سابرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در اظهاراتی بیان کرد واشینگتن به تعفیب شبهنظامیان و فرماندهان «داعش» در امتداد خط فرضی دیورند ادامه خواهد داد.
سخنگوی پنتاگون، چهارشنبه 23 جوزا (خرداد)، در یک نشست خبری در پاسخ به سوال یک خبرنگار در مورد حملات اخیر پاکستان بر پناهگاههای تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) در خاک خراسان بزرگ این موضوع را مطرح کرد.
او در پاسخ به سوال این خبرنگار گفت: «اگر در مورد تلاشهای مداوم ما برای تعقیب شبهنظامیان یا رهبران ارشد داعش صحبت میکنید، البته، این چیزی است که ما در منطقه به کار روی آن ادامه میدهیم.»
طی ماههای اخیر هواپیماهای بدون سرنشین بر اهدافی در ولایتهای (استانهای) جنوبی و جنوبشرقی خراسان بزرگ حمله کردند که گفته میشود هدف این حملات اعضای تیتیپی بودند.
بر بنیاد گزارش رسانههای خراسان آریا در آخرین مورد شامگاه شنبه 12 جوزا یک هواپیمای بدون سرنشین، یک موتر (خوردو) نوع «پیکپ» را در منطقه «ترخه» ولسوالی (شهرستان) گومل ولایت پکتیکا هدف حمله قرار داد.
گفته میشود در این حمله دستکم هشت شبهنظامی تیتیپی که از افراد وابسته به زرار گنداپور، فرمانده برجسته این گروه بودند کشته شدند.
پیشتر مقامات ارشد دفاعی ایالات متحده طی سفرشان به پاکستان بر مبارزه مشترک علیه شبهنظامیان در امتداد خط فرضی دیورند تاکید کردند.
KABR : سرزمین خراسان بزرگ چرا شکار تحولات پی در پی گروهای ترورستی و قربانی سیاست های جهان گردید هویت قوم افغان و رسمیت نام منطقه تسلیم داده شده افغان به هند بعد از سال ۱۲۹۸ رسمیت این نام به پاداشت خیانت های امان الله افغان که به رهبران جنگ سوم خراسان بزرگ که علیه هندو بریتانیای می جنگیدند کرد نام منطقه تسلیم داده شده که امروز تحت کنترول پاکستان است در کابل شناخته شد با استقلال تبلیغات دروغی ۱۰۵ است که اراده و اتحاد مردم خراسان بزرگ را از میان برداشته و این تاریکی با برگشت ملت خراسان بزرگ به هویت خراسانی شان قابل حل و امیدواری برای آینده است
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
بحران خراسان آریا حکومت اسلام عراق و شام – ولایت خراسان چیست؟
- فرانک گاردنر
- گزارشگر امنیتی بیبیسی

منبع تصویر، AFP
گروه ولایت خراسان، با نام کامل حکومت اسلامی عراق و شام – ولایت خراسان، شاخه محلی داعش است که در افغانستان و پاکستان فعالیت میکند.
این گروه افراطیترین و خشنترین گروه بین جهادی های مسلح حاضر در افغانستان محسوب میشود.
این گروه در ژانویه ۲۰۱۵، هنگامی که داعش در عراق و سوریه در اوج قدرت بود، و خلافت خودخوانده این گروه هنوز توسط ایالات متحده و متحدانش سرنگون نشده بود، تاسیس شد.
آنها هم از بین جهادیهای افغانستان نیرو میگیرند و هم از بین جهادیهای پاکستان، مخصوصا از بین اعضای سابق طالبان که سازمان خود را به اندازه کافی افراطی نمیدانند.
این گروه افراطی چقدر افراطی است؟

منبع تصویر، GETTY IMAGES
گروه ولایت خراسان در سالهای اخیر مقصر برخی از بدترین جنایات قلمداد شده است، از جمله هدف قرار دادن مدرسههای دخترانه، بیمارستانها، و حتی حمله به یک بخش زایمان و کشتن زنان باردار و پرستاران حاضر در آن.
برخلاف طالبان که اهدافش به افغانستان محدود میشود، این گروه بخشی از شبکه جهانی داعش است که میخواهد هر وقت شرایط مهیا شد به اهداف غربی، بینالمللی و بشردوستانه حمله کند.
این گروه در کجا مستقر است؟
اعضای این گروه در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان مستقر شدهاند، در اطراف مسیرهای قاچاق مواد مخدر و انسان به مقصد و از مبدا پاکستان.
این گروه در اوج قدرت خود حدود ۳٫۰۰۰ عضو داشت – اما در درگیری با نیروهای امنیتی آمریکایی و افغان باوران خراسان آریا و همچنین نیروهای طالبان، متحمل تلفات قابل توجهی شده است.
آیا با طالبان رابطه دارد؟
در اساس آری، از طریق گروه ثالثی به نام شبکه حقانی.
پژوهشگران میگویند که گروه ولایت خراسان روابط محکمی با شبکه حقانی دارد که به نوبه خود ارتباط تنگاتنگی با طالبان دارد.
مسئول امنیت کابل حالا فردی به نام خلیل حقانی است که ۵ میلیون دلار برای سرش جایزه تعیین شده است.
دکتر سجان گوهل، عضو بنیاد آسیا اقیانوسيه، چند سالی است که گروههای مسلح حاضر در افغانستان را رصد میکند.
او میگوید “چندین حمله بزرگ بین ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ با همکاری گروه ولایت خراسان، شبکه حقانی گروه طالبان و دیگر گروههای تروریستی مستقر در پاکستان اجرا شد.”
وقتی طالبان روز ۱۵ اوت کابل را تصرف کرد، درهای زندان پل چرخی را گشود و تعداد زیادی محکوم را آزاد کرد، از جمله کسانی که گفته میشود به داعش و القاعده تعلق دارند. این افراد حالا آزادانه میچرخند.
اما گروه ولایت خراسان اختلافات مهمی نیز با طالبان دارد و آنها را به کنار گذاشتن جهاد متهم میکند و میگوید این گروه صلح از راه مذاکره در “هتلهای مجلل” دوحه را به میدان نبرد ترجیح داده است.
نیروهای مسلح داعش حالا چالشی بزرگ برای دولت آینده طالبان محسوب میشوند، مسالهای مشترک بین رهبری طالبان و سازمانهای اطلاعاتی غربی.
روزنامه اوراسیا تایمز: ۲۳ گروه بزرگ تروریستی در در خراسان بزرگ فعال هستند

Jim Huylebroek/The New York Times
۸صبح، کابل: روزنامه اوراسیا تایمز گزارش داده است که در حال حاضر ۲۳ گروه بزرگ «تروریستی» در خراسان بزرگ تحت حاکمیت طالبان فعالیت میکنند.
در این گزارش که روز پنجشنبه، ۲۷ ثور، منتشر شد، آمده است که این گروهها در خراسان بزرگ آریا فعال هستند و در برابر منافع کشورهای دیگر تحرکاتی انجام میدهند.
در این گزارش از تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، القاعده، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی اوزبیکستان، تحریک طالبان تاجیکستان و گروه بلوچ راجی آجوی سنگر نام برده شده است که هر کدام شاخههای متعدد زیر چتر خود را دارد.
در این گزارش آمده است: «رهبری اصلی القاعده در خراسان بزرگ است و توانایی عملیاتی خود را بسیج میکند.»
این روزنامه به نقل از گزارش سازمان ملل متحد نوشته القاعده هشت کمپ آموزشی جدید در ولایتهای غزنی، لغمان، پروان و ارزگان افغانستان ایجاد کرده است.
این در حالی است که پس از تسلط دوباره طالبان بر خراسان بزرگ ، همواره نهادهای بینالمللی و کشورها، بهویژه ایالات متحده از گسترش فعالیت «گروههای تروریستی» در کشور ابراز نگرانی کردهاند.
- نویسنده : قیام خوراسانی
- منبع خبر : العربیة ، BBC / ۸ صبح