکا، نسبت به پیروی از مسیر اتحادیه اروپا که در ژوئن اولین مجموعه قوانین جامع هوش مصنوعی در جهان را تصویب کرد، محتاط هستند.

در عین حال، گروهی از شرکت‌های اروپایی از رهبران اتحادیه اروپا خواسته‌اند در قوانین تجدیدنظر کنند و استدلال می‌کنند که رقابت شرکت‌های این بلوک ۲۷ کشوری با رقبای خارج از کشور در استفاده از هوش مصنوعی مولد، با وجود این قوانین دشوارتر می‌شود.

افزایش همکاری راهبردی آمریکا و هند در زمینه هوش مصنوعی

معاملات با دو شرکت از بزرگترین شرکت‌های تجاری هند به شرکت تراشه‌های آمریکایی کمک می‌کند تا روابط خود را در رابطه با هوش مصنوعی در این کشور آسیای جنوبی عمیق‌تر کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

شرکت آمریکایی تراشه‌های انویدیا، از همکاری در زمینه هوش مصنوعی با شرکت‌های هندی Reliance Industries و Tata Group برای توسعه زیرساخت‌های ابری و مدل‌های زبانی، علاوه بر برنامه‌های کاربردی مولد خبر داد.

در حالی که ایالات متحده آمریکا در صادرات برخی از تراشه‌ها به چین و برخی کشورها به دلیل برخی محدودیت‌ها با موانعی مواجه است، معاملات با دو شرکت از بزرگترین شرکت‌های تجاری هند به شرکت تراشه‌های آمریکایی کمک می‌کند تا روابط خود را در رابطه با هوش مصنوعی در این کشور آسیای جنوبی عمیق‌تر کند.

یانسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، این هفته با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، پیش از نشست گروه ۲۰ درباره پتانسیل دهلی‌نو در بخش هوش مصنوعی گفت‌وگو کرد.

مشارکت NVIDIA با Reliance قدرت محاسباتی مورد نیاز برای ساخت پلتفرم زیرساخت ابری هوش مصنوعی را فراهم می‌کند، در حالی که واحد GEO Reliance زیرساخت را مدیریت و حفظ خواهد کرد و بر تعامل با مشتری نظارت خواهد کرد.

انودیا تاکید کرد که «Reliance برنامه‌ها و خدمات هوش مصنوعی را برای ۴۵۰ میلیون مشتری Jio Communications ایجاد و زیرساخت‌ هوش مصنوعی کارآمد را برای دانشمندان، توسعه‌دهندگان و استارت‌آپ‌ها در سراسر هند فراهم می‌کند.»

این دو شرکت در بیانیه‌ای اعلام کردند که مشارکت با «NVIDIA» توسط گروه مشاوره تاتا، که شرکت شماره یک خدمات نرم‌افزاری در هند است، برای ساخت و پردازش برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی مولد و یک سوپر کامپیوتر سریع انجام خواهد شد.

تاتا، همچنین مهارت نیروی کار ۶۰۰۰۰۰ نفری خود را با استفاده از این شراکت بهبود خواهد بخشید.

انویدیا در انحصار سیستم محاسباتی مورد استفاده برای اجرای سرویس‌هایی مانند ChatGPT، چت ربات محبوب OpenAI تولید شده توسط هوش مصنوعی است.

این همکاری به Reliance امکان دسترسی به آخرین نسخه تراشه‌های پیشرفته Nvidia را می‌دهد. این تراشه‌ها، برای عملکرد هوش مصنوعی بهینه‌سازی شده‌اند و به طور موثر برنامه‌هایی مانند ChatGPT را تقویت می‌کنند.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ