ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا بامداد دوشنبه 16 بهمن، یک ویدئو کلیپی از دو ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ منتشر کرد، که در هدف قرار دادن حملات علیه حوثیها مشارکت داشتند.
این فرماندهی اعلام کرد، ویدئو مربوط به عملیات پرتاب موشک از ناوهای هواپیمابر «یو اس اس گراولی»، «یو اس اس کارنی» و «یو اس اس دوایت دی. آیزنهاور» برای حمایت از حملات به اهداف حوثیهای یمن صورت گرفته است.
سنتکام» تاریخ دقیق این عملیات را مشخص نکرده، آیا حملاتی که علیه حوثیها صورت گرفته در ساعات پایانی شب شنبه بوده یا حملاتی که بامداد دوشنبه 16 بهمن علیه حوثیها انجام داده است. به گفته شبهنظامیان حوثی، آمریکا و بریتانیا 12 حمله علیه پایگاههای این شبهنظامیان در دو استان «الحدیده» و «صعده» انجام دادند.
رسانههای حوثی اعلام کردند، 8 حمله در منطقه «راس عیسی» در شهرستان «الصلیف»، 2 حمله در شهرستان «الزیدیه» و یک حمله در شهرستان «حوک» در استان «الحدیده» غرب یمن صورت گرفت.
ماجرای دو کشتی «جاسوسی» ایران در دریای سرخ؛ آمریکا تهديد به بمباران آنها کرد
ایران برای اولین بار از وجود یک کشتی «انبار اسلحه شناور» در نزدیکی یمن خبر داد
ایران روز یکشنبه 15 بهمن، از هدف قرار دادن احتمالی دو کشتی متعلق به خود در دریای سرخ توسط آمریکا، در حالی هشدار داد که گزارشهایی درباره این دو کشتی آنها را به عنوان پایگاههایی «جاسوسی» و عملیاتی برای کماندوهای ایرانی در پشتیبانی به شبهنظامیان حوثی در یمن، توصیف کردهاند.
این هشدار تهران، پس از حمله هوایی گسترده آمریکا و بریتانیا علیه شبهنظامیان حوثی در یمن صورت گرفت.
به نظر میرسد این هشدار ایران در مورد ناوهای «بهشاد» و «ساویز» ناشی از نگرانی فزاینده تهران از حملات آمریکا در روزهای اخیر علیه پایگاههای گروههای نیابتی در عراق، سوریه و یمن است که دهها کشته از شبهنظامیان برجای گذاشت.
این حملات تلافیجویانه در پی کشته شدن سه آمریکایی و مجروح شدن دهها نفر دیگر در اردن بود که نگرانیها در مورد وقوع درگیری منطقهای را افزایش داده است.
ایالات متحده، شامگاه شنبه 14 بهمن پایگاههایی در شش استان تحت کنترل شبهنظامیان حوثی یمن از جمله «صنعا» را بمباران کرد.
حوثیهای هیچ گزارشی از خسارات ندادند اما واشینگتن اعلام کرد زرادخانههای زیرزمینی موشکها، سکوهای پرتاب موشک و بالگردهای مورد استفاده حوثیها را هدف قرار داده است.
یحیی سریع، سخنگوی شبهنظامیان حوثی گفت، این حملات، شبهنظامیان را از ادامه حمله به کشتیها منصرف نمیکند.
همزمان، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت: «اگر حوثیها از حملات غیرقانونی خود علیه کشتیرانی بین المللی کوتاه نیایند، عواقب بیشتری را متحمل خواهند شد.»
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا نیز با تاکید بر ادامه حملات گفت: «حوثیها باید حملات خود را متوقف کنند.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در برنامه تلویزیونی «رو در رو با ملت» در شبکه «سیبیاس» هشدار داد و گفت: «ما آماده مقابله با هر گروه و کشوری هستیم که به ما حمله کند و رئیس جمهور به صراحت گفته، به تهدیداتی که نیروهای آمریکایی با آن روبرو هستند، پاسخ خواهیم داد.»
دو کشتی مشکوک
گفتنی است دو کشتی «بهشاد» و «ساویز» به عنوان دو کشتی تجاری در یک شرکت مستقر در تهران ثبت شدهاند و وزارت خزانهداری آمریکا آنها را به عنوان بخشی از خطوط کشتیرانی دولتی ایران تحریم کرده است.
کشتی «ساویز» سالها در دریای سرخ در نزدیکی سواحل یمن، به عنوان مکان جاسوسی برای سپاه پاسداران فعالیت میکرد. خدمه آن با لباس نظامی دیده شده و همچنین ویدئوهایی از این کشتی آن را مجهز به مسلسل سرپوشیده بر روی عرشه نشان میدهد.
در کلیپی که ارتش ایران، روز یکشنبه 15 بهمن منتشر کرد، برای اولین بار از این دو کشتی به عنوان «انبار اسلحه شناور» یاد شد و «بهشاد» به عنوان یک کشتی پشتیبان برای «مقابله با دزدان دریایی» در دریای سرخ و خلیج عدن معرفی شد.
با این حال، هیچ گزارشی مبنی بر مشارکت ایران برای مبارزه با دزدان دریایی که منشأ آن سومالی است صادر نشده است.
موقعیت کشتیهای جاسوسی
پیش از شروع عملیات هوایی جدید آمریکا، کشتی «بهشاد» به سمت جنوب خلیج عدن حرکت کرد و اکنون در جیبوتی، شرق آفریقا در سواحل آن لنگر انداخته است.
کشتی «ساویز» اما در حال حاضر در اقیانوس هند مستقر است، در نزدیکی محلی که ایالات متحده میگوید آماج حملات پهپادهای ایرانی بوده که اخیرا چندین کشتی را هدف قرار داد.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیهٔ