آمریکا : حمله دیشب حوثی‌ها در دریای سرخ خسارتی در بر نداشته
آمریکا : حمله دیشب حوثی‌ها در دریای سرخ خسارتی در بر نداشته
شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران می‌گویند تا زمانی که اسرائیل درگیری در غزه را متوقف نکند به حملات خود ادامه خواهند داد. آنها همچنین هشدار داده‌اند که در صورت هدف قرار گرفتن خود گروه، به کشتی‌های جنگی آمریکا حمله خواهد کرد.

نتشر شده در:

۱ دقیقه
تصویری از دو ناو جنگی نیروی دریایی ایالات متحده در حال عبور از تنگه باب المندب / ۹ اوت ۲۰۲۳ AP – Mass Communications Spc. 2nd Class Moises Sandoval
تبلیغ بازرگانی

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که‌ شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران، حوالی ساعت ٢١:٣‬٠ شب گذشته (به وقت صنعا) دو موشک بالستیک ضد کشتی را از مناطق تحت کنترل این گروه در یمن به سمت دریای سرخ جنوبی شلیک کرده‌اند. بنا بر اعلام سنتکام، چندین کشتی تجاری حاضر در منطقه از برخورد موشک به آبهای اطراف گزارش داده‌اند و بر این اساس، حملات دیشب حوثی‌ها خسارتی در بر نداشته است.

فرماندهی مرکزی آمریکا ضمن اشاره به اینکه “این بیست و چهارمین حمله علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ جنوبی از ١٩‬ نوامبر است”، این اقدامات که “جان ده ها دریانورد بی گناه را به خطر انداخته و باعث اختلال در جریان آزاد تجارت بین المللی می‌شود” را “غیرقانونی” خواند.

حوثی‌ها که کنترل بخش وسیعی از یمن از جمله صنعا پایتخت این کشور را در دست دارند، از ماه اکتبر در حمایت از حماس، کشتی‌های تجاری که به گفته آنها با اسرائیل ارتباط دارند را در دریای سرخ هدف قرار داده‌اند. چندین خط کشتیرانی در واکنش به این حملات، عبور و مرور از طریق آبراه دریای سرخ را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

ایران، دوشنبه ١ ژانویه، یک روز پس از رویارویی مرگبار ارتش آمریکا و شورشیان یمن، در اقدامی که تلاش واشنگتن برای جلوگیری از حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را پیچیده تر می‌کند، یک ناو جنگی را در این چهارراه دریایی جهانی مستقر کرد.

به گفته رسانه‌های آمریکایی، جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور، گزینه حمله مستقیم علیه حوثی‌ها را کنار نگذاشته اما تاکنون ترجیح داده است از قدرت اقناع برای تلاش و جلوگیری از تشدید منطقه‌ای درگیری بین اسرائیل و حماس استفاده کند.

حمله حوثی‌ها یک روز پس از «آخرین هشدار» آمریکا و متحدانش ناکام ماند

آرشیو.
آرشیو

 

تنها یک روز پس از ضرب‌الاجل آمریکا و متحدانش به شورشیان حوثی برای پایان دادن به حملات در دریای سرخ، این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی روز پنجشنبه چهاردهم دی یک حمله شهپادی ناموفق در دریای سرخ انجام داد.

دریاسالار براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین، گفت شهپاد (شناور هدایت‌پذیر از راه دور) بمبگذاری‌شده حوثی‌ها فاصله آنچنان نزدیکی با نیروی دریایی آمریکا یا کشتی‌های تجاری نداشت که خسارتی به بار آورد.

به گفته او، حوثی‌ها تا کنون ۲۵ حمله علیه کشتی‌های تجاری در حال گذر از جنوب دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده‌اند.

دریاسالار کوپر برای دومین بار طی روزهای جاری اظهار داشت هیچ نشانه‌ای دال بر تمایل حوثی‌ها به پایان دادن به این رفتار غیرمسئولانه وجود ندارد.

 

جمعه ۱۵ دی ۱۴۰۲ ایران ۰۱:۳۵

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا: نشانه‌ای دال بر پایان‌یافتن حملات حوثی‌ها در دریای سرخ وجود ندارد

دریاسالار برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین
دریاسالار برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین، روز شنبه نهم دی گفت هیچ نشانه‌ای دال بر پایان‌یافتن حملات «بی‌پروایانه» حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ وجود ندارد.

این اظهار نظر دریاسالار برد کوپر همزمان با پیوستن کشورهای بیشتر به ماموریت دریایی بین‌المللی موسوم به «عملیات نگهبان رفاه» به منظور محافظت از کشتی‌های عبوری از این آبراه حیاتی ایراد می‌شود.

او در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، از زمان اعلام «عملیات نگهبان رفاه» در ۱۰ روز پیش، ۱۲۰۰ کشتی تجاری از دریای سرخ عبور کرده‌اند و حملات پهپادی یا موشکی به هیچکدام از آنها اصابت نکرده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در جریان سفر اخیر خود به بحرین و بازدید از ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده، با اعلام تشکیل این ائتلاف دریایی گفته بود: «این چالشی بین‌المللی است که مستلزم اقدام دسته‌جمعی است.»

با تشدید حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در حال گذر از دریای سرخ، چندین شرکت کشتیرانی استفاده از این مسیر راهبردی و بسیار پراهمیت را به حالت تعلیق در آوردند.

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده می گوید انتظار می‌رود که طی هفته‌های آینده، شمار فزاینده‌ای از کشورها به ائتلاف دریایی مزبور ملحق شوند.

ایالات متحده پیشتر اعلام کرده است که بیش از ۲۰ کشور عضو این ائتلاف بین‌المللی هستند، اما شماری از آنها بطور علنی آن را اعلام نکرده‌اند.

دانمارک روز جمعه با اعلام ارسال یک ناوچه به این ائتلاف، جدیدترین عضو آن لقب گرفت.

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بخشی از مصاحبه خود با آسوشیتدپرس گفت، در حال حاضر پنج کشتی جنگی از آمریکا، فرانسه، و بریتانیا در حال گشت‌زنی در آب‌های جنوبی دریای سرخ و غرب خلیج عدن هستند و از زمان آغاز عملیات مشترک خود، موفق به سرنگون‌ کردن ١٧ پهپاد و چهار موشک بالیستیک ضدکشتی شده‌اند.

به گفته برد کوپر، ائتلاف مزبور در تماس مستقیم با کشتی‌های تجاری در حال گذر به منظور ارائه راهنمایی‌های لازم درباره اتخاذ بهترین رویه برای جلوگیری از حملات است و به منظور هماهنگی امنیتی، از نزدیک با صنایع کشتیرانی همکاری می‌کند.

او با اشاره به نیروی مشترک بین‌المللی که از آوریل سال گذشته میلادی و به منظور بهبود امنیت دریایی منطقه ایجاد شده، گفت «عملیات نگهبان رفاه» با مشارکت کشتی‌های بیشتر و حضور مداوم در منطقه برای ارائه کمک به کشتی‌های عبوری انجام می‌شود.

به گفته او، حملات حوثی‌ها با استفاده از موشک‌های بالیستیک ضدکشتی افزایش یافته و آمریکا معتقد است این حملات «بی‌پروایانه» به احتمال زیاد ادامه خواهد یافت.

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر هشدار داده‌اند کشتی‌های با مبدا یا مقصد اسرائیل را هدف حملات خود قرار می‌دهند. اما حملات موشکی و پهپادی این گروه شبه‌نظامی به کشتی‌های حامل پرچم دیگر کشورها از جمله نروژ و لیبریا نیز انجام شده است.

شرکت مرسک که پیشتر از تغییر مسیر کشتی‌های خود به جنوب آفریقا و دماغه امید نیک خبر داده بود، در روزهای گذشته با اشاره به «عملیات نگهبان رفاه» اعلام کرده کشتی‌هایش عبور از دریای سرخ و تنگه باب‌المندب را از سر خواهند گرفت.

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که یک شرکت کشتیرانی دیگر استفاده از مسیر دریای سرخ را از سر گرفته است.

بیش از ۲۰ کشور به ائتلاف آمریکا برای محافظت از کشتی‌ها در دریای سرخ پیوستند

پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که بیش از ۲۰ کشور به ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای محافظت از کشتی‌های دریای سرخ در برابر حملات شورشیان حوثی یمن پیوسته‌اند.

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی بارها کشتی‌های تجاری را در این مسیر حیاتی کشتیرانی با حملاتی که به گفته آنها در حمایت از فلسطینیان در غزه است، هدف قرار داده‌اند.

ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت: «این ائتلاف به رهبری ایالات متحده متشکل از کشورهایی از سراسر جهان است که متعهد به حفظ آزادی کشتیرانی و امنیت در دریای سرخ هستند.»

او گفت که نیروهای ائتلاف در دریای سرخ و خلیج عدن به گشت‌زنی می‌پردازند تا به کشتی‌های تجاری که در حال عبور از این آبراه حیاتی بین‌المللی هستند پاسخ دهند – و در صورت لزوم به آنها در مقابل حملات حوثی‌ها کمک کنند.

حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، عبور نفتکش‌ها از این منطقه را به میزان ۴۰ درصد کاهش داد. بنا بر گزارش بلومبرگ، طی هفته جاری تنها ۳۰ نفتکش از تنگه باب‌المندب عبور کرده‌اند که نشان‌دهنده کاهش ۴۰ درصدی نسبت به متوسط عبور از این تنگه طی سه هفته پیش از آن است.

حوثی‌ها از آغاز جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس، حملات متعددی را علیه کشتی‌هایی که از دریای سرخ می‌گذرند انجام داده‌اند. آنها مدعی هستند که این کشتی‌ها با اسرائیل در ارتباطند. در پی این حملات، برخی شرکت‌های بزرگ کشتی‌رانی طی روزهای گذشته حمل کالا و نفت از این تنگه را متوقف کرده‌اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز پیشتر گفته است که جمهوری اسلامی حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ را امکان‌پذیر کرده است.

حوثی‌ها گروهی شورشی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند که پس از بیرون راندن دولت یمن، که از مشروعیت جهانی برخوردار است، بخش‌های وسیعی از این کشور را در دست گرفتند.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز چهارشنبه ۲۹ آذر با بازدید از ناو هواپیمابر «جرالد آر. فورد» از خدمه این ناو برای کمک به جلوگیری از گسترش درگیری در خاورمیانه در طول جنگ اسرائیل و حماس تشکر کرد.

آستین در سخنانی گفت: «این ناو و خدمه آن تاریخ را می‌سازند. گاهی بزرگترین دست‌آورد ما جلوگیری از وقوع شر است. و در لحظه تنش‌های بزرگ در منطقه، همه شما عامل اصلی جلوگیری از یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر بوده‌اید.» وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد یکی از هدف‌های ایالات متحده این است که «اطمینان حاصل کنیم بحران غزه به یک درگیری منطقه‌ای تبدیل نمی‌شود و من فکر می‌کنم که در مدیریت آن به خوبی عمل کرده‌ایم.»

مشخص نیست که فورد تا چه زمانی در شرق مدیترانه باقی می‌ماند و آیا قبل از آن که اسرائیل از نبردهای شدید در غزه، وارد مرحله محدودتر جنگ برای از بین بردن حماس شود، به سمت بندرگاه اصلی خود در ویرجینیا حرکت می‌کند یا نه.

ناو هواپیمابر فورد که با انرژی هسته‌ای کار می‌کند، یک شهر کوچک و شناور است که بیش از چهار هزار سرنشین و هشت اسکادران هواپیما را در خود جا می‌دهد. این ناو در پی حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس، به نمادی قدرتمند از عزم آمریکا در حمایت از اسرائیل تبدیل شد.اعزام ناوگان هندی به دریای عرب در واکنش به حمله به تانکر نفتی

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : VOA. / rfi