«پهپادهای اژدها» اوکراین که فلز مذاب بر مواضع روسیه می‌ریزند
«پهپادهای اژدها» اوکراین که فلز مذاب بر مواضع روسیه می‌ریزند
اوکراین در جنگ خود بر ضد تهاجم روسیه به تازگی شروع به استفاده از «پهپادهای اژدها» کرده است

تصاویری که به تازگی توسط وزارت دفاع اوکراین منتشر شده است، پهپادهایی را نشان می‌دهد که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و همزمان ذراتی از آتش و در واقع فلز مذاب را روی مواضع تحت کنترل روسیه در مناطق جنگلی می‌ریزند.

این ماده آتش‌زا که ترمیت نام دارد، مخلوط سفید و داغی از پودر فلز آلومینیوم و اکسید آهن است که دمایی معادل ۲۲۰۰ درجه سانتی‌گراد ایجاد می‌کند.

این حرارت می‌تواند به سرعت درختان و پوشش گیاهی را بسوزاند و علاوه بر توان صدمه زدن به جان سربازان روسی، مخفی‌گاه آنان و محل استتار تجهیزات و ادوات آن‌ها را آشکار سازد.

هنگامی که هواپیمای بدون سرنشین شروع به پاشیدن ترمیت می‌کند، این ماده شبیه به آتشی از دهان اژدها بیرون می‌آید و محوطه زیرین خود را می‌سوزاند.

تیپ ۶۰ مکانیزه اوکراین در پستی نوشت: «پهپادهای تهاجمی بال‌های انتقام‌جویی ما هستند که مستقیماً از آسمان آتش می‌آورند!»

این پست اضافه کرده است: «آن‌ها به یک تهدید واقعی برای دشمن تبدیل می‌شوند و مواضع آن‌ها را با دقتی می‌سوزانند که هیچ سلاح دیگری نتوانسته به چنین دقتی دست پیدا کند.»

نیکلاس دراموند، تحلیلگر صنایع دفاعی و افسر سابق ارتش بریتانیا، با بیان اینکه هدف این سلاح‌ها بیشتر رعب‌افکنی است گفت: «استفاده از پهپاد برای ریختن آتش روی مواضع حریف کاملاً نوآورانه است، هرچند استفاده از آن به این شکل بیشتر روانی خواهد بود تا فیزیکی.».

وی اضافه کرد:«این در واقع نه یک سلاح جدید، بلکه قابلیتی خاص است که می‌تواند ایجاد وحشت کند.»

آقای دراموند با اشاره به اینکه ترمیت می‌تواند فشار را بر روی سربازان دشمن حفظ کند گفت: «ما مواردی را دیده‌ایم که نیروهای روسی پس از آن‌که با هواپیماهای بدون سرنشین متعدد مورد حمله قرار گرفتند، مواضع خود را ترک کردند. هرچه اوکراین بیشتر بتواند ترس از پهپاد‌ها را القا کند، شانس موفقیتش بیشتر خواهد بود.»

در جنگ جهانی دوم هم آلمان و هم متفقین از بمب‌های هوایی ترمیت استفاده می‌کردند. این نیروها همچنین این ماده را برای از کار انداختن توپخانه‌های دشمن در مناطق تصرف شده به خدمت می‌گرفتند، به این نحو که ترمیت را درون محفظه و لوله توپ قرار می‌دادند و سلاح را اینگونه از داخل ذوب می‌کردند.

اوکراین پیش از این از ترمیت پرتاب‌شده از هواپیماهای بدون سرنشین برای از کار انداختن دائمی تانک‌های روسی استفاده کرده بود.

ترمیت یکی از انواع جنگ‌افزارهای آتش‌زا است و انواع دیگر آن شامل ناپالم و فسفر سفید می‌شود. دفتر خلع سلاح سازمان ملل متحد می‌گوید سلاح‌های آتش‌زا می‌توانند باعث تخریب گسترده و آسیب‌های زیست محیطی شوند.

شوند.

سوختن ترمیت می‌تواند حرارتی در حد ۲۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید کند
سوختن ترمیت می‌تواند حرارتی در حد ۲۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید کندSchuyler S/Wikipedia

در یک گزارش منتشره توسط این سازمان آمده است: «پیش‌بینی و مهار آتش‌هایی که توسط خود جنگ‌افزار ایجاد شده یا توسط آن مشتعل می‌شود، دشوار است.»

طبق قوانین بین‌المللی ترمیت برای نبردهای نظامی ممنوع نیست، اما استفاده از آن برای اهداف غیرنظامی به دلیل اثرات وحشتناکی که می‌تواند بر بدن انسان داشته باشد ممنوع است.

ترمیت‌ می‌تواند سوختگی‌های درجه چهارم یا پنجم ایجاد کند که حتی بر فرض جان به در بردن فرد مصدوم، زخم‌های فیزیکی و روانی بر روی او تا سالیان دراز باقی خواهد ماند.

روسیه در فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد. هرچند فشار اولیه مسکو برای تسخیر کی‌یف عقب زده شد، با این حال دو طرف از بیش از دو سال پیش بدین سو عمدتا در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین درگیر یک جنگی فرسایشی با هم شده‌اند.

پهپاد اژدها می‌تواند با ایجاد حرارت زیاد پوشش گیاهی و جنگلی را بسوزاند
پهپاد اژدها می‌تواند با ایجاد حرارت زیاد پوشش گیاهی و جنگلی را بس

نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار

ارتش اوکراین اعلام کرد که این هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده روسیه، در مناطقی از مرکز و جنوب سرنگون شدندارتش اوکراین اعلام کرد که این هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده روسیه، در مناطقی از مرکز و جنوب سرنگون شدند

به‌گفته مقام‌های اوکراین، ارتش روسیه از پهپادهای شاهد-۱۳۶، شاهد-۱۳۱ و مهاجر-۶ علیه مراکز غیرنظامی استفاده می‌کند ـ AFP

مقامات منطقه‌ای و نظامی اوکراین، روز شنبه ۳۰ سپتامبر (هشتم مهر)، اعلام کردند که نیروی هوایی این کشور ۳۰ فروند از ۴۰ پهپاد «شاهد» ساخت ایران را که روسیه پرتاب کرده بود، سرنگون کردند.

به گزارش رویترز، فرماندهی ارتش جنوب درباره حمله شبانه پهپادی روسیه به مناطق مرکزی و جنوبی اوکراین اعلام کرد که ۲۰ پهپاد در منطقه وینیتسیای مرکزی و ۱۰ فروند دیگر بر فراز مناطق اودسا و میکولایف در جنوب سرنگون شدند.

ناتالیا هومنیوک، سخنگوی فرماندهی جنوب اوکراین، نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار کرد که روسیه به حمله به زیرساخت‌های بندری از‌جمله رودخانه دانوب ادامه می‌دهد و همچنین تلاش می‌کند به تاسیسات زیرساختی حیاتی در سایر مناطق اوکراین برای تاثیرگذاری بر اقتصاد این کشور ضربه بزند.

حمله‌های هوایی به زیرساخت‌های صادرات غلات اوکراین در رودخانه دانوب و بندر اودسا از ماه ژوئیه تشدید شده است. در آن زمان، مسکو از توافقی با میانجیگری سازمان ملل خارج شد که اجازه صادرات ایمن غلات اوکراینی را از طریق دریای سیاه می‌داد.

سرهی برزوف، فرماندار منطقه وینیتسیا، درباره تازه‌ترین موج تهاجم هوایی روسیه گفت که یک تاسیسات زیربنایی در منطقه، مورد اصابت قرار گرفته و باعث آتش‌سوزی شدید شده است. او جزئیات دیگری در مورد خسارت وارد‌شده ارائه نکرد.

مقام‌های منطقه‌ای اوکراین همچنین گفتند که سه نفر در منطقه خرسون جنوبی که نزدیک به خطوط مقدم است و اغلب زیر گلوله‌های توپخانه قرار می‌گیرد

زخمی شدند.

با وجود تکذیب جمهوری اسلامی درباره ارسال پهپادها به روسیه برای جنگ در اوکراین، مقام‌های نظامی اوکراین می‌گویند که ارتش روسیه دست‌کم از سه مدل پهپاد «شاهد-۱۳۶»، «شاهد-۱۳۱» و پهپادهای چند‌منظوره «مهاجر-۶»، علیه نیروها و مراکز غیرنظامی اوکراین استفاده می‌کند. آن‌ها تاکید می‌کنند که نیروهای روسیه از موشک‌های کوتاه‌برد و پهپادهای ساخت حکومت ایران بارها برای حمله به زیرساخت‌های انرژی و غیرنظامی اوکراین استفاده کرده‌ است.

چندی پیش روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: «بر اساس سند محرمانه‌ای که کی‌یف برای متحدان غربی‌اش ارسال کرده و در آن خواستار موشک‌های دوربرد برای حمله به کارگاه‌های نظامی روسیه، ایران و سوریه شده است، آمده که کامیکازه‌‌های ایرانی که در حملات اخیر به شهرهای اوکراین استفاده می‌شوند، دارای قطعات اروپایی‌اند.»

بر اساس این گزارش، در سند ۴۷ صفحه‌ای که دولت اوکراین در ماه اوت به دولت‌های گروه ۷ ارسال کرد، ادعا شده که در سه ماه گذشته با استفاده از هواپیماهای بدون‌سرنشین (پهپاد) دارای فناوری غربی، بیش از ۶۰۰ حمله به شهرهای اوکراین صورت گرفته است.

در این گزارش، پنج شرکت اروپایی از‌جمله یک شرکت لهستانی و یک شرکت چندملیتی بریتانیایی به‌عنوان تولیدکنندگان اصلی قطعات شناسایی‌شده نام برده شده‌اند. همچنین تاکید شده است: «در میان تولیدکنندگان، شرکت‌هایی وجود دارند که مقر آن‌ها در کشورهای تحریم‌‌کننده، از‌جمله ایالات متحده، سوئیس، هلند، آلمان، کانادا، ژاپن و لهستان است.»

بر اساس این سند، ایران موفق شده است تولید قطعات پهپادهایش را در یک کارخانه در سوریه انجام دهد، سپس این قطعات را به روسیه منتقل کند.

 

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : یورو نیوز ، ایندپندینت