روزنامه تایمز، چاپ بریتانیا گزارش داد یک پناهجوی افغان در بریتانیا، که برای وزارت خارجه و سازمانهای اطلاعاتی بریتانیا MI6 کار می کرد به جاسوسی برای روسیه متهم شده است.
به گزارش
تابعیت بریتانیایی او در سال ۲۰۱۹ پس از مطرح شدن اتهام جاسوسی برای استخبارات ارتش روسیه سلب شد.
حکومت بریتانیا استدلال کرده است که حفظ شهروندی و ادامه حضور او در این کشور خطری برای امنیت ملی است.
تایمز در یک گزارش اختصاصی روز چهارشنبه نوشت این جاسوس مظنون با سابقه کار برای دو نخستوزیر(گوردن براون و دیوید کمرون) است و با شاه بریتانیا و شاهزاده ویلیام در سفر به افغانستان ملاقات کرده است.
روزنامه تایمز بر بنیاد اطلاعات سری دریافته که این جاسوس افغانتبار که نام او را فاش نکرده است، در سن پنج سالگی به روسیه رفته و شش سال در آنجا زندگی کرده بود. استخبارات بریتانیا باور دارد که او از آن زمان برای جاسوسی برای روسیه تربیه شده بود.
این جاسوس مظنون در سال ۲۰۰۰ وارد بریتانیا شد و پس از اینکه مدعی شد از دست طالبان فرار کرده و مستقیماً از افغانستان آمده است، پناهندگی دریافت کرد. او پس از کسب پناهندگی و بعدا تابعیت بریتانیا، شهروندی روسیه را نیز به دست آورد.
او اتهام جاسوسی برای روسیه را رد کرده و در مورد تصمیم حکومت برای سلب تابعیت انگلیسیاش به یک دادگاه ویژه درخواست تجدیدنظر داده است. این افغان متهم به جاسوسی به روزنامه تایمز گفته که در امآی۶ یا دستگاه استخبارات خارجی بریتانیا، وزارتهای دفاع، خارجه و داخله بریتانیا کار کرده است.
منابع رسمی میگویند که او در مدت کارش به اسناد فوق سری دسترسی داشته است. او پس از ترک وزارت امور خارجه، در نقشهای مختلف در افغانستان کار کرد که باعث شد با مقامات روسی روابط نزدیک داشته باشد و حداقل شش بار به روسیه برود.
وکیل متهم در دفاع از او گفته که موکلش زمانی با افسران اطلاعاتی روسیه در تماس بوده است که دیگر برای دولت بریتانیا کار نمیکرد.
در سالهای اخیر مقامات ارشد امنیتی بریتانیا بارها نسبت به نفوذ و جاسوسی روسیه هشدار دادهاند. تایمز بریتانیا می گوید که فاش شدن دستگیری حلقه جاسوسی روسیه برای حکومت و دستگاههای امنیتی بریتانیا مایه شرمساری است.
قرار است اواخر امسال، پنج نفر متهم به عضویت در یک حلقه جاسوسی روسی که در بریتانیا جاسوسی می کردند، در محاکمه شوند.
مذاکرات بلینکن با عباس در کرانه باختری همزمان با رد پیشنهادهای حماس از سوی نتانیاهو
در حالی که آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا، پس از دیدار با رهبران اسرائیل به کرانه باختری رفته و در رامالله با محمود عباس، رئيس تشکیلات خودگردان فلسطینی، دیدار میکند، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل میگوید حملات نظامی تا «نابودی کامل» حماس ادامه خواهد داشت.
آقای نتانیاهو دقایقی پیش در یک کنفرانس کوتاه خبری گفت که به آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا گفته از نظر او توقف عملیات نظامی علیه حماس زمینه ساز «حمله خونین دیگری» از سوی این گروه علیه شهروندان اسرائیل خواهد بود و به همین دلیل او تا «نابودی کامل حماس نه نیمی از آن یا بخشی از آن» به حملات نظامی ادامه خواهد داد.
کنفرانس خبری آقای نتانیاهو، عصر امروز – چهارشنبه ۷ فوریه – همزمان با آن صورت گرفت که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از دیدار با رهبران اسرائیل، در کرانه باختریی مشغول رایزنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی است.
آقای نتانیاهو که تحت فشار شدید از سوی خانوادههای گروگانها است در کنفرانس خبری کوتاه خود گفت: «تمام اقدامات ما در راستای بازگرداندن گروگانهاست و ادامه حملات راه آزادی آنهاست».
همزمان چند روز پس از سکوت طولانی حماس درباره طرح جدید آتشبس آمریکا و قطر و مصر، خبرگزاری رویترز از طرح پیشنهادی این گروه برای یک آتشبس جایگزین خبر داده است.
بنابر گزارش رویترز، حماس یک طرح آتشبس چهار و ماه نیمه پیشنهاد کرده است.
بر اساس این گزارش، در طول این مدت همه گروگانها آزاد میشوند و در ازای آن اسرائیل باید نیروهای خود را از نوار غزه خارج کند.
پیشنهاد حماس در پاسخ به طرح آتشبسی است که هفته گذشته با میانجیگری قطر و مصر ارسال شد و اسرائیل و آمریکا آن تایید کردند.
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست هم میگوید توانسته برخی از جزییات درز کرده به رسانهها را در تماس با رهبران حماس تایید کند و آن این که این گروه خواستار عقبنشینی کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه شده تا در برابر آن گروگانها را در چند مرحله آزاد کند.
یک منبع نزدیک به مذاکرات به خبرگزاری رویترز گفت که پیشنهاد متقابل حماس در ابتدا مستلزم تضمین آتشبس دائمی نیست، اما پایان جنگ باید در طول آتشبس و پیش از آزادی آخرین گروگان نهایی شود.
گفته میشود حماس قصد دارد گروگانهای باقی مانده اسرائیلی را که در ۷ اکتبر از اسرائیل به غزه منتقل کرده بود با زندانیان اسرائیلی مبادله کند. حماس همچنین خواهان آغاز بازسازی غزه، عقبنشینی کامل نیروهای اسرائیلی و همچنین مبادله اجساد کشتهشدگان است.
عزت رشیق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، تایید کرد که این پیشنهاد از طریق قطر و مصر به اسرائیل و آمریکا ارسال شده است.
آمریکا و اسرائيل هر دو گفتهاند در حال بررسی پاسخ حماس هستند.
در صحنه جنگ اما خبری از آتشبس نیست. نیروهای اسرائیلی عملیاتشان را به رفح، جنوبیترین نقطه باریکه غزه، در مرز مصر کشاندهاند. رفح منطقهای است که نیمی از جمعیت بیش از دو میلیون نفری فلسطینیهای آواره به آن پناه برده بودند.
از جزئیات طرح سه مرحلهای حماس چه میدانیم؟
در پیشنهاد جایگزین، حماس سه مرحله آتشبس در نظر گرفته است که هر کدام ۴۵ روز به طول میانجامد.
بر اساس این سند که رویترز نسخهای از آن را رویت کرده است، در اولین مرحله ۴۵ روزه، تمامی زنان اسرائیلی گروگان، مردان زیر ۱۹ سال و افراد مسن و بیمار در ازای آزادی زنان و کودکان فلسطینی از زندانهای اسرائیل آزاد خواهند شد.
در طرح پیشنهادی از اسرائیل خواسته شده نیروهای خود را از مناطق پرجمعیت خارج کند.
بر اساس این طرح، آغاز اجرای مرحله دوم مشروط است به «مذاکرات غیرمستقیم» برای پایانِ به عملیاتِ نظامیِ متقابل و بازگشت به آرامش کامل».
مرحله دوم همچنین شامل آزادی گروگانهای مرد باقی مانده و خروج نیروهای اسرائیلی از «تمامی مرزهای نوار غزه» است.
بر اساس این گزارش، اجساد در مرحله سوم مبادله خواهند شد.
قرار است در طول این آتشبس، امدادرسانی و ارسال غذا و سایر کمکها به غیرنظامیان غزه افزایش یابد. شمار زیادی از فلسطینیها اکنون با گرسنگی و کمبود شدید کالاهای اساسی مواجهند.
حماس همچنین خواستار آزادی ۱۵۰۰ فلسطینی از زندانهای اسرائیل است.
در حال حاضر نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در کنار حصار مرزی با مصر و در جنوب باریکه غزه محبوس شدهاند.
مقامهای درمانی حماس در غزه میگویند تا کنون ۲۷ هزار و ۵۸۵ فلسطینی در عملیات نظامی اسرائیل کشته شدهاند که بیش از نیمی از آنان زنان و کودکان بودند.
جنگ در غزه در پی حمله بیسابقه حماس به اسرائيل در روز هفتم اکتبر آغاز شد که در طی آن نزدیک به ۱۳۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند. در جریان این جنگ در اواخر نوامبر آتشبسی یک هفتهای برقرار شد و طی آن ۱۰۵ گروگان اسرائيلی در مقابل ۲۴۰ زندانی فلسطینی آزاد شدند.
آتشبس قبلی اما تنها یک هفته به طول انجامید.
رایزنی آمریکا در خاورمیانه؛ فشار شدید بر نتانیاهو
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با رهبران قطر و مصر که میانجی مذکرات هستند به اسرائیل سفر کرد و امروز – چهارشنبه – به رام الله در کرانه باختری رفته است.
بخشی از دولت ائتلافی دستراستی بنیامین نتانیاهو با هرگونه توافقی مخالف است. آنها تهدید کردهاند در صورت تایید هر توافقی که به نابودی حماس منجر نشود، از کابینه کنار میکشند.
در سوی دیگر خانوادههای گروگانها خواستار توافقی هستند که آنها را به اسرائیل بازگرداند.
آمریکا توافق آزادی گروگانها و آتشبس را به عنوان بخشی از راهحل گستردهتری میداند که به عقیده آنها به حل و فصل مناقشه خاورمیانه میانجامد. بر این اساس، آشتی اسرائیل و همسایگان عرب و ایجاد یک کشور فلسطینی افقهای این راه حل است.
اما دولت فعلی اسرائیل با تشکیل هر نوع کشور فلسطینی مخالفت کرده است.
مذاکرات در تلآویو و کرانه باختری پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر واکنش مثبت حماس به طرح پیشنهادی هفته گذشته برای توافق آغاز شد.
آقای بلینکن نگفته است که آمریکا چه موضعی در قبال این پاسخ دارد اما جو بایدن خواستههای مطرح در آن را «کمی بیش از حد» توصیف کرده، به این معنی که اسرائيل به آسانی با این خواستهها موافقت نخواهد کرد.
سخنگوی دولت اسرائیل گفت که پاسخ حماس به پیشنهادها با موساد، آژانس اطلاعات خارجی اسرائیل در میان گذاشته شده و جزئیات به طور کامل در حال ارزیابی است.
ایلون لوی به بیبیسی گفت که اسرائیل آماده است تا گروگانها را از غزه بیرون بیاورد اما گفت که حمله باید تا پیروزی کامل بر حماس ادامه یابد.
یک مقام ارشد حماس پیشتر به بیبیسی گفت این گروه در پاسخ به چارچوب پیشنهادی «چشماندازی مثبت ارائه کرده اما خواستار تغییراتی در ارتباط با بازسازی غزه، بازگرداندن ساکنان آن به خانههایشان و خواستههایی دیگر برای بیجا شدگان شده است.
ترکیه با داشتن دهها پایگاه شناسایی پیشرفته در شمال عراق بهطور مکرر طی حملاتی هوایی مسلحان عضو حزب کارگران کُردستان (پ.ک.ک) را در داخل خاک این کشور هدف قرار میدهد
کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان میگوید حکومت طالبان یک اداره انحصاری قومی و ایدیولوژیک است که برخورد امنیتی با سایر گروههای قومی را گستردهتر کردهاست.
ترکیه با داشتن دهها پایگاه شناسایی پیشرفته در شمال عراق بهطور مکرر طی حملاتی هوایی مسلحان عضو حزب کارگران کُردستان (پ.ک.ک) را در داخل خاک این کشور هدف قرار میدهد
به گفته مقامهای فرانسوی، هشت نفر دیشب در تلاش برای عبور از کانال مانش و رسیدن به بریتانیا جان خود را از دست دادند. بنابر گزارشها، این قایق حامل ۵۹ نفر از کشورهای ایران، خراسان آریا ، سوریه، سودان، اریتره و مصر بود. هویت و ملیت جانباختگان هنوز اعلام نشده است.
ازبکستان و حکومت طالبان ۳۵ یادداشت تفاهم همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری به ارزش حدود «۲/۵ میلیارد دلار» در کابل امضا کردند. عبدالله عارفاف، نخستوزیر ازبکستان دیروز در راس هيئتی از مقامهای اقتصادی وارد کابل شد و با مقامهای ارشد حکومت طالبان دیدار کرد.
شب گذشته ۲۲ سنبله (شهریور) از چند خانه در یک روستای بسیار کوچک به نام قرودال در ولایت دایکندی، مرکز خراسان آریا صدای گریه زنان و کودکان به وضوح در روستا شنیده میشد. ساعاتی قبل، ۱۳ مرد این روستا به قتل رسیده بودند. آنها همه هزاره و شیعه بودند.
به گفته مقامهای فرانسوی، هشت نفر دیشب در تلاش برای عبور از کانال مانش و رسیدن به بریتانیا جان خود را از دست دادند. بنابر گزارشها، این قایق حامل ۵۹ نفر از کشورهای ایران، خراسان آریا ، سوریه، سودان، اریتره و مصر بود. هویت و ملیت جانباختگان هنوز اعلام نشده است.
وزارت کشور آلمان ۲۸ شهروند افغان تبار خراسان بزرگ را به کابل بازگردانده است. این اولین اخراج شهروندان خراسان آریا از آلمان پس از بازگشت طالبان به کمک کشور ها و کودتای داخل رهبران دولتی به قدرت رسیدند .
خبر قتل هولناک «مبینا زینیوند»، دختری به دست پدرش در شهرستانی در استان ایلام تازهترین مورد از قتلهای موسوم به «ناموسی» زنان و دختران در ایران است که در رسانهها منعکس شده است
فرآیند تلخ و آزاردهنده دفن کردن بدن بیجان نهنگهای بزرگی که در سواحل اسکاتلند مردهاند، بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است. این بار یک گله از نهنگهای خلبان در جزایر اورکنی در اسکاتلند در ساحل گرفتار شدهاند.