آمریکا حمله پهپادی و موشکی حوثی‌ها در دریای سرخ را خنثی کرد
آمریکا حمله پهپادی و موشکی حوثی‌ها در دریای سرخ را خنثی کرد
فرماندهی مرکزی آمریکا: حمله حوثی‌ها به هیچ یک از 18 کشتی در دریای سرخ آسیبی نرساند
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ارتش ایالات متحده بامداد جمعه ۸ دى، اعلام کرد که یک پهپاد و یک موشک بالستیک ضد کشتی را در جنوب دریای سرخ که توسط حوثی‌ها پرتاب شده بود، رهگيرى و سرنگون کرده است.
بر اساس بيانيه فرماندهی مرکزی آمریکا، اين بیست و دومین تلاش حوثی‌ها برای حمله به کشتی‌های بین‌المللی از ۱۹ اکتبر تا کنون بوده که خنثی شده است.
در این بیانیه آمده است که ناو آمریکایی USS MASON (DDG 87) یک پهپاد و یک موشک بالستیک ضدکشتی را که توسط حوثی‌ها بین ساعت ۵:۴۵ تا ۶:۱۰ بعد از ظهر ۲۸ دسامبر (به وقت صنعا) در جنوب دریای سرخ شلیک شده بود، سرنگون کرد.
طبق بیانیه فرماندهی مرکزی آمریکا، به هیچ یک از ۱۸ کشتی در منطقه آسیبی وارد نشد و هیچ خسارت جانی نیز گزارش نشده است.

گفتنی است که از ۱۸ نوامبر گذشته ده‌ها کشتی در منطقه مورد حملات حوثی‌ها قرار گرفته‌اند. این شبه‌نظامیان می‌گویند این حملات در همبستگی با نوار غزه صورت می‌گیرد که از ۷ اکتبر گذشته تحت حملات خشونت‌آمیز اسرائیل قرار دارد.
تا کنون ۴ شرکت از بزرگترین شرکت‌های حمل و نقل بین المللی فعالیت خود را در این کریدور تجاری مهم جهانی متوقف کردند.
در همین حال، وزیر دفاع آمریکا هفته پیش از تشکیل یک نیروی دریایی جدید چندملیتی زیر چتر نیروی دریایی مشترک و رهبری گروه ضربت ۱۵۳ خبر داد که ماموریت آن حفظ امنیت در دریای سرخ است.
حملات حوثی‌ها باعث شد شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از عبور کشتی‌های خود از دریای سرخ اجتناب کنند و مسیر خود را به سمت جنوب آفریقا، به رغم هزینه های زیاد، تغییر دهند.
به گفته پنتاگون، حوثی‌ها بیش از ۱۰۰ حمله با پهپاد و موشک‌های بالستیک انجام دادند و ۱۰ کشتی تجاری مرتبط با بیش از ۳۵ کشور مختلف را هدف قرار دادند.

سرنگونی ۱۲ پهپاد و ۵ موشک حوثی توسط آمریکا

عبدالملک الحوثی: در صورت هدف قرار دادن نیروهایش، به ناوهای جنگی آمریکایی حمله خواهند کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» شامگاه سه‌شنبه پنجم ‌دی اعلام کرد که نیروهای تحت فرماندهی آن ۱۲ پهپاد انفجاری، ۳ موشک بالستیک و دو موشک کروز پرتاب شده توسط حوثی‌ها را از جمله در جنوب دریای سرخ سرنگون کرده‌اند.

طبق بیانیه سنتكام، هیچ خسارتی به کشتی‌ها در منطقه وارد نشده و هیچ خسارت جانی هم ثبت نشده است.

گروه حوثی پیشتر گفته بود که یک کشتی تجاری را با موشک در دریای سرخ هدف قرار داده و به اهداف نظامی در ایلات و دیگر مناطق اسرائیل حملات پهپادی انجام داده است.

در همین راستا دانیال هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل شامگاه سه‌شنبه ۵ دی اعلام کرد سامانه‌های دفاعی کشورش یک هدف در حال پرواز به سوی اسرائیل را در آسمان دریای سرخ رهگیری کردند.

سخنگوی ارتش اسرائیل در واکنش به ادامه تهدیدها از جبهه جنوبی، عملیات حوثی‌ها که به گفته او نه تنها اسرائیل را نشانه می‌گیرد را نوعی از «تروریسم ایرانی» توصیف کرد.

حملات مکرر حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری و تهدید ناوبری بین‌المللی، كميته عمليات بازرگانی دریایی بریتانیا صبح سه‌شنبه خبرداد که دو گزارش از وقوع یک حمله با دو پهپاد به یک کشتی تجاری در غرب بندر حدیده یمن دریافت کرده است.

حوثی‌ها روز یکشنبه اعلام کردند که یک کشتی جنگی آمریکایی قصد شلیک به هواپیمای شناسایی آنها را داشت که در حال انجام فعالیت‌های شناسایی در دریای سرخ بود. به گفته آنها یکی از موشک‌ها در نزدیکی یک کشتی که در حال حرکت به سمت جنوب بود منفجر شد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که فرماندهی مرکزی آمریکا تایید کرد که چهار پهپاد را که شنبه گذشته به سمت یک ناوشکن آمریکایی در جنوب دریای سرخ در حرکت بودند و از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن پرتاب شده بودند، سرنگون کرد.

شایان ذکر است که عبدالملک الحوثی، رهبر حوثی‌ها چهارشنبه گذشته هشدار داده بود که در صورت هدف قرار دادن نیروهایش، به ناوهای جنگی آمریکایی حمله خواهند کرد.

به رغم اعلان واشینگتن هفته گذشته درباره تشکیل یک نیروی چند ملیتی برای مقابله با حملات حوثی‌ها در دریای سرخِ این حملات ادامه یافته است.

از ۱۷ اکتبر، در پی جنگی که در روز هفتم اکتبر میان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی در نوار غزه آغاز شد، شبه‌نظامیان حوثی بیش از ۱۵ حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ انجام دادند که باعث شد حدود ۴ شرکت بزرگ کشتی‌رانی عملیات خود را در منطقه متوقف کنند.

گروندبرگ مذاکرات در ریاض برای پیشبرد روند صلح در یمن را به پایان برد

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن، تاکید کرد که یمن در نطقه عطف سرنوشت‌سازی قرار گرفته که کماکان امکان دستیابی به صلح در آن وجود دارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

هانس گروندبرگ، فرستاده سازمان ملل به یمن، پنج‌شنبه ۲۷ مهر، سفر خود به ریاض پایتخت سعودی را به پایان رساند.

در این سفر فرستاده سازمان ملل با مقامات و دیپلمات‌های یمنی، منطقه‌ای و بین‌المللی درباره تلاش‌ها برای دستیابی به توافق آتش‌بس دائمی در سراسر این کشور و آغاز یک فرآیند سیاسی فراگیر در میان یمنی‌ها تحت نظارت سازمان ملل متحد به بحث و گفت‌وگو پرداخته بود.

بیانیه دفتر فرستاده سازمان ملل در یمن، تصریح کرد: «گفت‌وگوها بر روی گام‌های بعدی به منظور تسهیل دستیابی به توافق در مورد اقدامات برای بهبود شرایط معیشتی در یمن، آتش‌بس در سراسر کشور و یک روند سیاسی فراگیر در میان یمنی‌ها تحت نظر سازمان ملل، متمرکز شده است.»

گروندبرگ با رشاد العلیمی، رئیس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن، «برای بحث در مورد تحولات تلاش‌های میانجی‌گرانه سازمان ملل متحد دیدار کرد.»

فرستاده ویژه، تاکید کرد که «یمن در مقطع حساسی قرار دارد که هنوز فرصت نزدیک‌تر کردن یمنی‌ها به تحقق صلحی عادلانه که در آرزوی آن هستند‌ را دارد.»

نماینده سازمان ملل، همچنین دیداری با جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج داشت و در آنجا «بر لزوم ادامه حمایت منطقه از یمن در طول مسیر صلح و بهبودی توافق کردند.»

بر اساس این بیانیه، گروندبرگ با محمد آل جابر، سفیر پادشاهی عربی سعودی در یمن دیدار کرد تا راه‌های ادامه تلاش‌های هماهنگ منطقه‌ای و بین‌المللی در تلاش برای ازسرگیری روند سیاسی تسهیل شده توسط سازمان ملل را بررسی کند.

گراندبرگ، همچنین با سفرای پنج عضو دائم شورای امنیت در مورد لزوم ادامه موافقت شورای امنیت برای حمایت از راه حل سیاسی پایدار و جامع در یمن که خواسته‌های مردان و زنان یمنی را برآورده می‌کند، گفت‌وگو کرد.

وی، در این باره افزود: «راه‌حل پایدار برای درگیری در یمن تنها می‌تواند توسط خود یمنی‌ها ایجاد شود»، وی همچنین خاطرنشان کرد: «طرفین باید با دیگران در چارچوب فراگیر گردهم آیند، تا آینده‌ مشترک مبتنی بر صلح‌ بسازند.»

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن، در ادامه بر تعهد و آمادگی سازمان ملل برای فراهم کردن فضای مناسب برای مذاکره، زمانی که طرفین گام‌های قاطع لازم برای تحقق این دیدگاه را بردارند، تاکید کرد.

حملات راکتی و پهپادی گروه‌های شبه‌نظامی به نیروهای آمریکایی در عراق و یمن

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا: در حمله حوثی‌ها به ناو جنگی آمریکایی به کسی آسیب نرسیده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

«رویترز»، شامگاه پنج‌شنبه ۲۷ مهر از حملات راکتی و پهپادی به پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در عراق، «عین‌الاسد» و یک ناو جنگی آمریکایی در سواحل یمن خبر داد.

بر اساس این گزارش، دو منبع امنیتی اعلام کردند که عصر پنج‌شنبه پایگاه هوایی عین الاسد در غرب عراق که میزبان نیروهای آمریکایی و بین‌المللی است هدف حملات پهپادی و راکتی قرار گرفت و صدای انفجارهای متعدد در داخل پایگاه شنیده شد.

همزمان، یک مقام آمریکایی دیگر نیز به «رویترز» گفت، یک کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا که در نزدیکی سواحل یمن در حال حرکت بود، ۳ راکت و چندین پهپاد را رهگیری و منهدم کرد.

این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت که هیچ آسیبی به کشتی آمریکایی وارد نشده و تعدادی راکت و پهپاد که به سوی ناو «یو اس اس کارنی« شلیک شده بودند، در نزدیکی این ناو جنگی منهدم شده و سقوط کردند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» در این‌باره تصریح کرد:« با تعدادی از پهپادهای حوثی که به سوی یک ناو آمریکایی در نزدیکی یمن پرتاب شده بود، مقابله کردیم».

وی افزود که در حمله حوثی‌ها به ناو جنگی آمریکایی به کسی آسیب نرسیده است.

این مقام دفاع همچنین افزود که نیروهای آمریکایی با حملاتی پهپادی که برای هدف گرفتن پایگاه هوایی عین الاسد در عراق انجام شده بود، مقابله کردند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای در نتیجه جنگ اسرائیل و حماس، نیروهای آمریکایی به دلیل فعالیت گروه‌های مورد حمایت ایران در حالت آماده‌باش قرار دارند.

نیروهای ارتش آمریکا در عراق روز چهارشنبه نیز در دو حمله جداگانه با هواپیماهای بدون سرنشین هدف قرار گرفتند که یکی از آنها باعث آسیب جزئی به تعدادی از نیروها شد.

هفته گذشته، گروه‌های مسلح عراقی همسو با ایران تهدید کردند که اگر واشنگتن برای حمایت از اسرائیل علیه حماس در غزه مداخله کند، منافع ایالات متحده را با موشک و هواپیماهای بدون سرنشین هدف قرار خواهند داد.

تاکید آمریکا و آلمان بر لزوم توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : العربیة