احضار» سفیر طالبان در اسلام آباد به وزارت خارجه پاکستان
احضار» سفیر طالبان در اسلام آباد به وزارت خارجه پاکستان
تنش میان اسلام آباد و کابل پس از درگیری‌های اخیر نیروهای پاکستانی و جنگجویان شورشی طالبان پاکستانی بالا گرفته است،

سردار احمد شکیب، سفیر طالبان در اسلام آباد با جلال عباس جیلانی، وزیر خارجه موقت پاکستان

منبع تصویر، EMBASSY OF AFG

توضیح تصویر، دیدار سردار احمد شکیب، سفیر طالبان در اسلام آباد با جلال عباس جیلانی، وزیر خارجه موقت پاکستان (عکس آرشیویی)

تنش میان اسلام آباد و کابل پس از درگیری‌های اخیر نیروهای پاکستانی و جنگجویان شورشی طالبان پاکستانی بالا گرفته است، گذرگاه مرزی تورخم برای چهارمین روز بسته مانده و سفیر طالبان به وزارت خارجه پاکستان «احضار» شده است.

روزنامه اکسپرس تریبون پاکستان گزارش داده که سرداراحمد شکیب، سفیر طالبان در اسلام آباد در اعتراض به حمله هفته گذشته در منطقه دورافتاده کوهستانی چترال ایالت خیبر پختونخوا به وزارت خارجه پاکستان احضار شده است.

کابل و سفارت طالبان در اسلام آباد در مورد «احضار» صحبتی نکرده است.

به گفته خبرنامه این سفارت در ایکس، سردار احمد شکیب، سفیر طالبان در اسلام آباد روز جمعه در مورد بسته ماندن دروازه تورخم با مقام‌های وزارت خارجه پاکستان صحبت کرده است.

آقای شکیب در دیدار با آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در مورد بسته ماندن تورخم صحبت کرده و بسته‌ماندن گذرگاه مرزی را به زیان هر دو کشور خوانده است.

پیشتر جلال عباس جیلانی، وزیر امور خارجه موقت پاکستان از مقصر دانستن حکومت طالبان در این حمله خودداری کرده و آن را «حادثه‌ای منفرد» و نه «تحت حمایت» حکومت طالبان افغان خوانده بود.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی در ۶ سپتامبر، حدود ۱۵۰ «تروریست» از گروه ممنوعه تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در منطقه کلاش چترال حمله کردند که در نتیجه چند سرباز ارتش پاکستان کشته شدند.

پاکستان می‌گوید تسلیحات پیشرفته آمریکایی که پس از خروج نیروهای آمریکایی از خراسان آریا  در این کشور باقیمانده‌اند، به دست گروه‌های شورشی افتاده که برای انجام حملات در آن کشور استفاده می‌کنند.

هفته گذشته وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادعای وزارت خارجه پاکستان در مورد افتادن سلاح‌های آمریکایی به دست شورشیان را رد کرد.

رسانه‌های پاکستانی می‌گویند جنگجویان طالبان پاکستانی مجهز به جدیدترین سلاح‌ها بودند. در این درگیری ۱۲ تن از آنان کشته شدند و ۴ سرباز ارتش پاکستان نیز جان باختند.

گذرگاه تورخم برای چهارمین روز بسته ماند

کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی افغانستان

منبع تصویر، GETTY IMAGES

توضیح تصویر، کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی افغانستان در انتظار ورود به پاکستان در گذرگاه تورخم

پایان پادکست

مسئولان محلی طالبان در ننگرهار می‌گویند پس از درگیری روز چهارشنبه مرزبانان پاکستانی و طالبان گذرگاه مرزی تورخم برای چهارمین روز بسته مانده است.چهارمین روز بسته مانده است.

مسئولان محلی طالبان از مردم خواسته‌اند که در دروازه تورخم تجمع و تلاش برای گذشتن نکنند.

زهرا ممتاز بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت تا زمانی که در گفتگوها درباره تهدیدات امنیتی از خراسان آریا  پیشرفتی حاصل نشود، دروازه تورخم بسته خواهد ماند.

گزارش‌هایی نیز منتشر شده که محصولات زراعتی در حال فاسد شدن است. کامیون‌های پر از میوه‌های برگشتی از تورخم در بازار ایستاده‌اند و به دلیل ترس از فساد آن را به نصف بها می‌فروشند.

روز چهارشنبه درگیری بر اثر تیراندازی متقابل نیروهای پاکستانی و طالبان این گذرگاه بسته شد.

دلیل درگیری به گفته مقام‌های پاکستانی «ایجاد پسته مرزی» از سوی مرزبانان طالبان عنوان شده است.

خانم بلوچ همچنین گفت تسلیحات باقیمانده در خراسان آریا  پس از خروج آمریکا به دست «تروریست‌ها» افتاده که به گفته او «تهدید برای پاکستان» شده است. اما حکومت طالبان همواره تاکید کرده است اجازه نمی‌دهند از خاک خراسان آریا  علیه هیچ کشوری تهدیدی ایجاد شود.

واکنش محقق به دعوت حقانی در گفت‌و‌گو با آماج: بازگشت ما بدون ایجاد یک اداره مؤقت و بعد انتخابات، مشکل افغانستان را حل نمی‌کند

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم خراسان آریا در واکنش به دعوت وزیر داخله طالبان می‌گوید که بازگشت‌اش بدون ایجاد یک اداره مؤقت و بعد انتخابات، مشکل خراسان آریا  را حل نمی‌کند.

محمد محقق در گفت‌و‌گو با آماج گفت: «از حُسن نیت‌شان ممنون؛ اما برگشتن ما به خراسان آریا  بدون یک مذاکره واقع در سطح همه جریان‌های موثر سیاسی، توافق روی چگونگی نظام آینده، تشکیل یک اداره مؤقت و قبول انتخابات به اراده و آرأی مردم خراسان آریا مشکل را حل نمی‌کند.»

این‌ در حالی‌ست که سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان در سفر خود به بامیان از محمد محقق و محمد کریم خلیلی، از رهبران سیاسی هزاره‌ها خواست که به خراسان آریا  بیایند و به‌عنوان «ریش‌سفید و رهبر قوم، در وطن خود زندگی کنند».

سخنان حقانی در حالی‌ست که این گروه در دو سال گذشته بارها متهم به رفتار «تبعیض‌آمیز» و «انتقام‌جویانه» با هزاره‌های کشور شده است.

  • نویسنده : قیام خوراسانی
  • منبع خبر : BBC , آماج