چهار زندانی سیاسی کرد به اتهام همکاری با اسرائیل اعدام شدند
چهار زندانی سیاسی کرد به اتهام همکاری با اسرائیل اعدام شدند
به گزارش "میزان" خبرگزاری قوۀ قضائیه جمهوری اسلامی ایران چهار زندانی سیاسی کرد، به نام‌های محمد (هژیر) فرامرزی، محسن مظلوم، وفا آذربار و پژمان فاتحی، سحرگاه امروز دوشنبه نهم بهمن ماه به اتهام همکاری با موساد اعدام شدند.

این چهار زندانی دیروز در اولین و آخرین ملاقات با بستگان خود گفته بودند که ساعاتی دیگر به دار آویخته خواهند شد. جمهوری اسلامی ایران این چهار جوان را به جاسوسی و همکاری با اسرائیل برای بمب گذاری در یکی از تأسیسات وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در اصفهان متهم کرده بود.

میزان مدعی شده است که حتا دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد، با این چهار تن شخصاً در یکی از کشورهای آفریقایی ملاقات کرده بود. دادگاه انقلاب اسلامی احکام اعدام این چهار تن را پشت درهای بسته و بدون دسترسی متهمان به پرونده‌های خود و حق انتخاب وکیل به اعدام محکوم کرد. احکام اعدام این چهار جوان پس از رد فرجام‌خواهی از سوی دیوان عالی کشور سحرگاه امروز به اجرا گذاشته شدند.

چهار زندانی سیاسی کرد پس از ملاقات با بستگان شان اعدام شدند.
چهار زندانی سیاسی کرد پس از ملاقات با بستگان شان اعدام شدند. © .

دیروز چهار زندانی سیاسی کرد برای آخرین بار با بستگان خود پیش از اعدام ملاقات کردند. آنان که از اعدام قریب‌الوقوع خود مطلع بودند، مرگ خویش را با افتخار خواندند و از بستگان شان خواستند که در ماتم آنان نه لباس سیاه بر تن کنند نه اشک بریزند زیرا آنان در راه اعتقادات شان جان دادند.

 

منابع سوری کشته شدن شماری از مستشاران سپاهی در دمشق را تأئید کردند

رویترز به نقل از منابع دولتی سوریه نوشت که در حملۀ هوایی امروز اسرائیل به مقر عملیات سپاه پاسداران در جنوب دمشق شماری از “مستشاران نظامی ایران” کشته شدند که معنای آن، این است که کشته شدگان همگی از فرماندهان سپاه پاسداران بوده‌اند و مرکز بمباران شده در اصل مرکز مستشاری ایران در سوریه بوده است.

حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران و اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران
حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران و اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران AFP – HO
تبلیغ بازرگانی

منابع دولتی سوریه شمار کشته شدگان مستشاران یا فرماندهان سپاهی را اعلام نکرده‌اند، ولی گفته‌اند که شماری غیرنظامی نیز در این حمله جان خود را از دست داده‌اند.

در حالی که برخی منابع خبری در ایران از حملۀ اسرائیل به “مرکز مستشاری ایران” در سوریه خبر داده بودند، حسین اکبری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه مدعی شد که “مرکز مستشاری جمهوری اسلامی ایران هدف قرار نگرفته است و هیچیک از مستشاران ایرانی نیز به شهادت نرسیده است.”

در بیستم ژانویه در حمله‌ای مشابه که به اسرائیل نسبت داده شد سیزده تن دیگر از فرماندهان و افسران ارشد سپاه پاسداران از جمله معاون اطلاعاتی نیروی قدس کشته شدند. در دسامبر گذشته حکومت ایران اعتراف کرد که یک فرماندۀ ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه، رضی موسوی، توسط اسرائیل به قتل رسید.

با این حال، حمله به فرماندهان سپاه پاسداران که به اسرائیل نسبت داده شده همزمان است با تشدید تنش ها و خطر درگیری مستقیم میان آمریکا و ایران پس از کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حملۀ پهپادی نیروهای نیابتی حکومت تهران به پایگاه آمریکا در نزدیکی مرز سوریه در خاک اردن. در پی این حمله جو بایدن تهدید کرد که آمریکا قطعاً به همۀ مسببان این حمله پاسخ خواهد داد.

اسرائیل تاکنون صدها بار مواضع و انبار مهمات و تسلیحات سپاه پاسداران و متحدان آن در سوریه را بمباران کرده است. اما، هدف قرار دادن فرماندهان یا “مستشاران” سپاهی در سوریه به ویژه پس از حملۀ هفتم اکتبر حماس به اسرائیل تحولی مهم در حملات این کشور به نیروهای سپاهی در سوریه به شمار می‌رود.

نهادهای حقوق بشری آلمان: با توجه به موج اعدام‌ها استرداد پناهجویان ایرانی را به طور کامل متوقف کنید

نهادهای حقوق بشری آلمان، برلین را موظف دانستند که با توجه به موج اعدام‌ها در جمهوری اسلامی عدم بازگرداندن پناهجویان ایرانی به این کشور را تضمین کند. پیش تر آنالنا بربوک وزیرخارجه آلمان اعدام های اخیر را به شدت محکوم کرده بود.

تصویری از یک پناهگاه موقت برای پناهجویان در برلین.
تصویری از یک پناهگاه موقت برای پناهجویان در برلین. AP – Markus Schreiber
تبلیغ بازرگانی

روزنامه تاگس اشپیگل که در برلین منتشر می شود، نیمروز سه شنبه ۳۰ ژانویه، ۱۰ بهمن در گزارشی با عنوان “اخراج به رغم موج اعدام ها” نوشت: “تقریبا هر روز خبرهائی از اعدام در ایران می رسد. به این دلیل مدافعان حقوق بشر خواستار توقف کامل و بنیادی استرداد پناهجویان به این کشور شده اند”.

در ادامه این گزارش آمده است: مدافعان حقوق بشر بار دیگر خواستار آن شده اند که به طور کلی استرداد پناهجویان به ایران ممنوع شود. شورای پناهندگان ایالت هسن و نهاد پرو آزول یا “برای پناهجو”، می گویند: “این یک رسوائی بزرگ است که کنفرانس وزیران داخلی آلمان به رغم شدت پایدار اعدام ها و نقض دائمی حقوق بشر در ایران، توافق پیشین خود در زمینه ممنوعیت استرداد پناهجویان ایرانی را تمدید نکرد”.

کنفرانس وزیران داخلی آلمان و ۱۶ ایالت فدرال این کشور سال گذشته در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی ماده واحده ای را از تصویب گذراند که به موجب آن اخراج پناهجویان ایرانی از آلمان تا اطلاع ثانوی ممنوع شده بود، اما پس از آرام شدن نسبی اوضاع ایران در نشست ماه دسامبر سال گذشته خود این توافق را تمدید نکردند. به این ترتیب اخراج و استرداد ایرانیان از اول ژانویه سال جاری بار دیگر آزاد شد.

پناهجوی بلاتکلیف در بازداشتگاه فرودگاه فرانکفورت

تاگس اشپیگل می نویسد در یک مورد مشخص بازگرداندن به ایران یک جوان ایرانی را تهدید می کند. درخواست پناهندگی این جوان ایرانی در جریان یک بررسی شتابزده رد شده و به او اجازه نداده اند سالن ترانزیت فرودگاه فرانکفورت را ترک کند و وارد خاک آلمان شود”.

این جوان ایرانی اکنون در بازداشتگاه موقت فرودگاه فرانکفورت نگهداری می شود و هر لحظه ممکن است مجبور به بازگشت با پروازی به ایران شود. گروهی از اعضای نهادهای مدافع حقوق پناهجویان در فرانکفورت تلاش می کنند مانع این کار شوند.

یک سازمان مدافع حقوق بشر در آلمان به تاگس اشپیگل گفته است: “آلمان نمی تواند تضمین کند که شخص بازگردانده شده در ایران تعقیب، زندانی یا شکنجه نشود”.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخراج ها سرعت می گیرند

دو سازمان پروآزول و شورای پناهندگان ایالت هسن به خبرنگار تاگس اشپیگل گفته اند: “وقتی وزیرخارجه ما آنالنا بربوک خشونت رژیم تهران را به شدت محکوم می کند، استرداد پناهجویان ایرانی مجاز نیست”.

کنفرانس وزیران داخله در شرایطی اخراج پناهجویان ایرانی را آزاد کرده است که دولت ائتلافی آلمان همصدا با بیشتر احزاب افزایش شدید تعداد پناهجویان را یکی از مهم ترین چالش های جامعه خود می داند و می کوشد راه هائی برای کاستن از این فشار بیابد. دولت در هفته های گذشته لایحه ای را از تصویب گذراند که به موجب آن روند اخراج پناهجویانی که درخواست پناهندگی آن ها رد شده است، سرعت می گیرد.

در چارچوب همین مصوبه، پلیس می تواند هر پناهجوی رد شده ای را به مدت چهار هفته در بازداشتگاه های موسوم به “حبس استرداد” بازداشت کند تا شانس فرار و مخفی شدن میان بستگان، دوستان و پشتیبانان خود را نداشته باشد. علاوه بر این، ماموران پلیس اجازه یافته اند هرگاه برای دستگیری یک پناهجو به یک کمپ پناهندگی مراجعه می کنند،علاوه بر محل سکونت او، مسکن سایر پناهجویان کمپ و بستگان و دوستان پناهجو را هم تفتیش کنند تا مطمئن شوند که در آنجا پنهان نشده است.

در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸ هزار ایرانی از دولت آلمان درخواست پناهندگی کردند. این رقم در مقایسه با افغانستان و سوریه بسیار جزئی است. با این همه با توجه به سیاست های جدید دولت، درصد بسیار پائینی از پناهجویان ایرانی شانس کسب پناهندگی یا انواع اقامت های دیگر را دارنعملیات نظامی سپاه پاسداران در کردستان ایران؛ «

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : rfi