کشف جنگل باستانی در عمق ۲۰۰ متری زمین در چین
محققان میگویند این جنگل میتواند محل زندگی گونههای گیاهی و جانوری ناشناخته باشد
یک تیم غارنوردی در منطقه «ژئوپارک جهانی لِیِ فنگشان یونسکو» در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ در جنوب غربی چین یک جنگل باستانی بزرگ در عمق ۲۰۰ متری زمین در یک فروچاله کشف کرد.
طول فروچاله کشفشده ۳۰۶، عرض آن ۱۵۰، و عمق آن ۱۹۲ متر است، که حجم آن را به بیش از ۵ میلیون متر مکعب میرساند، به این معنی که میتوان آن را به طور رسمی در زمره فروچالههای عظیم قرار داد.
تیم غارنوردی برای کشف فروچاله «گوانگشی ۷۰۲» بیش از ۱۰۰ متر در عمق زمین فرو رفتند و پس از آن هم چندین ساعت پیادهروی کردند تا به ته گودال رسیدند.
به گفته چن لیکسین، رهبر تیم اکتشاف فروچاله، در کف این حفره عظیم درختانی وجود دارند که تا ارتفاع چهل متری رشد کردهاند، و گیاهان روی زمین تا شانه انسان میرسند. محققان میگویند این جنگل میتواند محل زندگی گونههای گیاهی و جانوری ناشناخته باشد.
بر اساس تعریف یونسکو، ژئوپارک یک منطقه عمدتاً رسوبی با بیش از ۶۰ درصد سنگهای کربناته دوران دِوونین تا پرمین به ضخامت ۳۰۰۰ متر است. این پارک به عنوان قلمرو غارها و طولانیترین پل طبیعی جهان شناخته شده است.
ژئوپارک یک منطقه تشکیلشده از «کارست» است، که نوعی سنگ آهک است. فروچالهها معمولاً از انحلال سنگ بستر توسط آبهای زیرزمینی ایجاد میشوند، و در این منطقه از چین رایج هستند.
با این حال، جنگل بینظیری که در کف فروچاله یافت شده خارقالعاده است، و به گفته ناظران شبیه فیلمهای فانتزی است. شکل حفره، که هم بسیار عمیق است و هم کماکان امکان تابش نور خورشید را میدهد، باعث شده جنگل درون آن ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشد.
فروچالههای عظیم در منطقه گوانگشی ژوانگ چین پدیدههای معمول هستند. «شینهوا»، خبرگزاری دولتی چین، پس از کشف فروچاله مذکور گزارشی رسمی منتشر کرد و در آن اعلام کرد که تعداد فروچالههای منطقه با کشف جدید به سی مورد رسیده است.
جنگلی باستانی در عمق ۱۹۰ متریِ یک فروچاله در چین کشف شد
کاوش گران
، ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
کاوشگران یک فروچاله ۱۹۰ متری در چین کشف کردند که در آن جنگلی باستانی نهفته است. جنگل، درختان و گیاهان توسط محققین در ۶ مه در شهرستان لی در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ کشف شد. این جنگل می تواند حاوی گونههایی باشد که هنوز کشف نشدهاند. سه ورودی در داخل غار یافت شد که طول آن ۳۰۶ متر و عرض آن ۱۵۰ متر است. تیمی از دانشمندان پس از کشف آن به داخل چاله رفتند، جایی که جنگل باستانی با درختانی به ارتفاع ۴۰ متر یافتند که شاخه های خود را به سمت خورشید در ورودی فروچاله کشیده بودند.
این فروچاله در جنوب چین قرار دارد. منطقه ای که با غارها، فروچاله ها و نهرهای زیرزمینی مشخص می شود. فروچاله ها و غارها می توانند پناهگاهی برای زندگی باشند و ذخایر عمیق آب زیرزمینی به نام سفره های کارست (Karst) را در خود جای دهند. این منابع، نیاز اولیه آب را برای حدود ۷۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان فراهم می کند.
در ایالات متحده، حدود ۴۰ درصد از آب های زیرزمینی مورد استفاده برای شرب از سفره های کارست تامین می شود. فروچاله ها زمانی تشکیل می شوند که آب باران اسیدی شروع به حل کردن سنگ بستر می کند. همانطور که آب از خاک عبور می کند، دی اکسید کربن را جمع می کند و آن را اسیدی تر می کند. سپس آب از طریق شکاف های سنگ بستر جریان می یابد و در نهایت به داخل تونل ها و حفره ها فرو می رود. وقتی سوراخ ها به اندازه کافی بزرگ شوند باعث می شود سطح فرو بریزد و به یک فروچاله تبدیل شود.
چشم انداز چین امکان دسترسی به فروچاله های غول پیکری را فراهم می کند که کاوش آنها باورنکردنی است. به دلیل تفاوت های محلی در زمین شناسی، آب و هوا و سایر عوامل، نحوه ظاهر شدن این موارد در سطح می تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد. بنابراین در چین این فروچالههای عظیم و ورودیهای غار غولپیکر را قابل رویت هستند. در سایر نقاط جهان ممکن است روی آنها راه روید و واقعاً متوجه چیزی نشوید. فروچالهها ممکن است کاملاً فروکش کرده باشند، فقط یک یا دو متر قطر داشته باشند. ورودیهای غار ممکن است بسیار کوچک باشند، بنابراین باید راه خود را به داخل با فشار باز کنید.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة ، روزیا تو