جنوبی در پی پرتاب یک موشک بالستیک در ضد کوریای شمالی
جنوبی در پی پرتاب یک موشک بالستیک در ضد کوریای شمالی
کره شمالی سال گذشته خود را یک قدرت هسته‌ای «غیرقابل بازگشت» اعلام کرد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش کره جنوبی، دوشنبه ۲۷ آذر، اعلام کرد که کره شمالی حداقل یک موشک بالستیک جدید شلیک کرده است.

سئول یک موشک بالستیک کوتاه برد دیگر که اواخر یکشنبه شب توسط پیونگ‌یانگ پرتاب شده بود را شناسایی کرده است.

به سمت دریای شرق

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد، کره شمالی یک موشک بالستیک نامشخص به سمت شرق دریای ژاپن شلیک کرده است.

در همین حال دولت ژاپن نیز در شبکه اجتماعی «ایکس»، بدون ارائه جزئیات بیشتری درباره نوع موشک پرتاب شده تایید کرد که کره شمالی چیزی که به نظر می‌رسید یک موشک بالستیک بود، شلیک کرده است.

پرتاب این موشک جدید پس از آن انجام شد که سئول یک موشک بالستیک کوتاه برد دیگر که اواخر یکشنبه شب از منطقه پیونگ‌یانگ پرتاب شد، را شناسایی کرده بود.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی با بیان اینکه موشک قبل از سقوط در دریای شرقی حدود ۵۷۰ کیلومتر پرواز کرد، افزود: «سئول، واشینگتن و توکیو از نزدیک در مورد موشک بالستیک جدید کره شمالی تبادل اطلاعات کردند».

قدرت هسته‌ای

کره شمالی سال گذشته خود را یک قدرت هسته‌ای «غیرقابل بازگشت» اعلام کرد.

پیونگ‌یانگ تاکید کرد که برنامه هسته‌ای خود را که رژیم این کشور برای بقای خود ضروری می‌داند، کنار نخواهد گذاشت.

ماه گذشته، پیونگ‌یانگ موفق شد یک ماهواره جاسوسی نظامی را در مدار قرار دهد و سپس ادعا کرد که به نظر می‌رسد این ماهواره تصاویری از سایت‌های نظامی کلیدی آمریکا و کره جنوبی را در اختیار آن قرار می‌دهد.

«گروه هفت» پرتاب موشک‌ بالستیک توسط کره شمالی را به شدت محکوم کرد

بیانیه «G7» پرتاب‌ موشک‌های بالستیک کره شمالی را تهدیدی بسیار جدی علیه صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی دانست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

وزرای خارجه هفت کشور صنعتی و قدرتمند جهان موسوم به «گروه هفت» در بیانیه مشترکی تداوم پرتاب موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی را تهدیدی بسیار جدی علیه صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی دانسته و به شدت محکوم کردند.

در متن این بیانیه که پنج‌شنبه ۲۲ تیر توسط بریتانیا منتشر شد، آمده است:« ما پرتاب آشکار یک موشک قاره‌پیمای دیگر توسط کره شمالی در ۱۲ ژوئیه را به شدت محکوم می‌کنیم».

این بیانیه می‌افزاید: «این پرتا‌ب‌ها تهدیدی بسیار جدی علیه صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی است و توافقات جهانی مربوط به منع گسترش تسلیحات را نقض می‌کند».

خبرگزاری کره جنوبی، «یونهاپ»، چهارشنبه به نقل از رسانه‌های دولتی کره شمالی گزارش داد که کره شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیما از نوع «هواسونگ-۱۸» را آزمایش کرده است.

همان منبع افزود که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بر این پرتاب نظارت داشته است.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، پیش‌تر چهارشنبه، اعلام کرد که همسایه شمالی یک موشک بالستیک را بدون هدفی مشخص به سمت دریای شرقی پرتاب کرده است.

رئیس جمهوری کره جنوبی متعهد شد که پیونگ یانگ، تاوان چنین اقداماتی که آن را غیرقانونی توصیف کرد، خواهد پرداخت.
گارد مرزی ژاپن نیز به نوبه خود سقوط موشک بالستیک پرتاب شده توسط کره شمالی را تایید کرد.

دولت سئول با بیان اینکه پرتاب موشک بالستیک کره شمالی یک اقدام تحریک‌آمیز جدی و نقض قطعنامه‌های بین‌المللی است، افزود که توکیو از راه‌های دیپلماتیک با چین مراتب اعتراض شدید خود را علیه آزمایش موشکی کره شمالی ابلاغ کرده است.

این تحولات همزمان با آن رخ می‌دهد که روابط دو کره با قطع گفت‌وگوها و اعلام کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی مبنی بر این‌که کشورش طی روند بی‌بازگشت به یک کشور هسته‌ای تبدیل شده است، به پایین ترین سطح خود رسیده است.

رهبر کره شمالی از فرماندهان ارتش خود خواسته تا توسعه زرادخانه نظامی، به ویژه سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را در دستورکار خود قرار دهند.

سئول و واشینگتن متعهد شدند که در صورت استفاده پیونگ یانگ از تسلیحات هسته‌ای، کره شمالی با واکنشی اتمی مواجه خواهد شد که به دولت فعلی آن پایان خواهد داد.

کره جنوبی از شلیک دو موشک بالستیک توسط کره شمالی خبر داد

کره شمالی از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۱۰۰ موشک را آزمایش کرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی پنج‌شنبه، ۲۵ خرداد، دو موشک بالستیک کوتاه‌برد به سمت آب‌های شرقی خود پرتاب کرده است.

به گزارش خبرگزاری آمریکایی «ای‌بی‌سی»، ارتش کره جنوبی اعلام کرد که این آزمایش موشکی را به عنوان «یک تمرین تهاجمی» تلقی کرده است.

این اولین پرتاب موشک از سوی کره شمالی از زمانی است که تلاش‌هایش برای قرار دادن اولین ماهواره جاسوسی در مدار زمین در ماه مه، شکست خورد.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد که موشک‌های کره شمالی را عصر پنج‌شنبه از منطقه پایتخت این کشور شناسایی کرده است.

در این بیانیه آمده است که ارتش کره جنوبی موقعیت نظارتی خود را تقویت کرده و در هماهنگی نزدیک با ایالات متحده، آمادگی خود را حفظ کرده است.

وزارت دفاع ژاپن نیز اعلام کرد که موشک بالستیک احتمالی شلیک شده توسط کره شمالی را شناسایی کرده است.

گارد ساحلی ژاپن به کشتی‌ها در آب‌های بین شبه‌جزیره کره و ژاپن و آب‌های اقیانوس آرام شمالی هشدار داد که از محدوده سقوط اجسام اجتناب کنند.

تاکنون گزارشی مبنی بر خسارات وارده به کشتی‌ها و هواپیماها گزارش نشده است.

این پرتاب چند ساعت پس از آن انجام شد که سربازان کره جنوبی و ایالات متحده به دور پنجم مانورهای «آتش واقعی در مقیاس بزرگ» در نزدیکی مرزهای کره در صبح پنج‌شنبه پایان دادند.

حدود ۳۰ دقیقه قبل از پرتاب، ارتش کره شمالی نیز با «تحریک آمیز و غیرمسئولانه» خواندن رزمایش آمریکا و کره جنوبی، متعهد شد که به رزمایش رقبای خود پاسخ دهد.

سخنگوی وزارت دفاع کره شمالی در بیانیه‌ای که رسانه‌های دولتی آن را منتشر کردند، گفت: «پاسخ ما به [مانورهای کره جنوبی و آمریکا] اجتناب‌ناپذیر است. نیروهای مسلح ما با هرگونه تحرکات نمایشی و تحریک‌آمیز دشمنان به طور کامل مقابله خواهند کرد.»

تنش‌ها در ماه‌های گذشته با افزایش سرعت آزمایش‌های تسلیحاتی کره شمالی و تمرین‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی در واکنش‌های تک به تک افزایش یافته است.

کره شمالی از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۱۰۰ موشک را آزمایش کرده است.

در ۳۱ مه، یک موشک دوربرد کره شمالی حامل اولین ماهواره جاسوسی آن کشور در سواحل غربی شبه جزیره کره سقوط کرد.

کره شمالی به شکست خود اعتراف کرد و وعده داد برای پرتاب دوم تلاش کند. یک ماهواره جاسوسی شامل انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی با فناوری پیشرفته است که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی می‌خواهد آن را برای مقابله با آنچه خصومت آمریکا می‌خواند، معرفی کند.

کره شمالی: هرگونه مداخله آمریکا در عملیات ماهواره‌های شناسایی ما اعلان جنگ است

پیونگ یانگ می‌گوید به هرگونه مداخله آمریکا در ماهواره‌هایی این کشور، با حذف ماهواره‌های جاسوسی آمریکا پاسخ خواهد داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

کره شمالی روز شنبه ۱۱ آذر، هرگونه مداخله آمریکا در ماهواره‌های این کشور را اعلان جنگ دانست و اعلام کرد در صورت هرگونه حمله احتمالی به امکانات استراتژیک این کشور، نیروی بازدارنده نظامی را به کار خواهد گرفت.

خبرگزاری مرکزی کره شمالی به نقل از سخنگوی وزارت دفاع این کشور اعلام کرد، پیونگ یانگ در صورت مداخله آمریکا در ماهواره‌های این کشور، ماهواره‌‎های جاسوسی آمریکا را خنثی خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: «اگر آمریکا با استفاده از فناوری پیشرفته با سلاح در حقوق یک کشور مستقل و مقتدر مداخله کند، ما از حقوق خود تحت قوانین بین‌المللی و داخلی، ماهواره‌های آمریکا را خنثی خواهیم کرد.»

کره شمالی، هفته گذشته اولین ماهواره شناسایی خود به مدار زمین را پرتاب کرد و هدف از پرتاب این ماهواره را نظارت بر تحرکات آمریکا و کره جنوبی اعلام کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری کره شمالی، کیم جونگ اون رهبر این کشور، تصاویری از کاخ سفید، پنتاگون و ناوهای هواپیمابر آمریکایی در پایگاه نورفولک از ماهواره جاسوسی خود دریافت کرده است.

قدرت‌های غربی، ژاپن و کره جنوبی معتقدند کره شمالی با پرتاب ماهواره در هفته گذشته قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان را نقض کرده است.

در همین زمینه، آژانس جاسوسی کره جنوبی اعلام کرد که روسیه برای حمایت از جنگ خود در اوکراین، پس از نشست کیم و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در خصوص ماهواره‌ها به کره شمالی کمک کرده است.

آمریکا در واکنش به موشک‌پرانی کره شمالی خواستار برگزاری جلسه شورای امنیت شد

کیم یو جونگ گفت انتقادات غربی‌ها متناقض است، چرا که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی خودشان هزاران ماهواره به فضا فرستاده‌اند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

دفتر نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل اعلام کرد واشینگتن در واکنش به پرتاب اخیر ماهواره سوار بر موشک بالستیک توسط کره شمالی، از شورای امنیت خواستار برگزاری جلسه اضطراری شده است.

به گزارش «رویترز»، پرتاب روز چهارشنبه در راستای تلاش کره شمالی برای قرار دادن اولین ماهواره جاسوسی خود در مدار زمین بود، اما شکست خورد و ماهواره و راکت‌های بوستر به دریا افتاده و در اعماق آب فرو رفتند.

واشنگتن این پرتاب را محکوم کرد و گفت که پیونگ‌یانگ از فناوری موشک بالستیک، که چندین قطعنامه شورای امنیت در این باره را نقض می‌کند، استفاده کرده و ثبات و امنیت منطقه را به خطر انداخته است.

نیت اوانز، مسئول نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل، گفت آمریکا خواستار برگزاری جلسه آزاد در این باره در روز جمعه شده است، به این معنی که جلسه به صورت زنده پخش می‌شود. یک دیپلمات سازمان ملل گفت که آلبانی، اکوادور، فرانسه، ژاپن، مالت و بریتانیا مشترکا خواستار برگزاری این جلسه شده‌اند.

به گفته رویترز، کیم یو جونگ، خواهر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، پس از پرتاب ناموفق ماهواره گفت کشورش به زودی یک ماهواره جاسوسی نظامی را در مدار قرار می‌دهد، و تاکید کرد که پیونگ‌یانگ قصد دارد توانایی‌های نظارتی نظامی خود را افزایش دهد.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریكا که روز پنجشنبه در توکیو حضور داشت، در این باره گفت که برنامه‌های خطرناک و بی‌ثبات‌كننده موشکی و هسته‌ای کره شمالی صلح و ثبات منطقه را به خطر می‌اندازد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت هرگونه پرتابی توسط پیونگ‌یانگ با استفاده از فناوری موشکی بالستیک، ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت است.

با این وجود، کیم یو جونگ در بیانیه خود تاکید کرد که انتقادات غربی‌ها از پرتاب ماهواره‌ای کره شمالی امری «متناقض» است، چرا که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی خودشان «هزاران ماهواره» به فضا فرستاده‌اند.

خواهر کیم جونگ اون: انهدام موشک‌های کره شمالی اعلان جنگ علیه پیونگ‌یانگ است

کیم یو جونگ گفت، در صورت اقدام نظامی آمریکا علیه آزمایش‌های تسلیحاتی کره شمالی، پیونگ‌یانگ به این اقدام پاسخ خواهد داد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

کیم یو جونگ، خواهر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در اظهاراتی هشدار داد، هدف قرار دادن هر یک از موشک‌های کره شمالی به مثابه «اعلان جنگ» علیه پیونگ‌یانگ است.

به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، این مقام پرنفوذ کره‌ای، سه‌شنبه ۱۶ اسفند، از افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره هشدار داد و مدعی شد، تمرینات نظامی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی عامل اصلی افزایش روزافزون این تنش‌ها است.

کیم یو جونگ در ادامه افزود، در صورت اقدام نظامی آمریکا علیه آزمایش‌های تسلیحاتی کره شمالی، پیونگ‌یانگ به این اقدام پاسخ خواهد داد.

تهدید به پرتاب موشک‌های بیشتر

کیم یو جونگ با اشاره به این‌که کره شمالی می‌تواند موشک‌های بیشتری به سوی اقیانوس آرام پرتاب کند، تأکید کرد که این اقیانوس متعلق به آمریکا یا ژاپن نیست.

مدیر بخش اخبار خارجی در وزارت خارجه کره شمالی، روز گذشته آمریکا را متهم کرد که با انجام تمرین‌های هوایی مشترک و استفاده از بمب‌افکن بی۵۲، به‌دنبال افزایش تنش‌ها در منطقه است.

او افزود، واشینگتن برای انجام مانورهای میدانی مشترک با سئول برنامه‌ریزی کرده است.

«میدان تیراندازی»

به گفته کارشناسان، اگر کره شمالی به اقدامات خود ادامه داده و اقیانوس آرام را به «میدان تیراندازی» برای خود تبدیل کند، این کشور در زمینه ساخت موشک‌های بالستیک پیشرفت کرده و به صورت روزافزون قدرت‌نمایی خواهد کرد.

به گفته وزارت دفاع کره جنوبی، جت‌های جنگنده این کشور و بمب‌افکن‌های ب۵۲ آمریکایی برای مقابله با تهدیدهای هسته‌ای و موشکی کره شمالی مانورهای مشترکی انجام داده‌اند.

رزمایش گسترده «سپر آزادی» نیز از هفته آینده بین این دو کشور آغاز خواهد شد و بیش از ده روز ادامه خواهد داشت.

شایان ذکر است که پس از «جنگ کره» در بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳، شمار سربازان آمریکایی مستقریافته در کره جنوبی به حدود ۲۸۵۰۰ تن رسیده است.

اعلام آماده‌باش کره‌ جنوبی پس از شلیک موشک بالستیک جدید توسط کره‌ شمالی

موشک بالستیک کره‌ شمالی در آب‌های اطراف منطقه اقتصادی ژاپن سقوط کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش کره‌ جنوبی، یک‌شنبه ۲۷ آذر در اطلاعیه‌ای با اعلام آماده‌باش تصریح کرد که کره‌ شمالی به آزمایش یک موشک بالستیک جدید در سواحل شرقی شبه‌جزیره کره اقدام کرده است.

سازمان رادیو و تلویزیون ژاپن (NHK) هم به نقل از چند مقام دولتی که خواستار عدم افشای نامشان شدند، اعلام کرد که موشک بالستیک کره‌ شمالی در آب‌های اطراف منطقه اقتصادی ژاپن سقوط کرده است.

این آزمایش در حالی است که کره‌ شمالی چندی پیش از تولید موتور پیشران موشک با سوخت جامد سخن گفته بود. به باور کارشناسان، این دستاورد به افزایش سرعت و سهولت پرتاب موشک‌های بالستیک کره‌ شمالی کمک بزرگی می‌کند و برنامه اتمی و موشکی این کشور را گامی دیگر به‌جلو می‌برد.

در همین رابطه، خبرگزاری رسمی کره‌ شمالی اعلام کرد که آزمایش موشکی جدید روز پنج‌شنبه گذشته با حضور کیم یونگ اون، رهبر این کشور در منطقه سوهای، محل پرتاب ماهواره‌ها و آزمایش تکنولوژی‌های مرتبط با موشک‌ها و فضاپیماها انجام شده است.

پیونگ‌یانگ سال جاری میلادی چندین موشک از جمله یک موشک بالستیک قاره‌پیما که توانایی رسیدن تا سواحل آمریکا را دارد، مورد آزمایش قرار داد.

مقامات ژاپنی هم در نوامبر گذشته بیان کردند که کره‌شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیما که قادر به رسیدن تا سواحل ایالت متحده را دارد، آزمایش کرده و این موشک در ۲۰۰ کیلومتری سواحل ژاپن سقوط کرده است.

توکیو، جمعه از برنامه نظامی با هزینه ۳۲۰ میلیارد دلار پرده برداشت که شامل خرید موشک دوربرد با توانایی حمله به اهدافی در چین است. این برنامه نظامی، بزرگترین برنامه ژاپن پس از جنگ جهانی دوم به‌شمار می‌رود.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة