پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا.
پیروزی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا.
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شد. او پیش از این در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ ریاست جمهوری آمریکا را برعهده داشت.

دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه تا لحظه تنظیم این خبر ۲۷۷ رای الکترال را کسب کرد و کامالا هریس، رقیب او از حزب دموکرات ۲۲۴ رای الکترال. هر نامزد برای راهیابی به کاخ سفید نیاز به کسب دستکم ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال داشت.

رقابت دو نامزد اصلی در این دوره از انتخابات در هفت ایالت به‌اصطلاح چرخشی یا سرنوشت‌ساز تعیین شد. در جایی که ترامپ تا لحظه تنظیم این خبر در ایالت‌های کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، جورجیا و ویسکانسین موفق به پیروزی شد.

پنسیلوانیا با ۱۹ رای الکترال بزرگ‌ترین ایالت چرخشی بود و نتایج آن در چند دوره اخیر تاثیر ویژه‌ای در مشخص شدن پیروز نهایی انتخابات داشته است.

با نهایی شدن نتایج انتخابات جی‌دی ونس هم به عنوان معاون اول ترامپ انتخاب شد.

پیش از این دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه در کنار معاون برگزیده خود جی‌دی ونس و خانواده‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اعلام پیروزی کرده بود و آن را فرصتی برای بهبود ایالت متحده و تحقق وعده‌هایش نامیده بود.

پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۷

جمهوریخواهان اکثریت مجلس سنا را به‌دست گرفتند

کنگره آمریکا
کنگره آمریکا

جمهوریخواهان برای اولین بار در چهار سال گذشته اکثریت سنا را به دست آورده‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس، شبکه ان‌بی‌سی و شبکه سی‌ان‌ان در ساعات بامدادی صبح چهارشنبه اعلام کردند که با توجه به اینکه دستکم ۵۱ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنای آمریکا به کنترل جمهوریخواهان درآمده، این حزب اکثریت سنا در دوره جدید را برعهده خواهند داشت.

میدان نبرد نبراسکا اواخر روز سه شنبه جمهوریخواهان را به بالاترین سطح سوق داد. سناتور «دب فیشر» چالش «دن آزبورن»، تازه وارد مستقل را پشت سر گذاشت. این اتفاق پس از آن رخ داد که تد کروز، سناتور جمهوریخواه از تگزاس، «کالین آلرد»، دموکرات را شکست داد.

ترکیب آینده کنگره ایالات متحده و این که تحت کنترل کدام حزب سیاسی قرار می‌گیرد روز سه‌شنبه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری تعیین می‌شود و نتیجه آن نقش مهمی در سرانجام لوایح قانونی دولت هر نامزدی که راهی کاخ سفید می‌شود خواهد داشت.

تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا در سراسر ایالات متحده برای دوره‌های تازه دو ساله در معرض رأی‌گیری است. در سنای آمریکا نیز رقابت بر سر ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی برای دوره‌های جدید شش ساله است.

تا پیش از انتخابات روز سه‌شنبه، دموکرات‌ها با اختلاف بسیار اندکی سنا را کنترل می‌کردند و جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان را در اختیار داشتند.

واکنش‌ اولیه ایران به پیروزی ترامب؛ «سیاست هسته‌ای تغییری نمی‌کند»واکنش‌ اولیه ایران به پیروزی ترامب؛ «سیاست هسته‌ای تغییری نمی‌کند»

در اولین واکنش مقامات حکومت ایران، ساعت‌ها پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سخنگوی دولت پزشکیان در پایان جلسه هیئت دولت به خبرنگاران گفت «نگران پیروزی ترامپ نیستیم.»

هم‌زمان، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در حاشیهٔ نشست هیئت دولت درباره آمدن ترامپ گفت که برنامه هسته‌ای تهران «تحت تاثیر هیچ آمدوشدی قرار ندارد و تغییر نمی‌کند.»

530589d0 45e3 4c17 8b55 2996cc35f69f

با اینکه مقامات رسمی ایران در روزهای گذشته بارها تاکید کرده بودند که آن‌چه «سیاست خصمانه» آمریکا علیه حکومت ایران می‌خوانند در هر دو دولت دمکرات و جمهوریخواه ادامه داشته و تفاوت چندانی بین ترامپ و هریس قائل نیستند اما برخی از نمایندگان مجلس از جمله فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی گفته بودند که راهیابی ترامپ به کاخ سفید شرایط را برای «بازگرداندن ما به میز مذاکره» سخت‌تر می‌کند.ظهر چهارشنبه، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت ایران، پس از پایان جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره انتخابات آمریکا و پیروزی نامزد حزب جمهوریخواه گفت: «انتخابات آمریکا خیلی ربط مشخصی به ما ندارد. سیاست‌های کلی آمریکا و جمهوری اسلامی ثابت هستند و این امر با جابجایی افراد چندان تغییر زیادی نمی‌کند.» اما او بلافاصله با درنظر گرفتن احتمال تشدید فشار بر جمهوری اسلامی افزود: « این‌که تغییری در معیشت مردم به وجود نیاید از قبل پیش‌بینی‌هایلازم انجام شده بود و خیلی فرقی ندارد که چه کسی در ایالات متحده رئیس جمهور باشد.»

او همچنین گفت « با توجه به تحریم‌های کشور طی بیش از چهار دهه گذشته، ایران آب‌دیده شده و نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم»، به باور سخنگوی دولت ایران «تفاوتی بین این دو نفر (بایدن و ترامپ)» وجود ندارد و دولت «قوه برخورد با تحریم‌های جدید» را دارد.

این درحالی است که محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور در جریان کارزار انتخاباتی مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران نسبت به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا هشدار داده بود و گفته بود بازگشت او به قدرت برای حکومت ایران خطرناک خواهد بود، به گفته ظریف: «وقتی بایدن سرکار آمد پیچ تحریم‌ها شل شد، اگر ترامپ بازگردد وضعیت بدتر می‌شود».

با این حال حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ایران معتقد است تغییر رئیس جمهور در آمریکا «برای جمهوری اسلامی اهمیتی ندارد

278bf231 3e44 444e 864f D017df777d06حسین طائب، مشاور سپاه پاسداران ایران در سخنرانی عصر سه‌شنبه در قم گفته یک جنگ «پینگ‌پنگی» بین ایران و اسرائیل راه افتاده و باید دید آخر آن چه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه، «ما در جنگ اطلاعاتی هستیم، این جنگ زد و خورد دارد و ما همه توان خودمان را به کار بسته‌ایم تا با نفوذ اطلاعاتی مقابله کنیم.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیهٔ / VOA