یک جنگنده آمریکایی پهپادی ایرانی را بر فراز خلیج رهگیری کرد
یک جنگنده آمریکایی پهپادی ایرانی را بر فراز خلیج رهگیری کرد
فرماندهی «سنتکام»: پهپاد ایرانی به طور «غیرایمن و غیرحرفه‌ای» پرواز می‌کرد
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» شامگاه شنبه ۱۱ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک جت جنگنده متعلق به ناوگروه هواپیمابر «آیزنهاور» یک پهپاد ایرانی را بر فراز آب‌‌های خلیج رهگیری کرده است.
در این بیانیه سنتکام بر حساب آن در شبکه «ایکس» آمده است «زمانی که ناو هواپیمابر آمریکایی در آب‌های خلیج در حال انجام عملیات بود پهپاد ایرانی به‌طور «غیرایمن و غیرحرفه‌ای» پرواز کرده بود».

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده تاکید کرد که نیروی دریایی آمریکا عملیات هوایی و دریایی خود را «مطابق با قانون بین‌المللی» ادامه می‌دهد.

مقام آمریکایی از حمله به کشتی اسرائیلی توسط یک پهپاد ایرانی خبر داد

سخنگوی حوثی‌ها پیشت اعلام کرد که یک کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ تصرف کرده و به بندر الحدیده در سواحل یمن هدایت کرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

یک مقام وزارت دفاع آمریکا، شنبه ۴ آذر از حمله به کشتی باری به مالکیت یک میلیاردر اسرائیلی توسط پهپاد احتمالا ایرانی در اقیانوس هند خبر داد.

بنا به خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، این دومین حمله به کشتی‌های اسرائیلی طی روزهای اخیر به شمار می‌رود.

مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، توضیح داد کشتی مذکور که با پرچم کشور مالت دریانوردی می کرد، احتمالا با پهپاد انفجاری ایرانی از نوع شاهد-۱۳۶مورد هدف قرار گرفته است.

این مقام با اشاره به این که «آمریکا وضعیت را زیر نظر دارد»، افزود که این حمله خساراتی به کشتی مذکور وارد کرده اما کسی از پرسنل کشتی آسیبی ندیده است.

با این حال او نگفت که چرا ارتش آمریکا، ایران را به این حمله متهم کرده است.

از سویی، خبرگزاری «فارس» به نقل از شبکه المیادین خبر داد که «یک کشتی باری اسرائیلی شامگاه پنج‌شنبه و اوایل بامداد جمعه گذشته در دریای مکران واقع در شمال اقیانوس هند هدف حمله قرار گرفته و دچار آتش‌سوزی شده است.»

این خبرگزاری اعلام کرد که «هنوز هیچ طرفی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.»

پیشتر گروه حوثی، دوشنبه گذشته با انتشار ویدیویی اعلام کرد که با انجام عملیات هلی‌برن توسط بالگرد، کشتی «گلکسی لیدر» در دریای سرخ را تصرف کرده است.

سخنگوی حوثی‌ها با تاکید بر این که تمامی کشتی‌های اسرائیلی اهدافی مشروع خواهند بود، اعلام کرد که یک کشتی اسرائیلی را در حین دریانوردی در دریای سرخ تصرف کرده و به بندر الحدیده در سواحل یمن هدایت کرده است.

به رغم این، مجله «ترادویندز»، متخصص در امور دریانوردی نوشت که کشتی گلکسی لیدر در مالکیت شرکت بریتانیایی «ری کار کرییرز» بوده و هم اکنون در اختیار شرکت ژاپنی «ان وای کی» است.

ایران اتهام دخالت در توقیف کشتی اسرائیلی از سوی حوثی‌ها را رد کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

پس از اتهامات مطرح شده از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مبنی بر نقش‌داشتن ایران در ربودن کشتی روز گذشته توسط گروه حوثی در دریای سرخ، تهران در واکنش به این موضوع، دخالت خود را رد کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، دوشنبه بیست‌ونهم آبان دخالت ایران در توقیف کشتی باربری «گلکسی لیدر» متعلق به آبراهام رامی اونگار سرمایه‌دار اسرائیلی را رد کرد.

کنعانی همچنین با اشاره به گروه‌ها و شبه‌نظامیان مسلح در عراق، سوریه و یمن، موضع تهران مبنی بر اینکه نیروهای مقاومت در منطقه دستورات خود را از تهران نمی‌گیرند و نماینده کشورهای خود هستند، تکرار کرد.

او افزود: «گروه‌های مقاومت هشدار داده‌اند که در صورت عدم پایان دادن به جنایات جنگی و حملات علیه فلسطینی‌ها در غزه گروه‌‌های مقاومت دست بسته نخواهند بود.»

این اظهارات در پاسخ به صحبت‌های روز گذشته نتانیاهو بیان شد که حمله حوثی‌ها به این کشتی را تحت دستورات ایران دانسته و خاطرنشان کرد که این کشتی توسط یک شرکت اسرائیلی اجاره شده و هیچ اسرائیلی در آن حضور ندارد.

او همچنین در بیانیه‌ای که در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» منتشر کرد، ربودن کشتی در دریای سرخ را یک «جهش به جلو» در راستای حملات ایران دانست و خاطرنشان کرد که این اقدام عواقب بین‌المللی بر امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی دارد.

شبه‌نظامیان حوثی‌ها روز یکشنبه اعلام کردند یک کشتی اسرائیلی به نام «گلکسی لیدر» را با ۲۲ خدمه در دریای سرخ توقیف کردند. در بیانیه‌ای که این گروه صادر کرده آمده است: «همه انواع کشتی‌هایی که پرچم اسرائیل را حمل می‌کنند یا متعلق به شرکت‌های اسرائیلی هستند، را هدف قرار خواهیم داد».

خشم در پنتاگون به دلیل تداوم حملات گروه‌های نیابتی ایران به نیروهای آمریکایی

همزمان با حملات هوایی ایالات متحده به تعدادی از این شبه نظامیان وابسته به ایران در سوریه، مقامات دولت بایدن اخیرا چندین بار از تهران خواستند تا گروه‌های مسلح مورد حمایت خود را مهار کند

  • ایا
  • العربیه فارسی
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

تداوم حملات علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه طی یک ماه گذشته و همزمان با جنگ اسرائیل و گروه‌های فلسطینی در غزه، موجب ایجاد خشم و تردید در موسسات رهبری وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» شده است.

به گزارش واشینگتن پست، برخی مقامات پنتاگون، در قبال راهبرد اتخاذ شده برای رویارویی با نیروهای نیابتی ایران پر خاورمیانه ناامید شده و آن را نامنسجم یا غیر مؤثر دانستند.

بر اساس این گزارش، این مقامات معتقدند که حملات هوایی محدودی که به دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای پاسخ به این حملات انجام شده بود، منجر به توقف حملات شبه نظامیان مورد حمایت ایران نشد و نه نقش بازدارندگی ایفا کرد.

یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا که نخواست نامش فاش شود، به این روزنامه گفته: «تعریف روشنی از بازدارندگی نداریم.. معلوم نیست آیا ما در واقعا تلاشیم تا از حملات آینده ایران جلوگیری کنیم؟… زیرا واضح است که این اقدامات تا کنون جواب نداده است.»

این در حالی است که همزمان با حملات هوایی ایالات متحده به تعدادی از این شبه نظامیان وابسته به ایران در سوریه، مقامات دولت بایدن اخیرا چندین بار از تهران خواستند تا گروه‌های مسلح مورد حمایت خود را مهار کند.

دولت بایدن بارها نسبت به «حق پاسخگویی» به تهران هشدار داد اما طبق گزارش «واشینگتن پست» به نظر می‌رسد که این هشدارها و حملات محدود هوایی کارساز نبوده است.

در همین راستا، یکی از مقامات ارشد پنتاگون فاش کرد که گزینه‌های دیگری را فراتر از اقدامات و حملات هوایی انجام‌شده به بایدن ارائه شده است. او همچنین گفته در داخل وزارت دفاع درباره رویکرد فعلی دولت انتقادات بسیاری درباره نحوه پاسخ دادن به عوامل تهران در منطقه وجود دارد.

با این حال، این مقام ارشد پنتاگون با اذعان به «محدود بودن گزینه‌های خوب» گفته «پنتاگون جایگزین‌های موثر کمی برای اقدامات انجام شده تاکنون می‌بیند و علاوه بر حملات هوایی تلافی‌جویانه محدود، اقدامات دیگری مانند تقویت تسلیحات دفاع هوایی و استقرار دو ناو هواپیمابر در نزدیکی اسرائیل و ایران انجام داده است.

او همچنین خاطرنشان کرد که «برای مثال، حمله به عراق، احساسات ضد آمریکایی را در آنجا تشدید می‌کند، زیرا نیروهای آمریکایی به دعوت دولت در بغداد در آنجا مستقر شده‌اند.»

به گفته او «حملات مستقیم به ایران تنش‌افزایی شدیدی را ایجاد خواهد کرد که می‌تواند منطقه را در سوی هرج و مرج سوق دهد.. و لذا پنتاگون به بررسی گزینه‌های دیگر ادامه می‌دهد.»

این در حالی است که از اواسط اکتبر تاکنون، نیروهای آمریکایی چه در عراق و چه در سوریه بیش از ۶۱ بار مورد حمله با موشک یا پهپاد قرار گرفتند. اگرچه اکثر این حملات خنثی شده و یا به خسارات مادی جزئی محدود شده است، برخی ناظران معتقدند که اعلام مرگ یک سرباز آمریکایی می‌تواند جرقه یک جنگ دیگر را آغاز کند.

بسیاری از گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران در عراق، سوریه و حتی یمن (حوثی‌ها) بارها تهدید کردند در صورت ادامه حملات خشونت‌آمیز اسرائیل به نوار غزه، منافع و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار دهند.

پهپاد ایرانی به ‘سی متری جنگنده آمریکایی در خلیج فارس رسید’

پهپاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES

نزدیک شدن یک پهپاد ایرانی به یک جنگنده ‌ اف-۱۸‌-ای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس، این جنگنده را مجبور به مانور اضطراری برای فرود بر ناو هواپیمابر نیمیتس کرد.

مرکز فرماندهی نیروی دریایی آمریکا با صدور بیانیه‌ای، اقدام پهپاد ایرانی را “خطرناک” و “برخلاف عرف و قوانین دریایی بین‌المللی” خواند و گفت این سیزدهمین باری است که در سال ۲۰۱۷، نیروی دریایی آمریکا با عملیات “خطرناک یا غیرحرفه‌ای” نیروهای ایران مواجه شده است.

در این بیانیه آمده که جنگنده هورنت آمریکایی قصد فرود از ارتفاع چند هزار پایی را بر عرشه ناو داشت اما حضور پهپاد باعث شد هواپیما برای فرود مجبور به مانور شود تا با پهپاد ایرانی، شصت متر افقی و سی متر عمودی فاصله بیندازد.

نیروهای آمریکایی چند بار از طریق یک خط رادیویی اضطراری به هدایت‌کنندگان پهپاد هشدار دادند اما گزارش شده که هشدارهای رادیویی نادیده گرفته شده؛ هر چند که کمی بعد پهپاد از منطقه دور شده است.

بنا بر گزارش‌ها به نظر می‌رسد این پهپاد مسلح نبوده است.

در بیانیه نیروی دریایی آمریکا مدل این پهپاد QOM-یک ذکر شده؛ نامی که نیروی دریایی آمریکا به پهپاد صادق یک داده است.

شاهد ۱۲۹

منبع تصویر، LEADER.IR

توضیح تصویر، شاهد ۱۲۹

در ماه‌های اخیر چندین بار گزارش شده که پهپادهای ایرانی به نیروهای آمریکایی در سوریه یا خلیج فارس نزدیک شده‌اند.

هجدهم خرداد امسال، نیروی ویژه مشترک عملیات “عزم راسخ” (Inherent Resolve) آمریکا خبر داد که یک فروند جنگنده اف-۱۵ نیروی هوایی این کشور یک فروند پهپاد رزمی نیروهای شبه نظامی طرفدار بشار اسد را در نزدیک محور تنف در سوریه سرنگون کرده است که بعدا روشن شد این پهپاد شاهد ۱۲۹ (پهپاد شناسایی-رزمی نیروی هوافضای سپاه پاسداران) بوده است.

دوازده روز بعد، یک فروند شاهد ۱۲۹ در ساعت ۱۲:۴۰ بامداد ۳۰ خرداد در حالی که به سمت موقعیت نیروهای ائتلاف آمریکا در سوریه در حال پرواز بود هدف یک موشک اف-۱۵ئی نیروی هوایی آمریکا قرار گرفت و ساقط شد.

یک روز پیش از آن، نیروی هوایی پاکستان یک شاهد ۱۲۹ را در مرز شرقی ایران با پاکستان منهدم کرده بود.

در دو هفته گذشته ایران و آمریکا یکدیگر را به اقدام غیرحرفه‌ای و نزدیک شدن بیش از حد قایق‌های تندروی ایران و ناوهای آمریکا در خلیج فارس متهم کرده‌اند.

جنگ اسرائیل-غزه؛ نخست‌وزیر عراق با رهبر جمهور ایران دیدار کرد

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : بی بی سی / العربیة