به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، سهشنبه ۲۴ مرداد دستکم سه نفر از نیروهای همپیمان با ارتش سوریه در حمله جدید گروه «داعش» به انبار مهمات در مرکز سوریه کشته شدند.
دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که نیروهای گروه داعش «بامداد سهشنبه، یک انبار مهمات را در منطقه پالمیرا در حومه شرقی حمص هدف قرار دادند».سوریه شرقی حمص هدف قرار دادند».
گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه افزود: «با وجود وخیم بودن حال ۸ نفر از زخمیها احتمال میرود آمار کشتهشدگان این حمله افزایش یابد».
گروه «داعش» که سال ۲۰۱۴ مناطق گستردهای را در عراق و سوریه تصرف کرده بود، در سال ۲۰۱۹ در خاک این دو کشور متحمل شکستهای پی در پی شد که به آزادسازی مناطق تحت کنترل این گروه منجر شد.
از زمان شکست داعش چهار رهبر این گروه کشته شدند، با این حال، اما برخی نیروهای متواری وابسته به آن هر از چندگاهی حملاتی را علیه طرفهای مختلف بهویژه نیروهای رژیم سوریه انجام میدهند.
دیدبان حقوق بشر سوریه بیان کرد که حمله روز سهشنبه در پرتو تشدید قابلتوجه عملیات گروه داعش علیه ارتش سوریه در صحرای این کشور صورت میگیرد.
این دستکم چهارمین حمله گروه داعش از ابتدای ماه جاری تاکنون علیه ارتش سوریه و شبهنظامیان همپیمان رژیم اسد است.
بر اساس گزارش دیدبان، پنجشنبه گذشته دستکم ۳۳ سرباز ارتش سوریه در حملهای به یک اتوبوس نظامی در شرق این کشور که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته است، کشته شدند.
ده سرباز ارتش سوریه و افراد مسلح وابسته به آن نیز در ۷ اوت جاری، در حمله داعش به چندین ایست بازرسی نظامی در استان رقه که بارزترین پایگاه این گروه افراطی در این کشور محسوب میشود، کشته شدند.
در اوایل ماه جاری نیز حمله داعش به کاروان کامیونهای نفتکش در حومه شرقی حماه هفت کشته بر جای گذاشت.
افزایش شمار کشتهشدگان حمله «داعش» به نیروهای ارتش سوریه به ۳۳ نفر
مدیر دیدبان حقوق بشر سوریه گفت که حمله خونین اخیر سومین حمله داعش به نیروهای ارتش سوریه طی ماه جاری میلادی محسوب میشود
العربیه فارسی
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که شمار کشتهشدگان حمله روز گذشته «داعش» به خودروی نظامی ارتش سوریه در جاده دیرالزور-حمص به ۳۳ نفر افزایش یافته است.
دیدبان، شنبه ۲۱ مرداد گزارش داد که حمله اخیر داعش، «شدیدترین» حمله این گروه تروریستی از ابتدای سال جاری میلادی بهشمار میرود.
گزارش افزوده است بهدلیل شدت جراحات بسیاری از آسیبدیدگان، احتمال افزایش شمار کشتهشدگان وجود دارد.
داعش روز گذشته طی اطلاعیهای در وبگاه «اعماق» اعلام کرد که جنگجویان این گروه به دو خودروی نظامی حامل دهها سرباز وابسته به لشکر ۱۷ ارتش سوریه حمله کردند.
طبق این اطلاعیه، حمله مذکور در نزدیکی روستای «معیزیله» از توابع دیرالزور رخ داده است.
رامی عبدالرحمن، مدیر دیدبان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت که حمله خونین اخیر، سومین حمله داعش به نیروهای ارتش سوریه طی ماه جاری میلادی محسوب میشود.
دستکم ۱۰ سرباز در روز دوشنبه گذشته طی حمله جنگجویان داعش به یک ایست بازرسی ارتش سوریه در استان «الرقه» سوریه نیز کشته شدند.
طی حمله داعش در اوایل ماه جاری میلادی به تانکرهای حامل سوخت در حومه شرقی حماه نیز هفت نفر از جمله چند سرباز سوری کشته شدند.
گروه داعش در سال ۲۰۱۴ مناطق گستردهای از خاک سوریه و عراق را تصرف کرد اما در سال ۲۰۱۹ همه مناطق تحت کنترل خود را از دست داد.
از آن زمان تاکنون، چهار رهبر داعش کشته شدند اما عناصر این گروه تروریستی همچنان حملاتی را علیه طرفهای متعددی از جمله سربازان ارتش سوریه و شهروندان عادی انجام میدهند.
گزارش سازمان ملل: هزاران نفر از نیروهای «داعش» در سوریه و عراق بسر میبرند
کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند که داعش همچنان فعال و خطر ظهور مجدد آن هنوز جدی است
کارشناسان سازمان ملل در گزارشی که دوشنبه ۲۳ مرداد منتشر شد، اعلام کردند، گروه «داعش» همچنان بین ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ نیرو را در پایگاههای پیشین خود در سوریه و عراق، فرماندهی میکند.
کارشناسان ناظر بر تحریمهای اعمالشده علیه این گروه افراطی، خاطرنشان کردند که در نیمه اول سال ۲۰۲۳، تهدید ناشی از داعش در بیشتر مناطق درگیری، افزایش یافته است.
این کمیته در گزارش خود به شورای امنیت اعلام کرد، بهرغم خسارات سنگین این گروه و کاهش فعالیت آن در سوریه و عراق، «داعش همچنان فعال و خطر ظهور مجدد آن هنوز جدی است.»
در این گزارش آمده است: «این گروه، با انعطاف استراتژی خود، با اهالی مناطق حضورش ادغام شده و با درگیری محدود در نبردهایی که ممکن است به وقوع خسارات بیانجامد، سرگرم سازماندهی مجدد و جذب شبهنظامیان بیشتر از اردوگاههای شمال شرق سوریه و جوامع آسیبپذیر در کشورها همسایه است.»
به گفته کارشناسان، با وجود تداوم عملیات ضد تروریسم، «داعش» همچنان بین ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ عضو در سراسر عراق و سوریه در اختیار دارد که «بیشتر آنها پیکارجو» هستند، اگرچه عملیات خود را با هدف «تسهیل عضوگیری و سازماندهی مجدد» عامدانه کاهش داده است.
این کمیته در گزارش خود خاطرنشان کرد که نزدیک به ۱۱۰۰۰ شبهنظامی مظنون عضویت در داعش در شمال شرق سوریه در مراکز نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» به رهبری کردها که نقش برجستهای در مبارزه با داعش ایفا کردند، در بازداشت هستند.
بر اساس این گزارش، در میان این پیکارجویان، بیش از ۳۵۰۰ عراقی و نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از حدود ۷۰ تابعیت در دو اردوگاه بستهشده الهول و روج حضور دارند که طبق گفته کارشناسان، حدود ۵۵۰۰۰ نفر دارای پیوندهای خانوادگی با «داعش»، در شرایط «دشوار» و «مشکلات بزرگ انسانی » بسر میبرند.
کارشناسان افزودند که نزدیک به دو سوم اهالی را کودکان تشکیل میدهند، که در میان آنها بیش از ۱۱۸۰۰ عراقی، حدود ۱۶۰۰۰ سوری و افزون بر ۶۷۰۰ جوان از بیش از ۶۰ کشور دیگر حضور دارند.
کمیته کارشناسان به نقل از یک منبع ناشناس اعلام کرد که «داعش» همچنان به برنامه خود موسوم به «شیربچگان خلافت»، برای بهکارگیری کودکان در اردوگاه پر جمعیت الهول ادامه میدهد.
علاوه بر این، بیش از ۸۵۰ کودک که برخی از آنها فقط ۱۰ سال دارند، در مراکز بازداشت و بازپروری در شمال شرق سوریه نگهداری می شوند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة