ارتش اسرائیل چهارشنبه گذشته اظهارات خود درباره نقش ایران در کمک به حماس و دیگر گروههای شبه نظامی فلسطینی را مطرح کرد
روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال»، چهارشنبه ۳ آبان در گزارشی نوشت که نزدیک به ۵۰۰ عضو گروههای «حماس» و «جهاد اسلامی» پیش از حمله غافلگیرانه حماس در روز شنبه، هفتم اکتبر در ایران آموزش نظامی دیدند.
والاستریت ژورنال به نقل از افراد مطلع از اطلاعات مربوط به حمله ۷ اکتبر نوشته، در هفتههای منتهی به حمله حماس به اسرائیل، صدها جنگجوی دو گروه شبهنظامی اسلامگرای فلسطینی آموزشهای تخصصی رزمی را در ایران دریافت کردند.
منابع مطلع به این روزنامه گفتهاند که افسران سپاه قدس، نیروی برونزمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هدایت این آموزشها را که در ماه سپتامبر گذشته اجرا شده بر عهده داشته و ۵۰۰ شبهنظامی فلسطینی در این آموزشها حضور داشتهاند.
مقامات آمریکایی گفتند که ایران بهطور مرتب شبهنظامیان را در داخل خاک ایران و نیز مناطق دیگر آموزش داده است، اما آنها هیچ نشانهای از آموزش شبهنظامیان فلسطینی درست پیش از حمله ۷ اکتبر ندارند.
بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی و نیز افراد آشنا به اطلاعات مربوط به حمله اخیر حماس گفتهاند که آنها هیچ اطلاعاتی ندارند که نشان دهد ایران بهطور خاص برای آماده شدن برای رویدادهای ۷ اکتبر این آموزشها را به فلسطینیها ارائه کرده است.
روز چهارشنبه، ارتش اسرائیل یکی از صریحترین اظهارات خود درباره نقش ایران در کمک به حماس و دیگر گروههای شبه نظامی فلسطینی را مطرح کرد.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل گفت قبل از شروع جنگ، ایران مستقیماً با پول، آموزش و تسلیحات و دانش فنی به حماس کمک میکرد و در حال حاضر نیز از نظر اطلاعاتی به این گروه کمک میکند.
وال استریت ژورنال پیش از این نیز بهنقل از اعضای ارشد حماس و حزبالله لبنان مدعی شده بود که سپاه پاسداران از ماه آگوست به حماس در طراحی حملات هماهنگ زمینی، هوایی و دریایی به اسرائیل کمک کرده بوده است.
افیخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل چهارشنبه سوم آبان از شناسایی چهره «ابوعبیده»، سخنگوی شاخه نظامی جنبش حماس خبر داده و با نشر تصویری، نام واقعی او را «حذیفه الکحلوت» اعلام کرد.
اسرائیل با تعویق حمله زمینی به غزه تا رسیدن سامانههای دفاع هوایی آمریکا موافق کرد
بنا بر گزارش «والاستریت ژورنال» آمریکا به اسرائیل توصیه کرده که در حالیکه گفتوگوها برای آزاد کردن گروگانهای بیشتری را پیش میبرد، حمله زمینی به نوار غزه را متوقف کند و قطر را که بین اسرائیل و گروههای فلسطینی میانجیگری میکند را از این تصمیم آگاه سازد
روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال»، روز چهارشنبه ۳ آبان به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل موافقت کرده است تا تهاجم زمینی مورد انتظار خود به غزه را فعلا به تعویق بیندازد.
بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی تاکنون اسرائیل را متقاعد کردهاند که تا زمانی که سامانههای دفاع هوایی آمریکا در اواخر این هفته در منطقه مستقر شوند، از حمله زمینی به غزه خودداری کند.
در این گزارش آمده است که اسرائیل همچنین در برنامهریزی خود تلاشها برای تامین کمکهای بشردوستانه در داخل غزه و همچنین تلاشهای دیپلماتیک برای آزادی گروگانهای نزد حماس را در نظر میگیرد.
وال استریت ژورنال همچنین نوشته است که تهدیدات علیه نیروهای آمریکایی از نگرانیهای اساسی است و واشینگتن در تلاش برای استقرار نزدیک به دوازده سامانه دفاع موشکی، از جمله سامانههایی برای نیروهایش در عراق، اردن، کویت، سعودی، سوریه و امارات متحده عربی است.
بر اساس این گزارش، ارتش آمریکا و دیگر مقامات واشینگتن بر این باورند که پس از آغاز تهاجم زمینی اسرائیل به نوار غزه تحت حاکمیت حماس، نیروهای آنها هدف گروههای شبهنظامی قرار خواهند گرفت.
این خبر در حالی منتشر میشود که «رویترز» روز دوشنبه، اول آبان گزارش داد واشینگتن به اسرائیل توصیه کرده است که در حالیکه گفتوگوها برای آزاد کردن گروگانهای بیشتری را پیش میبرد، حمله زمینی به نوار غزه را متوقف کند و قطر را که بین اسرائیل و گروههای فلسطینی میانجیگری میکند را از این تصمیم آگاه سازد.
هفته گذشته نیز «رویترز» گزارش داده بود که پنتاگون قصد دارد دو سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین را به اسرائیل برای کمک به دفاع از خود در برابر موشکهای پرتاب شده، و یک سامانه دفاعی در ارتفاع بالا، موسوم به «تیاچایایدی» و گردانهای سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت اضافی را به خاورمیانه بفرستد.
از زمان شروع جنگ در نوار غزه، نیروهای آمریکایی در عراق تاکنون ۶ بار، از جمله ۲ مورد در بغداد و اربیل و چهار مورد در عین الاسد هدف حملات پهپادی و موشکی قرار گرفتند.
همزمان با این حملات، روز شنبه ۲۹ مهرماه نیز، یک ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا که در نزدیکی سواحل یمن در حال حرکت بود، ۳ راکت و چندین پهپاد را رهگیری و منهدم کرد.
همانزمان، یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» در اینباره گفته بود:« با تعدادی از پهپادهای حوثی که به سوی یک ناو آمریکایی در نزدیکی یمن پرتاب شده بود، مقابله کردیم».
السیسی پس از دیدار با مکرون: اجازه کوچاندن فلسطینیها به سوی مصر را نخواهیم داد
رئیس جمهوری مصر توضیح داد که «هدف اعلام شده اسرائیل برای نابودی حماس سالها طول خواهد کشید
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر چهارشنبه سوم آبان طی کنفرانس مطبوعاتی مشترک با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه پس از دیدار با او در قاهره بر اهمیت توقف تنش در غزه و جلوگیری از گسترش آن در منطقه، تاکید کرد.
السیسی ضمن اشاره به راندن ساکنان غزه تحت بمباران شدید اسرائیل از شمال به جنوب این باریکه، با هشدار درباره کوچاندن اجباری ساکنان غزه به سوی مصر، این رویکرد را در راستای نابودی مساله فلسطین دانسته و نسبت به چنین رویکردی هشدار داده و تاکید کرد کشورش «اجازه کوچاندن فلسطینیها به سوی مصر را نخواهد داد».
رئيس جمهوری مصر نیز خواستار آن شد که جنگ متوقف شده و به غزه کمکرسانی انساندوستانه شود.
وی همچنین توضیح داد که «هدف اعلام شده اسرائیل برای نابودی حماس سالها طول خواهد کشید».
افزایش قربانیان
رئیس جمهوری مصر درباره یورش زمینی اسرائیل به نوار غزه هشدار داد و گفت که این اقدام به کشته شدن تعداد «بسیار زیادی» از غیرنظامیان منجر میشود.
السیسی خطاب به مکرون خواستار تلاش برای ورود محمولههای بیشتر کمکهای انساندوستانه به غزه شد.
تاکید بر راهحل دو کشور
او ضمن اشاره به تلاشهای مصر برای آزادی اسرا و گروگانها و برقراری آرامش و ایفای نقش مثبت قاهره در قبال مسئله فلسطین، تاکید کرد که حل مساله فلسطین انعکاس مثبت بزرگی بر منطقه و جهان خواهد داشت.
رئیس جمهوری مصر با اشاره به اقدامات اسرائیل در سالهای گذشته در ارتباط با مسجدالاقصی و گسترش شهرکسازی اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی، این رویکرد تلآویو را علت تراکم نفرت و خشم دانسته و بر ضرورت رفع آن تاکید کرد.
او همچنین بیتوجهی به راهحل دو کشوری و گسترش شهرکسازی از سوی اسرائیل را دلیل ایجاد حالت یأس و ناامیدی دانست که به گفته او به پیچیدگی مساله فلسطین و تشدید تنشها منجر شده است.
السیسی گفت مصر ضمن تاکید بر ضرورت تعامل با استانداردی واحد، همه اقداماتی که غیرنظامیان را هدف میگیرد را محکوم میکند.
وی خواستار آزادی هر چه بیشتر اسرای نزد حماس شده و تاکید کرد که مصر نمیخواهد تنشهای کنونی در غزه به دیگر مناطق سرایت کند.
توافق برای تنشزدایی
رئیس جمهوری مصر گفت که با همتای فرانسوی خود توافق کرده تا برای برقراری آتشبس و تنشزدایی میان اسرائیل و غزه اقدام شود.
از سویی امانوئل مکرون تاکید کرد که «فرانسه همه تلاشها را برای جلوگیری از تشدید تنشها در غزه بهکار میگیرد».
مکرون گفت:« حمله حماس به اسرائیل هیچ توجیهی ندارد».
وی ضمن پرمخاطره توصیف کردن اوضاع کنونی منطقه گفت ارزش جان همه انسانها برابر است و مستحق همدردی هستند.
مکرون در قاهره تاکید کرد که همه تلاشها باید برای طرح برقراری صلح و امنیت و جلوگیری از تنشزایی و تحقق راه حل دو کشوری بهکار گرفته شود.
او روند سیاسی را برای حل بحران بسیار ضروری دانست و گفت باید از تشدید تنشها در منطقه جلوگیری شود.
مکرون افزود: «دیدگاه ما بر حافظت از غیرنظامیان و مبارزه با تروریسم متمرکز است و کوچاندن فلسطینیها به مصر را خطرناک میدانیم».
رئیس جمهوری فرانسه همچنین افزود که کشورش خواهان رسیدگی به ریشههای تشدید تنش و مبارزه با تروریسم است. وی در اینباره افزود:« از مبارزه با تروریسم عقب نمینشینیم و گروههای تروریستی را ریشهکن خواهیم کرد.»
ارسال کشتی نیروی دریایی
مکرون گفت که یک کشتی متعلق به نیروی دریایی فرانسه بهزودی برای کمک در ارائه خدمات به بیمارستانهای غزه و همچنین یک هواپیمای فرانسوی حامل کمکهای امدادی اساسی به مصر خواهند رسید.
رئیس جمهوری فرانسه گفت که کمکهای بشردوستانه باید بدون مانعی به غزه برسد. وی با اشاره به ضرورت سوخترسانی به بیمارستانها گفت که او در دیدار با نتانیاهو بر ضرورت رساندن آب و برق به غزه تاکید کرده است.
خامنهای: آمریکا «شریک جرم» اسرائیل در جنگ غزه است
رهبر جمهوری اسلامی پیشتر گفته بود که اگر حملات اسرائیل به غزه ادامه پیدا کند نیروهای مقاومت بیتاب میشوند
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره جنگ کنونی میان اسرائیل و گروه حماس در غزه گفت که آمریکا «شریک جرم قطعی» اسرائیل در جنگ غزه است.
به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، خامنهای، چهارشنبه سوم آبان پیرامون حضور برخی سران کشورهای غربی در اسرائیل و فلسطین تصریح کرد، «حضور روسای کشورهای ظالم و شرور در سرزمینهای اشغالی» نشاندهنده نگرانی آنها از «متلاشیشدن» اسرائیل است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا؛ امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه؛ اولاف شولتز، صدراعظم آلمان؛ ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا از جمله رهبران غربی بودند که در جریان جنگ جاری غزه به اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی سفر کردند.
رهبر جمهوری اسلامی بیان کرد که «دولتهای اسلامی» نباید در مقابل اسرائیل «منفعل» شوند.
با ادامه جنگ در غزه، نگرانیها از احتمال گسترش جنگ بهویژه در جنوب لبنان و منطقه جولان سوریه افزایش یافته است.
هشدار به گسترش جنگ
در همین رابطه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تهدید کرد که اگر حزبالله وارد جنگ جاری در غزه شود و اقدام به گشایش جبههای جدید در جنوب لبنان بگیرد، «اسرائیل با تمام قدرت و به شکلی بیسابقه واکنش نشان خواهد داد.»
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم در سفر روز سهشنبه به اسرائیل از حزبالله خواست به تشدید تنش در منطقه اقدام نکند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ غزه سهشنبه در نیویورک ضمن تاکید بر این که «آمریکا خواهان جنگ با ایران نیست ولی از خود دفاع خواهد کرد»، تصریح کرد که ایران نباید جبهه جدیدی در جنگ غزه بگشاید و ایالات متحده آمادگی دارد به هر گونه دخالت تهران در جنگ غزه پاسخ دهد.
تهدیدات پیشین ایران
رهبر جمهوری اسلامی پیشتر هم تهدید کرده بود که اگر حملات اسرائیل به غزه ادامه پیدا کند، «نیروهای مقاومت بیتاب میشوند و کسی نمیتواند جلوی آنها را بگیرد.»
علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران نیز دوشنبه یکم آبان گفت که اگر اسرائیل به غزه حمله زمینی کند، «محور مقاومت» پاسخ خواهد داد و سپاه «موشک مستقیم» به سوی حیفا شلیک خواهد کرد.
از سویی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران شامگاه دوشنبه یکم آبان با اشاره به اينكه واشینگتن دو بار به تهران پیغامهایی مبنی بر ضرورت عدم دخالت و گسترش جنگ فرستاده است، گفت در صورت حمله زمینی، غزه به «باتلاق» اسرائیل تبدیل میشود.
افزایش قربانیان حملات اسرائیل به غزه و پرتاب موشک دوربرد حماس به سوی شهر ایلات
بنا بر اعلام وزارت بهداشت فلسطین تازهترین آمار قربانیان غیرنظامی بر اثر حملات اسرائیل به نوار غزه به ۶۵۴۶ کشته افزایش یافته که ۲۷۰۴ نفر از آنها کودک بودند
از زمان حمله غافلگیرانه جنبش حماس در هفتم اکتبر به شهرکهای اسرائیلی پیرامون نوار غزه که به کشته شدن ۱۴۰۰ اسرائیلی و به گروگان گرفتن بیش از ۲۰۰ تن دیگر منجر شد، ارتش اسرائیل در چارچوب عملیات خود برای نابودی این گروه فلسطینی، همچنان به حملات تلافیجویانه و گسترده خود علیه نوار غزه ادامه میدهد که تاکنون علاوه بر ویران ساختن زیرساختهای شهری، باعث کشته شدن بیش از ۶۵۰۰ غیرنظامی فلسطینی شده است.
حملات موشکی گسترده
در تازهترین تدابیر نظامی خود ارتش اسرائیل ضمن اعلام منطقه جنگی تا فاصله ۱۰۰۰ متری از حصار مرزی با غزه، شامگاه چهارشنبه سوم آبان به ساکنان شهرکهای اسرائیلی هممرز با نوار غزه درباره احتمال وقوع «حملات موشکی گسترده» هشدار داده و از آنها خواست به نزدیکترین پناهگاهها بروند.
این در حالی است که یگانهای رزمی ارتش اسرائیل و ادوات مکانیزه و زرهی آن مستقر در اطراف غزه به حالت آمادهباش کامل قرار داده و در تدارک برای یورش زمینی به نوار آماده میشوند.
وزارت بهداشت فلسطین، چهارشنبه اعلام کرد که بمباران مداوم ارتش اسرائیل از هفتم ماه جاری تاکنون منجر به کشته شدن ۶۵۴۶ فلسطینی از جمله ۲۷۰۴ کودک و مجروح شدن ۱۷۴۳۹ غیرنظامی شده است.
این وزارتخانه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵۶ فلسطینی از جمله ۳۴۴ کودک در نتیجه حملات اسرائیل کشته شدند.
حمله زمینی به غزه سربازان اسرائیلی کشته یا اسیر خواهند شد
پرتاب موشک دوربرد
گروه حماس، در تحولی جدید اعلام کرد که موشکی از غزه به تفرجگاه ایلات در جنوب اسرائیل در دریای سرخ در حدود ۲۲۰ کیلومتری نوار غزه شلیک کرده است.
از طرفی ارتش اسرائیل تایید کرد که یک موشک در منطقهای باز نزدیک شهر ایلات سقوط کرده است.
این دوربردترین حمله موشکی فلسطینیان در جنگ غزه است که از ۷ اکتبر تاکنون ادامه دارد.
از سویی خبرنگار «العربیه» گزارش داد که حملات مداوم اسرائیل به شهر غزه، اردوگاه نصیرات، خان یونس و رفح در باریکه غزه همچنان ادامه دارد.
در همین راستا، گروه حماس اعلام کرد که در بمباران اسرائیل علیه نوار غزه از شامگاه سهشنبه تا سحرگاه چهارشنبه دستکم ۸۰ نفر کشته شدهاند.
این در حالی است که «خبرنگار العربیه» گزارش داد که قایقهای نیروی دریایی اسرائیل اردوگاه الشاطی در غرب غزه را بمباران کردند، و گروههای مسلح فلسطینی از غزه عسقلان و دیگر شهرهای اطراف غزه را هدف آماج حملات موشکی خود قرار دادند.
ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که مقرهای نظامی متعلق به دستگاه امنیتی حماس در غزه را منهدم کرده است.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة