همزمان با برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت، اعضای این نهاد سازمان ملل متحد به گزارشهای آژانسهای امدادرسان درباره وضعیت در غزه گوش میدهند.
دقایقی پیش مدیراجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به اعضای شورای امنیت گزارش داد و گفت طی سه هفته گذشته هر روز ۴۲۰ کودک در غزه کشته یا مجروح شدهاند.
پیش از گزارش خانم کاترین راسل، مدیر آژانس ویژه سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی (UNRWA) هم در گزارشی که فیلیپه لازارینی، ارایه داده گفته بود طی سه هفته گذشته ۳۲۰۰ کودک در غزه جان باختهاند که این آمار از جمع کل کودکان جان باخته در جریان تمامی جنگهای جاری جهان در سال ۲۰۱۹ هم بیشتر است. او گفته چنین وضعیتی را نمیتوان «تلفات انسانی» خواند.
خانم راسل همچنین تاکید کرده که خشونت علیه کودکان از نوار غزه هم فراتر رفته و در کرانه باختری رود اردن شامل بیت المقدس شرقی هم تاکنون ۳۷ کودک جان باختهاند و در جریان حملات حماس هم تاکنون ۳۰ کودک اسرائیلی جان باختهاند.
مدیراجرایی یونیسف گفته همچنین ۲۰ کودک در میان گروگانهای حماس هستند که از سرنوشت و وضعیت آنها خبری در دست نیست.
خانم راسل در مقابل اعضای شورای امنیت گفت: «بهای حقیقی افزایش درگیریهای اخیر (در غزه) با زندگی کودکان اندازهگیری خواهد شد، هم انهایی که جان خود را در این خشونتها از دست داده اند و هم آنهایی که مسیر زندگی شان برای همیشه توسط این جنگ عوض خواهد شد».
پیش از خانم راسل هم فیلیپ لازارینی مدیر آژانس ویژه سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) گزارش خود را به اعضای شورای امنیت ارایه کرده بود.
به گفته آقای لازارینی آژانس ویژه سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی که او مدیریت آن را بر عهده دارد تا کنون ۶۴ کارمندش را در جریان این حملات از دست داده که یکی از آنها تنها دو ساعت قبل از آغاز جلسه شورای امنیت به همراه همسر و ۸ فرزندش جان باخته است.
این مقام سازمان ملل تاکید کرده که «خشونتها و بیرحمیهای حماس» نباید دلیلی برای نادیده گرفتن قوانین بینالمللی انسان دوستانه از سوی اسرائیل شود.
آژانس رسیدگی به فلسطینیان در سازمان ملل اسرائیل را به «جابجایی اجباری مردم غزه» متهم کرد
رئيس آژانس رسیدگی به پناهندگان فلسطینی در سازمان ملل متحد امروز در جریان جلسه اضطراری شورای امنیت گفت بحران انسانی که در غزه شکل گرفته است «غیرقابل تحمل است».
فیلیپه لازارینی، رئیس این آژانس تاکید کرد هیچ جای امنی در غزه نمانده است. او بمبارانهای اسرائیل و دستور تخلیهای که از سوی ارتش این کشور صادر میشود را در کنار محاصره غزه، مجازات جمعی و جابجایی اجباری مردم غزه خواند.
او به شورای امنیت گفت تعداد کودکان کشته شده در غزه تنها در سه هفته به ۳۸۰۰ نفر رسیده است و از تلفات سالانه کودکان در درگیریهای مسلحانه در جهان از سال ۲۰۱۹ تا کنون بیشتر است.
فیلیپه لازارینی گفت این آژانس ۶۴ نفر از کارکنان خود را در جریان بمبارانهای اسرائيل از دست داده است، از جمله تازهترین کشته که «تنها دو ساعت پیش در کنار همسر و هشت فرزندش کشته شده است.»
این مقام سازمان ملل متحد به شورای امنیت گفت «مردم غزه احساس میکنند که جهان آنها را با حماس یکی میکند. حذف عملی یک جمعیت از انسانیت کاری بسیار خطرناک است. فجایع حماس اسرائیل را از عمل به تعهداتش در قبال قوانین بینالمللی مبرا نمیکند.»
فیلیپه لازارینی از اعضای شورای امنیت خواست که خط این بحران را تغییر دهند. او گفت «امروز و فردای فلسطینیان و اسرائيلیها یه آتشبس فوری انساندوستانه بستگی دارد.» او در عین حال خواستار جریان بیمانع امدادرسانی به غزه از جمله سوخت و حفاظت از جان غیرنظامیان و زیرساختهای مدنی شد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : BBC
ابراز اطمینان کاخ سفید از تسریع کاروانهای امدادی به غزه
جان کربی سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید نسبت تسریع قریبالوقوع جریان کاروانهای امدادی ابراز امیدواری کرد.
آقای کربی گفت اولین مرحله این است که به ۱۰۰ کامیون امدادی در روز برسیم اگرچه این میزان هم کفایت نمیکند، اما بهبود قابل توجهی در شرایط خواهد بود. وی افزود آمریکا اطمینان دارد که چنین کاری شدنی است.
آمریکا در راس تلاشها برای رساندن کمکهای بینالمللی به غزه است و آقای کربی گفت: «صادقانه میگویم اگر اگر رهبری آمریکا در این زمینه نبود هیچ افزایشی در میزان کمکها نمیدیدید.»
سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت آمریکا در گفتگوها برای از سرگیری ارتباط اینترنتی در غزه شرکت داشته است.
«هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته میشود» – انجمن نجات کودکان
سازمان خیریه نجات کودکان (Save The Children) که یکی از بزرگترین نهادهای امدادرسان به کودکان در جهان است میگوید «هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته میشود».
جیسون لی، مدیر منطقهای این سازمان در مناطق فلسطینی در گفتگویی از بیتالمقدس با بیبیسی داشت همچنین گفته یک سوم ۲۰ هزار نفری که غزه مجروح شده اند کودک هستند؛ یعنی از هر سه نفر یک نفر کودک است.
آقای لی گفته با ادامه حملات اسرائیل به غزه و بیجا شدن بیش از یک میلیون از سکنه این منطقه، آمار بیماریهای واگیردار هم رو به افزایش است چرا که شرایط رعایت اصول بهداشتی برای آوارگان مهیا نیست.
او گفته بیم وخامت همهگیری آنفلونزا در میان جنگزدگان طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
به گفته این مقام انجمن نجات کودکان، میزان دارو و اقلام بهداشتی که توسط کامیونهای انساندوستانه وارد غزه می شود هم چون «قطرهای در دریا» است و برای امدادرسانی به صدها هزار پناهجو هرگز کفایت نمیکند.
«جراحان بدون استفاده از داروی بیهوشی عمل جراحی انجام میدهند. امدادگران از چراغ گوشی های همراه خود برای روشن کردن مراکز درمانی استفاده میکنند».
«اقلام پزشکی آنها نظیر پانسمان و چسب زخم تمام شده و همزمان ۱۳۰ کودک نارس در دستگاههایی حیاتی نگهداری می شوند که ممکن است (به علت قطعی برق) خاموش شوند.
در تصویر: کودکان غزه در پی ۲۴ روز جنگ بیامان
۲۴ روز از حمله حماس به اسرائيل و آغاز عملیات نظامی اسرائيل در غزه به تلافی این حمله میگذرد.
در این مدت بیش از ۸ هزار نفر از مردم در غزه کشته شدهاند.
سازمان «کودکان را نجات دهید» میگوید در هر ده دقیقه یه کودک در این منطقه کشته شده است.
تصاویری که میبینید از ساختمانهای ویران شده و هزاران نفر از فلسطینیان بیجا شده است که در کمپهای آوارگان و یا پناهگاههای دیگر سکنی گزیدهاند.
بعد از حمله زمینی اسرائیل چه اتفاقی خواهد افتاد؟
فرانک گاردنر
خبرنگار بیبیسی در امور امنیتی
بر روی کاغذ رقابت نابرابری در غزه در جریان است؛ حماس در زمین خود میجنگد- بر روی زمین و در تونلهایی که به خوبی با آنها آشنایی دارند- اما اسرائیل به لحاظ قدرت آتش، نیروی انسانی، فناوری و تدارکات برتری بسیار بالایی دارد.
اگرچه، این تضمینی نیست که «عملیات زمینی گسترده» ارتش اسرائیل در غزه در نهایت نتیجه مطلوب اسرائیل را که «حذف یک تهدید نظامیست»، به همراه داشته باشد.
در صورت طولانی شدن، ارتش اسرائیل باید بتواند تواناییهای رزمی حماس را به طور قابل توجهی کاهش دهد؛ اگر نگوییم به طور کلی از بین ببرد.
بعد از آن چه خواهد شد؟ جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بازگشت اسرائیل به اشغال غزه را اشتباه خوانده بود؛ این در حالیست که بعضی اسرائیلیها درباره جدایی کامل از غزه بعد از پایان جنگ صحبت میکنند.
در نبود فرآیندی مسالمت آمیز برای رسیدن به راه حل دو کشوری و یک کشور همجوار فلسطینی در آینده، تصور اینکه غزه را میتوان به سادگی با انفجارهای قوی تحت کنترل درآورد، توهم است.
خشم تشدید میشود، تونلها را میتوان بازسازی کرد، سلاحها را میتوان قاچاق کرد و یک سازمان جدید و حتی بالقوه خشنتر میتواند جایگزین حماس شود.
هر کسی که اداره این سرزمین آشفته را بر عهده بگیرد، باید به مردم آن امید ایجاد کشور فلسطینی بدهد یا خطر تکرار چرخه خشونت را در عرض چند ماه یا چند سال آینده به جان بخرد.
زیر خارجه ایران «برگزاری یک رفراندوم» را «راه حل» بحران غزه دانست
به گزارش رسانههای ایران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران «برگزاری یک رفراندوم با همکاری سازمان ملل را» راه حل بحران کنونی دانست.
به گفته او این رفراندوم باید «بین ساکنان اصیل فلسطین شامل مسیحی،یهودی و مسلمان» برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، او این پیشنهاد را در گفتگوی تلفنی با پل ریچارد گالاگر، وزیر خارجه واتیکان مطرح کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه ایران به مفاد نامه ای اشاره کرد که اخیرا درباره وخامت اوضاغ انسانی در غزه به وزیر خارجه واتیکان ارسال کرده است.
او گفت که در حال حاضر «دو مسیر» پیشرو وجود دارد: یک مسیر تلاش برای یافتن یک راه حل سیاسی و راه حل دومی، تداوم جنگ و احتمال گسترش دامنه آن.
صلیب سرخ و هلال احمر: وضعیت بیمارستان القدس غزه از کنترل خارج شده است
توماسو دلا، سخنگوی فدراسیون صلیب سرخ و هلال احمر به بیبیسی گفته وضعیت بیمارستان القدس در غزه «از کنترل خارج شده است».
این بیمارستان مملو از بیماران و مجروحان است و بیش از ده هزار نفر از شهروندان هم از آنجا بعنوان سرپناه استفاده میکنند چون آنجا را امنترین مکان میدانند.
این سخنگو گفته: «مردم در راهروها، روی پلهها، داخل و بیرون بیمارستان زندگی میکنند. علاوه بر این ۵۰۰
کادی
خبرنگار بیبیسی – بیتالمقدس
پیشتر گزارش کردیم که هلال احمر فلسطینیها هشداری فوری برای تخلیه بیمارستان القدس غزه دریافت کرده بود که البته انجام این کار غیرممکن است.
کارکنان این بیمارستان میگویند ۴۰۰ بیمار به همراه ۱۴ هزار نفر از شهروندان عادی که از آنجا بعنوان سرپناه استفاده میکنند، در این بیمارستان هستند.
تصاویر ویدیویی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده، راهروهای پرازدحام این بیمارستان را نشان میدهد.
سخنگوی هلال احمر فلسطینیها به من گفته از دیروز بمباران این منطقه افزایش قابل توجهی داشته و به دلیل حمله به نواحی مجاور ساختمان بیمارستان هم «آسیب دیده است».
او گفته بیماران در صورت انتقال خواهند مرد.
یکی از پرشکان این بیمارستان در پیام صوتی که برای من ارسال کرده وضعیت را «بسیار خطرناک» توصیف کرده است.
در ویدئویی که او از پنجرههای بیمارستان گرفته، ستونهایی از دود را میتوان دید در حالی که صدای انفجار هم شنیده میشود.
تصاویر مشابهی توسط هلال احمر به اشتراک گذاشته شده است.
دیشب گزارشهایی مبنی بر لغو دستور تخلیه منتشر شده بود، اما امروز ارتش اسرائیل در پاسخ تائید کرد که این هشدار به قوت خود باقی است.
تحلیل کوتاه؛ ارتش اسرائیل در اطراف شهر غزه چه برنامهای دارد؟
جرمی بوئن
سردبیر بخش بینالملل بیبیسی
پی بردن به اتفاقات غزه بسیار سخت است چون اسرائیلیها ارتباطات را بسیار دقیق مدیریت میکنند.
در یک مورد، امروز صبح به نظر میرسید که اسرائیلیها به طور مختصر یکی از دو جاده شمال به جنوب غزه را مسدود کردهاند؛ ویدئویی نشان میداد که یک خودرو در حال نزدیک شدن به یک تانک اسرائیلی در جاده است و سپس این خودرو به سرعت دور میزند و تانک شلیک میکند.
چرا اسرائیلیها چنین کاری میکنند؟ شاید به این دلیل که سعی دارند شهر غزه را – که ارتش اسرائیل آنجا را آشیانه اصلی حماس میبیند – محاصره کنند.
به نظر من اگر آنها تلاش به چنین کاری کنند، ارتش اسرائیل ناگزیر به درگیر شدن در جنگ خانه به خانه خواهد شد.
با وجود این، من کاملا مطمئن نیستم که ارتش اسرائیل نیروی نظامی کافی برای محاصره جایی بزرگ و پیچیده مانند شهر غزه را داشته باشد.
حماس به شدت در شهر حضور دارد، از جمله با شبکهای از تونلها، و شاید بعضی فکر کنند که آنها در حال آماده سازی و تفکر درباره اقدامات احتمالی اسرائیل هستند.
بنابراین این یک چالش بزرگ برای اسرائیلیها خواهد بود.
مردی که با چاقو به یک مقام پلیس در بیتالمقدس حمله کرد با گلوله پلیس کشته شد
مردی که با چاقو به یک مقام پلیس در شهر بیتالمقدس حمله کرد، با گلوله پلیس کشته شده است.
الیس کادی، خبرنگار بیبیسی در بیتالمقدس میگوید امروز صبح وقتی در هتل محل اقامتش مشغول کار بوده، صدای شلیک تیر را در آن نزدیکی شنیده است.
او همچنین یک مرد مجروح را دیده که در یک جایگاه سوخت در آن حوالی به داخل آمبولانس حمل شده است.
بعد از این حمله، جو امنیتی در آن منطقه برقرار شده است.
انتشار ویدئویی از سه گروگان زن توسط حماس؛ نتانیاهو آن را پروپاگاندای بیرحمانه خواند
حماس ویدئویی از سه گروگان زن اسرائیلی منتشر کرده است.
در ویدئو این سه نفر روی صندلیهای پلاستیکی در اتاقی با کاشیهای سفید نشستهاند.
یکی از این سه نفر بشدت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل انتقاد میکند و خواستار آزادی فوری خود میشود.
بعید به نظر میرسد این سه گروگان از آنچه در دنیای بیرون میگذرد مطلع باشند.
آقای نتانیاهو این ویدئو را «پروپاگاندای روانی بیرحمانه» توصیف کرده و گفته است دولت او تمام تلاشش را برای آزادی گروگانهای حماس میکند.
او در بیانیهای پس از انتشار این ویدئو این سه زن گروگان را نام برد و گفت: «به النا تروپانوف، دانیال آلونی و ریمون کریشت، کسانی که توسط حماس، که مرتکب جنایت جنگی شده، گروگان گرفته شدند. شما را در آغوش میگیرم.»
در بیانیه نخستوزیر اسرائیل خطاب به این سه زن آمده است: «قلبهای ما با شما و بقیه گروگانهاست. ما هر کاری لازم باشد انجام میدهیم تا همه شما گروگانها و افراد مفقود شده را به خانه بازگردانیم.»
حماس در حمله پانزدهم مهر (هفتم اکتبر) بیش از ۲۰۰ گروگان گرفته است.
برگزاری جلسه اضطراری «کبرا» به ریاست نخستوزیر بریتانیا
امروز نشست کمیته اضطراری دولت بریتانیا – موسوم به کبرا – درباره جنگ اسرائیل-غزه و تاثیر آن بر جوامع بریتانیایی تشکیل شد.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا ریاست این جلسه را بر عهده داشته است.
ظاهرا افزایش سطح هشدار امنیتی درباره احتمال اقدامات «تروریستی» در دستور کار این نشست قرار نداشته است.
سخنگوی رسمی ریشی سوناک درباره افزایش یهودیستیزی و حوادثی علیه مسلمانان – که پس از جنگ اخیر افزایش داشته – ابراز نگرانی کرده است.
او ویدیوهایی که طی روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی منتشر شدهاند را «بسیار نگرانکننده» خوانده و تاکید کرده است که دولت بریتانیا در تلاش است تا در این باره به جوامع متاثر در این کشور اطمینان خاطر بدهد.
دفتر نخستوزیری بریتانیا به یکی از شعارهای تظاهرکنندگان در حمایت از فلسطینیها اشاره کرده و آن را برای بسیاری «توهینآمیز» خوانده است.
در این شعار گفته شده بود «از رود تا دریا»، که به بازپسگیری اراضی میان رود اردن و دریای مدیترانه اشاره دارد.
سخنگوی ریشی سوناک از مردم خواسته است در شعارهای خود احتیاط کنند.
پلیس لندن اخیرا خواستار شفافیت در مورد تعریف افراطیگری شده بود؛ دفتر نخستوزیری بریتانیا گفته است که دولت به خلاهای قانونی در اینباره خواهد پرداخت.
نام دو دانشجوی تانزانیایی که توسط حماس گروگان گرفته شدند، اعلام شد
به گزارش وزارت خارجه اسرائیل، نام دو تبعه تانزانیا که گروگان حماس هستند، جاشووا لویتو مولل و کلمنس فلیکس تینگا است.
وزارت خارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که این دو دانشجو در یک برنامه بورس تحصیلی مربوط به کشاورزی در اسرائیل تحصیل میکردند.
پدر جاشووا مولل به بیبیسی گفت که سفارت تانزانیا در اسرائیل به او اطمینان داده که دو کشور در حال همکاری و تلاش برای نجات و آزادی گروگانها هستند.
او گفت که آخرین بار روز پنجشنبه ۵ اکتبر، دو روز قبل از حمله حماس با پسرش حرف زده است.
او میگوید که در آخرین مکالمه خود به پسرش توصیه کرده است که «رفتار خوبی داشته باشد چون در جای جدیدی است و سعی کند که از این موقعیت بورسیه تحصیلی بیشترین بهره را ببرد.»
این دو دانشجو در شهر کیبوتص نهال اوز تحصیل و اقامت داشتند.